Атанас Зафиров: Последните изяви на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП

Атанас Зафиров: Последните изяви на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Потвърди се това, което говорим от много време, че това правителство ще съществува дотогава, докогато то е гарант за политическото оцеляване на Бойко Борисов, дотогава, докато се разпределят средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, докато не бъдат избрани регулаторните органи, докато не бъдат овладяни службите и съдебната система.” Това коментира заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров пред NOVA News във връзка с взетото решение от ГЕРБ да продължат да подкрепят правителството. 

В предаването “Офанзива с Любо Огнянов” той подчерта, че социалистите няма да подкрепят правителствения бюджет. 
“Ние ще защитим нашите предложения в бюджета, както сме го правили всяка година, но няма как да подкрепим безпринципно вдигане на данъци, този необмислен закон “бонус-донос”, липсата на всякакви мерки по отношение на демографската криза и липсата на адекватно социална подкрепа за нуждаещите се “, категоричен бе Зафиров.   
Според него опитите за бързото премахване на дерогацията на руски петрол е опит да се овладее този пазар и да се преразпредели на други играчи.  

“След като самите наши европейски партньори осъзнаха нуждата от тази дерогация и ни дадоха достатъчно дълъг период, така че “Лукойл Нефохим” да може да пренастрои своите мощности, няма как да искаме да си отрежем двата крака, на които стоим и да предизвикаме една неконтролируема инфлация, вследствие на повишаване на цените на горивата”, посочи заместник-председателят на БСП.  

По неговите думи, на фона на сложната геополитческа обстановка, с действията си правителството внася допълнителна несигурност за българската държава и поради това БСП инициира вот на недоверие в областта на националната сигурност и отбрана.  

Коментирайки в детайли един от мотивите, свързан с скорошното решение за закупуване на бойни машини “Страйкър”, Атанас Зафиров бе категоричен, че такива трябва да бъдат закупени, но не по безобразния начин, по който се осъществява тази сделка. Той изтъкна няколко несъвършенства на избрания модел, сред които високата цена, старостта на технологията и това, че няма как боеприпасите да бъдат произвеждани в България, което поставя страната в поредната зависимост. 
“Смятам, че последните изказвания на Ваня Григорова са обидни за членовете на БСП, защото неглижира техните усилия, без които тя нямаше да постигне този резултат. Трябва да е наясно, че тя вече е в качеството си на общински съветник от групата на “БСП за България” в Столичния общински съвет и всяка своя изява трябва да съгласува с групата и с легитимните партийни органи. Ако не го прави или не се чувства част от тази група и тръгне по друг път - това си е нейно право. Но да твърдиш, че си преборил ГЕРБ, при условие че на втори тур половината избиратели на ГЕРБ са гласували за теб, това е несериозно. И ако наистина си искал да се бориш с модела “ГЕРБ”, трябваше най-малкото да намериш морал и характер, когато Борисов ти предлага подкрепа, ти да се разграничиш”, коментира още Зафиров.

Източник: bsp.bg

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    12 Ное 2023 9:13ч.

    М-даа. Ей заради такива неадекватници БСП е на това дередже!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз намира, мненито за много точно

    12 Ное 2023 10:48ч.

    В едни случаи Григорова казва, че говорела само с гражданите, после, що не я били подкрепили някои лидери. Много лакти, голямо блъскане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Ное 2023 9:14ч.

    " Но да твърдиш, че си преборил ГЕРБ, при условие че на втори тур половината избиратели на ГЕРБ са гласували за теб" Ми то това е победата бе, тъпак! Да привлечеш противника на своя страна. Ти, кво искаш, да ги унищожи? Баси, зам.-прецедателя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    12 Ное 2023 9:36ч.

    От думите на този т.нар. политик излиза, че благодарение на БСП Григорова е постигнала този резултат. Е, ако е така да се беше кандидатирала Нинова бре или този на снимката. Сигур щеше да постигне същия или по-висок резултат, щото нали БСП е зад тях! Примитивно мислене, което убива БСП, ама нали сме захапали кокала, т.е. управлението на една партия и всеки на който се довери избирателя ги застрашава, сиреч кокала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви противници са герберастите и Григорова?!

    12 Ное 2023 10:43ч.

    И двете страни защитават ляволибералната идеология, нищо че Тиквата лъже през цялото време, че ГЕРБ била дясна партия. Разделението е, че електоратът на ГЕРБ са предимно номенклатурата и фамилиите им, а на Григорова - хората на наемния труд, които са се излъгали (са излъгани) да плащат 1% от доходите си профсъюзен членски внос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Ное 2023 9:19ч.

    оставка и нови избори нинова не е лява бсп не е лява от къде извадихте човек на подкрепа 36 процента изб активност само простотии от вас махаите се да не ви гледаме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    12 Ное 2023 9:41ч.

    Лойният мех на Нинова започна. После и тя лично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джурналяга

    12 Ное 2023 10:19ч.

    Як Грухтан!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    12 Ное 2023 10:25ч.

    Зафиров, събуди се в кой свят живееш! Как казваш от името на цялата партия такива неща? Не е обидно, а радостно понеже тя казва неща които са верни! Ти никога не би казал такива истини! Такава е и Нинова която не даде истинска подкрепа на Григорова! Завист ли е, страх ли е, че може да я изместят няма да гадая!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    12 Ное 2023 10:39ч.

    Идеологически различия. По отношението на ИК, джендър-образованието, LGBTQ парадите, НПО-тата, грантовете на Сорос и т.н. Григорова защитава ляволибералната идеология, а БСП на Нинова - консервативната, нищо че лявото и консервативното са несъвместими, но в България е така - всичко е наопаки:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все едно Нинова да застане зад Станишев

    12 Ное 2023 10:50ч.

    Против категорично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М @ I

    12 Ное 2023 10:35ч.

    Не може човек, който няма мярка на устата си и в съзнанието му да "щъкат" , само егоистични намерения да налага тон на политическото говорене от името на цяла партия. Ясно трябва да се разграничат принципните и дипломатично сдържани позиции от една страна и тесногръдието на отделни личности, от друга. Първото се отнася конкретно за поведението на Нинова, а второто за всички, било то членове, социолози, антрополози съмишленици или противници на каузата за лява политика. Не прескачайте мярката! Потоците са два и не е нужно "да се налива вода в чужда мелница" толкова елементарно и недалновидно. Няма как да не цопнете в мръсния гьол по този начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обидно е

    12 Ное 2023 11:26ч.

    за корнелистите, а не за членовете на БСП, защото Корни я възприема като заплаха за властта си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    12 Ное 2023 13:40ч.

    Естествено Корни,след като Григорова е протеже на Станишев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мика

    12 Ное 2023 13:38ч.

    Зафиров,така е.На това се казва храни зло куче да те лае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи