Асен Меджидиев: Сашко е в абсолютно стабилно състояние, той е боец

Асен Меджидиев: Сашко е в абсолютно стабилно състояние, той е боец

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Александър, който беше намерен след дни издирване, е в абсолютно стабилно състояние и е контактен. Момчето ще остане в болницата няколко дни. Това коментира здравният министър Асен Меджидиев и добави, че детето е спокойно.

Детето има лека дехидратация, което налага да бъде поставено на системи.

„То е боец, защото е в наистина добро състояние. Няма увреждания по крайниците и следи от някакво продължително измръзване. Направени са почти всички изследвания”, добави той.

Здравният министър лично се срещнал с момчето. „Кръвните показатели са нормални, кръвната захар е нормална. Това говори, че детето е намерило начин да приема течности и храна. По краката има леки охлузвания”, уточни Меджидиев.

Засега Александър не говори и се изчаква консултация от детски психолог. „Поне за мен за момента видимо няма никакво притеснение”, каза още Меджидиев. Бащата, обясни той, е спокоен и щастлив от развръзката, предаде NOVA.

 


Източник: "24 часа", NOVA 

 

 

 

Коментари

  • Йода

    19 Ное 2022 18:27ч.

    Асен Меджидиев: Сашко е в абсолютно стабилно състояние, той е боец. Той е истински джедай и аз още в понеделник ще му предложа за оглави Джедайската спешна помощ на пострадалите в битката при планетата Явин..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма следи от някакво продължително измръзване.

    19 Ное 2022 19:47ч.

    Може ли някой да каже какви бяха нощните темератури в планината в района през тези пълни 8 денонощя? Никой не оспорва, че детето е нтелигентно и умно , даже по-умно от министъра, но 8 ноемврийски нощи на открито в планината при нулеви и под нулата температури не се връзват със стабилното състояние, в което е намерено детето. Затова и няма да ви го покажат. Цялата държава е впрегната в този цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    19 Ное 2022 21:24ч.

    Даа Сашко е в стабилмо състояниеееееее. Колко дни без храна ,вода а бе вдянатия. Това е дете което не може само да се справи толкова дни. Криминолог детето е ОТВЛЕЧЕНО и не се знае къде е. колко дни минаваха по този маршрут. Още 1вият ден трябваше да бъде арестуван БАЩАТА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи