Арестович: От САЩ, Русия и Украйна само Путин иска мир

Арестович: От САЩ, Русия и Украйна само Путин иска мир

Арестович: Ще изкажа една страховита мисъл: от всички трима участници в тази история - Русия, САЩ, Украйна - само Путин иска мир. Путин не иска да воюва с Украйна и е готов да спре войната, казва Олексий Арестович, бивш съветник от кабинета на Зеленски, коментирайки неотдавнашното интервю на руския президент. 

Давам 121% - и това е много непопулярна идея - той не иска да воюва. От морална гледна точка му е трудно да отиде на война. Особено с Украйна. Защото, когато казва "това е единен украински и руски народ", той действително вярва в това. И за него това е гражданска война", казва Арестович. 

В плановете на Путин не влиза "поглъщане на Украйна", нито "смъртта на Запада", категоричен е той. 

Арестович формулира и при какви условия руският президент е готов да прекрати войната сега:
"Предложението за Украйна изглежда така: всичко онова, което беше в Истанбул, плюс 4 области", казва Арестович. В същото време той смята, че Украйна все още може да се "пазари" за двете области, а Путин е отворен за такива дискусии. Следващото предложение на Путин "след около година" ще бъде по-лошо.

Коментари

  • бензинджия

    14 Фев 2024 8:15ч.

    "докторът" от оная одая да вземе барем това да прочете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Докторът" мъртъв е роден още от монархофашисткия режим, та не може даже да умре

    14 Фев 2024 10:21ч.

    Това е цената, която днес плащаме за недовършената работа на Първия Народен съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    14 Фев 2024 17:42ч.

    Върви сериала пълна промяна ................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    14 Фев 2024 8:18ч.

    И ти ли, Бруте? Още един предател на демокрацията, свободата и евроатлантизма! Арестович е срам за световната прогресивна демократична общественост! ?❤️

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хах

    14 Фев 2024 9:08ч.

    Само една крачка го дели от превръщането му в абсолютен парий - интервю с Тъкър Карлсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • закон за неправилните медии

    14 Фев 2024 10:02ч.

    Евроталибаниатът веднага да забрани медията, от която е изрекъл тия скверни за либералната декорация слова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нестор М.

    14 Фев 2024 8:19ч.

    Альошата смени плочата още наесен и започна да говори за Киевска Рус и прочие. Явно не е, защото очаква перемога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това момче се стяга(или го стягат) за

    14 Фев 2024 8:24ч.

    бъдещ президент на украината.Питаме те Алексей-ти Щирлиц ли си или поп Гапон!Умно момче си но и ние патки не пасем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Фев 2024 9:24ч.

    То там има друг удобен за Русия екземпляр - Медведчук. Люсиен има доста грехове и никой няма да му се довери, а пък и той не е глупак и много добре го знае. На първо време, целта му е да запази целостта на кожата си. По-нататък, квото покажат картите. Тов. Путин е чел мита за Одисей и сладкогласните сирени. Надявам се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путя

    14 Фев 2024 9:28ч.

    Повече от кмет на Мариопул не могат да му предложат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аква

    14 Фев 2024 8:40ч.

    И БЪЛГАРИЯ ИСКА МИР! ОБАЧЕ, ПОНЕЖЕ, ЗАЩОТО $$$$....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путьо

    14 Фев 2024 9:27ч.

    А тукашните рубладжии го чакаха да дойде да ги освободи на Орлов мост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    14 Фев 2024 9:43ч.

    ...а ако искаш да видиш автентичен путьо, просто се погледни в огледалото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гуйо

    14 Фев 2024 10:05ч.

    Ти и без да го чакаш днес, утре като нищо ще му дръпнеш един ръченик за "добре дошъл"между оклюмалите ам. орлани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 10:10ч.

    Какво му стана на този? Все едно са му сменили чипа или е получил нови инструкции по 5G мрежата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    14 Фев 2024 10:35ч.

    Човека има един принцип който винаги е следвал.Итересът клати феса. Тъй че само работата си смени

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучев

    14 Фев 2024 10:40ч.

    Сигурно Илон Мъск е чипирал първо неговия мозък ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • vivo

    14 Фев 2024 11:23ч.

    Абсолютно не е прав Арестович! Вярно е, че от изброените само Путин иска мир по условията на Путин. Спомням си, че и Зеленски предложи мир! По условията на Зеленски. С които само Путин не беше съглсен. А Украйна и САЩ са съгласни. Добре е и това да коментира Арестович. Защото кучето е заровено там - в условията. Известно е, че и Хитлер е бил за световен мир! На неговите условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Фев 2024 12:14ч.

    Ако условието е нацизмът да процъфтява в Украйна и всички етноси освен украинскоговорящия да бъдат мачкани (това е ЕС не е "ценност", странно че ЕСовците си затварят очите), няма да стане. По устава на ООН 5-те страни-членки на Съвета за сигурност имат задължение да се борят с нацизма където и да е по света. Всеки е за мир на своите условия, аз също, само че нямам силов ресурс да ги наложа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    14 Фев 2024 12:33ч.

    Да си припомним "условията на Зеленски". Единствено за да поставим диагноза на viva. Начи, Русия се оттегля от Крим и Донбас. Изплаща репарации и възстановява разрушенията. Военно-политическото ръководство - на наказателен съд. И ключ от квартиры, где деньги лежат. Моята диагноза е: тежка, несъвместима с живота обща когнитивна недостатъчност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 13:23ч.

    Положението е още по-тежко, тъй като е съчетано с частична амнезия. Лицето има избирателни спомени, тъй като не си спомня, че 3 години Зеленски отказваше мир и изпълнение на Минските споразумения, които страната му е подписала, въпреки че в предизборната си кампания 2019 г. обещаваше мир, а на заклеването си в Радата каза, че ще направи всичко за да сложи край на войната. Но 2021 г. реши, че ще отвоюва Донбас и Крим... Лицето не си спомня, че март-април 2022 г. Зеленски бе готов на мир "по условията на Путин", който бил направил "големи компромиси/отстъпки", но един британец-психопат саботирал мирния процес, според излязлата от израелски (Нафтали Бенет) и украински източници информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2024 14:53ч.

    Да, и "доктор" се появи! Постявя диагнози! Не, всъщност "доктори - "да поставим". Кой е другия, Наполеон от съседната стая? Защото условията на Зеленски са абсолютно адекватни на ситуацията! Агресорът следва да напусне територията на страната и е напълно нормално да заплати щетите, които е нанесъл! По всички международни правила и традиции е така! Онова с денацификацията отдавна умре! Слушах едно интервю, дето основанията са някаква "история"?! Която се налага на съседните народи с помощта на сопата! По тази логика РФ се спасява от Монголия само защото сопата й е по-голяма. Това ли е "право"? А не знам какво чете онзи, дето се нарича "читател", но е да прочете Хартата на ООН, а не да разсъждава по преразказ. Особено ако преразказа иде от заинтересовани! Както опорката, че Украйна нямала признати граници?! Точното е : "(2) Изразът “вражеска държава“ в абзац 1 определя всяка държава, която по време на Втората Световна война е била враг на подписалите тази Харта." А от кой член е този абзац... требе да се прочете. "Нацизъм" в Хартата на ОНН изобщо не съсществува. Вражеска държава - да. Но! Каква е била Украйна по време на Втората световна война? Била е СЪЮЗНИК! Та, требе наистина читател, а не писател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2024 15:18ч.

    Вероятно поради спъването, което е превърнало един кон в куц кон, този кон не е забелязал, че единствената страна, която не допускаше международно наблюдение на спазването на въпросните споразумения, най-вече поради свалянето на един пътнически самолет и изгонването от Донбас на едни "опълченци" а всъщтнос "отпускари" от росийската армия, беше РФ! Но... опорките са важни, не историческата истина. Щото и на Президента на Монголия му се наложи да си опресни паметта по повод историята, след като прослуша едно интервю. Дали няма да го погнат за едни "исторически" земи. Но картата показа, че може да бъде спокоен, историята е в негова полза. Поне за сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 19:08ч.

    Поради частичната амнезия, някой "не е забелязал", че в Донбас от 2014 г. до 2022 г. имаше "международно наблюдение на спазването на въпросните споразумения" и официална мисия на OSCE в Донбас. Както и че за 8 години Минските споразумения така и не бяха изпълнени, и ЛДНР така и не получиха обещаната автономия в рамките на Украйна. Като и двете страни в конфликта нарушаваха "прекратяването на огъня", а всички замесени дружно, от Нормандската четворка до САЩ и ООН, се правеха на "умрели лисици". "Но "опорките са важни, не историческата истина". Като в задачата се пита, риторично естествено, чия "историческа истина" е "истинска историческа истина"? Тази в украинските и македонските учебници по история? Или онази в руските и българските учебници по история? Въпросът е риторичен, че да не вземеш пак да се вживееш като "последна инстанция" и професор по история и да изнасяш исторически лекции. За "историческата истина", че за лицата с избирателна памет и състрадание, всички избирателно подбрани и удобни, манипулативни опорки на едната страна са "опорки", а всички избирателно подбрани и удобни, манипулативни опорки на другата страна са "истина", няма да отварям дума. Но "историческа истина" още е, че в света и до днес властва "правото на силата", а не "силата на правото". И приказките за "международно право" са за децата. Питай сърбите и иракчаните. Без безнаказаността за Косово и Ирак, нямаше да има безнаказаността за Южна Осетия, Крим, Донбас и "СВО-то". Останалото са разтягане на локуми и wishful thinking.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    14 Фев 2024 20:33ч.

    Имаше наблюдение, от едната страна! От към "опълченците" нямаше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    14 Фев 2024 23:01ч.

    Това "историческа истина" ли е? Или е "опорка"? Май второто. Доклад на OSCE от началото на 2021 г.: "Между 1 юли и 31 декември 2020 г., около ЧЕТИРИ ПРОЦЕНТА от патрулиранията (193 случая от общо 5 122 патрулирания) в Източна Украйна се сблъскват с ограничения." Действително 93% от тези "ограничения" (179 случая) се случват в "неправителствените зони" (ЛДНР), 69% от които са "пълен отказ от достъп", 10 % са "закъснял достъп", 5 % са "ограничен (под условия) достъп", 16 % са "други пречки". Например, много често дроновете им за наблюдение са били заглушавани, което донякъде е обяснимо (разкриване на бойни позиции). За наблюдение, освен дронове, са използвани и сателити и далекообхватни камери: общо 27 камери, на 23 места – 19 в "правителствените зони", 4 в "неправителствените зони", и 4 между правителствените и неправителствените зони. Отделно има наблюдатели на OSCE на КПП Гуково и Донецк. Та да се твърди така категорично, че "наблюдение е нямало откъм опълченците" е чиста (манипулативна) "опорка". Да се твърди, че "наблюдение откъм опълченците е имало, но е било ограничавано" е "историческа истина". Бай дъ уей, последното твърдение също не е много вярно, защото "Историята е набор от лъжи, по които е било постигнато съгласие." Но все пак в случая "опорките са важни, не историческата истина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Фев 2024 7:44ч.

    Т.е. 7 % наблюдение е ок? За феновете да.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Фев 2024 16:43ч.

    Това "историческа (математическа) истина" ли е? Или е "опорка"? Определено второто. Като този път имаме "двойна" опорка - първата е измислената стойност "7%"(наблюдение), каквато в цитираните данни няма (93% е за друго); а втората опорка е обвинението във фенщина, тъй като генерализация ала "феновете" е типична "опорка" на "феновете" (като теб), която те ползват, когато им се предоставят неудобни за техните заучени "опорки" официални данни или "исторически истини". "Вероятно поради спъването" в "историческата истина", че е "нямало наблюдение", някой некон "не е забелязал" кои цифри за какво се отнасят. Или другояче казано, "феновете" са прочели данните, "както дяволът чете евангелието". (Пре)Пояснявам за "некуци" (като мен) - съгласно доклада, наблюдението се е осъществявало в три условни зони - контролираната от правителството, неконтролираната от правителството (ЛДНР) и в "контактната зона" помежду им. За наблюдение, освен класическите патрули/патрулирания са използвани и дронове, (постоянни) камери и сателити. Само патрулирания са 5112, като при едва 4% от тях са документирани каквито и да било "пречки" (restrictions). Или за шест месеца има общо 193 случая на някакъв вид възпрепятстване в зоните на наблюдение. 179, или 93% от 193-те случая, са в "неправителствената" зона. Не знам обаче в коя математическа вселена дори тези 179 случая от 5112 патрулирания правят 7%... Но "сметката" с наблюдението не свършва дотук, защото освен патрулиранията имаме и 19 далекообхватни камери, разположени в "правителствената" зона и 4 такива камери в "неправителствената" зона, което пак не дава "7% наблюдение" (с камери) в ЛДНР спрямо 93% в правителствената зона. В допълнение към патрулиранията, и камерите, имаме и 100%, невъзпрепятствано от никого, сателитно наблюдение, което зависи само от OSCE и техническите им възможности (достъп до сателити), тъй като "опълченците" просто не разполага с техника за заглушаване на сателити. Или когато човек събере (не)възпрепятстваните наблюдения + наблюдението с камери + сателитното наблюдение, изобщо не би получил съотношението "7% наблюдения" (откъм опълченците) спрямо когото/каквото и да било. Но все пак за "феновете"... "опорките са важни, не историческата истина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    14 Фев 2024 11:54ч.

    От САЩ? По руска телевизия го показаха как се разхожда по улиците на Монте Карло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    14 Фев 2024 21:31ч.

    като станат неудобни, изведнъж проглеждат, той е един от виновниците за войната, щеше да посреща Нова година на Червения площад, зеленски го шатна и всичко му се изясни, убийци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    15 Фев 2024 5:51ч.

    Ся, големите мислители да се фокусират върху дребните неща като например, че Нигер са продавали урановата руда на Франция за под долар докато Канада я продава за 200. След преврата вдигнаха цените до международните след което Франция се засили да праща далекобойни ракети в Украйна. Според американски данни от Русия по времето на Елцин са измъкнати над трилион долара, това също са елементарни неща от ежедневието. След като ги изучат ще разберат, че нищо ново няма под слънцето. И да, Хитлер се е борил за Нов световен ред където Британската империя над която слънцето никога не залязва няма да командва света, с други думи за преразпределение на колониите а не за справедливост. Путин също се бори за нов световен ред където Русия няма да е ограбвана по схемата на Нигер а от родните олигарси. Откъде ви копаят такива дълбокомудри е велика тайна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    15 Фев 2024 16:08ч.

    Браво, най-сетне един обективен коментар по повод причините за войната! Да стане на нашто! Туй, денацификация, права на русияните - ала бала! А сега да добавим - въпросните трилиони не са измъкнати от РФ, а са платени за да не закачат чекистите, докато преобразуват обществените пари в частни. Под формата, че ще строят капитализъм /туй у назе го гледахме и като купуване на едни чертежи/... И га го направиха, "усвоиха" мангизите, ко? Помислиха, че вече трябва да гледат на тях не като на мошеници, а като някакъв политически фактор? Няма как. Грешката на Запада е, че е имала доверие на чекистите, че ще спазят уговорките си. Тц, казал го е още Бисмарк. Та тъй, сега светът плаща за тази грешка. Щото бандита си е бандит, светъл пример Пригожин. Има българска поговорка по повода - цървула си е цървул, вари го, печи го, все си е цървул.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи