Асен Василев: Две трети от нашите избиратели са против разговори с ГЕРБ

Асен Василев: Две трети от нашите избиратели са против разговори с ГЕРБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„В момента топката е в полето на ГЕРБ. Те са мандатоносител и победител на изборите. Трябва да зададат решение и да формират кабинет. Всичко, което можем да направим като втора партия, е да улесним този процес. Още първия ден в Народното събрание изпаднахме в патова ситуация, защото ГЕРБ не си бяха написали домашното и не можа да си избере председател.

Предложихме председател на ротационен принцип, а след това се съгласихме и на програма за ключовите закони, за да може държавата да отлепи. След това ГЕРБ поискаха да знаят какъв ще бъде съставът на кабинета ни, казахме им го. Седим и чакаме. Конституцията е дала правомощията на първата политическа сила какво да се случи".

Това коментира в студиото на “120 минути“ зам.-председателят на „Продъжаваме промяната“ Асен Василев.

„Като опозиция можем да стоим встрани и да гледаме сеира, но това е зле за държавата“, посочи той.

„Никой не е искал квота в наш проектокабинет. Никой не ни се е обаждал. Разговорите трябва да са публични, а не на закрити врата“, заяви Василев, а по-късно посочи, че ПП-ДБ също не са искали квоти и общ кабинет не е обсъждан.

„Донякъде имаме дежавю след миналите изборите. Тогава заявихме, че ще бъдем опозиция и видяхме докъде се стигна – шумни скандали и Изборен кодекс, който взе половината парламентарно време, и нови избори. Сега се опитваме да сме максимално конструктивни, до степен, до която нашите избиратели са нещастни от факта – „Защо им помагате?“. Защото това е добре за България“, посочи Асен Василев.

„2/3 от нашите избиратели са абсолютно против“, допълни още той.

„Разликата от миналия парламент е, че най-после нещата се случват в него, а не извън. Парламентът е отражение на случващото се в българското общество. Откакто сме влезли в ЕС, в България се води конкретна политика и тя не е толкова драматична като смяната на комунистическия режим, но се води политика, при която общественият ресурс отива при малко на брой фирми, малко на брой хора. Създават се общество и икономика от латиноамерикански тип с изключително големи неравенства между бедни и богати и несъществуваща средна класа. На който не му харесва да живее в такова общество, му се казва емигрирай. Обещахме да водим европейска политика“, заяви Василев.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Idealist

    07 Май 2023 19:19ч.

    92 % от избирателите не искат да те вид

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • iqaumumixun

    22 Май 2023 16:31ч.

    <a href=http://slkjfdf.net/>Emnoys</a> <a href="http://slkjfdf.net/">Obiyifa</a> hxr.dmrk.dev.glasove.com.cim.uc http://slkjfdf.net/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    07 Май 2023 19:23ч.

    92 % от избирателите не искат да те видят извън България. Нахален, перверзнико няма как да управляваш с 8 % от гласовете на българските избиратели. Може да опиташ в САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    07 Май 2023 19:50ч.

    Работата е там, че след като човек е станал народен представител, той вече не работи само за избирателите си, затова се нарича народен. Налага му се от време на време да убеди избирателите си, че някои от т.н. непопулярни действия са нужни за съвместното съществуване на отделните социални групи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оле, оле

    07 Май 2023 21:13ч.

    Асената работела на полза роду и народу.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една трета

    07 Май 2023 22:40ч.

    На следващите избори без нас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи