Асен Василев: Ако се коалираме с ГЕРБ, на следващите избори „Възраждане” ще са първи

Асен Василев: Ако се коалираме с ГЕРБ, на следващите избори „Възраждане” ще са първи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако ПП-ДБ се коалира с ГЕРБ, на следващите избори първа политическа сила ще е „Възраждане”. Това каза в ефира на "На Фокус" председателят на „Продължаваме Промяната” Асен Василев.

На въпрос ще се разцепи ли коалицията между „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”, Василев заяви, че това няма да стане. „Разнобой няма. Ще има една обща парламентарна група. Всички са на това мнение”, обясни Василев.

„Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване. Видя се, че заради събирането ни – около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20%. Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта. България беше на пети избори. Страната е в много, много тежка криза”, допълни Василев.

ПП-ДБ остават на категорична позиция – няма да подкрепят правителство на ГЕРБ под никаква форма, уточни Василев.

„Говори се все едно България е софра и трябва да си разделим баница, но не е така. След всеки компромис страната свършва с национална катастрофа”, поясни съпредседателят на ПП.

Ако се стигне до втория мандат, от ПП-ДБ са готови да поемат отговорност и да опитат да съставят правителство. „Със сигурност ще предложим правителство с ясна посока на движение и тогава ще видим партиите, които искат да я подкрепят”, каза още той.

„Преди да говорим за правителство, трябва да уточним в каква България искаме да живеем. Хората емигрираха не заради един човек. Начинът, по който обществото е построено, не им харесва. Искат да живеят в европейско общество”, заключи представителят на ПП-ДБ.

Асен Василев коментира и изказването на бившия транспортен министър в кабинета на Кирил Петков - Николай Събев, който призова той и Даниел Лорер да подадат оставки и да напуснат партията. 

„Г-н Събев има правото да призовава за всякакви оставки. Като стане член на партията, ще има и възможност да я поиска официално”, каза съпредседателят на ПП.

В ефира на NOVA Василев отправи обвинения към ГЕРБ-СДС за купуване на гласове на изборите.


Източник: NOVA

 

 

 

 

 

Коментари

  • thenewone

    09 Апр 2023 19:20ч.

    Интересно, кога ще са новите избори? Юли или август?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все тая

    09 Апр 2023 20:29ч.

    И да не се коалирате, Възраждане пак ще са първи, защото Вие ще сте последни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    10 Апр 2023 12:28ч.

    Страх бюджета пази !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • iii

    09 Апр 2023 19:21ч.

    В такъв случай се коалирайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    09 Апр 2023 19:21ч.

    От това , Възраждане да са първа сила по-добро няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Апр 2023 19:34ч.

    Ха, пузна! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агент Гоце

    09 Апр 2023 19:35ч.

    Водещата да я запишан на курс за метафори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Апр 2023 19:40ч.

    Асенчо Василев на него не му ли е ясно че иска не иска Възраждане ще са първи на другите избори .Защото народа почна да се събужда и вижда на къде го водят либерал фашистите и към четвъртата национална катастрофа към която ни бутат либерали ,демократи и глобалисти .Рамката на многополюсният нов свят е очертана от Русия и Китай и Индия и всичките държави със население от седем милиарда . Новият световен ред наречен традиционализъм е вече във ход .Хората си искат националните празници , обичаите , националната духовност и религията изповядвана на национална основа .Хората не искат вече еднополюсен свят насаждан от англосаксонската измет и основан по техните правила ,а не на законите .Хората по света не искат атлантически ценности като джендър идеологията смяна пола ,содомията и зоофилията и гей парадите . Та Асенчо Василев иска със последни усилия да си спаси неговият разгащен и умиращ свят ,но от сега да бъде сигурен че няма да успее .Ние Българите единствени във света доказахме на соросите че не ядем доматите със колците .Пример за това е ваксинацията против Ковид 19 която не успя да се наложи във България . , и Българите не се подведоха по СЗО да се ваксинират масово и сега да умират вследствие на ваксините .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Йорданов

    09 Апр 2023 20:02ч.

    Браво, страхотен коментар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    09 Апр 2023 20:27ч.

    да разбираме ли, че българите хем не се ваксинирали, хем ваксините ги убиват сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илия Ъ.

    09 Апр 2023 20:46ч.

    Българите не умират от ваксините, но изчезват през Терминал-2. Явно сами няма да се оправим и разберем, а да потърсим един нов Фердинанд, като по време оно, току виж този път да ни провърви...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Апр 2023 22:22ч.

    Българите може да умират от други болести ,но от това че масово се отказаха да се ваксинират се спасиха от масово измиране ,както е във Англия .Там лекарите са забелязали че много голям процент от ваксинираните умират вследствие на ваксинацията . И самите техни медии си го признават .А ние Българите сме винаги тома неврни и се доказахмме че сме народ опърничав и си заложхме на ината и това ни спаси от куп неприятности породени от ваксинациите .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    10 Апр 2023 3:55ч.

    цитат: Пример за това е ваксинацията против Ковид 19 която не успя да се наложи във България . , и Българите не се подведоха по СЗО да се ваксинират масово и сега да умират вследствие на ваксините .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сега си умираме със същия % както преди пЛандемията, защото

    10 Апр 2023 4:30ч.

    сме един измъчен народ, върху който от 30 години извършват геноцид - методично и безмилостно. Съсипаха всички държавни структури и системи - образователна, здравоопазване, пенсионна, като съвсем умишлено поддържат мизерия на ръба на унищожението, с цел - целият ни годен човешки ресурс да напусне страната. И да, нямаме свръхсмъртност както в нациите с най-покорното и изпълнително, уж-цивилизовано население, https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/. Смъртността у нас е висока от 30 години насам по редица причини: некачествена питейна вода, замърсен и токсичен въздух (до скоро, а може би все още изгаряха отпадъци внос от цяла Европа, дори медицински отпадъци от Африка!!!), занемарена пътна инфраструктура в комбинация с масова употреба на втора ръка транспортни средства, неправилно хранене с нискокачествени храни (все на "промоция" в големите чуждестранни продоволствени "вериги"), липса на лечебна профилактика и масов спорт, масов износ на медицински кадри и дефицит на мед. грижи в малките населени места, злоупотреби със средствата на НЗОК... Да не споменаваме до каква безпътица и чувство за безперспективност доведоха младежите ни с многогодишно УМИШЛЕНО осакатяване на образованието ни и системно облъчване с "чалга"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    10 Апр 2023 8:49ч.

    Поздравления за двата ви последни коментара !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фюте, шуте,

    10 Апр 2023 8:54ч.

    за да разбереш, прочети това, което коментираш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и Българите не се подведоха по СЗО ДА се ваксинират масово

    10 Апр 2023 8:56ч.

    и сега ДА умират вследствие на ваксините ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • roso

    10 Апр 2023 11:03ч.

    ваксинираните масово получават усложнения сега, а някои си отидоха с усложненията скоро след ваксинацията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Апр 2023 19:43ч.

    Ето и възванието за мир което е насочено към

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    09 Апр 2023 19:58ч.

    Асенчо , и да се коалирате, и да не се коалирате с герб "Възраждане"пак ще са първа политическа сила

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страх ли те е? А, евроатлантическо джендър издание!

    09 Апр 2023 20:07ч.

    Идва Възраждането на България. Както и неминуемо идва НАРОДНИЯТ СЪД II Още тая година!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    09 Апр 2023 20:19ч.

    Ако се коалират, Възраждане ще са първи на другите избори. Ако не се коалират, следващите избори са веднага след тези и Възраждане пак ще са първи. Да му имам логиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    09 Апр 2023 20:22ч.

    Надеждата на Българският народ е възраждане да спаси България от продажните гробокопачи ,които са се хванали за лопатите да я погребат завинаги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    09 Апр 2023 20:32ч.

    „Със сигурност искахме да сме първи. Съвсем практично резултатът не е неочакван. Знаете, че миналото лято не направихме коалиция, тъй като е ясно, че механичният сбор на партии отблъсква избиратели и в двете формации. В началото на кампанията направихме проучване. Видя се, че заради събирането ни – около 10% от избирателите на ПП се отказват да гласуват за партията, а от ДБ се отказват около 20%. Ако правехме тактическа сметка, най-вероятно трябваше да се явим по отделно, но не беше това целта." Четох този пространен цитат и разбрах, че искали да са първи, но като се обединявали губели гласове. Обаче не правели тактическа сметка и затова се обединили. От това заключавам, че искали да са първи, но се обединили, за да не са. Ако някой може да ми даде друго обяснение, моля да го даде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    09 Апр 2023 22:02ч.

    Сигурно е имал предвид, че ако се бяха явили поотделно щяха да са примерно втори и пети и са си правели сметката, че ако се явят заедно ще имат по-малък сбор от явяването поотделно но сборът им е щял да ги постави пред ГЕРБ като първа политическа сила и така да получат първия мандат. Но харвардската им сметка им пак е излязла крива. Сефте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    09 Апр 2023 21:55ч.

    Докато се делите и цепите България на феодални области , в засада дебне турския електорат. ДПС са единни и само чакат удобния момент и да си вземат тяхното /кърджали, румелия, родопа/. Това не го ли осъзнават тези в София ? България е разделена на - българи/антибългари, средна класа/свръхбогати, свои/чужденци и така нататък. Засега единствено България я спасява земята, българската, защото е собственост на българи, в по голямата си част. Защото който владее земята , той владее територията, независимо от кого е населена. Факт. Ето , на украинците им изкупиха земите и ги гонят от там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а украинците им изкупиха земите и ги гонят от там

    10 Апр 2023 8:58ч.

    Бе те с вагони си продаваха чернозема на немските и холандски парници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксиниран Веган

    09 Апр 2023 21:55ч.

    То па като не се коалирахте направо им накривихте капата. На по-предишните избори имаха 5%, на предишните 10%, а на сегашните към 15%. Продължавайте все така и щат, не щат ще ги направите първа политическа сила без да си мръднат пръста даже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 21:55ч. - Да се надяваме, че си прав за земята, защото

    09 Апр 2023 23:20ч.

    един коментар в Афера.бг ни изправи косата, опасността е много голяма за нашата земя, за която предците ни са проливали кръвта си. А депутатите на измисления от никого не признат "цар" през 2005 г. ПРОМЕНИ КОНСТИТУЦИЯТА без ВНС за да угоди на "някой държави, с които сме имали Междуправителствени договори" ???? ЗА ДА СЕ ПРОДАВА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! Чл.22 от Конституцията мй беше. Позор за проф.О.Герджиков като председател на НС тогава и за всички "български" депутати..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето коментара

    09 Апр 2023 23:22ч.

    "Земята на България... Блек Рок чрез Cargill, Dupont и Monsanto притежават 55% от обработваемата земя в Украйна. Нали е ясно колко им пука за украинците, за Зеленски и за какво всъщност се води войната? И малко встрани – екипи на Монсанто с едни огромни бъгита обикалят полетата на България, ВЗЕМАТ със СОНДИ почвени проби от плодородния слой и ги изпращат замразени в Германия. Защо? С каква цел? С чие съгласие, знание и разрешение? Тема за проучване." ...... Служебното на Радев, какво правите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крокодила Гений

    09 Апр 2023 23:21ч.

    Това ли е най-важното за теб и скотонаселението, което уж представляваш Асене - някаква партия да не е първа? Амче те са единствените, които ....няма да изброявам. Ти и Кирча сте за поне по 650 години ефективно за умишлено нанесени вреди до момента. Депедеризацията пък е съвсем отделна тема...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане и сега са ПЪРВА сила - имат 590 000 реални гласа!

    09 Апр 2023 23:36ч.

    С референдума Възраждане имат чисти 590 000 РЕАЛНИ гласа! Ако подписката продължи ще стигат 1 МИЛИОН ПОДДРЪЖНИЦИ! Реални, за разлика от машинно / виртуално "избраните" ПИПЕДЕБЕТА! ................. Всякакви напъни за "обвинения" в русофилство са мъка, мъка за всички БГ-партии, статуквото плюс ПП, които се самопредставят като антибългарски, работят срещу интересите на България в угода на "евроатлантическите ценности". Ние сме в еврозоната и сега, банковата ни система е вътре и работи по механизмите на еврозоната. Защо да си заличаваме Българский лев? Лъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мари

    10 Апр 2023 13:50ч.

    Не причислявайте автоматично подписалите се за референдум към поддръжниците на "Възраждане". Все пак не е случайно, че на изборите "Възраждане" взеха 350 000 гласа, а не 590 000.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    10 Апр 2023 0:19ч.

    Къв дебил трябва да си, за да ми говориш, против някой, а не за себе си. Избирателите вИ да мислят за ква смет са гласували. Сигурно се решат/вчесват сутрин пред огледалото със затворени очи, да не се стресират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде стига вече с това -

    10 Апр 2023 0:46ч.

    коалирали, НЕкоалирали и т.н.! Още ли не ви е ясна играта! Герб ще получат мандат, който ще върнат, защото нама да бъде подкрепен. След това ПП-кьовците ще го получат на свой ред и той вече ще бъде подкрепен с мнозинство. Чудите се от кой ли? Ами първо - от ГЕРБ, след това от ДПС и накрая /а защо не ...!?/ от БСП. ГЕРБ, и техният лидер ББ, са готови на всичко, за да спасят лидера си, който има поне 20 ясни основания да бъде в затвора. И за това е готов на всичко, само и само, това да не се случи. Ще ходи не три пъти седмично, ами 7 пъти по три пъти на ден в съответното посолство, където ще козирува, ще вика "Йес!", иначе много добре знае точно с какви компромати го държат на каишка от там. Така ще станат нещата. ПП-кьовците ще бъдат изтикани на ветровитото място, за да поемат отговорността за вкарването на България във война и за сигурната, /в това не се съмнявайте/ смърт на хиляди наши войничета. ПП-кьовците няма как да откажат, защото колкото и да предлагат министерски кресла на ГЕРБ, ДПС и БСП, онези са стари хиени и няма да приемат. Вместо това ще подкрепят по медиите правителство на малцинството, съставено само от хора на ПП-кьовците. Така ще ги набутат в киреча, та след това да викат - ама ние не бяхме в правителството тогава. Е, да де, не сте били, но сте го подкрепили. Което, като факт няма да тежи толкова при последващия съдебен процес, отколкото, ако са участвали в правителството. Което идва да покаже крещящата нужда от промяна на нашата Конституция. Сегашната дава възможност /и в това се убедихме през последните 20 години/, важните неща да се решават не от НС, а от правителството. Което значи всичко друго, но не и демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може би си прав

    10 Апр 2023 9:01ч.

    ГЕРБ ще се коалират - и то не заради вожда си, а заради властта. Бетонират ли се, един мандат още не им мърда... Който не вярва, да си спомни Беров със сините мравки, после тройната коалиция и пр и пр. Виж, дали Господ ще отложи Третата св война, за да може Кокорча и Тиквончо да се налапат още 4 години...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоз Кокорчо не беше ли в

    10 Апр 2023 9:12ч.

    Коалиция със Спецов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    10 Апр 2023 9:35ч.

    Лузъри до самия край, причината им за съществуване беше да свалят ГЕРБ, а сега Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ББ да има предвид

    10 Апр 2023 10:09ч.

    Следващият план на ПП-ДБ-ЛГТБ-БТВ-НОВА, разработен от кръгчета на капиталът, е следния: 1. Саботаж и неизбиране на редовно правителство. 2. Отиване на нови избори. 3. През това време задължително връщане само на машинното гласуване чрез парламента и натиск от вън върху ББ. ЗАтова и една седица нова и БТВ вият само по тази тема с наглите си лъжи и манипулации - подготвят почвата. 4. Провеждане на нови избори, където ще се случи същото, както при по-предходните два - машинките ще нацъкат на ПП-ДБ колкото гласове са необходими, за да са първи. 5. После си знаем - вой до небесата, че на всяка цена ББ трябва да ги подкрепим, защото иначе се сменя геополитическата ситуация, натиск от чужди посолства, улични перверзии, наречени протести и прочие. 6. Формиране на тяхно правителство , към което вот на недовери е невъзможен. Причината е, че всички срещу правителството ще са наречени русофили, предатели на ЕС и НАТО и прочие. Натиск срещу такъв вот от вън под страх от заплахи срещу ББ и той клеква. Този жълтопаветен джендърски сценарии вече сме го гледали. ББ да си преценява дали ще им го позволи пак или да си прави правителство. А тия да приключват, че съсипаха държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Апр 2023 10:36ч.

    "Асен Василев: Ако се коалираме с ГЕРБ, на следващите избори „Възраждане” ще са първи"... Аууу, какво "прозрение"!... Тоя не бил чак толкова тъп! :-D... Но, нежния Кокорчо, не разбира, че и да не се коалират с герберите, съдбата им е предрешена - ще отекат в аналите на Историята, като поредния полит-проект еднодневка... Вижте ИТН - ето това ги чака и тях. А колкото до "Възраждане", Асенчо да не бере грижа - колкото те, либерал-джендаристите се осират в устрема си да ни вкарат в поредния кръстоносен поход срещу Русия, толкова повече "Възраждане" ще набират сила. Ако тенденцията за повишаване на гласовете за тях се запази, на следващите избори, ги чакат вероятно около 20%... Грубо погледнато, на първото им участие, с влизане в Парламента имаха 5%, после - 10%, сега - 15%, така че на следващите няма да е учудващо да спечелят и 20%... Единственото, което трябва да докажат е, че правят това, което обещават, ако искат да са сериозен фактор в БГ политиката, защото българинът вече се умори от лъжи, далавери и простотия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокорчо греши - България Е ВЕЧЕ В НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!

    10 Апр 2023 10:39ч.

    Тук все още ни забълбукват, че имаме някаква държавност, но изтеклите документи на ЦРУ опровергават: Другой документ раскрывает, что думают США о намерениях некоторых европейских стран предоставить истребители Украине, которая уже более года запрашивает самолеты. 23 февраля, говорится в отчете, Болгария выразила готовность передать свой парк истребителей МиГ-29 Украине – “вызов”, оценивается в отчете, потому что это оставит Болгарию без истребителей для выполнения своих задач воздушной полиции до тех пор, пока не будут доставлены F-16 американского производства, “до чего еще как минимум год”. Ама кой да се хване с поредните утечки от ЦРУ та да ги представи на туземното овче стадо???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    10 Апр 2023 14:42ч.

    Умникъ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    10 Апр 2023 16:21ч.

    Кокорко изкорми държавата, а Гласове от Масква му дават трибуна.... отврат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т.е. ако вие сте първи ще не

    11 Апр 2023 1:43ч.

    Ти се възприемаш за нещо по-добро от "Възраждане" ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т.е. ако вие сте първи, това ще е нещо по-добро за хората ли?

    11 Апр 2023 1:46ч.

    Ти се възприемаш за нещо по-добро от "Възраждане" ли (без да подкрепям "Възраждане")?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи