Асен Василев за роднините на Васил Терзиев: Не избираме патриарх

Асен Василев за роднините на Васил Терзиев: Не избираме патриарх

Не избираме патриарх, който да символизира моралния облик на нацията, а градоначалник, който да построи детски градини и да оправи тротоарите така, че да не се спъваме. С тези думи министърът на финансите Асен Василев коментира пред Би Ти Ви възраженията към кандидата за кмет на София, издигнат и от партията му.

Кандидатурата на бизнесмена Васил Терзиев се подкрепя от "Продължаваме промяната", "Демократична България", "Спаси София" и "Екипа на София". Заради близкото родство на Терзиев със служители на комунистическите тайни служби, кандидатурата му се приема нееднозначно от привържениците на тези формации.

Василев каза, че подкрепя Терзиев, който е сред създателите на "Телерик" академията по програмиране. "Ако може да организира 1800 деца с частни пари да мога да учт, да им намери учители и къде да учат, сигурен съм, че ще построи тези детски градини, които 10 години не можем да построим", добави той и подчерта, че с гласуването си гражданите ще решат "дали искат да гледат към бъдещето или да си стоим в миналото".

Василев, който е съпредседател на "Продължаваме промяната", подчерта, че коалицията, формирана в София, е достатъчно монолитна и във всички големи градове имало желание да се яви заедно. Националните органи на отделните партии ще решават това.

 

Коментари

  • приземяване на въздухаря

    10 Юли 2023 3:11ч.

    Как е възможно нормален човек да се довери на този доказан шарлатанин, а сега той даже разполага с цялата държава и нейния народ, с настоящето и бъдещето му? Належащо е бързо отрезвяване и поправка на грешката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е министрите

    10 Юли 2023 3:49ч.

    да минават през психотест. Не е нормално за шофьори да има а тез де могат да затрият държава не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Василев: В бюджета има пари и за пътища, и за пенсии и заплати, и не се отдалечаваме от еврозоната

    10 Юли 2023 10:04ч.

    Потресаваща е и официалната биография на министъра на образованието. Там на всякъде се срещат Отворено общество и Америка за България, а какво ли положението с неофициалната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Финансовият министър е педераст

    10 Юли 2023 7:41ч.

    Дали сме финансите на държавата в ръцете на педераст. Човек непълноценен, ненадежден и злонамерен по условие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    10 Юли 2023 13:46ч.

    Сеесуалната ориентация служи за репер само статистически. Но Това чё се занимала професионално с тьрговски грабеж е показательно за народа ни: той открадна пари за себе си, ще има и за нас....Това сме, така излиза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    10 Юли 2023 19:07ч.

    То и Кирчо бе "успешен" бизнесмен, пък видяхме колко може и колко неща (не) построи. Двамата заедно с тоз "успешен" финансист, само за 7 месеца дозагробиха държавата, сътворявайки повече поразии отколкото Тиквата за 11 години управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи