Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

Атанасов: Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участва нашето обединение. Това коментира съпредседателят на коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България”  Атанас Атанасов в студиото на „Здравей, България”.

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели покрай първия мандат. С ушите си чух определени реплики, от типа: „Да бяхте дали пет гласа”. Това означава, в някакъв смисъл, че сме на прав път”, смята депутатът.

Атанасов подчерта, че скандалът около записите, които се твърди, че са направени на политици от ПП-ДБ, не го учудва. „Не съм чул тези 4 минути и не искам. Радостин Василев е човек, на когото вероятно не са задоволени амбициите. Той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на кабинет”, е мнението му.

Депутатът подчерта, че сега взаимодействат среди, които не се понасят и даде пример: „Среди, свързани с Президентството, на които им се услади служебната власт, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно. От друга страна - среди, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите, през които крадат. Тези среди не се понасят, но сега единодействат”.

„Отнасяйки се национално отговорно, държавнически, искайки да отговорим на обществените очаквания за редовно правителство. Защото 80% от анкетираните заявяват, че искат правителство. Половината, като ги питаш с кого да го направим, казват: „В никакъв случай Бойко Борисов”. Ами с кой друг? Но така…”, обясни той процесите около създаването на кабинет. И добави, че някои от компромисите, които трябва да бъдат направени, няма да се харесат на избирателите им.

Според Атанасов направените сглобки от записи са насочени към избирателния им корпус, от една страна, а от друга - целят да се въздейства върху частите от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу подкрепата на мандата на ПП-ДБ.  

 

 

Коментари

 • Откъде Киро

  26 Май 2023 11:53ч.

  Знае точните фрази, ако записите са сглобени от различни части от разговори? Атанасов не ни занимавай с общи приказки и лозунги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уггуцйфкгкгкг

  26 Май 2023 11:55ч.

  “Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт“ Аз ли греша, но не се ли казва управление?! Нароиха се множество дребни властолюбци на които само власт им е в шамандурите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • натискът е друг

  26 Май 2023 12:02ч.

  Напротив, има жесток натиск за създаване на фашистко правителство на войната по подобие на укро-нацистите. И там заедно със създаването му махнаха главния прокурор. Ти нещо се ослушваше и май леко те "подсетиха" преди няколко дни, нали. Бързо смени грамофонната плоча. Но така действат господарите - нема лабаво.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • войнолюбец

  26 Май 2023 12:03ч.

  Този неприятен войнолюбец копнее по овладяване на службите. Обявява се за разследване на Борисов, но иска да пази имунитета му. За него най-важното е да доставим един милион снаряда за Украйна. Отврат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • F-тринаесе

  26 Май 2023 12:13ч.

  Йода, отрепко, свършено е с вас и с такива като вас. Намери си шума в гората и стани пак шумкарин - оригиналът на милиционерската ти семка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  26 Май 2023 13:14ч.

  "Юда"! Йода-та е пич...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар

  26 Май 2023 13:28ч.

  Редовна власт? При смешния процент, гласували за тези две партии? Аз бих я нарекъл нередовна, токсична в тази й конфигурация, застрашаваща устоите на държавността, ако такава въобще ни е останала. От друга страна е хубаво, че хвърлихте маските и се прегърнахте. Крайно време е избирателите ви да знаят, за кого гласуват. Иначе само "власт" ви е в главите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  26 Май 2023 13:28ч.

  Тоя изрод от къде изпълзя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има жестока съпротива срещу създаването на редовна власт

  26 Май 2023 13:30ч.

  Не, Хаяско. Има съпротива срещу некадърни и безродни "политици" като теб и останалата ваша пасмина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  26 Май 2023 14:05ч.

  ППДБ са толкова нищожни с техните 64 мандата, че Шоколада (властта) ви се полага само да го миришете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи