Арестуваха популярен македонски певец за палежа на българския културен център в Битоля

Арестуваха популярен македонски певец за палежа на българския културен център в Битоля

Македонският певец Ламбе Алабаковски

Задържаха мъж за палежа на българския културен център „Иван Михайлов” в Битоля. Това съобщи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски във Facebook. „Имам удоволствието да съобщя за бързо и ефективно разрешаване на казуса от преди три дни - пожар в център „Иван Михайлов” в Битоля. Имаме задържано лице, признало престъплението”, уточнява той в социалната мрежа.

Арестуваният е популярният македонски певец Ламбе Алабаковски, който наскоро се е завърнал от САЩ в родината си, пише БГНЕС.

„Работихме денонощно, за да открием извършителя. Взеха се предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, с разпореждане на съда, беше извършено претърсване на две използвани от Л.А. (34 г.) локации в Битоля, където са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано”, коментира Спасовски.

„За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да потиска престъпността. И в този сегмент няма „извинете”, няма защитени лица - всички са равни пред закона и всеки, който е съгрешил - трябва да носи отговорност!”, заявява категорично вътрешният министър на РСМ.

Премиерът Кирил Петков обясни, че приветства разкриването на извършителя на палежа на културния център. „Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни”, казва той.

Палежът предизвика остри реакции от страна на български политици. След официалното откриване на културния център преди два месеца в западната ни съседка започна масирана антибългарска кампания. 

 

За Ламбе Алабаковски се знае, че наскоро се е прибрал в Македония, след като през последните години е живял във Флорида, САЩ със съпругата си Магдалена и двете им деца Майкъл и Деметриус, съобщава сайта slobodenpecat.mk. Роден е в село Любойно, Северна Македония.

Преди 17 години Алабаковски побеждава в музикалното шоу "Star Search". Още с първия си хит „Спаси ме“ Ламбе се изстрелва в звездния небосклон и става всенароден любимец.

 

Докато живее в САЩ прекъсва музикалната си кариера за 7 години. Арестуваният за палежа се е завърнал в родината си през 2021 година.

Наскоро той беше част от концерта в чест на Тоше Проески и Аки Рахимовски, който се е провел именно в Битоля. "След 7 години пауза и едно приятно зануляване, бих искал да продължа с музиката, защото това е моят талант от Бог. Планирам песни и видеоклипове, които се надявам да бъдат реализирани до края на тази година. M2 беше завладяващо шоу, което разкри много таланти. Днес са минали 17 години от тогава, но все още се говори за него", споделя още Ламбе Алабаковски.

 

Източник: NOVA TV, dariknews.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • ЦРУшката Нова само ода не са му написали на подпалвача в тая "новина" -

    07 Юни 2022 15:02ч.

    САЩски измекярин като тях понеже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    07 Юни 2022 15:26ч.

    щом идва от сащ там са го научили какво да прави как да го направи целта е македония да не влиза в ес затова референдум

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    07 Юни 2022 15:34ч.

    Тава си е тъпо мероприятие. Властите ползват известно лице за палеж, знаейки, че ще Ива негативна реакция. След денонощно работеше го "арестуват" и показват колко са готини. Дори и техен певец са склонни да задържат, за да вдигнем взетото. Плоско

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    07 Юни 2022 15:36ч.

    Активно мероприятие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    07 Юни 2022 16:13ч.

    Е, па многУ северномакедонски имена е дал на децата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    07 Юни 2022 16:15ч.

    Вратата на българския културен център в Битоля е запалена по невнимание. Малко преди пожара там е сниман клип, реклама на Вангеловската кибритената фабричка. В клипа звучи песента на Ламбе, "Ќе ти ја запалам душата со Вангеловси кибрит". Този факт е повдежда криминалистите и Ламбе е арестуван. Апропо, Ламбе e втори братовчед на нашия Ричард Алибегов, който е обвинен в кулинарно престъпление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    07 Юни 2022 16:21ч.

    Палеж за кариера платена от ЦРУ, колко познато и тривиално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванова

    07 Юни 2022 16:29ч.

    Хубаво е че са го хванали. Дано да му дадат и наказание. Ние сме братя с макетата и аз не ги мразя. искам да сме добре и те да са добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    07 Юни 2022 17:32ч.

    Свободна АЛАБАЛИСТИКА со Ламбе Алабаковски: "Темно, брате, темно, ете, като у катраница, нито ЛАМБЕ свети, ни ясна звездица! Та нема ли кой да палне вратнико на цент'ро - да го разпусне това пусто темнило проклето!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой българин не очаква сатаните да ни оставят да дишаме спокойно, подготвени сме и не могат да ни излъжат

    07 Юни 2022 17:44ч.

    Намерили са изкупителна жертва, но това не решава въпроса с ветото. Не смятам, че ни имат за толкова прости, щом са ни пуснали двойния играч Костадин Костадинов да ни лъже и вкара в поредния британски проект. Как беше-не на ес, не на нато, да на какво? предстои да разберем или вече е ясно-полша потрива ръце. А ние си мислим, че Костадинов ни води към Русия. Гадна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи