Асен Василев: Предвиждаме 4 месеца живот на този парламент

Асен Василев: Предвиждаме 4 месеца живот на този парламент

Следвайте "Гласове" в Телеграм

От "Продължаваме промяната" предвиждаме 4 месеца живот на този парламент, тъй като президентът заяви, че служебното правителство ще внесе бюджет. Една бюджетна процедура отнема поне 4 парламентарни седмици, ако няма различни виждания по бюджета. Това заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев и допълни, че това предложение не е отхвърлено.

"Утре в 10 часа продължава днешното парламентарно заседание. След неуспешен опит за избор на председател на НС, започнаха разговорите, на които направихме предложение да се използва практиката от Европейския парламент с ротационен председател", добави Василев

Обясни, че не е противоконституционно, тъй като това е механизъм, при който първият председател си подава оставката и се избира друг председател на парламента.

Василев подчерта, че за "Продължаваме промяната" не е вариант Вежди Рашидов да остане председател на 49-ия парламент. Предложението на ПП за председател на парламента е Никола Минчев, ако бъде приета идеята за ротационен принцип.

Василев отбеляза, че разговорите продължават и ако има по-добър вариант, нека бъде избран той.

"Това означава внасяне на бюджета в края на април и означава, че парламентът ще работи до средата на юни."

Подчерта също, че ще е необходимо време, ако има воля за излизане от парламентарната криза.

"В момента трябва да се стикова законодателна програма - какви закони да бъдат разгледани, в какъв ред, така че да няма хаос в парламентарната дейност, да има някакво съгласие кои са важните закони по Плана за възстановяване, еврозоната, Шенген, съдебната реформа - всичко това трябва да се случи, за да може държавата да тръгне напред."

Относно проведените разговори с ГЕРБ-СДС, Асен Василев беше категоричен, че тонът им не е бил остър и в опит да се намери решение за председател на парламента.

"Това, до което стигнахме като извод е, че трябва да има ясна законодателна програма и разбиране какви са законите, в какъв ред, в какви срокове да бъдат приети и че докато няма ясна законодателна програма, ще бъде трудно да се излезе от тупика, в който сме с избор на председател и фокусът в утрешния ден и в следващите дни ще бъде да се видят нашите законодателните приоритети, техните законодателни приоритети, другите законодателни приоритети и да се направи ясна законодателна програма."

"Не, това не означава, че отписваме този парламент", така Василев коментира решението на Лена Бориславова да се откаже от депутатското място.

Източници: БНТ, "24 часа", novini.bg

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    12 Апр 2023 20:16ч.

    Кокорка пак търси измама и далавера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    12 Апр 2023 20:23ч.

    абе, тоя канадски бобър защо не вземе да се ожени, дасе занимава с бебета, хумана, памперси, ами тргнал да се занимава с неща които не разбира, барабар с киро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо не вземе да се ожени

    12 Апр 2023 23:54ч.

    За Спецов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като ви гледам приоритетите

    12 Апр 2023 20:28ч.

    по-добре да го разпуснете утре, че да не се мъчите. Бюджет щял да се внася в края на април... Що бе, какво е това бързане - изчакайте да го внесат и септември. Проектобюджетът трябваше да е готов най-късно ноември миналата година! Ма нещо не са го направили ли, срам ли ги беше да го внесат, какво ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А аз

    12 Апр 2023 20:40ч.

    предвиждам в следващия да сте още по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В момента трябва да се стикова законодателна програма - какви закони да бъдат разгледани

    12 Апр 2023 21:02ч.

    Да се забрани на фесовете в братска Турция да изпращат по 7 (седем) депутати в Парламента на подмандатмата на ФАЩ територия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И след 4 месеца к'во?

    12 Апр 2023 21:05ч.

    Продължавате да си играете на бас на следващите избори кой ще бие и ние да ви теглим стотиците милиони масраф. Приличате на трупа кретенчета, дето си играе на държавници, дето е много, ама много скъпа игра и си е намерила балъци да теглят масрафа. Докога бре, братя балъци? Днес Христос е изгонил търговците от храма, да вземем да изгоним търтеите от хранилката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Апр 2023 21:09ч.

    И днес пропяха третите петли. Веднага подир тях се размърдаха и закукуригаха гъгниви анализиратори. Кукуригат клетите, чертаят червени линии, бърчат вежди пълни с пърхот , прибират хонорари, облизват мазни устни и гадаят бъдещето по гълъбово-доневи курешки. О, прозаично утро! О, клети анализатори, антрополози, пишколапи и най-обикновени педали! Защо напуснхте топлите си креватчета и вместо сладко да се наспите и напърдите, тръгнахте по медийни стърги и мегдани да дотягате с прогнозите си? Прогнози,елементарни, скучни и неверни. Най-обидното е, не че са неверни, а че са посредствено неверни. Тези окати слепци пропуснаха две важни обстоятелства. Първо - днес е 12-ти април, международен ден на космонавниката. Второ - в днешния ден се събра не кое да е, а точно 49-тото обикновено народно събрание. Тези два жалона биха повели във вярна посока дори полусляп самуилов воин, дори квартален гадател-хегелианец, но уви бяха скандално пропуснати от маститите анализатори. 49-тото Народно събрание никога не е имало за цел да избира правителство! Неговата конституционна мисия е да определи единствено печелившите 6 числа. 6 от 49 - шест числа, който ще променят едно битие, един щастливеца, който ще спечели 9 милионния джакпот. И това не е всичко - късметлията ще има право на еротична вечер с посочена от него народна избраница, независимо от нейните политически убеждения и сексуални предпочитания. Второто пропуснато обстоятелство - никой от професионланите политгадатели не се бе постарал да прегледа видизаписите от охранителните камери на парламента. На тях ясно се вижда, че в нощното небе над сградата зависва странен летящ обект. Към 4 часа на 12 април той каца до южния вход, точно под надписа "Съединението прави силата". От обекта излиза трикрак шматарок, висок около 1.40 см. Без затруднение минава през вратата. Запис от вътрешна камера показва, че той се насочва към парламентарния бюфет, щедро зареден заради предстоящето първо заседание. Шматарокът омита няколко тави с кюфтета, кебапчета, харманлийски бахур, любимия на Радев щрудел по тракийски шпикован с атлантически ценности, тенджера крем-брюле, плюс още нещо. След това шматарокът напуска бюфета и се появава в запис от друга камера, регистрираща събития от тоалетната на ГЕРБ-мъже. Това, което той прави там е отвратително и не е за разказване. Въпросното помещение днес е херметически запечатано и се обследва от ДАНС. Хигиенисткага, която призори е влязла в него за да го почисти все още е в токсикологията на Пирогов. Целите стени на тоалетната, дори и таванът са опръскани в ситни зловонни пръски. Оставен е и кафяв курсивен надпис: " Махнал лебедът с крилата / и разплискал с шум водата, / а от пръски, за беда, / князът станал вир-вода. / Няма да ви забравя никога! С уважение Шван Дер Любе, звезден стопаджия-импресионист!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    12 Апр 2023 22:22ч.

    Поздравления за коментара и за препратката към Дъглас Адамс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    12 Апр 2023 21:16ч.

    ""Това означава внасяне на бюджета в края на април и означава, че парламентът ще работи до средата на юни." - Идеално!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахахаха

    12 Апр 2023 22:55ч.

    Кви четири месеца . Тепърва иде веселата част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    12 Апр 2023 23:03ч.

    Асенку, убиецът на дяда Ивана е гений на машинациите. Партиите можело да се договорят единият председател да си подае оставката, за да се открие възможност да се избере друг. Така излиза, че няма нарушение на конституцията, ако има широк консенсус за нейното нарушаване. Би било добра пародия, ако не е отчайваща действителност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Музикант

    13 Апр 2023 1:22ч.

    Нямам думи! Разбирате ли за какви измамници става въпрос? От трибуната на НС се предлагат начини за заобикаляне на Конституцията, т.е. за нейното нарушаване? И къде са високо моралните и също толкова образовани мисирки? Поне една не изврещя ли гулю-гулю? Представяте ли си това да се случи в парламент в някоя от държавите на които много настояват да приличаме? Нямам думи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политчучело в роля на гробар

    13 Апр 2023 6:34ч.

    Голем фактор, USA трактор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    13 Апр 2023 7:42ч.

    Надали ще отиде и до четири месеца . Ако не друго поне на избори ни върви . Избори докато Възраждане излезе начело и измете цялата насъбрала се плява с годините .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петрова

    13 Апр 2023 9:11ч.

    Не мога да разбера какъв е този диктат от страна на ПП на объркани мисли, идеи, постъпки и тълкувания. Трябва ли да се правим, че приемаме това за нормално. Зад това уж ,,ново,, рушене не съм видяла един съзидателен ход. В главите им е пълна каша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Апр 2023 9:17ч.

    Какво пилеене на време е да се слушат и четат глупостите, на тези безродници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантикус булгарикус

    13 Апр 2023 9:55ч.

    Правилно. те не са българи,те са евроатланти с евроатлантически ценности. И поради това, евроатлантите нямат нужда от парламент и излъчено правителство. Защото , евроатлантите са делегирали правото си да имат държава на еврокомисията и европарламент и евродепутати. Тук служебно правителство може да свежда евродирективите и атлантическите ценности на евроатлантите. С един управител наречен президент. на българските евроатланти държава не им е нужна, брак, семейство и т.н също не са им нужни, те встъпват в ленинско съешаване и съжителство. Друг им пази небето, друг ги храни, друг ги брани, друг ги управлява, друг им дава ценности, друг им дава външна политика,друг им дава работа и друг ги разследва и друг ги съди. . Евроатлантите са с евро атлантически ценности. така стоят нещата с евроатлантическото бъдеще. Всичко останало е европунтамара .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи