Арестович: Западът е готов да раздели Украйна по корейски сценарий

Арестович: Западът е готов да раздели Украйна по корейски сценарий

Украйна няма сили за победа, затова западните страни са готови да реализират концепцията за "две Кореи" в региона, пише в канала си с Телеграм Олексий Арестович, бивш съветник на Зеленски, съобщава ТАСС.

"За успеха са нужни 400 хиляди идеално подготвени войници с натовски оръжия (…). Имаме ли ги? Не. Ще го има ли догодина? Няма да го има. Капацитетът за обучение не е достатъчен… Ние като общество не сме готови за такъв изход (…). Но най-неприятното е, че и на Запад мислят така, а ние сме напълно зависими от тях. Какво да направи Западът? Сценарий за двете Кореи. Създаване на Южна Корея с гаранции“, цитира думите на Арестович от неговия канал в Telegram украинското издание „Страна“.

Според украинското издание Klimenko Time секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов е заявил на 5 февруари по време на телемаратон, че на Киев може да бъде предложен „корейски вариант“ на споразумение, включващ "условен 38-ми паралел". 38-ият паралел е разделителна демилитаризирана зона между КНДР и Южна Корея, припомня ТАСС. 

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че информацията на Киев за предполагаеми контакти между заместник-ръководителя на администрацията на руския президент Дмитрий Козак относно евентуален„корейски вариант“ за уреждане на конфликта в Украйна е поредният слух. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова нарече изявлението на Данилов за това, че Русия може да предложи на Украйна „корейска версия“, слухове и спекулации.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • рукола Z

    07 Фев 2023 10:20ч.

    Само дето Русия каза НЕ! ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия вече направи една глупост, като започна войната

    07 Фев 2023 13:30ч.

    Дай, Боже, да направи и втората глупост, като откаже корейски сценарий. Войната пак ще завърши с разделянето на Украйна. Разликата е, че след година-две Русия ще излезе от войната много по-изтощена и по-безопасна за цивилизования свят. За нас, горе-долу добре, за украинците - кошмар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти май си от ощетените от историята нещастници, останали с погрешното впечатление, че в съществуването на ЕС и НАТО има нещо нормално?

    07 Фев 2023 15:38ч.

    Че "цивилизования свят" започва и завършва с днешните държави на преселенците от Азия, които сега населяват полуостров Западна Евразия и техните коланиални производни? ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нямам нищо против

    07 Фев 2023 15:47ч.

    идеите ти за край на западната цивилизация, за ненормалност на ЕС и НАТО, за извратеност на Запада и т.н. Възможността свободно да разпространяваш такива идеи произтича от същността на западната цивилизация, от която си част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Групичка БГ деца

    07 Фев 2023 15:59ч.

    Ами да! Каква по-голяма свобода на самоизразяване от тая да започнеш подготовка за смяна на пола от 12-годишна възраст?! Каква благина за дечицата и техните родители! Че е западно, западно е, ама дали е цивилизовано????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рационалният човек, който основава мисленето си на науката, знае, че 1 на 10000 души се ражда транссексуален - мъж в женско тяло или жена в мъжко.

    07 Фев 2023 16:10ч.

    Съвременната медицина е намерила несъвършено, но все пак някакво решение на проблема на тези хора. Ирационалният човек, който поставя над науката религията, идеологията, политиката и др. под., е убеден, че транссексуалността и хомосексуализма са проявление на дявола или упадъчна западна мода, както и че в СССР хомосексуалисти няма. Тези хора нямат обяснение защо в "джендърските" Нидерландия и САЩ например раждаемостта надвишава драстично тази в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рационален човек

    07 Фев 2023 16:28ч.

    А kakво е жена? И какво е мъж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рационалността е ограничение, невежество

    07 Фев 2023 19:17ч.

    Всъщност са карма и тежка болест, а който избягва кармата си, я повтаря в още три прераждания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    07 Фев 2023 19:26ч.

    Прословутата "Свобода на словото" на словото осигурява ли трибуна и съответно чуваемост? Всеки прол може да си дрънка, но медиите са организирани като в юмрук и в ръцете на неолибералите. Между впрочем вече няма даже формална свобода - справка Фейсбук, Ютюб... В Европа спряха руските телевизии. Много дезинформирали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    07 Фев 2023 21:50ч.

    LOL Имбецил. Жена в мъжко тяло и мъж в женско тяло ... LOL Ей човек, ти имаш ли изобщо представа какво представлява понятието дефиниция? Кое е жена и кое е мъж? И как може мъж да се роди в тяло на жена? Ти изобщо осъзнаваш ли какви ги говориш, бе човек? Или вярваш в прераждането? Такива като тебе вярват във всякакви езотерични гностични простотии и булшити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Фев 2023 10:24ч.

    Вие бяхте използвани като пълни глупаци срещу собствените си интереси, горе долу и тук се опитват, но не им минават номерата - защо? Защото само с пари не става, трябват и фанатици ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан Караджа

    07 Фев 2023 11:33ч.

    Колкото повече санкции и крадене на руски активи, колкото повече оръжие и колкото повече разрушения на юноворосия, толкова по-малко Украйна. На всички ни е ясно, че реално Украйна е Виницка и Лвовска региони. Там са и поляците наричащи се украинци. Същите като македонците, крадат чужда история и са толкова промити мозъци, че ще те утрепят, ако се усъмниш в тяхната уникалност....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитров

    07 Фев 2023 10:26ч.

    Този май го готвят за следвоенна Украйна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    07 Фев 2023 10:55ч.

    следвоенна какво? галиция, най-вероятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и Галичина да няма

    07 Фев 2023 15:40ч.

    Ще преселят униатите в остатъчна Полша, да се разбират там кой кум и кой сват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май Арестович

    07 Фев 2023 10:28ч.

    опипва почвата как това "решение" ще се приеме на запад. Доколкото знам, руснаците още февруари обявиха целите на операцията и там такова разделение не се включваше. Демилитиразацията и денацификацията включват цяла Украйна, не част от нея.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    07 Фев 2023 11:16ч.

    Абсолютно. От руснаците НИКОГА няма да се приеме втора Южна Корея с цялата милитаризация; на 600 км от Москва. Та нали целта е неутрален статус от самото начало! Това е зациклилото западно мислене за "територии", "независими държави" и "гаранции" .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имаше коментар, че

    07 Фев 2023 11:27ч.

    Арестович е британски "проект", че е "изтеглен", защото САЩ постепенно ще оставят съдбата на Украйна на британците - а това предполага те да опитат корейски тип разделение, говорителят им явно опипва почвата за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рано или късно

    07 Фев 2023 10:31ч.

    Всичко си идва на мястото.. Някои неща са неизбежни. Прекрояването на Украйна е едно от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За успеха са нужни 400 хиляди идеално подготвени войници с натовски оръжия"

    07 Фев 2023 10:32ч.

    Ами имате ги - тоя път самото НАТО ще даде пушечното месо, не вие... Или май няма кандидати да умират заради интересите на иноконтиненталния наглец, пък и тогава войната ще се превърне в тотална и печеливши няма да има, както ги има днес?!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че откъде толкова аскер

    07 Фев 2023 10:46ч.

    У натото? Турция няма да даде, щатите също. Останалите нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    07 Фев 2023 10:37ч.

    А ако руснаците се съгласят на такъв сценарий или не са били готови за това, с което са се захванали или са по-глупави и от Окраинските дегенерати. Този по-горе май единствено се опитва да спаси задните си части от заслужен предателски край,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Фев 2023 11:17ч.

    На същото мнение съм. След всичките лъжи на Запада, че няма да се разширява НАТО и не само това, но и военните структури на НАТО няма да се инсталират в ГДР, ракетите които уж са предназначени за Иран, Минските лъжи на Меркел и Макрон и т.н. руснаците ще са пълни глупаци, ако се хванат на това хоро. Бий за да те уважават. Това е положението!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 11:53ч.

    НАТО няма се разширява, Русия си развява байрака там, дето НАТО няма се разширява? Народите, дето Русия сака си развява байрака на тяхна територия нямат право на избор? Т.е. Русия решава вместо тях барабар с НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    07 Фев 2023 12:19ч.

    И къде е това "развяване на байряка" във Воронеж ли или в Курск, щото НАТО да има начин и там ще забрани на руснаците да защитават дори и територията си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 13:21ч.

    Чечня, Грузия? В Украйна? Това бяха територии, признати от Русия, в лицето на Елцин, подписал договорът от Беловежката гора. Или някакъв лист, нацапан с някакви подписи не значи нищо, щом Русия има ангажимент към него? Иначе ангажиментите КЪМ Ръсия като наследство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аман от двойни стандарти

    07 Фев 2023 18:24ч.

    Чечня е част ор РФ. Ами Минските съглашения, одобрени и от ООН , не излязоха ли "някакъв лист, нацапан с някакви подписи" , който " не значи нищо" - според основните му гаранти Германия и Франция?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 19:39ч.

    Минските колко след Беловежките от 1991 г.? И Чечня част от Русия след като убиха Дудаев! А Договорът Русия НАТО от 1997 г.? В който Русия декларира, че всяка страна има право сама да избере как да осигури суверенитета си? Колко преди Минските споразумения? Където хората са имали вече представа с кого си имат работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    07 Фев 2023 10:38ч.

    Западът какво "мисли" и на какво е готов или не, относно Украйна, никой не го пита, нито пък се интересува, дори Изтокът. Пропуснахте Истамбулските споразумения от много акъл, сега не можете да спасите страната си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 10:43ч.

    През повечето време Жужо ноо ме нерви. Но при такива вопли на партнерите, ми заприличва на една ленива анаконда, която с леки движения обезкостява грижовно обвитата в прегръдка Зап. Европа. С извинения за натуралистичната картинка. Но по-смешното е, че от ден на ден, задниците ни (нали и ний сме европейци), се повече се заголват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Фев 2023 11:22ч.

    А баш ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 13:26ч.

    Велико "обезкостяване" първият месец на войната! 19 от 20 групи СПЕЦНАЗ на РФ ликвидирани без да изпълнят задачата си! Най-подготвените от РФ, хвърлени безумон в тила на УА, без никаква подкрепа. Това се забрави, изглежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това

    07 Фев 2023 18:26ч.

    от "Украiнска правда" ли го прочете? Или от NYT?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    07 Фев 2023 10:51ч.

    Това го пиша от няколко месеца... Русия, САЩ и Китай си преразпределят света, всеки трябва да вземе нещо. Сметката ще я плати ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 11:43ч.

    Трима са много, двама са малко... Някой ще отпадне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • откъде на къде !?

    07 Фев 2023 11:10ч.

    Преговори под егидата на ООН са нужни незабавно, но западът не може да бъде страна в преговорния процес и трябва да бъде изолиран от прегов.процес, по няколко причини. Първо, западът е договоронеспособен, той загуби окончателно своята международна политическа репутация,особено след признанието на Меркел за Минския процес. Второ, недобра практика е палачът да бъде викан за миротворец, защото по тази логика утре ще склонят към война София и Скопие и ще събират същите политически и икономически дивиденти на чужд гръб и кръв. Трето, западът е страна по друг преговорен процес, а именно за изтегляне войските на сев.атлантическия пакт от Източна Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четвърто,

    07 Фев 2023 11:24ч.

    Щатите могат да бъдат допускани до преговорите при две условия : делът на присъствие и тежест е в рамките на ООН; платили са с лихвите всички свои вноски в международните организации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    07 Фев 2023 11:30ч.

    Разумен вариант, само че не по "условен паралел", а по "условен меридиан", за което може да послужи река Днепър. Одеса остава на Нова Украйна, Харков но Новорусия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янус

    07 Фев 2023 12:05ч.

    Одеса е от стратегическо значение да не е на Украйна. Бъдеща остатъчна Украйна (ако такава има) няма да има излаз на Черно море.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rover

    07 Фев 2023 16:17ч.

    "Одеса е от стратегическо значение да не е на Украйна" - открай време казвам, че опцията одеса да не е руска не се разглежда в кремъл. не само по стратегически причини, а и от сантимент. ще видим дали съм прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оризтович

    07 Фев 2023 11:39ч.

    Това беше ясно още от началото на СВО че ще има делба. Въпросът е къде ще е границата ? Щото не е все едно да е по сегашния фронт и на Днепър, или по линията Тернопил - Чернивци ? Корейската война ни доказва че границата минава там, до където може да достигне оръжието. Русия не постигна много до сега, Путин се показа минималист. Русия си взе 1/5 от Украйна и по всичко личи че Киев ще бъде изоставен. Вероятно Одеса и дори Харков, исконно руски градове. Амбициите на Путин до момента се видяха с неговия указ за "присъединяване" на ДЛНР + Запорожие + Херсонска област. За да се достигнат административните им граници, ерго - новата разграничителна линия, на руснаците е нужна военна победа в Донбас, към каквато се върви засега. Но и форсиране на Днепър и връщане на Херсон, признаци за каквото няма. Възможно е новата граница и да не върво точно по административните граници на областите и Херсон /деснобрежието/ да бъдат зарязани от Русия, но да има някаква компенсация на изток /Харков ?/ ... Всичко това би се постигнало само с оръжие в ръка, а спирането на огъня още не е наближило. В тази война има прекалено много задкулисие , "договорняк".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 11:46ч.

    Границата ли? Смоленск, Брянск, Воронеж?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одеса е ценна,

    07 Фев 2023 14:16ч.

    но Русия загуби шанса си да владее този град още през лятото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    07 Фев 2023 11:41ч.

    Спор за това кое ще е новата С. Корея няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврохолхозник

    07 Фев 2023 11:54ч.

    Хем за нищо не ставаш (освен за трол), хем и ти барабар Петко с мъжете. СК са воини (и каквато работа им дадеш, ще я свършат по човешки), уви, южняците - търгаши, покрай вас. Както и ти - тъпо, тъпо, та чак вдлъбнато, кат патрона си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 12:00ч.

    " Русия не постигна много до сега, Путин се показа минималист. Русия си взе 1/5 от Украйна и по всичко личи че Киев ще бъде изоставен. Вероятно Одеса и дори Харков, исконно руски градове." Всъщност, не е така. Русия постигна много, а именно - 1. Унищожи много голяма част от обучената и боеспособна армия (по-долу ще приведа данни на турците, а те ги били взели от Мосад) имам предвид и живата сила и техниката. 2. Унищожи производствената и ремонтната база на военно-промишления комплекс на хохлите; 3. Прекрати снабдяването с ГСМ. Какво следва сега? Във всеки случай, Русия има всички условия да развие едно мащабно настъпление. Има оръжия, има редовна армия. По традиция руснаците се бият добре. Има проблеми в командването, но те са решими - както вече посочвах, командването на всички нива, без върховния, могат и трябва да се поемат от доказалите се в Донбас командири (не от Сирия). В обществото се генерира мощно негодувание от либерализма на Путин, обществото иска победа и става все по-готово да плати цената. Те са наясно, че Сталин направи руския народ, народ-победител и няма да искат да са поколението, което ще загуби тово гордо звание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 12:12ч.

    Потери ВСУ на середину января 2023 года. Безвозвратные ВСУ - 157 тыс. Безвозвратные НАТО - 8052. Раненые - 234 тыс. Пленные - 17,2 тыс. Авиация - 302 самолета и 212 вертолетов. БПЛА - 2750. ПВО - 497 ЗРК и РЛС. Бронетехника - 6320 танков, БМП, БТР, МРАП и т.д. Артиллерия - 7360 единиц буксируемой артиллерии, минометов, САУ, РСЗО, ОТРК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 12:12ч.

    Что пишут те же источники о потерях России (тоже на середину января 2023 года): Безвозвратные потери ВС РФ - 18480 Раненые - 44,5 тыс. Пленные - 323 (видимо те, которых еще не поменяли, было больше). Авиация - 23 самолета и 56 вертолетов. БПЛА - 200 (без учета квадрокоптеров, там с обеих сторон огромное кол-во потерянных квадрокоптеров). Бронетехника - 889 танков, БМП, БТР, МРАП и т.д. Артиллерия - 427 единиц буксируемой артиллерии, минометов, САУ, РСЗО. ПВО - 12 ЗРК и РЛС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 13:28ч.

    ... самолетА и ... вертолетОВ! Източника?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    07 Фев 2023 12:41ч.

    Укропитеците вече на всичко са готови само и само да оцелеят, но не би... Късно е вече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната, каквото и да говорим

    07 Фев 2023 13:03ч.

    Се води за територии. И в този смисъл Украина остава за сега 4/1 територия подконтролна на Запада. Населението в една подконтролна територия ще бъде преформатирана така, както иска контролиращия територията. Затова е факт, че Русия до момента не е постигнала много. Унищожението на 200-300 хил. военни на противника е временно състояние. Вражеската територия винаги може да го компенсира с течение на времето. Западният оръжеен поток също няма да спре. Путин е минималист и склонен към "договорняк". Западът се обяви срещу Путин, и за наказание получава ... Пригожин ! Но има и по-лоши варианти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 13:33ч.

    "Се води за територии." А тез територии се вардят от войници. Хохлите пратиха войската си на укрепените по натовски стандарти отбранителни линии. Те една по една се пропукват. Но по-важни са войниците, а тях хохлите ги губят "безвъзвратно", 160 000 убити и 230 000 ранени (колко от тях ще се върнат - въпрос) са доста внушително - 20 -30 дивизии. Та, кой ще опази територията след тези отбранителни линии? Украинките? НАТО? Ние? Историята на войните показва, че те не се водят в равномерно темпо. Идва един момент, Сталинград, Курск, например, след който нещата са необратими. Такъв е сегашния момент. Хохлите нямат ресурси. Кво, Леопардите и Абрамсите ли ще спасяват положението? Ми те, на всичко отгоре, не вървят сами. Колко време се сглобява един взвод, рота, батальон с ново въоръжение с нови ТТД? Башка, че трябва да ги изучат поне като устройство. Нови бойни устави ли ще пишат? За авиацията да не говорим. Живата сила - откъде ще я набират. Появяват се ужасяващи данни - средният престой на огневата линия на мобилизираните хохли е 40 мин!!! След това, на гости на Бандера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие явно не схващате

    07 Фев 2023 13:59ч.

    Та ще трябва да ви го обясня по друг начин... Значи Украйна до момента има вероятно към 400 000 невъзвратими загуби /убити и ранени, които не могат да се върнат на фронта/. Да речем че войната продължи още една годинат, да приемем че Украйна загуби още толкова войници. Дори 1 милион да загуби. Това са тежки загуби, но не са "безвъзвратни" загуби погледнато във времето. Всичко е възвратимо, човешкият фактор също - но иска разбира се време. Украйна дори и в сегашната си територия все пак е към 25-27 милиона население. При спиране на бойните действия част от бежанците ще се върнат. Мобилизационният ресурс на ОСТАТЪЧНА УКРАИНА ще продължава да се измерва в няколко милиона ГВС. И тук идва най-важният въпрос ! Този мобилизационен ресурс чие притежание ще е ? На Руската Федерация или на Запада ? Дори формално да не влезе в НАТО , Остатъчна Украина дефакто ще бъде НАТО-вска страна, натъпкана с оръжие и крайно враждебна спрямо Русия. Остатъчна Украйна ще бъде "настръхнала" по линията на демаркация , новата граница която ще се очертае... И така Москва не решава окончателно Украинския Проблем, а само го измества с 300 км. от досегашните си граници. При което "остатъкът" нито ще бъде неутрален, нито ще бъде "демилитаризиран", а за "денацифициран" - да не говорим ! Ето защо е важно пазаренето за територии, и колкото повече територия си вземе Русия, толкова по-леко ще бъде за нея следвоенното разположение на силите. Ако Путин беше силен реал-политик , той нямаше да се задоволи с по-малко от 50 % ! Пазарлъкът трябваше да е - "Чий е Киев ?" - най-малкото. Вместо това се тъпче на едно място, далече на изток. И нито един ключов руски град - нито Харков, нито Одеса, вече и Херсон - не се поставят като ясна цел за руските военни. Това уж е "хитренкий ход Путина перемалевать укров" на едно и също място. Но когато дойде момента за пазаренето и примирието, Путин няма особено големи козове. Всичко на всичко 20 % от Украина. 7-8 милиона отвоювано население.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kirov

    07 Фев 2023 21:24ч.

    Войната не е за територии-цяла днешна Украйна се включва от 9-10 век в територията на т. н. Древноя Русь. Истинския повод е че американски бомбардировачи с ядрени бойно глава захождат към Херсон и правят симулативен пуск към Москва това селучва преди 24 февруари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като захождат

    07 Фев 2023 22:20ч.

    Нали точно тогава за територии става въпрос ?Ако руската граница беше на Измаил, нямаше да захождат над Херсон !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 13:47ч.

    Арестович, писах тук преди време, изобщо не е глупак. Хич даже. Много показателно в тезата му, че Западът ще иска корейски вариант, е мълчанието по още една възможност - ми украйна няма сили да се противопостави, а Западът? Има ли сили - Арестович мълчи. Говорим не за плащане на банкета, а за участие - там на терен. Не става дума за НАТО, а за отделните страни от ЕС, както се изразиха оня ден разни важни началници. Нещо като коалиция на желаещите. Ама това няма да е като в Югославия, Либия, Ирак или Афганистан. И те си го знаят, ама шубето е голям страх. И Арестович го знае, ама умно го премълчава - да не ги натъжава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 14:06ч.

    " Да речем че войната продължи още една годинат, да приемем че Украйна загуби още толкова войници. Дори 1 милион да загуби. Това са тежки загуби, но не са "безвъзвратни" загуби погледнато във времето. " Как да гледаме във времето? Да приемем, че в тази една година, след като Русия смели съпротивата по отбранителните линии ще стои на едно място? Или как?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вижте уважаеми...

    07 Фев 2023 14:18ч.

    ...аз ви нахвърлих пунктове за мислене и разсъждения. Както и за пресмятане. В общи линии информацията е открита. Знаете колко е населението на Украйна, знаете че там е обявена Обща Мобилизация, знаете как се изчислява мобилизационния потенциал на една страна. От там насетне може да си направите изчисленията. Какви са загубите на ВСУ ? Може ли да ги попълва с нови мобилизационни вълни ? При тези загуби колко време може да ги попълва ?... И като си направите пресмятанията, ама трезво , без фенски залитания, връщате се тука и коментирате. Така се постига обективност. Всичко друго е уишфул тинкин - проруски или проукраински.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 14:31ч.

    Интересно как се изчислява мобилизационен потенциал без да са известни определени цифри? Които обикновено не са "открита информация"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма тя там общата мобилизация

    07 Фев 2023 15:26ч.

    нещо май куца, щом започнаха и инвалиди да мобилизират. А и младите украинци нещо не им се ще да ходят на фронта и се укриват. И в братска Англия "спонсорите" (тези, които се грижат за украинските бежанци) получиха писма, в които министерството иска точна информация (имена, адрес, местообитание) за всички украински мъже над 18, за които "спонсорите" са отговорни, плюс разходка за "справка" в украинското посолство, под заплаха, че ще намалят парите за обгрижване. Та кой остава да воюва под знамената на ВСУ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те щото младите руснаци късат ризи

    07 Фев 2023 16:53ч.

    да умират за Путин и останалите бандити в Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те щото младите руснаци късат ризи

    07 Фев 2023 17:15ч.

    Да, ето ти интервю с един скъсал ризата: https://www.rt.com/russia/570705-if-we-back-down-today/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Украйна има кадърни пропагандисти,

    07 Фев 2023 17:56ч.

    които могат да заснемат подобен материал. Впрочем по отношение на пиара и откровената пропаганда украинците се справят доста по-добре от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още към пресмятанията

    07 Фев 2023 14:31ч.

    Много важен фактор разбира се е "морално волевия фактор" - способността на една воюваща страна да не се разколебава , да се бие "до последния човек". По отношение на този фактор примери исторически - най-различни. От ВСВ - италиянците. Ядат бой в Албания, ядат бой в Етиопия, ядат бой в северна Африка, ядат бой в Средиземно море, ядат бой на Източния фронт... Съюзниците дебаркират /1943/ в Сицилия, и после тръгват нагоре по ботуша. От толкова ядене на бой и военни унижения, накрая на италианците им кипва , напускат оста, зарязват Хитлер - обръщат оръжието срещу фашистите ! Ето пример за невисоки морално-волеви качества. Обратен пример - Третият Райх. Въпреки че от 1943 вече е ясно, видимо , че Германия ще загуби войната - нито германската армия, нито цивилните, губят като цяло вярата в победата. Запазват лоялност към Хитлер и фашисткия режим, немската армия се бие до последно, до последната руина в Берлин. А цивилните бачкат ден и нощ и постигат парадокса - най-голямата като обем и качество военна продукция Райха дава през ... 1944 ! Къде са укрите в тази класация ? Без колебание, укрите са до бившите си "бойни другари", бившите си покровители - германските нацисти ! Укрите са фанатици ! Бият се упорито и до последно. Все по-малко укри попадат в плен. Фронтовите сводки показват ожесточена "окопна война" ... Така че остатъчният мобилизационен ресурс на Украйна по отношение на "морално-волевите качества" няма да се различава от досегашния, който загуби и губи на фронта. Украйна няма просто да рухне в един момент, както е рухнала Италия на Мусолини. Войната има неограничен във времето потенциал да продължава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    07 Фев 2023 17:01ч.

    Руснаците ще се съгласят ако границата минава западно от Лвов. Сиреч Източна Украйна - част от Русия и западна Украйна - Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    07 Фев 2023 17:06ч.

    арестович продължава да се изявява като последна инстанция, 4-те области са вече част от Русия, наистина ли вярва че могат отново да станат част от украйна, всеки ден в Донбас се водят ожесточени боеве, загиват войници, не виждам как ще накара вагнеровци да напуснат Соледар, те дори не вземат военнопленници, ако разчита полша да се бие за украйна, лъже се, както поляците ще бъдат измамени в желанието си да си присвоят западна украйна, забравиха волинското клане, то е извършено от предците на тези с нацистките татуировки, те и сега правят същото, украинската армия е по-силна от полската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без да се обиждаме, трябва да признаем, че "четирите области са част от Русия" само на книга.

    07 Фев 2023 17:54ч.

    Следя внимателно "Большая игра" по Первый. Темата за "референдумите" в четирите украински области и произтичащите от тях промени в конституция на РФ много бързо отшумя. Вече няколко месеца не съм чувал довода, че ВСУ нападало РФ, водейки бойни действия на бутафорно анексираните от РФ територии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 17:12ч.

    "...аз ви нахвърлих пунктове за мислене" Тва към мен ли е? Ма серьозно! Е, покорно благодаря, Учителю! Доживях! Сега ще дремна, после ще потъна в дълбок размисъл! Например върху този фрагмент на изумителната концепция за морално и там квото беше. Некъв фактор. Само тва колко струва: "... въпреки че от 1943 вече е ясно, видимо , че Германия ще загуби войната - нито германската армия, нито цивилните, губят като цяло вярата в победата." И кво? Вярата планини повдига? Като не я загубиха вярата, намериха ли победата като цяло и в частност, Учителю?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Фев 2023 17:21ч.

    Къде били укрите в класацията, пита Учителят? Отговаря му Пригожин - Много сериозни бойци, бият се много здраво, безкрайно мотивирани са. Цитирах по памет, но Пригожин казва това за обучените бойци. Мобилизираните се предават при първа възможност поединично и групово. Особено тези, които са мобилизирани с ритници. 17 000 са в плен. Отсреща 302.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    07 Фев 2023 17:59ч.

    Мисля си, че в повече или по-малко разумните доводи на дискусията (поздравления за нормалният тон в нея) се пропускат стратегическите цели. Като при това, тези обхващат зялата земя. От една страна има един претендент за вечен император на земята, но сам не вижда, как апогеят му е към заник. От друга има стари империи, някои вече забравени, но с имперска население, други, все още "млади". Русия иска да изтощи т.нар. "запад" . А той се на мира в сериозен морален и материален упадък. Нека погледнем само Промишлената инфлация - 35, 40, 50 % !!! Нали не си мислите, че скокът на цените навсякъде е само спекула (не, че не е и спекула, на всякакво едно ниво.) Продължаващата война и насилването на икономиките да са в полу военновременно състояние е полезно за Бруто Соц. Продукт? Още е дна година с куфара без дръжка на врата, целокупният "запад" не може да издържи. Затуй и борелци и баейденовци се мятат насам-натам. Русия, обратното. Принудена е бързо да промени олигархичният капитализмо-комунизъм в дисциплинирана държава. Мислите ли, че избягалите над милион "про-западни" от нея са загуба? Не са. От полза са. Там вървят тектонични процеси. Както и в света, разбира се. Зоните на влияние ще са най-малко три, ако не и с още една две в прибавка (Африка и Ю. Америка) Печатането на долари може все още да върви, но отзад НЯМА НИЩО - ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ! Балонът се надувая - до кога? - Ето защо в САЩ вече са склонни да проведат ядрената война. Е, не те да започнат, но да са все пак първи. Дали ще успея? Нека не се лъжем, войната в 404 се води все още със залежали оръжия от времето на СССР. А когато изкарат Новите, що ще чиним ние зимъска? Или някой си мислят, в РФ нямат бройки, рисуват ги на мултифилмчета... Да, да - кой ще ги опита първи? Там е въпросът и всички го знаят. А лаенето на пропагандата е разбира се за плебса - да го ошашавят и подчинят. За нищо друго!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 18:19ч.

    Не знам от де са Ви данните, но след всяка война САЩ изизат на сериозен плюс! За да немогат да издържат още година?! Още много могат да издържат, ако за издържане иде реч. За цената, на която ще се случат нещата не могат се разбра. Защото икономиката да мине на военни релси, на никакви полу не е, е голямата цена, която никой до момента на Запад не приема. Докато не се разберат кой колко. Ако забелязвате, до момента в Украйна само от запасите на армиите и каквотот в склавете на производителите. Явно ленд лийза не е набрал скорост. Русия не е ясно колко може. В Афганистан СССР издържа 10 години сам. Сега РФ, не е СССР все пак... Но пак е сама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпросният

    07 Фев 2023 18:31ч.

    мерзавец, доскорошен съветник на Зеленски и британски агент, беше главният радетел за "Голяма война с РФ, която ще вкара Украйна в НАТО". https://www.youtube.com/watch?v=H50ho9Dlrms&t=15s

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за хорицата

    07 Фев 2023 19:31ч.

    По данни на израелските служби в Украйна официално убитите са около 170 000, тежко ранени - около 270 000 и "безследно изезнали" - около 300 000. На толкова (300 000) не са изплатени никакви обезщетения. Цените на органи в Щатите са паднали 2-3 пъти. Лоша работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Фев 2023 19:44ч.

    Линк към въпросните данни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи