Атанас Пеканов и Крум Зарков вицепремиери в служебния кабинет

Атанас Пеканов и Крум Зарков вицепремиери в служебния кабинет

Най-вероятно служебен премиер ще бъде бившият служебен социален министър Гълъб Донев, пише "24 часа". 

Като вицепремиер по управлението на европейските средства и в този кабинет ще се завърне Атанас Пеканов.

Очаква се министър на правосъдието  и вицепремиер да стане Крум Зарков, един от най-активните във вътрешната опозиция срещу Корнелия Нинова.  За министър на икономиката се готви Димитър Данчев, който и в момента е зам.-министър. За министър на икономиката се спрягат още няколко имена, като едно от тях е на Даниела Везиева, която заемаше поста във втория служебен кабинет миналата година, след като Кирил Петков влезе в политиката с "Продължаваме промяната".

Министър на транспорта вероятно отново ще е Христо Алексиев, който заемаше поста и в предишните служебни правителства. Министър на туризма пак ще е Стела Балтова, която също беше на този пост в предишни кабинети на Радев. Като наследник на Бойко Рашков обаче се върти и името на бившия правосъден министър Иван Демерджиев, който по време на кабинета на Кирил Петков за кратко беше назначен за зам.-министър на вътрешните работи.

Министър на енергетиката вероятно ще е  уволненият по времето на кабинета "Петков" бивш директор на "Булгаргаз" Николай Павлов, който вече беше служебен министър в първото правителство на Радев. Министър на отбраната вероятно ще е главният секретар на президента Румен Радев – полк. Димитър Стоянов. Според "Медиапул" назначението на Стоянов начело на МО би било ясен знак за обръщане на курса към Русия.

За външен министър се обсъждат имената на посланика във Великобритания Марин Райков и бившият дипломат №1 Светлан Стоев. Едно от спряганите имена за министър на здравеопазването е това на д-р Славейко Джамбазов, който е консултант по здравна политика . За поста имало още двама кандидати - д-р Таня Андреева и д-р Емил Райнов. За министерството на финансите неофициално се спряга името на предходния служебен финансов министър Валери Белчев. 

Постът на министър на земеделието вероятно ще иде при бившия служебен зам.-министър Георги Събев, но разговори са водени и с Явор Гечев, който също беше зам.-министър. Социален министър вероятно ще стане Лазар Лазаров, който в момента е зам.-министър. За министър на електронното управление се спряга зам.-председателят на Държавна агенция "Електронно управление" Красимир Симонски.

По информация на Mediapool, пост в служебния кабинет е готова да заеме и сегашният външният министър в оставка Теодора Генчовска (ИТН). Според някои източници е било обсъждано тя да стане министър или зам.-министър в Министерството на отбраната, където е работила по-рано, но на доста ниска позиция.

Друг пост, към който се стреми Генчовска, е посланик на България в НАТО. По неофициална информация Генчовска и Румен Радев са обсъждали евентуалното ѝ изпращане там още преди два месеца, когато са съгласували и други посланически назначения зад гърба на правителството.


Източник: novini.bg

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    29 Юли 2022 17:49ч.

    "Даниела Везиева, която заемаше поста ..." Тъз не беше ли доказан плагиат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    29 Юли 2022 22:27ч.

    Радев направо се готви за боклуджийска концесия, а избора на М Райков направо си е откровена наглост и реверанс към Бо Тик Вун !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    29 Юли 2022 18:00ч.

    За същата става дума, но не мога да си спомня ясно, дали Етичната комисия, или както там се нарича органът, излезе с окончателно решение. Някак изненадващо затихнаха коментарите по този въпрос?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Юли 2022 18:28ч.

    Е, значи тя е. Тя, етичната комисия (изглежда тази към МОН), взема едно единствено решение. Ако тази заема някъде акад, длъжност, ректорът (директорът), треба да я освободи и да ѝ се отнеме научната степен. Ако не заема, министърът треба да ѝ отнеме степента. Ако някой се чувства ощетен от плагиатството - завежда гражданско дело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пульо

    29 Юли 2022 18:06ч.

    Загадка остава как военният министър ще обърне България към Русия. Може би ще настани в американските бази у нас руски войски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Юли 2022 18:10ч.

    Добре е, че Радев взима властта.Явно ще е за дълго защото и следващия парламент няма да излъчи правителство.Де факти станахме "президентска република". Зарков и Петканов стават.Радев трича Нинова.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро най-простия канадец и най-тъпия американски агент в България

    29 Юли 2022 18:13ч.

    Съществото, недоразумението, изтърсака на "бившия певец" славчо генчовска трябва да отиде в забвение, а не Радев да й търси нов държавен пост. Тя е срам, резил за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министерство на икономиката

    29 Юли 2022 18:33ч.

    Версията за Димитър Данчев е малко вероятна, защото това означава да остане и Калоян Методиев, който е началник на кабинета и най-върлият противник на Румен Радев. Нинова копира именно речника на Методиев срещу Радев и поради това Румен Радев няма да го допусне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Юли 2022 18:34ч.

    Ако съм на мястото на Радев, ще пратя оная семпла женица Генчовска, да реанимира консулството в Екатерининбург. Абе кой ще е министър на образованието? Да не би пак Денков?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Да не би пак Денков?"

    29 Юли 2022 18:44ч.

    Сакън. Но тоА е точно толкова несменяем, колкото и вреден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Относно политическите теми Р. Овч. заяви:

    29 Юли 2022 18:40ч.

    „За съжаление това правителство не свърши практически нищо срещу модела „Борисов“, като изключим закриването на Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Другият реален ефект беше ефектът „бойко Рашков“, който елиминира 380 000 купени гласа – с действията на полицията и с всичко това, срещу което от ДПС много роптаят. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Б отбора

    29 Юли 2022 19:11ч.

    Или къса кадрова скамейка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    29 Юли 2022 19:27ч.

    С какво те зи се различават от харвардците? Имат опит за управление на държавата или? Нито опит, нито нищо! Поредните експерименти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    29 Юли 2022 20:16ч.

    Различават се по това, че са още по-некадърни и от харвардците и послушни пионки на Зеления чорап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    29 Юли 2022 19:34ч.

    Мен ми е много жал за журналята - на луди ги направиха. Сега пред кого трябва да въртят опашки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Judge Dread

    29 Юли 2022 19:36ч.

    С какво те зи се различават от харвардците? С нищо. Либералчета, евоатлантици и соросчета, като всички останали. Никой не може да очаква нещо различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако това е истина, мирише на пореден провал

    29 Юли 2022 19:57ч.

    Наистина ли Радев не можа да намери нови имена, доказани и уважавани професионалисти в своята област, хора, неопетнени с участието си във властта до момента? Ако действа отговорно Радев не бива да назначава нито един, който вече е бил в НС или МС. Нито един. На България е нужна промяна, а със стари к...и тази работа няма как да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев получава списъците от водещия си офицер от Козяк

    30 Юли 2022 9:38ч.

    И никой не го пита за мнението му

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    29 Юли 2022 20:12ч.

    Ето затова Корнела критикува Зеления чорап, който се показва отново като злобен и нагъл тип, назначавайки своята патерица Зарков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    29 Юли 2022 20:44ч.

    Много се вживявате. Емигрирайте от колонията.Не знам кой примерно е кмет в моя град но ремонти из целият район и се вижда какво се прави с данъците ни.Не знам кой е областният и министър председателят не знам.Но работата си върви.Защото има Държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    30 Юли 2022 12:03ч.

    Освен това вземам добър социал с който живея по добре от 90 процента от мужиците в Рашистан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    29 Юли 2022 20:59ч.

    Козяк си назначава поредмите подлеци предатели подлоги които също няма да спазват конституцията и ще поругават Българският народ до поредната подигравка с него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С какви нежни мъжлета се заобикаля въздушният акробат бай Радев! Къде намира тези чаровни дупета? Та те са по-готини дори от другарката му Деса!

    29 Юли 2022 21:16ч.

    Какви деликатни лица, какви нежни души, какви устни, създадени само за целувки! Предполагам, че красавците са епилирани допоследния си вагинален косъм, ах! За Пеканчо съм сигурен, че има иппресионистичен татус - гола пеперуда се къпе в греховния прашец на цъфнал хибискус, пуснал здрави анални корени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    29 Юли 2022 21:36ч.

    На президентът не ли му омръзна да настъпва една и съща мотика, не знам. Пеканчо и Крумчо. Вече не е смешно. Особено след кирчококорчевците и курнеана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде на запеканката

    29 Юли 2022 22:36ч.

    Толкоз може радко, с кокошия си мозък най--много да изяде боя накрая. Ще го вземат на някоя международна длъжност с тоя слугински манталитет. Обаче пак ще изяде боя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киров

    29 Юли 2022 22:49ч.

    Зеленочорапестия ще подобри всички рекорди на Кики100 по провали с това селектирано А-отборче от завършени некадърници и чантаджии. Силно се откроява шмекерката и абсолютна некадърница Везиева, както разбира се и г-н "Аз бях точен с парите". Ще има митинги за връщане на Кики§Коко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клара Кулакова

    30 Юли 2022 0:03ч.

    Министър на културата няма ли да има? Или културата я закрихме вече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • късата връв на Ландън

    30 Юли 2022 0:28ч.

    няма да е асенчо, а ще е маринчо. Без парламентарен контрол Райков е крайно опасен за България от гледна точка на поразиите, които може да сътвори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я,този лигльо Зарков отново

    30 Юли 2022 9:45ч.

    изпълзя на припек!Радев само да плюва в мозъка на Нинова назначава този майчин син на хубава длъжност.Знае синчетото мамино че повече няма да го вкарат у парламенто и бързо му намериха местенце!Жалък тип,жалки напъни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въртим се като хамстер в колело -

    30 Юли 2022 11:34ч.

    а оста на колелото я задействат наглосаксите. Ако не се намери някой тук, който поне малко да се приближава до политическия облик и действеност на Орбан, затъваме окончателно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи