Атанасов: Не вярвам Борисов да заложи правителството срещу имунитета си

Атанасов: Не вярвам Борисов да заложи правителството срещу имунитета си

Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов в предаването „Панорама“ на БНТ. Трябва да бъде съставена парламентарна анкетна комисия, която да извърши проверка дали са изпълнени решенията на Народното събрание, заяви Атанасов. Не вярвам Борисов да заложи правителството срещу имунитета си, каза още той в предаването.

ПП-ДБ не са взели решение как да гласуват за имунитета на Бойко Борисов, поискан по-рано днес от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не вярва Борисов да заложи правителството срещу собствения си имунитет.

"Въпросът е защо точно сега, след като делото ("Барселонагейт" - б.р.) се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и темата се повдига сега, когато трябва да се състави правителство с подкрепата на неговата политическа сила. Аз съм убеден, че това е част от един план за провал на съставянето на правителство, в който има много елементи", каза Атанасов.

Той заяви, че по най-бързия начин трябва да се внесат законопроектите от предния парламент за промяна на управлението на българските служби, защото по Конституция Министерският съвет отговаря за сигурността и обществения ред в страната.

"Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз смятам, че шефът на ДАНС с тази постановка, която бе разиграна с откритото заседание в НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо", коментира Атанасов.

Той съобщи още, че е в ход вътрешна проверка на ПП-ДБ и почти е установено, че записът от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев, е направен със специална техника, а не с таблет, както самият Василев обяви: "Питам - кой може в нашата държава да свърши тази работа? Не бих искал да преувеличавам, но това е един специфичен "Уотъргейт".

Според Атанас Атанасов някой от специалните служби е съдействал за този компромат с цел да се дискредитира ПП-ДБ преди връчването на втория мандат.

Вижте разговора във видеото

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Оказването на помощ на фашистки режими представлява престъпление срещу човечеството

    03 Юни 2023 11:33ч.

    Агитацията за оказване на помощ на фашистки режими е престъпление среещу човечеството. За такива неща няма давност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За "гнома " е полезно да си припомни какво стана в България 1945-1946та

    03 Юни 2023 12:57ч.

    Кандидати за Народен съд - бол, а и ще се намерят мераклии да ги окачат на въжето...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    03 Юни 2023 11:40ч.

    "Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт." Това казва всичко за новото правителство. Пичове, дето тука врещите много, стегнахте ли мешките? Да не забравите плат за партенките?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига си мрънкал и ти

    03 Юни 2023 11:47ч.

    ве. Мешки ли си готов да стягаш или да изравниш центъра на София с павета? Преди да стегна мешката първо ще хвърлям павета и ще подпаля онази бяла сграда със всички тия гноми, орки и тролове вътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Юни 2023 11:57ч.

    Наистина ми е интересно да видя, какъв импийчмънт ще получите, ако ни вкарате във войната ? къде ще се скриеш ти специално... българите толкова са претръпнали към всичко, че една искра им трябва, после ще се каете защо сте отворили вратата към АДА! ... цвят на нацията ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    03 Юни 2023 12:01ч.

    погледнете го тогова! това, което се разиграва на територията тия дни, ясно показва каква бутафория е това, което ни се пробутва за демокрация. добре организирани, финансирани и ръководени структури, имащи минимална подкрепа от страна на популацията, колят и бесят в политическия живот. не знам дали има начин това да бъде променено, песимист съм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може. Русия.

    03 Юни 2023 16:36ч.

    Както винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    03 Юни 2023 12:11ч.

    Гражданската война започна през 1900 година със Селските бунтове, потушени с кръв от армията и полицията, ръководени от министъра на вътрешните работи Васил Радославов. Следват Войнишкото въстание,фащисткият преврат на 9 юни, Септемврийското въстание, Белият терор ... та до ден днешен. Гражданската война продължава ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Parvum Volans

    03 Юни 2023 18:16ч.

    Абе когато не провокираш кибритлиите тук, се изказваш доста смислено. Що си такава драка?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Александър Урумов

    03 Юни 2023 12:16ч.

    "Чудя се дали ако, дай Боже, скоро има Народен съд, който да осъди на смърт цялото Народно събрание, правителствата от 1990 г. насам, повечето кметове, хиляди общински съветници и известен брой обикновени престъпници, след време историците ще говорят как е бил избит "цветът на нацията"? Защото "цветът на нацията" са Филип Димитров и Втори адвокатски колектив, Иван Костов и бандата му, Симеончо и бандата му, Петър Стоянов, Станишев, Борисов, Цветанов, Горанов, Караянчева, Пеевски, Цацаров, Плевнелиев, Меди Доганов, Местан, Марешки, Симеонов. Цачева, Каракачанов, Христо Иванов, Мая Манолова-Галева, Румен Радев, големия малък генерал, каскетурата Каренин, кирчо и кокорчо и други подобни.” К. К. (5 years ago)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    03 Юни 2023 12:20ч.

    Този дребен човечец трябва да се сеща, че и без импийпмънт Радев ще ги помете на първите избори, пък с импийпмънт ще ги помете още преди изборите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанасов:

    03 Юни 2023 12:20ч.

    аве гном укро-нацистки. Президентът е избран с гласовете на 2 000 000 български граждани и е главнокомандуващ на държавата. вие имате гласовете на 7% псевдо-интелектуалци и идвате с преврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • God bless America and her Bulgarian ass lickers !!!

    03 Юни 2023 12:36ч.

    До първите ковчези с български момчета, докарани от Тагарев…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мяйска

    03 Юни 2023 12:51ч.

    Президентът ни ще призове своите избиратели и заедно с БСП, Възраждане и хората от шествието за мир и суверенитет ще гътнем правителството на войната за 24 часа...Гнома, Боко и Простокиро и кокорчо в затвора за национално предателство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хората

    03 Юни 2023 13:10ч.

    Които са гласували за него, незабавно да се проверят дали са нормални.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деликатен стомах

    03 Юни 2023 13:14ч.

    Отивам да повръщам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Врели-некипели и управление на държава

    03 Юни 2023 13:47ч.

    Не вярвал ... И това аргумент ли е сега? А знаеш ли колко хора не вярват, че земята е кръгла?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    03 Юни 2023 14:32ч.

    "Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт." Ако Радев наистина го е направил, това ще върне уважението ми към него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обявен е мащабът на доставките на бронирани превозни средства в Украйна от отделни страни от Източна Европа през миналата година:

    03 Юни 2023 15:24ч.

    ... Чешката република изнесе за Украйна: 66 танка Т-72М/М1, 20 танка Т-72М/М1 за Холандия за реекспорт в Украйна; 33 танка Т-72М/М1 за Мароко за реекспорт в Украйна ... България изнася за последващ реекспорт в Украйна: в Чехия 12 танка Т-72М/М1, 6 122-мм РСЗО М-70, 3000 РПГ-22 "Нето", гранатомети Bulspike-AT - 1750, Bulspike-TB - 250, 262 73-mm SPG-9 безоткатни оръдия; в Полша - 84 MT-LB, 82 122-mm самоходни оръдия 2S1 "Gvozdika" очевидно също за последващ реекспорт в Украйна… По наша информация (Милитарист – Телеграм) през 2022 г. България е изнесла два хеликоптера Ми-8МТВ-1 за САЩ за последващ реекспорт в Украйна https://t.me/infantmilitario/99333

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    03 Юни 2023 16:19ч.

    Ясно. Напразни надежди ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    03 Юни 2023 15:30ч.

    Въпросът е защо точно сега всички вредни народни изедници решиха да правят правителство и дори извикаха европейска еничарка. А Борисов заложи партията си, какво остава за някакво правителство, само и само да спаси кожата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недялко Недялков

    03 Юни 2023 15:32ч.

    Снощи този отвратителен войнолюбец не пожела да каже, как ще гласува за сваляне на имунитета на Борисов. Явно има сделка плюс колониално поведение, което е договорено от Асен Василев с посолството. Щом и Недялко Недялков го признава и осъжда (цитат): "Хайде помислете (ако има с какво) - каква е цената на напълно нелогичното съглашение, не е ли страхът на Борисов за ИМУНИТЕТА МУ и БОТУШЪТ на "Козяк" ?". Забележката в скоби "(ако има с какво)" е за заслепеното твърдо ядро от гербаджии и е напълно основателна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Юни 2023 17:02ч.

    "Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт." Дрисльо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи