Арестуваха полицай от ГДБОП, заподозрян в шпионаж за Русия

Арестуваха полицай от ГДБОП, заподозрян в шпионаж за Русия

Полицай от ГДБОП е задържан на работното си място в рамките на операция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и прокуратурата, съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници. За арестувания има данни, че е изнасял класифицирана информация към руска агентура. По информация на "По света и у нас" по случая работи и Държавна агенция "Национална сигурност".

Действията на органите на реда се провеждат под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Според източници на "По света и у нас" задържаният служител е предоставял класифицирана информация на бивш дипломат в посолството на Русия в София, който преди време е обявен за персона нон грата.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • BACHE KIKI

    05 Фев 2024 12:50ч.

    Смях. Корупцията в ППДБДПСГЕРБОРК+ кога ще я борите ве хайвани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свалянето от самолета за САЩ води към шпионаж за Русия! :)

    05 Фев 2024 13:04ч.

    Кризисен пиар или компенсаторно отвличане на внимание от минус да се качи към плюс старанието за вярност пред Амбасадата. Както болшинството мислещи хора смятат - какви ТОПСЕКРЕТНИ данни има в ГДБОП, че да са обект на интерес от чужди държави, не ли пък за Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компоец с пистоует

    05 Фев 2024 13:01ч.

    смях и стари дантели ,тея вярват ли си .....а един мармот завива шоколод

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ко, не?!

    05 Фев 2024 13:40ч.

    Щирлиц в ГДБОП! Чакаме филма. Ще го разменят за Навални , на някой от новопостроените от ППДБ мостове на Дунав, или в тунела под Шипка!???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Фев 2024 13:07ч.

    Нито класифицираната си информация, нито класифицираните си задници ще опазите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хохол

    05 Фев 2024 13:10ч.

    Брее,пак шпионин и пак руски...то няма толкова население в България,колкото руски шпиони изловиха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    06 Фев 2024 14:04ч.

    ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Революционна класова самоотбрана“ или „Въоръжено пролетарско правосъдие“

    05 Фев 2024 13:11ч.

    БТА 04.02.24 г. от Атина, отразява борбата за национална и човешка справедливост. " ... всяко действие е било старателно премислено, така че да няма жертви!, но да има сериозни материални щети по сградата на Министерството. Извършителите „са имали добри експертни познания за изработката на устройството за измерване на времето – нещо, което не сме виждали от пет години. Имали са дори познания за това къде ще бъде насочена ударната вълна“!, пише Скай. Ето тук - https://www.bta.bg/bg/news/balkans/612260-vzrivnoto-ustroystvo-koeto-izbuhna-v-atina-vchera-e-sadarzhalo-mezhdu-3-i-5-ki#%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    05 Фев 2024 13:11ч.

    Айде, почна се...димки и търсене на вътрешния враг...кретени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    05 Фев 2024 13:13ч.

    Кви тайни имаме ние?!?!?! Арестуват го шумно, после ще го пуснат тихо, тихо, поради липса на доказателства. Натегат се на господарите си от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кви тайни имаме, аслЪ

    05 Фев 2024 14:22ч.

    след като бившият украински посланик в София - Виталий Москаленко, представи списък с обурудване, НАЛИЧНО в арсеналилите на БА, с настояване то да бъде им изпратено веднага, а Външният им Министър, Дмитро Кулеба, който пристигна в София съпроводен от 500-тонен военен карго самолет АН123, отиде в НС и тропна с крак, че няма да напусне Бълкария докато не натоварим самолета по списъка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Фев 2024 13:15ч.

    Започна лов на вещици. Преди бяха антиваксъри, а сега - "руски агенти". Не се съмнявам, че в тези структури работят и разумни хора, които си обичат родината и виждат, че сме окупирани от престъпници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Грузия са заловени изпратени от Одеса за Воронеж взривни вещества, които са преминавали през територията на България

    05 Фев 2024 13:15ч.

    БТА от преди 20 минути: В Грузия са заловени изпратени от Одеса за Воронеж взривни вещества, които са преминавали през територията на България. "Взривни устройства и голямо количество взривни вещества, изпратени от Украйна за Русия, са били заловени в Грузия, съобщи грузинската онлайн медия "Нюз Джорджия". Тя уточни, че взривните вещества и устройства са били изпратени от Одеса за Воронеж през Румъния, България и Турция. Ройтерс също съобщи за случая. Според грузинската служба за сигурност експлозивите, тежащи общо 14 килограма, са били представени като акумулатори за автомобили." Ето тук - https://www.bta.bg/bg/news/world/612551-v-gruziya-sa-zaloveni-izprateni-ot-odesa-za-voronezh-vzrivni-veshtestva-koito-s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    05 Фев 2024 13:21ч.

    Не хванаха ушето на Нотариуса в ГДБОБ, сега ще играем циркове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    05 Фев 2024 13:26ч.

    Всички държавни служители да преминат детектор на лъжата, даже ежемесечно да ги тестват, даже всеки ден. Пурин дебне, изкушава и не спи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леле,какъв шпион сме фанали

    05 Фев 2024 13:29ч.

    най после и то не какъв а цял полицай!Кави ли тайни е снасял на рашаните….. ами например какви акселбанти носят Борисоф,оня дребничкия т.н.генерал Атанасов,с какви кожени колани се препасва нашето храбро войнство и т.н. И т.н.!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    05 Фев 2024 13:54ч.

    Кръгът все повече се стеснява и Гарабед скоро няма да има никакви шансове за измъкване! https://www.drago.info/index.php/2021/03/21/garabed_shpionina/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво друго, освен лов на вещици можем да очакваме

    05 Фев 2024 13:57ч.

    в държава, в която министърът на правосъдието ни, юрист "конституционалист и политик", се напъва да промени Наказателния Кодекс на държавата че да му се разрешава да заведе дело срещу президента на Русия по повод локален (съседски) конфликт, докато съпартийците му безнаказано унищожават цели отрасли на икономиката ни, тихомълком изнасят в чужбина военно обурудване от арсеналите на Българската Армия, в ущърб на националната ни сигурност, и прилагат нова уникална българска флекс-технология за "съхраняване" на исторически паметници заради политическите си пристрастия? Големите държави с традиционни столетни ШКОЛИ по дипломация (Франция, Турция, Китай) се изразяват изключително сдържано, направо "обрано" по този конфликт, а нашите аматьори-политици си позволяват да учат света на ум и морал? В ТАКАВА държава какво друго можем да очакваме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    05 Фев 2024 14:03ч.

    Докога ще ги търпим тия психопати, които се мъчат да управляват държавата? Единствено и само с Русия се занимават по най-елементарен при това начин. Такъв резил е нямало в управлението на България от Освобождението до сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурно телефонът му е звънял

    05 Фев 2024 14:19ч.

    с някоя от известните руски песни и умниците си казали - я, шпионин - и са го арестували. Това е за назидание на другите: не слушайте руска музика, не ползвайте руски символи и не говорете този език! Предлагам всички да инсталираме на телефоните си "Денят на победата" и властниците ще се споминат от шубе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маша без мечока

    05 Фев 2024 15:03ч.

    Може да са установили у издайника и кутия руска салата от Берьозка. Важното е постоянно да сме бдителни - рубладжиите са прости и се издават лесно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кръвната група на баба си ще каже сега

    05 Фев 2024 14:34ч.

    Виж, според Министър Славов: "Разследването срещу Мартин Божанов-Нотариуса може да не бъде разплетено никога", но това е съвсем друга бира. Натрупаха с лекота всякакви грехове на Алексей Петров, а то и неговото "разследване може да не бъде разплетено никога"... Важното е да променимЕ Наказателния кодекс на България, за да образуваме дело срещу Путин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    05 Фев 2024 14:43ч.

    И каква информация ,освен за криминалния контингент в страната, има в ГДБОП? Страх ги е било да не излезе кой стои начело на ОПГ-то в страната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Фев 2024 14:54ч.

    bonafide expert: it's an artificial intelligence...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    05 Фев 2024 15:01ч.

    Положението е изтървано и вече няма оправяне. Съпругата на застреляния Нотариус е била служителка в ГДБОП и фотомодел в Плейбой. Преди време заловиха някакъв дилър на кокаин с автомивка в която си миели колите пак хора от службите. Неговата приятелка пак беше от службите. Не можеш да разбереш кой е полицай, кой престъпник, коя е само курва, коя е курва под прикритие в ГДБОП и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    05 Фев 2024 15:29ч.

    Тая супа е истинала и се вмирисва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Фев 2024 15:33ч.

    Да попитам, а кога Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и прокуратурата ще арестуват жената на убития Божанов-Нотариуса за "изнасяне на класифицирана информация към мафиотската агентура"? Защото назначението й изобщо не е съмнително, както и дългогодишната й интимна връзка с тежък криминален елемент, който десетилетия успешно е избягвал наказателно преследване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Фев 2024 15:37ч.

    И ако може да споделят с обществеността каква точно информация е "снасял" заподозреният на руската агентура? Тъй като ГДБОП се занимава с ОПГ-тата у нас, съответно защо им е на руските служби вътрешна информация за нашата мафия, с която те така или иначе си "дружат"? Добре си работят и с руската, и с украинската мафия, та аз не виждам много логика в подобна вербовка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра новина

    05 Фев 2024 15:49ч.

    Дори и да не го осъдят, ще го уволнят. Двайсет-трийсет такива разработки, и току-виж течовете от българските служби рязко намалели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    05 Фев 2024 16:08ч.

    По информация от ДАНС задържаният за шпионаж в полза на Русия е 35 годишният мастър-шеф на ГДБОП старши инспектор Маврудий Х. Неговата майка е отговорна служителка от МВР. Рработила зълги години е в HR отдела на поделението, следящо радиотрафика на дипломатическите представителства, разположени в България. Установено е, че само за половин година Маврудий е предал на руското разузнаване над 40 секретни кулинарни рецепти. С това са нанесени непоправими щети на българската икономика. Сред изтеклите рецепти са Телешко тереблия, Кутмач (Белммъш) и Врачанска Кемерка. И трите са били открити от проф. Овчаров при разкопките му в Перперикон и са се съхранявали в сейфове на БНБ. Според учени-археолози тези гозби са били любимит на хан Телериг, калеко на Ичиргубоил генерал Терзиев, чийто правнук е кмет на София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    05 Фев 2024 16:13ч.

    въ шизофренен порно филм сме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Фев 2024 19:11ч.

    поредната простотия и кои са тези данни дето никои не ги знае и точно на руски дипломат а външният министър на турция с кого се срешна първо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи