Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план

Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Търсенето на подкрепа е задача на кандидата за министър-председател. Това коментира съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов в предаването „Здравей, България”.

„Има излъчен кандидат за премиер, днес е поискал среща с политическите сили в парламента. Изключително важно е как ще бъдат събрани останалите гласове”, каза Атанасов.

Относно ГЕРБ, той коментира: „Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП. Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

Той потвърди, че ДБ ще дадат подкрепата си за кабинета, но работа на мандатоносителя е да осигури останалите гласове. Шансовете не били много високи. „Би трябвало да бъде окомплектован кабинет и да бъде предложен”, каза Атанасов.

И припомни, че по Конституция Народното събрание избира министър-председател, а по негово предложение се избира Министерски съвет.

„Разчитам на г-н Денков, той е диалогичен, мек, разумен, надявам се, че има план. Трябва да се направи усилие. За да се движим напред е добре България да се управлява от реформаторски сили, не от реставраторски”, каза Атанасов.

 

Източник: NOVA

 

 

 

 

 

Коментари

  • помощ

    16 Дек 2022 10:01ч.

    Помислих си, че вместо да дава постоянно акъл, това човече няма да е зле да поеме малко отговорност и да влезе в проекта за правителство! Но не се сещам като какъв може да е полезен? Отнася се и за Бойкикев - друг хлъзгав нагаждач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    16 Дек 2022 10:14ч.

    "Атанас Атанасов: Надявам се, че Денков има план" ... разбира се, че има план. И той е същият като твоя. Тоест, да служи на господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Планът е да ликвидира остатъците от образование по тия земи

    16 Дек 2022 10:55ч.

    Той е най-ясен от всички

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    16 Дек 2022 11:30ч.

    Не съм пророчица, но всички планове на жълтопаветния красивитет са обречени на неуспех. Честита Нова година, честити нови избори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касандра от Сусурлево

    16 Дек 2022 12:47ч.

    ДБ и ПП имат някаква идентичност, но тя не е нито политическа, нито партийна, понеже това не са партии, а групи за натиск от вида тематично-рекетьорски! Първите искат да махнат главния прокурор и да му седнат на мястото за поне 14 години, а вторите са опънали километричен плакат за "борба с корупцията", която Киро често нарича "борба срещу антикорупцията"!! Стабилната основа, обаче, която ги държи в политическата ни система, е целта фактически да ликвидират ГЕРБ! Дали успяват, всеки да си отговори сам! Но иронията е в това, че те са огледален образ на северномакедонската антибългарска истерия! Така както антибългарската политика е превърната в държавна политика в Скопие, така изчегъртването на ГЕРБ е дълбок, но вече затлачен кладенец, от който ДБ и ПП не могат да черпят чиста вода и стават все по-жадни и озлобени! Проблемът им е, че в парламента водят не политически, а криминално-лобистко-посреднически битки от частен характер и за лична изгода! Няма идеология, няма идеи, каузи, програма и принципи, а само интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи