Асен Василев: Ще построим нови 4-5 моста над река Дунав и три тунела под Стара планина

Асен Василев: Ще построим нови 4-5 моста над река Дунав и три тунела под Стара планина
От думите на финансовия министър стана ясно още, че правителството подготвя инфраструктурна програма с 4 годишен хоризонт на обща стойност 12 млрд. лева. Целта е до края на мандата да бъдат построени нови 4-5 моста над река Дунав, три тунела под Стара планина и още други важни проекти.

 

Новите управляващи готвят мащабна инфраструктурна програма за следващите 4 години на обща стойност 12 млрд. лв., съобщи във вторник финансовият министър Асен Василев. Целта е до края на мандата да бъдат построени нови 4-5 моста над река Дунав, три тунела под Стара планина и още куп други важни проекти.

 

Преди Коледа транспортният министър Николай Събев обяви, че правителството иска да построи четири моста над Дунав, както и три тунела/прохода през Стара планина - "Шипка", "Петрохан" и един на изток.

 

Програмата, която в момента се пише, ще бъде предшествана от преглед на наличните проектни предложения. Ще се изберат само тези, които са в по-напреднал етап на проектна готовност, имат оценка за въздействие върху околната среда и т. н.

 

Според анализа на управляващите сумата от 12 млрд. лв. за мащабните проекти е напълно достатъчна, ако се спрат течовете и кражбите. Например конструкцията на един мост над Дунав струвала не повече от 100 млн. евро.

 

Асен Василев обясни, че инфраструктурната програма ще бъде бюджетирана коректно, така че да не се повторят лошите практики с бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" по времето на ГЕРБ. Тогава агенцията стартираше годината с минимален бюджет, който се завишаваше до декември по 4-5 пъти.

 

Проектобюджетът за 2022 г. ще бъде представен в средата на януари. Целта е да бъде внесен в Народното събрание до края на месеца и да бъде гласуван до края на февруари, обяви още финансовият министър.

 

В документа няма да има сериозни промени в политиките, тъй като по време на коалиционните преговори четирите управляващи партии си поставиха срок от около 6 месеца, в който да договорят ключовите реформи. По тази причина в средата на годината предстои актуализация на бюджета, която ще отрази променените политики.

 

Правителството не възнамерява да тегли нов външен дълг за покриване на по-големите плащания през февруари – март, каза още Асен Василев. Най-вероятно външна емисия ще има през втората половина на годината.

 

2021 година завършва с бюджетен дефицит от 3% или 4 млрд. лв., което с 0.6% по-малко от заложеното в актуализацията. Резултатът е и с почти 1% по-нисък дефицит в сравнение с предвидения в оригиналния бюджет за 2021 г., стана още ясно от думите на министъра.

 

Това се дължи основно на по-високи приходи, каза Василев. За 2021 г. постъпленията в бюджета са със 7.9 млрд. по-високи в сравнение с тези през 2020 г. Този ръст от над 17% не се дължи само на инфлацията, а на по-добрата работа на НАП и Агенция "Митници", твърди финансовият министър.

 

Източник: mediapool.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • ха ха ха

    04 Яну 2022 20:34ч.

    От БОКО нагоре, че по-високо :DDD Голям майтап!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОПЪЛНЕНИЕ

    04 Яну 2022 20:34ч.

    И база на Луната с хотел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташакларизъм

    04 Яну 2022 20:42ч.

    Това е името на новата политическа доктрина, движеща Промяната. Да не се бърка с демодирания тачъризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 555

    04 Яну 2022 20:43ч.

    Кокорчо, дано да не измислите чаршаф за 2000 души и вратовръзки от ламарина! Както ви гледам натам сте тръгнали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    04 Яну 2022 20:52ч.

    лилииии...тоя се е напушил покрай новата година....аве тъпък...тва да не ти е Лего...то..ако можеше и ако беше евтино дося щеше да е станало...тъпак...хабер си нямаш от геоложки, хидроложки и тн...условия по Дунав...и в Стара Планина...тъпак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокорчо,

    04 Яну 2022 21:04ч.

    пита ли румънците дали искат тези мостове.Бах мааму,този надува повече и от Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еха,

    04 Яну 2022 21:04ч.

    а помните ли Тарикатската джазова песньовка от дълбокия соц: --Ще построим асфалтови шосета, ще пуснем джазови коли и "волги" със квадратни колелета ще караме до зори. Припев: Яж, бабо риба, пий, дядо ром! ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж сега,

    04 Яну 2022 21:08ч.

    направо се импулсирах от харвардското момче и ми дойде на акъла,дали не може да се спретнат и 2-3 метра,както има в Будапеща под Дунава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bchchchchc

    04 Яну 2022 21:08ч.

    Тунел над Дунав?!?!! И мост под Стара планина

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    04 Яну 2022 21:14ч.

    Кандидат-депутат агитира селяните в едно село да гласуват за него: - Драги селяни. Ако гласувате за мен, нашата Партия ще ви построи мост над реката! - Ама ние нямаме река... - отвърнали селяните. - Нищо и река ще ви прекараме. Освен това нашата Партия ще ви построи училище. На четири етажа! - Ама ние нямаме деца... - отвърнали селяните. - Нищо! И деца ще ви направим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко

    04 Яну 2022 21:16ч.

    Избрахме управляващи, които нямат представа как живее народът на тази държава. Цените на газа в небесата, на хранителните стоки – също, те мостове и тунели ще строят. С какви пари? Колкото по-бързо се разкарате, толкова по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    04 Яну 2022 21:19ч.

    И какво ще свързват? Със същия смисъл може да построи 4-5 моста на Стара Планина и и 3 тунела под Дунав. Трябва или да не в ред или силно да подценяваш аудиторията си за да дрънкаш такива врели-некипели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    04 Яну 2022 21:23ч.

    И деца ще ни направят......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Провиотик

    04 Яну 2022 21:29ч.

    1. Тези мостове и инфраструктурата свързваща Гърция с Румъния беше заповядана на просто Киро по време на визитата му в централата на нато. Така по-лесно ще се прехвърлят войските към Украйна! 2. Първата обществена среща на Кирил Петков, след като стана премиер на България беше на форум организиран от Атлантическия клуб и Соломон Паси. На форума присъства и представител на Дънди Прешъс. В същото време десетки хиляди хора бедстваха в три общини на България и дори нямаха ток и вода... Премиерът не отиде при народа, но избра Соломон Паси! 3. Втората му, вече международна проява беше в централата на НАТО, където обсъди развиването на военна ифраструктура и разполагането на още американски военни на Българска територия... 4. Третата му среща беше с гръцкия премиер относно интерконекторната връзка, която чисто и просто ще обслужва САЩ и втечнения газ идващ с танкери! 5. Четвъртата му стъпка ще е среща с поредния спуснат харвард в Македония. Сещате се какво ще стана нататък... Просто Киро и компяния са чисти американски агенти, които работят изключително в интерес на военно промишления и петролен комплекс на САЩ! Погледната по-детайлно, всяка една тяхна стъпка е строго обмислена и планирана, но прикрита под изкуствената му усмивка и илюсията за прозрачност... Тези двама аганти са вредни за България и час по-скоро министър Янев да организира смелите мъже около себе си за да спаси България от война с Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mmm

    04 Яну 2022 21:34ч.

    Нали трябват пътища, които да водят до тези мостове и тунели. Пътищата в Северна България, доколкото ги има, са в плачено състояние. Довършете Хемус и построете Русе - Велико Търново, те са напълно достатъчни. Гласоподавателите ви рязко ще почнат да падат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарешки свят

    04 Яну 2022 21:41ч.

    Кокорчо да внимава колко товари и с колко камшика бие магаретата, че да не получи къчове като от атове и да се чуди къде да се скрие от българското търпение на инат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приказки

    04 Яну 2022 21:41ч.

    Под шипковия храст

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желязко Желев - веган-уфолог

    04 Яну 2022 21:46ч.

    А летища в Малък Поровец, Меричлери и с. Юнаците, метро в Якоруда и космодрум в Полски Тръмбеш кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Яну 2022 21:55ч.

    4-5 моста? Аз давам 9-10 и 6-7 тунела под Стара планина (стига планината да не падне).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми работата е ясна, всички ресурси за натовскити проекти,

    04 Яну 2022 21:58ч.

    а Струма и Хемус - под килима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами-ями за мостове, тунели, стартъпи, инвестиции, "зелени" талибански сделки

    04 Яну 2022 21:58ч.

    Има едни пари за усвояване и... за пълнене на "наш'те" гушки и джобчета със семки и бонбонки и "малко" марикойни:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А-а-а-а , малко е това !

    04 Яну 2022 21:59ч.

    На Дунава 10 моста, и още - един мост от Бургас до Варна ! 8 тунела под Стара планина, 6 тунела под Родопите и два под Плана планина ! Марица плавателна ! Летище в Меричлери , космодрум в Малко Търново !... Бат Бойко да си води записки как се разтягат локуми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези идиократи на подмяната ще ударят Илон Мъск в земята

    04 Яну 2022 22:09ч.

    Утре Лорер ще започне да ни "разказва" приказки за мостове до Луната и "практичен" космически полет до Марс с браКята мАкедонци:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    04 Яну 2022 22:11ч.

    ...и сифон на Черно море със запушалка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спирам да ви чета

    04 Яну 2022 22:29ч.

    "Ще построим нови 4-5 моста над река Дунав и три тунела под Стара планина".. Някой, ако си направи труда да изслуша пресконференцията ще види, че няма такива твърдения. Г-н Дачков се връща към корените си, а уж беше се променил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 廣州市汝柏樹

    04 Яну 2022 22:37ч.

    А защо не метнете още 4-5 ''мелеярда'' на частни подусвоителни фирми, този път в €, за допострояването на още 500,000 МИЛИМЕТРА, за довършването на още някоя тангента или катет на безкрайната и вечно строяща се, още от времето на Априлското Възстание от 1876 г. магистрала ''Хемус''??? Докато построите тази легендарна магистрала ''Хемус'', (която китайски строители могат да препостроят с по 4 ленти в една посока, и с 7 пластова вечна солидна основа, дълбока поне 1.40 метра!, от кота ''София'' до кота ''Варна'', за максимум 3 до 6 месеца) вече няма да се използват автомобили, а дронове за надземен транспорт ! “保加利亞工作”已經成為吉普賽人的恥辱!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    04 Яну 2022 22:52ч.

    Тунел над Дунав не може да струва некви 100 милиона. То само гаргаробластера за гравитационно изкривяване на Вселената ще е поне два пъти по толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имахме един от помощното училище

    04 Яну 2022 23:05ч.

    във Вършец . Той беше десет пъти по адекватен от тези надути харвардски пуяци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той беше десет пъти по адекватен от тези надути харвардски пуяци

    04 Яну 2022 23:40ч.

    Да наистина, на фона на тия и БОКО, и Чоко изглеждат супер адекватни! Не мога да повярвам, че го казах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    04 Яну 2022 23:41ч.

    До Спирам да ви чета на 04.01.2022 в 22:29 "Ще построим нови 4-5 моста над река Дунав и три тунела под Стара планина".. Някой, ако си направи труда да изслуша пресконференцията ще види, че няма такива твърдения. Колега, направих си труда. Министъра на финансите потвърди думите на Министъра на транспорта. Обещават. Аз си мисля, че това е като обещанията за построяването на Комунизма от партийните конгреси на БКП. Не е чудно, защото тези хора са много близки до БКП. Те са неолиберали-троцкисти т.е. байдънисти. На такива ли неща ги учат в Харвард? Не си е струвало да харчат големи пари, за да се научат на тези лъжи. Това са могли да научат в кв. Факултета. Боже, пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Я, тези момчета

    04 Яну 2022 23:42ч.

    не се шегуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иихаа! А още 5-6 НДК-та, и 7-8 ТВ кули, може ли?

    05 Яну 2022 0:02ч.

    Спрете ги, моля! Тия срам нямат! Лошото е, че основната им задача, спусната от американските им кукловоди, е съвсем друга - В. Чернева ("съветник" на зализания, който хич не нарушава законите) вече активно работи по продажбата на националното ни достойнство, история и идентичност. Тия безродни глобалисти са с развързани ръце да унищожат българската нация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елмо

    05 Яну 2022 0:10ч.

    Като ще е гарга - да е рошава, като ще се лъже - да е наедро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    05 Яну 2022 0:15ч.

    Асенчо е умна глава! Кирчо също е умна глава, макар не чак толкова умна колкото Асенчовата. Асенчо, отличникът от Харвард, щом е обещал тунели и мостове - ще ги има. "По небесните мостове високи без край с въжета и лостове ще снемем блажения рай". Малцина посветени знаят, че четири от петте планирани от правителството тунели вече ги има. Единият от тях започва от Родопите. Входът му е около Асеновградската крепост. Пресича Стара планина близо до Калофер и достига Никопол. Сводът е с диаметър около 9 метра. Прокопан е от траките по европрогматата "Орфей слиза в ада". Чертежите на съоръжението и проектната му документация са открити от доц. Китов при разкопките на могилата "Голяма косматка". Предполага се, че тунелът има и участък, който минава под р. Дунав. Той свърза Никопол с Търну Мъгулере. Целият тунел е в отлично състояние. Необходимо е само да се смени осветлението му, което макар и правено по времето на Севт III, все още функционира. Този тунел е със стратегическо военно значение. През него незабелязано могат да преминат юнаците от 68 бригада специални сили. Водени от наперения си командир генерал-майор Явор Матеев, съпруг на Невена от риалити формата "Стани президент", те могат да изненадат източния враг с внезапна атака. Пробивът им по Трети украински фронт е логично да завърши с парад на победата в Севастопол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тарикатски не регистрират партия, за да не носят отговорност те, а мандатоносителят Настимир от "Волт"

    05 Яну 2022 0:15ч.

    Иначе разказват и обещават какво ускорено развитие и светло комунистическо бъдеще ни очаква като на партиен конгрес на БКП и как ще строят пет за четири, т.е. петилетката ще вземат за три години да я минат:) "Бързи, смели, сръчни" в... краденето чрез източването на обществени фондове и дълбоко бъркане в джобовете на данъкоплатците, които работят и издържат тази държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Упсала. ....посмали манго...

    05 Яну 2022 0:18ч.

    Вий оправете първо на ГРОБ бакиите,вкарайте няколко десетки в кауша. Пък после ще видим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    05 Яну 2022 0:18ч.

    4-5 моста над река Дунав, три тунела под Стара планина и още два кабинкови лифта до Алфа Центавър

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коментатор

    05 Яну 2022 0:44ч.

    Ами нормално. В Южна България пътищата бяха направени. Гранични пунктове също. Ред е на Северна България. За да няма после рев като по изгубената Македония. Натам вървят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Провиотик на 04.01.2022 в 21:29

    05 Яну 2022 2:43ч.

    Поздравления за коментара. Забележка: нАТО се пише така или само с малки букви, за да се нервят натовските г@внари. А иначе нещата са повече от прозрачни. ОКУПАЦИЯ НА бЪЛГАРИЯ ОТ нАТО. БЪЛГАРИЯ ОСНОВНО БОЙНО ПОЛЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА, КОЯТО НИ ОСВОБОДИ ОТ 500 годишно ТУРСКО РОБСТВО И НИ ВЪЗСТАНОВИ КАТО БРАТСКА ДЪРЖАВА. Сега да си спомним за военнопрестъпника (неосъден) Уйлям Чърчил, който не случайно ни нарича "грешен народ" още по време на ПСВ. (България на германския агент Фердинанд е в основата на удължаване на ПСВ с две години - причина за Февруарския юдо-буржоазен преврат в Руската империя от 1917 г. и последвалата Велика октомврийска социалистическа юдо-революция.) Убеждението на Чърчил че сме "грешен народ" се затвърждава и по време на ВСВ, когато българската едра буржоазия, начело с монархо-фашисткото си правителство, отново избира грешната страна - тази на съюзниците от оста Рим-Берлин-Токио. Затова и се опитва да превърне София в разорана от бомбардировки картофена нива и само намесата на Сталин пред Рузвелт, по молба на Георги Димитров спират англо-американските бомбардировки през 1944 г. КАКВА Е ПРОЗРАЧНАТА НАТОВСКА ЦЕЛ? - През тунелите и по новопостроените мостове в марш на скок да преминат тежките турски танкове Леопард-2А.. (от 62,5 до 70 тона) от Турция и Гърция към Русия, а от друга страна през тунел под Петрохан и по новите мостове да преминат в марш на скок - тежките американски танкове Абрамс М1А2(68,4 тона) и M1A2 SEP (69,5 тона) от американската база Бондстил в Косово и от евентуалната нова голяма база в Куманово - РСМ. ОСТЪКЛАВАНЕТО НА СОФИЯ - СТОПЕНА ДО СТЪКЛО - ПРЕДСТОИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА "ГРЕШНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД", по думите на Чърчил. Дали Кирчо и Кокорчо ще успеят да се евакуират в САЩ, много се съмнявам! Но могат да получат места в противоатомното убежище на американското посолство, забито на 6 етажа под земята и способно да издържи ядрена атака и ядрена зима в продължение на 6 месеца... Румен Радев също има запазено място в противоатомния американски бункер на ул. "Козяк"-16, София. Да му се радват софиянци и на него и на Киро лъжецо, и на ококорения Асен Василев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко ряпа да яде с неговите мизерни две магистрали

    05 Яну 2022 2:51ч.

    Тоя ангросист Кокорчо мостовете и тунелите за нищо ги няма. Строи ги на килограм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама де

    05 Яну 2022 2:53ч.

    Ама намалете ги тия пенсии на алчните пенсионери, да останат малко пари и за мостове и тунели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не забравяйте,

    05 Яну 2022 6:47ч.

    Че тия инфраструктурни съоражения могат да се използват освен в посока "юг-север"и в посока "север-юг". Не съм сигурен дали ме разбрахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    05 Яну 2022 8:32ч.

    Корорчо го мислехме че е по-разумния от Веселяците, ама то било защото досега си мълчеше, само КирОто се цепеше, сега продума и лъсна и он! Дедото на Боката викал, че на мълчаливите не им викали прости... Предприятията да работели нощем и събота и неделя, да пестели ток, абе Аланкоолу, ти как мислиш че работят примерно предприятия за производство на фаянс, леярни и други, там спреш ли веднъж процеса, е под въпрос дали ще го стартираш отново! Пълно безхаберие, липса на обща култура, но вече става ясно, че в нещо са много добри - в приказването на врели некипели, обещаване на невъзможни работи, най-вероятно и в присвояване на огромни комисионни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как ще правим тези проекти?

    05 Яну 2022 8:42ч.

    Конструкцията ще струва около 100 милиона. А конструирането и монтажа и прочее довършителни действия безплатно ли ще е? С бригадирски труд, студентски бригади от специализираните по строителство средни и висши учебни заведения и доброволци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    05 Яну 2022 8:56ч.

    Има една приказка, детска приказка от Асен Босев - "Посмали, Манго" се казва, стара приказка. Та, Асен Босев писал като за Асен Василев...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Tези мостове са за нато

    05 Яну 2022 9:02ч.

    Tези мостове и инфраструктурата, свързваща Гърция с Румъния беше заповядана на Киро по време на визитата му в централата на НАТО. Така по-лесно ще се прехвърлят войските към Украйна! -- 2. Първата обществена среща на Кирил Петков, след като стана премиер на България, беше на форум организиран от Атлантическия клуб и Соломон Паси. На форума присъства и представител на Дънди Прешъс. В същото време десетки хиляди хора бедстваха в три общини на България и дори нямаха ток и вода... Премиерът не отиде при народа, но избра Соломон Паси! -- 3. Втората му, вече международна проява беше в централата на НАТО, където обсъди развиването на военна ифраструктура и разполагането на още американски военни на Българска територия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кака Мара до Желязко Желев - веган-уфолог на 04.01.2022 в 21:46

    05 Яну 2022 9:07ч.

    Само една площадка е достатъчно, да има къде да каца вертолета като идвате за акъл. И да носите куфарчето с комисионните. Те затова ри разчистиха базата до нас? Ще ви чакам със зелен хайвер и чаша студена вода като за скъпи гости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славян Трифуновски

    05 Яну 2022 9:08ч.

    Я па думам да построим космодрум до Уйчиндол и от там да пращаме в Космоса българи,македонци,сърби,хървати,черногорци и др.Да ударим американската космическа програма,щом не ни дават безплатни визи на равноправни европейци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тошо от отвъдното

    05 Яну 2022 9:44ч.

    Ха така моето момче.Ама кога най-сетне аз като направих завод за полупроводници ,вие ще направите такъв за цели проводници ? И браво моето момче.Достоен наследник си.Аз едно време със Ще,ще,ще изкарах 35 год.на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минах вчера покрай строящата се "Хемус",

    05 Яну 2022 9:50ч.

    пълно мъртвило. Заради едни 62 млн. лева, които така и не са доказани, спряха всичко. Северна България изостава 2 пъти в развитието си в сравнение с Южна. По първокласният път София-Варна камиони, коли - ум да ти зайде, а тези ще дупчат тунели и строят мостове, как да им повярва човек, ако не е пълен наивник ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • равенство

    05 Яну 2022 10:37ч.

    "НЯМА СРАМЕН ТРУД" - мисли наемният убиец и проститутката. Доказва го и, че има хиляди професори и аристократи женени за чистачки, и хиляди манекенки омъжени за миньори и падари.. И бащите се гордеят с дъщери проститутки, и майки със синове сутеньори.. наркопльсьори.. На родителите и приятелите име гордост и мияч на чинии да си... Може спокойно да си лафиш на курортът в бг със семейство брокери от Лондон, ако си овчар в Германия. ............................................ Източно европейци идващи от безкласово общество, вярваха в това, дори децата и сега, но в Англия местните се срамуват от бране на ягоди и шофиране на камиони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Василев с 657 000 дигитални гласа - НЯМА нищо да строиш

    05 Яну 2022 10:44ч.

    БЕЗ да питаш БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, от чиито обществено натрупан ресурс се каниш да харчиш! ... Както обикаляхте градове и паланки предизборно с рейсчето, така ще обиколите България и ще обясните на народа - колко моста и тунела, за колко време, на каква цена и с каква дългосрочна цел искате да строите?! И с пускате ХАРТИЕНИ бюлетинки до общините заедно с ветерана - министър Гроздан Караджов и всеки гражданин - данъкоплатец в тази държава - казва иска или не иска и колко мостове и тунели в България! ... Стара планина им се приискало да дупчат, брях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спас

    05 Яну 2022 10:45ч.

    Румънците какво мислят за мащабните ни проекти с мостове на всеки сто километра по Дунав? Все пак държавната ни граница по реката е около 650 км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • равенство

    05 Яну 2022 10:46ч.

    Колко паметници на чистачи и овчари има? - "НЯМА СРАМЕН ТРУД" ??? ..................... ................... Никой не говори, че Китай най-много печели от декар обработваема земя. И с най-висока добавена стойност от селско стопанство, 4-5 пъти повече от САЩ, а с по-малко земя от сащ. Защо българи да берат ягоди и цветя на хиляди километри, а не в България? И това да е основната функция на ББР банката за развитие. .......... стига с тези лъжи за висока добавена стойност чрез цифрови глупости.. Бизнеса ще загине! Хем скъп ток хем скъп труд! ......... Причините да има енергоемка е икономика са три-четири, ниски заплати главната причина, и второстепенните са ниски данъци и евтина енергия, плюс некомпетентност в други области и пазари. Главното е евтин труд, който прави ефективно производство на енергоемките производства. ПЪК И НА МАФИОТСКАТА ОЛИГАРХИЯ! Нито ще се появят бизнеси с повече добавена стойност, нито ще се намали енергоемкостта на БВП, ако заплатите са ниски - като сега. Никой не излиза ейтака от комфортната си зона - щом е комфортна все още. Обстоятелствата променят. битието-съзнанието.. Сегашният лев купува колкото 20 стотинки от преди 35 години. Значи токът не е много по-скъп, но 500 лева семеен доход тогава се равнява на поне 2500 лева сега. Масовият семеен доход сега е 1500 лева. 30 години на вятъра, и още толкова предстоят. Георги Ганев – доктор по икономика, Център за либерални стратегии и ДБ: "когато извадиш пари от ръцете на предприемачите, а те основно харчат за инвестиции и създаване на нов произодствен капацитет. Когато обаче ги дадеш в ръцете на работещите, те най-вероятно отиват, както обичам аз да казвам - в крайна сметка в тоалетната." - ЦИТАТ ОТ ГАНЕВ .... призив за ниски заплати! ... Ганев мисли работниците за глупави, и значи те тъй или иначе трябва да са бедни и ще са бедни. Тоест, според дясната идеология, бедните - тоест глупавите, не подлежат на еволюция, нито те нито децата им, и не са им нужни пари за образование и инвестиции. ......................... БВП на Германия и на България разделено на глава е реално като 10 прически за общо 500 евро, за Германия, и 5 прически за общо 100 евро. По реален продукт БВП е два пъти разлика, но по паричен БВП е 5 пъти разлика. И понеже 20% от БВП отиват за инвестиции. Значи България произвежда два пъти по-малко продукт от Германия, с 5 пъти по-малко инвестиции. БВП и затова е по-малък. И като продукт и като пари..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, колега в 10:46 - продуктите поскъпнаха 5-8 пъти!

    05 Яну 2022 12:08ч.

    А доходите на МНОЗИНСТВОТО от населението - 2 пъти! ............. Един ден ще разберем - кой разби ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА в България и източи милиарди натрупан обществен ресурс, след което - пълна мизерия, смърт и емиграция в България! ... Кой и защо продаде Банката на българското население с милиарди обществен ресурс - Държавна Спестовна Каса, защо и кой я продаде? ... Народен съд за всички продажници и предатели хитреци ще има - не се съмнявайте, може и да е по-късно, но ще има!. ......... Ето и днес същата тенденция - НАТРУПАНИ БЛАГИНКИ от НАРОДА - работните пчелички, и хоп пристигат дебелите търтеи тарикати от близо и далеч, и почват да лапат най-безсрамно и егоистично да лапат, ненаядоха се. ... И пчеличките пак ше работят и пак ше ги хранят, защо бе, Човеци?! Не сме ли всички човеци с едникви нужди и потребности? ......... Да се не знае и на глупавия ЕГОизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи