Атанас Атанасов: "Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер

Атанас Атанасов: "Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер

От "Продължаваме промяната" имат нов кандидат за премиер. Те няма да предложат Кирил Петков. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов пред bTV по повод предстоящото връчване на мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев на първата политическа сили в настоящия парламент.

По думите на Атанасов решението на ПП е било взето на съвет късно снощи.

"ПП няма да предложат Петков за министър-председател. Кандидатът е човек от партията, но не е коректно да казвам каквото и да е повече. Ще го съобщи който има право, а именно мандатоносителят. До часове всичко ще стане ясно. Не е коректно един коалиционен партньор да съобщава решението на друг", добави Атанас Атанасов.

Той каза още, че ПП трябва много бързо да пристъпи към преговори с потенциалните коалиционни партньори за ново правителство.

"Ако ще се работи сериозно за създаване на нова правителство, то не може да бъде начело с Кирил Петков. Виждам, че от ПП са решили да действат сериозно", заяви съпредседателят на ДБ. Според него шансовете да има нов кабинет нарастват.

По повод реакцията на руското посолство в София след изгонването на 70 руски дипломати и служители, Атанас Атанасов бе категоричен, че България не може да оттегля никакви ноти и да се поддава на ултиматуми. "Ние сме независима държава. Каквото е направено е направено", обяви той.

По думите му, два списъка са представени от ДАНС на Министерството на външните работи.

"Оперативното ръководство на службите за сигурност е правомощие на Министерския съвет. Премиерът ръководи службите. В кой закон пише, че министър-председателят трябва за всяко свое разпореждане да издава писмена заповед?", попита Атанасов.

Според него, в последно време държавният глава Румен Радев не може да скрие своята неприязън към премиера. 

"Дневният ред се определя от министър-председателя. Това правителство е неприятелско и неудобно на руските интереси. Цялата агентурна мрежа на Русия е вкарана в действие. Така че сегашната дестабилизация в страната, в нейното предизвикване, има сериозно участие на руската агентура. Не че няма други причини за тази ситуация", добави Атанасов.

 

Коментари

  • dgd

    01 Юли 2022 8:41ч.

    Заков? Мерси. Дали е руска салата или традиционна салата, все тая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BobbyWak

    01 Юли 2022 8:57ч.

    walmart pharmacy online <a href=http://pharmacy.prodact.site/#>pharmacies online </a> on line pharmacy <a href="https://thefencefilm.co.uk/community/profile/hswlux/#">canadian drugs </a> shoppers drug mart canada http://pharmacy.prodact.site/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИЛАРИЙ

    01 Юли 2022 8:42ч.

    ТОВА ДОНЯКЪДЕ Е ДОБРЕ ,ВАЖНОТО Е ДА НЕ Е ОНЯ ПЪЛЕН ИДИОТ ,КРИВОУСТИЯ С ШЕЙСЕТТЕ ДУМИ В РЕЧНИКА СИ , ДА ХОДИ ДА ЛИЖЕ ГОЛЯМАТА КОСМАТКА НА ЛЕНЧИТУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    01 Юли 2022 9:17ч.

    Падението Продължава с Пълна сила!!! Господи защо ни наказваш с такива психо безродници... дали ще е сАвеЦки агент или американска подлога е еднакво дебилно и родоотстъпно за Родината ни.... Защо се срамувате да се наречете БЪЛГАРИ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф. Мирчев

    01 Юли 2022 9:27ч.

    Чакай да позная! Роднината на Аврам, Исак и Яков! Какво печеля? Атентат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • K308

    01 Юли 2022 10:20ч.

    Малък човек с малки атрибути и големи напъни да изглежда голЕм в очите на кьоравите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Наско е замязал досущ на Йода?

    01 Юли 2022 12:08ч.

    Сал бастунчето му липсва ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нещо повече

    01 Юли 2022 12:33ч.

    Дедо Насе, силно подценяваш опасността - руската агентура у нас възлиза на над 6 милиона българи. Затова, постъпете като Зеленски, започнете да избивате народа си с оръдия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    01 Юли 2022 12:56ч.

    Простото, Кокорчо и тоа все като Простото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи