Асен Василев: Увеличаване на заплатите в полицията и пожарната – само след реформи

Асен Василев: Увеличаване на заплатите в полицията и пожарната – само след реформи

 

"Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, заяви финансовият министър Асен Василев пред Нова телевизия.

 

Бъдеще на батерии, с които да се добива електричество и завод в България, където да се произвеждат. Това е един от новите енергийни проекти, който влиза в преработения План за възстановяване. Конкретният проект все още не е публикуван, но се предвижда инсталираните батерии да са с капацитет 6000 мегаватчаса.

„В света са изградени 20 такива завода. Не знам доколко е авантюра, по-скоро сме във вълната на ключова следваща технология. България има всички преимущества да стане основен играч и е добре да ги използваме”, заяви финансовият министър Асен Василев пред Нова телевизия.

„Планът вече върви към частични последни корекции. Текат дискусии и очакваме одобрение във формалната връзка. В плана е заложено 40% намаление на въглеродния отпечатък от въглища. Единственият ангажимент за затваряне на мощности, който сме поели, е да се затворят мощности, които не отговарят на тези изисквания”, обясни той.

Според финансовия министър е напълно реалистично проектите, заложени в плана, да бъдат изпълнени до 2026 г. А въпреки критиките на опозицията, че разходите, предвидени в бюджета, не могат да компенсират ефекта от инфлацията за потребителите и предложенията за намаляване на ДДС-то върху храните, държавата няма да отстъпва, категоричен е Асен Василев.

„Опозицията да реши какво иска. От една страна искаха да свием разходите с 6 млрд. и да стане нулев бюджетен дефицит, от друга искат да ги разширим с два милиарда, на база техните предложенията”, каза още министърът на финансите.

По повод протеста на полицаите Асен Василев коментира: „Отговорът го дадохме още при предварителните разговори. Увеличавания на заплатите може да има, в която и да е държавна институция, но конкретно в полицията и пожарната – само след реформи”, коментира Асен Василев.

Цялото интервю гледайте във видеото

 

 

 

Коментари

  • Зодия Прасе

    20 Фев 2022 12:53ч.

    Ще добиваме електричество чрез батерии, значи. Браво, това си е направо за нобелова награда! Ще пренесем законите на икономиката, според които от нищо се прави нещо, стига да има кой да го купи, върху законите на физиката. Ето на това му се казва промяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Selrhs

    17 Май 2022 17:47ч.

    buy fildena without prescription - <a href="https://xnolvadex.quest/">cheap nolvadex 10mg</a> ivermectin syrup

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bgxtnr

    18 Юни 2022 12:42ч.

    buy lasix 40mg pill - <a href="https://xfurosemide.com/">furosemide uk</a> buy doxycycline 100mg online cheap

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    20 Фев 2022 15:45ч.

    Да беше нива тази реформа, досега полицаите да са я прекопали поне 10 пъти. Но не е. И държавата да не бяга от ангажиментите си, а хората, назначени от мин. председателя да си свършат работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    20 Фев 2022 16:33ч.

    Докога?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    20 Фев 2022 17:50ч.

    абе асенчо, с кво ще ги зареждаш тия батерии, с кво беее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи