Асен Василев за "Лукойл": Всяка компания има право да прецени какво да прави със своите активи

Асен Василев за "Лукойл": Всяка компания има право да прецени какво да прави със своите активи

Снимка: БТА, архив

Компанията "Лукойл" обмисля продажба на активите си в България, съобщиха от дружеството, което вече е наело консултант. Освен рафинерията в Бургас, дружеството притежава и верига бензиностанции и голяма част от данъчните складове за горива. Новината не изненада финансовият министър Асен Василев, като самият той съобщи за тези намерения преди около месец.

"Радвам се, че официално са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал още през края на септември, началото на октомври. Всяка една компания има възможност и право да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи. От гледна точка на българското правителство, ние трябва да подсигурим през нашия представител, който е в компанията, че ще продължи да оперира рафинерията по възможност със стратегически инвеститор", заяви Асен Василев.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • ?????

  05 Дек 2023 12:22ч.

  Ха ха. След като и създадете съответните условия. Но по важното е комисионната да отиде в правилните хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пазар, какво да го правиш!

  05 Дек 2023 12:30ч.

  Нравится, не нравится, ако Лукойл купи България, биха се спестили страшно много разрушениЯ и човешки жертви за нейното освобождаване. Върлите научноообосновани бг-русофоби ще извадят от мазето старите червени знамена и ще превключат на любимия си славянски говор, цитирайки в оригинал Пушкин, Достоевски, Лермонтов от студентските години в Москва. Государство скоро превратится в формирование, «где все зависит от настроения одного человека».

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  05 Дек 2023 13:18ч.

  Да, много добре знае Кокорчо, какво става. Той е участник в унищожаването на Лукойл и последващото му придобиване от "правилните хора". Инструктиран е от Посолството и "работи съвестно" по поставените задачи. В следствие на тази "грижовност" едно се очертава ясно. Вероятно скоро ще се окаже, че обикновения българин няма да може да си позволи да си кара колата. Но това ще му е най-малкия проблем... Всичко най-гадно предстои!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  05 Дек 2023 13:32ч.

  Кокорана и Киртака лъжеца са готови с поредната далавера. Помните ли как уж спряха руския газ, но пак същия купувахме с посредници и 30% по-скъпо. Сега пак същата схема и с посредници бензина ще го направят 5 лв. Гласувайте пак за ПП- психопат и педераст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  05 Дек 2023 14:23ч.

  Като гледам "държавниците" ни и разбирам защо е имало Народен съд. Някой трябва да подстриже отровния "цвят на нацията".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  05 Дек 2023 14:26ч.

  ...радвал се бил... лично за теб може и да е радост... финансова най-вече... потриваш мазно-пухкавите ръчички...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи