Артилерийски оръдия, средства за отбрана, самолети са в списъка за военна помощ от Украйна

Артилерийски оръдия, средства за отбрана, самолети са в списъка за военна помощ от Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Нямам точна информация какво точно въоръжение ще бъде предоставено от страна на България, заяви украинският посланик у нас, съобщава БТА.

Сред най-важното въоръжение в списъка за военна помощ, предоставен от Украйна, са артилерийските оръдия, средства за отбрана, в това число за военновъздушна отбрана, снаряди, амуниции, танкове, БТР-и и самолети. Това каза посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко. Той говори пред журналисти след участието си в първия ден от годишната среща на министрите на отбраната във формат SEDM (Процес на срещи на министрите на отбраната от Югоизточна Европа), съобщаав БТА.

Москаленко обясни, че списъкът за военна помощ за Украйна е предоставен още преди решението на Народното събрание за предоставяне на такава от страна на България.

Нямам точна информация какво точно въоръжение ще бъде предоставено от страна на България, заяви той и добави: "Сега става въпрос за получаване на тези видове техника, с които България разполага и може да ги отдели за потребностите на украинската армия, която в момента се бори за свобода и независимост на украинската държава".

По думите му, предоставеният списък от Украйна е изключително широк и мащабен.

Попитан дали след инцидента в Полша нуждите за въоръжение на Украйна са се променили, Москаленко заяви: "Ситуацията след ударите по Полша не бих казал, че особено се промени, тъй като необходимото въоръжение, от което Украйна има потребност остава същото. Това са средства за противовъздушна отбрана, за бронираната техника, за артилерийска техника, за амуниции, снаряди."

Относно украинското участие в разследването на инцидента в Полша той заяви, че е необходимо, за да бъде изяснена максимално прозрачно и обективно ситуацията, която е станала на границата с Украйна. Тъй като Украйна е в центъра на всички тези събития, във връзка с бруталната и варварска агресия на Руската Федерация, а това са последици – т.е. удар по Полша и целия демократичен свят, добави Москаленко.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • тралала

    17 Ное 2022 15:44ч.

    Човекът представлява организацията "Нахалство без граници".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя още ли

    17 Ное 2022 15:45ч.

    не е наритан оттук?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми то

    17 Ное 2022 15:51ч.

    Мчи то,както е обявен списъкът,това е кажи-речи цялото ни въоражение!Сега вече е време да се страхуваме да не ни нападне Северна Македония,щото с това решение,освен прашки и лъкове,друго не остана!Предатели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • амуниции

    17 Ное 2022 15:52ч.

    Журналята не знае български, така и не научиха, че Амуниции е конската сбруя, Муниции са барутът, снарядите, патроните!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо бе...

    17 Ное 2022 16:02ч.

    нека им пратят само амунициите???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    17 Ное 2022 16:00ч.

    Ние дадохме и продадохме достатъчно оръжия през миналите месеци. Това не доведе до нищо добро, освен още разрушения и мизерия за народа им. Това очевидно не е верният път. Ще им помогнем с дипломация и търсене на мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Ное 2022 16:09ч.

    Достатъчно пари ви дават всички, купете си ПВО от Русия, че е най-доброто ? Не сте в НАТО и мое си го позволите ? ние нашето не си го даваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имам чувството, че по-скоро искат да оставят България без нищо

    17 Ное 2022 16:15ч.

    Не Украйна е крайната цел, ние сме крайната цел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простотията и слагачеството на нашенци

    17 Ное 2022 16:18ч.

    Ще задушат народа на България! Наистина ли не го виждат, наистина ли са толкова зависими и страхливи? Зеленски е един наркоман, нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смерш

    17 Ное 2022 16:22ч.

    Глупаци! Ще им пратим оръжия да продължат да си избиват гражданите, а ние естествено ще теглим още един мазен заем за чертежи. И докато дойдат купените оръжия, а ние сме със свалени гащи НАТО ще ни пази, т.е ще сме официално окупирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е агресор

    17 Ное 2022 16:23ч.

    Предлагам да изпратим за ус--р--ай---на пъвите ни 8 самолета, които сме закупили от сащ! Дори предлагам да предоставим на ус--р--ай---на и самите чертежи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Ное 2022 18:28ч.

    Бързайте, че САЩ се канят да прекратят т.н. война, която сътвориха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен Р.

    17 Ное 2022 19:08ч.

    Какви превратности. Москаленко-съветски възпитаник се бори за Украйна срещу Русия. Славянеее! Защо не каже колко оръжие от България за Украйна е изнесла фирмата от Литва Bulcommerce KS собственост на Аудрюс Вуткявичус- бивш министър на отбраната на Литва. Нинова явно трябва да назнайва подробности. Сега се играе официалния вариант за износ, - за нас будалите. Де, тояга, де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля списувателите на "Гласове" да се образоват за повече обща култура!

    17 Ное 2022 19:41ч.

    И да разберат, че "амуниции" и "муниции" са РАЗЛИЧНИ НЕЩА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи