Асен Василев: На записа няма дума, зад която не заставам

Асен Василев: На записа няма дума, зад която не заставам

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Цялата мелодрама може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес, каза още съпредседателят на ПП 

„Ситуацията е, че всеки има ясни позиции, които са доста различни. За да тръгне държавата и да има правителство, предложихме кабинет на малцинството още преди първия мандат. След това направихме отстъпка. 4-часовият запас всички трябва да го чуят, за да видят, че няма коалиция, няма договорки и това е тежко решение – да приемем човек от ГЕРБ, за да тръгне страната. На този запис няма нито една дума, зад която не бих застанал”. Това заяви в предаването „На фокус” съпредседателят на ПП Асен Василев.

„Отрязани са определени части от мои изказвания – като това за съгласуването на службите или че трябва да се направят промени в държавната администрация. Абсолютно заставам зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на избирателите”, каза Василев.

Той посочи, че академик Николай Денков е оторизиран да води тези преговори, заедно с Мария Габриел от другата страна и те ще продължат, когато могат.

„Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, каза Василев.

От записите, според него, не излиза нещо, което не се е знаело от избирателите, или от ГЕРБ.

„Цялата мелодрама, която се опитва да се развие около това нещо, може би е с цел да се извади някакво предимство в преговорния процес”, каза Василев.

„Ако отстъпките са, за да се отмразят някакви преговори, такива не трябва да има. Ако са, за да се направи нещо полезно за страната и те не пристъпват това, което сме обещали на нашите избиратели, това е в ръцете на академик Денков да говори”, каза Василев.

Запитан дали трябва да се промени ротацията и Мария Габриел да е премиер в първите 9 месеца, Василев каза, че личното му мнение е, че не трябва.

Източник: NOVA

 

 

 

 

 

Коментари

 • Педераст и социопат

  28 Май 2023 22:15ч.

  Един нормален човек няма сред тия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еха!

  28 Май 2023 22:42ч.

  https://blitz.bg/gallery/tsirk-v-efir-lora-krumova-khvana-natyasno-asen-vasilev-za-iztsepka-v-izteklite-zapisi-a-toy_news956008.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Властта за нас не е самоцел. Властта е, за да могат да се свършат полезни неща за страната – Еврозоната, Шенген, почистване на правосъдната система”, каза Василев.

  28 Май 2023 23:53ч.

  Хахахахахахахахахахахахахахаха, единственото, което се чува на записите е това, че властта им е самоцел, а да и адската им простотия и наглост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария...

  28 Май 2023 22:17ч.

  Ехоooooooooooooo Гешев, това е самопризнание

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами точно в това е проблемът, глупако!

  28 Май 2023 22:21ч.

  Толкова ти топли тимбарицата! С гадсняр можеш някак да се разбереш, ама с глупак нямаш шанс! Той и теб ще издъни, и себе си ще издъни, щото толкова му е мозъчето. И на това искат да поверят финансите на държавата? Точно на това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Па кой и се съмнява

  28 Май 2023 22:21ч.

  САЩ успяха да внушат на цял свят, че атомните бомбадировки са "здравословни", че индианците са ги посрещнали белите там с хляб и сол, та ти ли изчадие американско няма да застанеш зад думите си! Правителство с вашия мандат няма да има!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подписал се е с кръв човека

  28 Май 2023 22:23ч.

  Поел е ангажимент, вътре е с двата крака. Тоя живи родители няма ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Затвор!!!

  28 Май 2023 22:23ч.

  Какво правителство? Какви министри? Какви мандати? Всичките сте за бай Ставри за национално предателство, бе! Радев къде е? Къде е Гешев? Къде са институциите? Боже мили, няма ли един нормален останал някъде из тая територия, на който да му пука за България? Няма ли един журналист да потърси отговор от институциите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...да приемем човек от ГЕРБ, за да тръгне страната

  28 Май 2023 22:36ч.

  Да тръгне страната в посоката, която задават от посолствата. Тия се гаврят с целия български народ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  28 Май 2023 22:41ч.

  ''Предателите се презират дори от онези, на които са служили.'' Тацит

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мимето

  28 Май 2023 22:43ч.

  Пропуснали сте да напишете това, което каза за службите - че смята за нормално да съгласува ръководителите им с посолствата, защото те ни били партньори. С това мислене, по времето на тоталитарния социализъм Асен Василев щеше да е верен комунист и постоянно в прегръдките на Брежнев. Пфу! Болшевик!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  28 Май 2023 23:07ч.

  Тъпакът винаги се мисли за по-умен от другите. п.с. Очевидно не е привърженик на принципа "мълчанието е злато". Поне да беше се консултирал преди да говори след като се е насрал до ушите и то публично. Разчита на височайшата индулгенция и се счита да недосегаем, но това не отменя глупостта му. Всичко тече, всичко се променя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  28 Май 2023 23:09ч.

  Жалка персона, чието място е в съдебна зала, а след това в затвора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жалко! За пореден път доверието беше излъгано! И то от представящи се за десни!

  28 Май 2023 23:42ч.

  Дори да има 1000 спорни неща - едно е безпорно: Слаби играчи и аматьори! Такива не бива да водят държавата! Лесно ще го работят и в чужбина и тук! За сметка на българите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Крокодила Гений

  28 Май 2023 23:47ч.

  Ами тогава си директно за Централния Софийски затвор. А това, че наричаш Бойко в записа "педераст" е явно ... вътрешна информация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  29 Май 2023 1:01ч.

  Негодник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ядосан

  29 Май 2023 2:44ч.

  Абсолютно задължително прокуратурата трябва да си свърши работата, и да му разясни на този наглец, какво значи да съгласуваш персонално, смяната на всички ръководители на БЪЛГАРСКИТЕ национални служби с посолството!!! Наглеца дори твърди, че закона го изисквал, но му беше неудобно да каже с кое посолство са извъшили, това предателство. За това му твърдение закона е пределно ясен и впредвид високия държавен пост и политическо положение, трябва да получи адекватна присъда!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Filipov

  29 Май 2023 10:26ч.

  Браво, поне си признава, че са алабала цялата партия 😂

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  29 Май 2023 11:55ч.

  колективното ни битие е алабалъ (ойнли и битъ ни):хахахахахаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи