Атанасов: Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Борисов

Атанасов: Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Борисов

"Първият мандат може да бъде връчен още утре. ГЕРБ трябва да отидат при президента с кандидат за премиер, Борисов трябва да има план по какъв начин ще реализира първия мандат, не мога да разбера защо пита нас. Ние като втора политическа имаме план как да действаме, бихме помогнали на Борисов, той е в тежка ситуация - да върне първия мандат, да дойде вторият при нас, ще го поканим на преговори и ще решим по какъв начин заедно да потърсим начин за излизане от кризата. Първият мандат няма да подкрепим, както и правителство, кадрувано от Бойко Борисов, това са нашите условия". Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

По думите му, има тежка политическа криза, защото "парламентарната република цикли".

Имаме няколко варианта за действие, ще преговаряме с политическите сили, които са в парламента. Ще преговаряме с ГЕРБ в парламента - под прожекторите и камерите, за да се чуе какво предлагаме ние и какво се отговаря от другата страна. За реализация на първия мандат или предлага кандидат за премиер и правителство, или връща първия мандат и да не ни поставя условия преди да го е върнал", допълни Атанас Атанасов. 

Относно Бюджет 2023 според него има възможност дефицитът да влезе в рамките на 3 процента. 

"Има предвидени разходи, които могат да бъдат ограничени", добави Атанасов. 

Вижте още във видеото.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • БКлептоП

    23 Апр 2023 9:47ч.

    БКП-любовтта ръжда не хваща

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    23 Апр 2023 10:03ч.

    хубаво е, че не титулувате това нещо генерал, както други медии, защото той е толкова генерал, колкото Лили Иванова е полковник

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Методиев

    23 Апр 2023 10:26ч.

    Помагай брате Атанасов и двамата сме генерали и двамата внуци храним

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанасов: ... няма да подкрепим, ... правителство, кадрувано от Борисов

    23 Апр 2023 11:37ч.

    Искаме ГЕРБ да подкрепи правителство кадрувано от нас (защото те са лоши и корумпирани, а ние сме добри и се борим с корупцията).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помагайте си взаимно

    23 Апр 2023 11:54ч.

    После ще ядете бой от хората. Няма да ги излъжете повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тънка струна

    23 Апр 2023 12:09ч.

    Дължахте на публиката НА ПЪРВО МЯСТО ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОЗИ РАЗГОВОР! Ама вие подхванахте нещата откъм погрешния край и първо публикувахте подмятанията на Биков! Да, подмятания без никаква стойност! Ама пък ... дали не бяха по-удобни, по-сгодни?! Няма никакво значение, че някакъв функционер на герб казал нещо си! Видяхте много добре, какво се случи вчера. Желязков (председател на НС) и юрисконсултката Десислава (председател на ПГ) изрекоха взаимно изключващи се неща! Това е партия от ненормалници, където дори главата през сутринта не знае, какво ще и дойде довечера! Устата дрънка трето. Много ви тънка струната, бе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Притеснен Гном

    23 Апр 2023 12:45ч.

    Наско Разградски е силно изнервен, защото гуруто му И.Костов очакваше победа с над 5% за ПП/ДБ. За целта се дадоха и "усвоиха" предизборно луди пари,ок.25 млн.лв. Всички т.н. "социологически агенции" бяха напазарувани...и накрая греда!!! А се твърди, че са поемани брутални ангажименти към олигарси-спонсори, които яко са развързали кесиите. Всъщност ДБ откраднаха доста гласове от ПП с преференции, но ПП като цяло се сринаха и завлякоха цялата коалиция. Прокопиев и Ив.Кръстев за пореден път се издъниха. Затова Костов е бесен, а Наско трепери,щото някой ще трябва да отговаря за парите и несбъднатата власт. Затова последната надежда на ДБ/ПП е поне свалянето на Гешев, но изпуснаха влака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • корав Танас

    23 Апр 2023 13:21ч.

    Абе, този много важен бе! Този да направи това, онзи - онова, няма да подкрепим, ще подкрепим....Предвид ръста му сещам се само едно нещо у ББ, до което насето може да достигне, та да го подкрепи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерво-алтантик

    23 Апр 2023 13:56ч.

    Готов е да замести Фон дер Лайен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи