Атанас Атанасов: Избраха за член на ВСС прокурор, който ме арестува

Атанас Атанасов: Избраха за член на ВСС прокурор, който ме арестува

Лидерът на ДСБ и заместник-председател на Народното събрание Атанас Атанасов изрази възмущение от избора на прокурорската квота във Висшия съдебен съвет /ВСС/. С пост в социалната мрежа коалиционният партньор на Христо Иванов призова направо за премахването на длъжността "главен прокурор" в България.

Причината - във ВСС избрали прокурор, който навремето постановил арест за Атанасов. Депутатът визира Владимир Чавдаров, апелативен прокурор на Апелативна прокуратура- Варна, който в неделя получи най-много прокурорски гласове при повторния вот - общо 426, и стана член на квотата им във ВСС. Като представител на законодателната власт, която няма право да се меси в решенията на съдебната, Атанасов изрази категоричното си неодобрение на този избор в профила си във Фейсбук.

"Бившият военен прокурор Владимир Чавдаров е избран за член на ВСС от прокурорската квота. Това е човекът за поръчки още от времето на Филчев, който ме арестува за това, че съм изготвил прословутия Доклад за корупция по високите етажи на властта, който доведе до смяната на десет министри от кабинета на Иван Костов", оплака се лидерът на ДСБ в профила си във Фейсбук.

Атанасов намеква и за руска връзка тогава, която разкрил.

"Докладът съдържаше данни за връзки на политици с руските специални служби. Българският съд тогава определи задържането ми за незаконно и впоследствие бях оправдан по това дело на три инстанции", пише съпредседателят на "Демократична България". Той упреква избраника на прокурорската гилдия, че е служил вярно на трима главни прокурори.

"По-късно прокурор Чавдаров беше награден с поста Апелативен прокурор на Варна. Днес този заслужил герой на прехода получава поредното си назначение за вярна служба на триадата Филчев - Цацаров - Гешев.

Длъжността "Главен прокурор" трябва да се премахне!", категоричен е лидерът на ДСБ, самият той - бивш прокурор.

 

 

Коментари

  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    11 Юли 2022 12:37ч.

    Насето не бива да се вълнува! Малцина вече му обръщат внимание. Никой не ухажва Насето, никой не го желае, камо ли пък да арестува. Трудно се постига драматичен ефект с ареста му, майстор е нужен за това. А този Чавдаров мяза на класически бездарник, не е по силите да направи дори нещо като "На колене, защото си абсолютен престъпник!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    11 Юли 2022 14:18ч.

    Сякаш пременилия се комунистически прокурор в соросоид днес не също "заслужил герой на прехода" ?!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    11 Юли 2022 12:43ч.

    За джуджето урод гном, каквото и да напишеш няма да е достатъчно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    11 Юли 2022 12:59ч.

    Значи прокурора е достоен човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    11 Юли 2022 13:05ч.

    Макар гномска, чак човек да се разреве. А Филчев кой го назначи- май вие си го избрахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    11 Юли 2022 13:06ч.

    Мъка исках да напиша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    11 Юли 2022 13:08ч.

    Това оплакване говори, че лидерът на ДСБ, заедно с Иван Костов и заедно с ДСБ трябва да бъдат разследвани и (възможно) съдени. Поразиите, които направиха тези хора не бива да остават безнаказани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долен лилипут

    11 Юли 2022 13:24ч.

    и пак ще те окошарят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Касандра от Сусурлево

    11 Юли 2022 13:34ч.

    Всичко в живота на примитивните индивиди е на лична основа! Та така и при Наско! Но, има едно много важно след но-то и то е, че т.н. градска либерална общност смята закона за репресия, когато прилагането му не е в нейните ръце! Точно такива пишман юристи подмениха "върховенството на закона" с "върховенство на правото", внушавайки, че е едно и също! Не, не е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Юли 2022 14:20ч.

    Tozi прокурор от Възродителния процес трябваше да е изписал кофа мастило, а сега се репчи като шекерен петел.Б@си управията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанас Атанасов: Избраха за член на ВСС прокурор, който ме арестува

    11 Юли 2022 15:03ч.

    И k`во?! Или има неприкосновени?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Чавдаров все пак реши отново да арестува Насето, то това трябва да стане по нов, грабващ вниманието на зрителя сценарий. Обвинения в корупция, кражби, контрабанда, укриване на данъци са изтъркани и прашясали като канцеларски пердета.

    11 Юли 2022 15:22ч.

    Публиката ламти за нови сюжети. Например, като този. ДАР, ДАНСи ВР попадат на следи, водещи към Атанас. Оперативната информация от наши и приятелски източници сочи, че той е спящ агент на Чан Кайши. Че е спящ, че е агент - това е всеобща тайна. Но никой дори не е подозирал, че Насето е свързан с Гоминдан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На часа започва операция "Море на бурите". Към Тайпе и Пекин заминават наши топ-разузнавачи. Двама са арестувани още при слизане от самолета. Трима се "загубват" в Пекин, друг е изкусен и сексуално умъртвен от балерина на оперетата в Тайпе.

    11 Юли 2022 15:27ч.

    През контраразузнавателния филтър се промъква единствено Продан (това е агентурното му име). Той е внук на български маоист и син на китайска мецосопрано. Бързо печели доверието на директора на фабриката за евроандроиди в Гуанджоу. Успява да разговаря насаме с робот, предназначен да работи като министър в правителството на Шолц.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продан го черпи с 50 годишна ракия от черници. Роботът бързо "пропява". Разкрива дори агентулното си име - Козоеб. Продан узнава от него строго пазени тайни - Шолц не е човек, а вурст с изкуствен интелект.

    11 Юли 2022 15:43ч.

    Направен е в цех за малотрайни смарт колбаси по руска поръчка. Козоеб трябва да изпълни срочна мисия в Германия. Бързо да стане министър-социалдемократ. Под това прикрите следва да се промъкне в дрезденската църква Томаскирхе. Установено е, че там е скрито музикално завещание на Бах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е оратория за посрещане на извънземната цивилизация на Скрофоидите. Тя обитава пространството около Сириус. Скоро ще кацне на Земята. Скрофоидите признават само музиката на Бах.

    11 Юли 2022 15:59ч.

    Всичко друго смятат за музикални залъгалки, които я дразнят и подтикват бързо да унищожи Земята. Роботът Козоеб трябва да намери ораторията на Бах и да я предаде на спящия агент Атанас. Той ще я съхнарянава в сънищата си до поискване от агент на Гоминдан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    11 Юли 2022 16:10ч.

    Какво става с мисията на Козоеб? Ще открие ли Баховата партитура в подземията на Томаскирхе? Ще стигне ли тя до ръцете на генерал Атанас? Ще успее ли Чавдаров да му измъкне Баховата творба и да я предаде на Нюйоркска филхармония? За всичко това следете Гласовете си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха

    11 Юли 2022 15:33ч.

    Явно е Първият прокурор с полицейски правомощия....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    11 Юли 2022 15:41ч.

    Защо да не те арестува бе гноме, за недосегаем ли се имаш ? Ако искаш да променим и законите, че никой няма право да те арестува ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • L L Cool

    11 Юли 2022 16:19ч.

    Чул най-дъртият турчин изявлението на генерал Атанасов, плеснал с ръце, звучно примляснал и промълвил: "БРЯ!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    11 Юли 2022 16:29ч.

    Това е отмъщението на прокурорите, подиграват ти се, за това, че в 3 поредни парламента не направихте нищо за да смените Гешев, освен опитите на една неграмотна лелка-министър на правосъдието, впрочем, която си призна чистосърдечно: Мииии, нямам доказателства... Като нямаш доказателства не започваш процедури. Стига хвърляне на прах в очите, идиоти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    11 Юли 2022 16:37ч.

    Този прокурор е достоен професионалист, щом го е нагазил "генерала", дет не е ходил войник. Такъв "генерал"!!! А този ВСС има още един достоен Член - Новански, който пък прави един брилянтен анализ на Бълг. Хелз. Комитет и на негов блюстител , някоя си адвокатка Качаулева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    11 Юли 2022 18:32ч.

    въпроният прокурист ей така "по пьянке" тричал ли е гнома, че му има зъбче?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горкият “ген.” Атанасов

    11 Юли 2022 20:02ч.

    Очевидно така нареченият генерал иска да ни внуши, че той е еталонът за морал. Следователно, който се усъмни в еталона, е грозно отклонение. А, и да не забравим за дългата ръка на Москва. Ама много елементарно бе, Уотсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала_Бала

    11 Юли 2022 20:55ч.

    Добре е направил с ареста, но защо го е пуснал? Щахме да си спестим много главоболия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми какво чакаш, гноме

    12 Юли 2022 8:19ч.

    Пусни му един фишек, ти си знаеш как!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи