Асен Василев нямал нищо общо нито с "Чаталджа", нито с офшорки

Асен Василев нямал нищо общо нито с "Чаталджа", нито с офшорки

Сврзани статии: Bird: Измаменият американец Бретшнайдер е директор на офшорката на Асен Василев

Финансовият министър Асен Василев отрече пред Нова телевизия каквато и да е връзка с имотния скандал с бившата партийна централа на "Продължаваме промяната" на ул. "Чаталджа" №3 в София и заяви, че завежда дело срещу журналиста Атанас Чобанов и “Бърд”.

Василев декларира, че от май 2021 г. не е собственик на офшорната компания, която първоначално купува сградата на “Чаталджа”. Собственик е Себастиян Бретшнайдер, който трябва да впише промяната, обясни Василев.

“Познавам Себастиян Бретшнайдер от 10-15 г. Той беше инвеститор в компанията, в която работех”, заяви Василев и разказа, че по принцип работел с 2 компании - едната, която държи интелектуалната собственост и втора, която е регистрирана в България. “Двете фирми бяха прехвърлени на Марио Сотиров и Себастиян през 2021 г. и от тогава нямам нищо общо. Преди две години и половина излязох от тази компания”, повтори Василев.

Бретшнайдер е предявил иск, но по него няма съдебно решение. “Не е минал през арбитраж, през съд”, заяви Василев. Той обясни, че е говорил със Сотиров и адвоката на Бретшнайдер. “Има купувач, който иска да купи външната компания, и се опитват да се разберат кой колко ще вземе”, твърди Василев.

Финансовият министър заяви първо, че не познава кралицата на винетките Станислава Арнадова, но не отрече, че тя е поискала да няма обществена поръчка за винетките, а два месеца по-късно е купила  къщата на “Чаталджа”.

Според Василев в това няма нищо нередно, тъй като “покупката е под пазарната цена” /3800 евро на кв.м./

"Промяната" пък наела къщата след като била продадена, но Василев нямал нищо общо и с това, тъй като излязъл от заседанието на партийното ръководство, когато съпартийците му гласували това.

Източник: segabg.com, NOVA

 

 

Коментари

  • ?????

    28 Яну 2024 19:06ч.

    Асен Василев осмеля след срещата на Кирил Петков със Спас Русев и озвучената от Делян Пеевски индулгенция за него. Честито на съчувстващите им. А от посолството така и не махат Магнитски от Делян Пеевски. И няма да го махнат. Да не са балами. Така той е най-добрият им кучи син. И ще танцува това което му свирят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи

    28 Яну 2024 19:24ч.

    Виновна е чиновничката, която не е вписала лицето Бретшнайдер! Да подава оставка веднага! Набедиха момч..., така де, Асен, значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2024 19:39ч.

    Бързо махнахте новината от лентата. Заприличахте на мадам В.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    28 Яну 2024 20:03ч.

    Абе той и с България няма нищо общо ама на.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи