Атанасов: Нямам нито една забележка към президента. Очакваме да ни връчи мандата след изборите

Атанасов: Нямам нито една забележка към президента. Очакваме да ни връчи мандата след изборите
Демократична България няма да участва в правителство на Бойко Борисов и в правителство на Корнелия Нинова. Ние се борим президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на кабинет на нас. Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател Демократична България Атанас Атанасов по БНТ. Третият мандат, се дава по избор на президента, след като първата и втората политическа сила не успеят да съставят правителство, обясни Атанасов.

 

Той допълни, че с формациите на Мая Манолова и Слави Трифонов е възможна следизборна коалиция. ДБ няма да има 121 депутати в следващия парламент, така че търсим форма на сътрудничество и подкрепа. Всички, с които имаме обща цел - отстраняване на сегашното управление, не става дума за коалиции, а за подкрепа, обясни ген. Атанасов. От думите му стана ясно, че ДБ иска БСП да подкрепи правителство с мандат на десните. 

Той подчерта, че институцията, ръководена от председателя на парламента Цвета Караянчева, има 7% доверие, а президентът Румен Радев - 60 на сто. Не съм гласувал за него, защото той беше кандидат на БСП, но в последната година нямам нито една забележка към действие на Радев срещу властта, с което да не съм съгласен, каза още ген. Атанасов. 

Българската здравна система е кекава, иначе нямаше да сме на първо място по смъртност, смята лидерът на ДСБ. Според него разхлабване на мерките сега ще доведе до пик на заразените точно по изборите и съответно до ниска избирателна активност. Ген. Атанасов призова гражданите да "сложат по една маска и ръкавици и да отидат да гласуват, защото това е единственият начин да се постигне промяна". 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Този господин става вече много неприятен!

  24 Яну 2021 13:29ч.

  Естествено че няма да участваш никъде! Мина ви времето, когато излъгахте милиони хора по българските градове и села, надяващи се на по-добър живот! АТАНАСОВ, ЗАГУБИХТЕ НИ ВРЕМЕТО И СИЛИТЕ! И ВСЕ ПАК ОЦЕЛЯХМЕ! Как е възможно въобще да гледате хората в очите и да се показвате! Жалки и ненужни подлоги на такъв като вас през 2009-а!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сара

  24 Яну 2021 13:29ч.

  Женерал Атанасофф величествен както винаги! Исполин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  24 Яну 2021 13:33ч.

  триенето на коментари е хм..нека кажем една ачик ачик цензура.... Нека направим 2 ри опит... Браво на генерал Атанасов, истински великан...само така...само Вие гн генерал сте достоен за мандат....не просто исполин...а великан....висок, висок...мерило на честността и достойнството.. П.П. ....така добре ли е? а?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Яну 2021 13:42ч.

  Колко трябва да си нахален , нагъл и самозабравил се тип , за да си повярваш в значимостта на психодясната секта , начелото на която си се самоназначил . И , как бе , куре , ще налагаш законодателни промени , включително и пръждосването на Гешев и ще управляваш държавата с кирливите си 4 - 5 процента , които я докараш , я не на изборите , а БСП ( с около милион избиратели ) ще ти търпи лиготиите и грандоманията. А ? М ? Или пак впоследствие ще се лепнеш като сопол на дувара на Онуй нещо - Българоубиеца от Банкя , като ни зарастягаш лъжите за това , как "можете" да тикате Тиквата и ОПГ ГЕРБ в "правилната посока". Много си нагъл , Гноме !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мирча Кришан

  24 Яну 2021 14:18ч.

  Най-смешните политически хуморески на всички времена. На 98% ще се реализира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шарли Лайно

  24 Яну 2021 14:20ч.

  Ша вземат 3,9% Демократична България на 4 април.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  24 Яну 2021 14:21ч.

  че кои създаде здравната система търг дружества направления кл пътеки л лекари не забравяите сдс построена е на принципа на печалбата а не на здравето на нацията какъвто е принципа и на останалите системи по света които изпушиха при първата пандемия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, бе!

  24 Яну 2021 14:45ч.

  Да се чуди човек! Чак пък толкова далече от петолинието! Но, и другите кандидати за парламента са около него! Ако не постигнат предизборно обединение за свалянето на Герб и Борисов, ще гледат парламента от към жълтите павета. Най-много Трифонов да влезе с 5-6 човека и отново ще ни управляват, този път легално, Герб и ДПС. Това, всъщност, напълно устройва и върхушката на БСП. Всеки кандидат да спасява България прави своите си сметки за власт. Политическо високомерие, всъщност, глупост. Вероятно се разчита на нови избори през есента. Но няма индикации, че тогава може да се случи нещо различно. Не се е появил този/тези, които да посочат път на българите и да ги обединят срещу политическата мафия. Никой не се и опитва да каже каква трябва да бъде новата политическа система, за да се постигне демокрация и просперитет. За разделение на държавните власти, преки мажоритарни избори, морал, професионализъм и крайна мандатност във властта не става и дума. А всичко друго и прогнило е следствие. Ботев и Левски ги няма тук! Боже, пази България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  24 Яну 2021 15:15ч.

  бабами маръ каръ вечи по моятъ гръматикъ Ну ошти ни й се "случвъ": (зъдавъ се боркътъ-4)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хубави хора

  24 Яну 2021 15:16ч.

  Натовския генерал с подкрепата на Соломон Паси и Атлантическия клуб си играе ролята по сценария, който му е написан. Затова генерал Атанасов няма забележки към президента, с когото са политически съмишленици. Като се съберат и с Цецо Цветанов, ще се возят с файтона по жълтите плочки колкото си искат. През това време модела "Доган" ще продължи да управлява държавата така, както намери за добре в новите условия - след Борисов.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си пълно Ку-ку! За какви

  24 Яну 2021 16:03ч.

  заслуги или прояви към българския народ имаш очаквания Президентът да ти връчи мандат за съставяне на правителство? Та, за вас, освен роднините ви няма нормален, който да гласува за гъзоблизци на Борисов! Или забрави,че и вие му гласувахте 16- милиардния заем? Боклук!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама вие може и да не влезете в НС

  24 Яну 2021 16:14ч.

  А вие от към кой бряг на реката сте!!!!! Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП... Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА, ще му хапнете отново маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП...в случая това е БСП...иначе Тиквун ще е вечен!!! Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОФ-то на Джо от Голямата бяла къща

  24 Яну 2021 17:28ч.

  Голем Мераклия! Още не стигнали морето, а тигана на котлона. И дай олиото. Радев!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ум, белият делфин

  24 Яну 2021 17:31ч.

  Тези, ако има висока избирателна активност, ще видят парламента на куково лято. Затова и така го играе. Въпрос на сметки. И баламосвания.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Г. Атанасов

  25 Яну 2021 6:55ч.

  Контрапродуктивното самолюбуване на „Светата Троица“ се съчета с претенцията на Мая Манолова за Жана Д’Арк, ама без „червения“ електорат зад нея, с неясната все още заявка на Слави Трифонов и със склерозиралия, инфантилен антикомунизъм на „Демократична България“.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Народа не го иска у село, той кмет иска да става

  25 Яну 2021 9:07ч.

  Провалени хора, колко пъти този и подобните му бяха изхвърляни от народа, а те пак напират ли напират да ни оправят?!?! Явно докатао не бъдат изхвърлени на бунището с ритници, няма да се оправим, а все ще ни оправят! Между другото, този каква служба оглавяваше, когато беше извършено голямото грабене при братовчеда Костов???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи