Арести по време на блокадата на АМ "Тракия"

Арести по време на блокадата на АМ "Тракия"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има арестуван на протеста на енергетиците и миньорите, които за пореден ден блокираха магистрала "Тракия". Около 11 часа група от недоволни се опита да блокира обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има един задържан, потвърди за БНР директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора комисар Лазар Христов.

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от автомобили, но пътят е проходим. Автомагистрала "Тракия" и детелината край Стара Загора остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково - Стара Загора. 

Няма промяна в позицията на протестиращите. Те ще продължат да отстояват исканията си за ясни гаранции за работните си места и оттегляне и предоговаряне с Брюксел на Териториалните планове за справедлив преход. Ето как Бисер Бинев, председател на синдикалната организация на  КТ "Подкрепа" в мините, коментира приетата от парламента късно снощи Пътна карта за климатична неутралност на България, според която производството на ток от въглища в България ще продължи до края на 2038 година.

"Дори и в тази пътна карта с промените, които направиха и гласуваха снощи в Народното събрание - там е записано, че 2026 година разполагаеми въглищни мощности, след предоговаряне на решението на Народното събрание от 12 януари 2023 година. Това са едни много дълги процеси и пак се повтарям – пожелателно е. Защото дали Европейската комисия ще предоговори с нашата държава тези 40% никой не може да гарантира към днешна дата", каза Бинев.

На блокадата на магистрала "Тракия" с напредването на деня към протестиращите се присъединяват все повече техни колеги и други граждани, които подкрепят исканията.

"Крайно време е цяла България да разбере, че хората в страната избират парламент, който парламент да се грижи за техните интереси".

"За да я има България за децата ни, довела съм моето 10-годишно момченце. Той иска да види какво е протест - има ли такава неправда и той да знае какво да прави във времето".

"Шести пореден ден държим така фронта", казаха част от протестиращите.

Затворени са няколко ключови пътни артерии в Старозагорска област и водачите на автомобили трябва да избират обходните маршрути.

Източник: БНР

 

 

 

Коментари

  • Игрите на глада

    07 Окт 2023 15:14ч.

    Подпуквайте ги, щом цяла седмица могат да дремят по магистралата значи не са особено необходими. Областите са за да обслужват нуждите на столицата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалък простак!

    07 Окт 2023 15:16ч.

    Твоите нужди явно няма кой да удовлетвори, скапаняк седемцветен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Remember

    07 Окт 2023 15:18ч.

    Дано не ти се наложи да разбереш колко са необходими. Има да играеш игрите на глада до безкрай!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се прави на смелчага

    07 Окт 2023 15:28ч.

    Тук във форума ,ами отивай да подпукаш протестиращите . Ама си и приготви дървеното пардесю смелчаго . Но понеже вие жълто паветните фашаги сте смели само по форумите ,съм сигурен че никъде няма да ходиш . Вие сте едни прости лаладжий и нищо друго .Малко сте на брой но сте силно крякащи мизерници .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там са само изрожденците на Копейкин

    07 Окт 2023 15:40ч.

    Другите отдавна се прибраха. Да отидат в някоя частна фирма да го организират тоя цирк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Игрите на глада

    07 Окт 2023 16:32ч.

    Женя, пий си хапчетата и спри да пиеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОЙ Е ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ

    07 Окт 2023 16:36ч.

    КОЙ Е ЕВГЕНИЙ ДАЙНОВ? --СИН НА БАЩА СИ --СИН НА МАЙКА СИ --МЪЖ НА ЖЕНА СИ (рускиня) --ОТРОК НА СОЦА ИЛИ СРАМ И ПОЗОР ЗА ИЗБРОЕНИТЕ? Дайнов е син на известния в миналото журналист Александър Дайнов, който навремето е бил постоянен кореспондент на в-к "Работническо дело" в Москва, после в Лондон, а след това е главен редактор на "Софийски новости". Някой има ли съмнения какъв е бил баща му като постоянен кореспондент в Москва и Лондон? Майка му пък, Лидия Маринчевска, е дъщеря на активни борци против фашизма и капитализма. И така, закоравялото днес евроатлантиче, със загрубяла от татуси кожа и още по-груб език, в същността си е галено синче на "мракобесния соц"!!!? Със сигурност когато работническите деца са вадили по 20 ст. в училищната лафка, Дайновото отроче се е бъркало за левче. Синковецът е завършил Оксфорд и е работил редом с Георги Първанов в Института по история на БКП. Солидно образование, нали? По-късно получава научната степен кандидат на историческите науки с дисертация, забележете-- "Френската комунистическа партия и проблемът за политическите науки"! От март 1985 г. е асистент в Софийския университет, а малко след това е гост-преподавател в колежа "Св. Антони" на Оксфордския университет. Оставям на вас да прецените кои са имали възможност през 80-те години да бъдат гост-преподаватели и като бонус да кръстосват света! Освен това специализира в Париж под ръководството на не кой да е, а на самият професор Ален Лансло! Нещо да ви прави впечатление? Кои, или по-точно чии деца имаха привилегията да учат в столици като Лондон, Париж и Москва? Развитието му претърпява пълен обрат когато през 90-те години започва работа за фондация "Отворено общество" на Сорос, като през 1998 г. става някакво шибано шефче там. Затова сега, когато четете крайно обидните му коментари, нетипични за човек с научни титли, имайте предвид кой стои на отсрещната страна. И тъй като е едновременно тъжно и смешно, изберете втората опция--смейте се! Янка Гъркова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И как да се мобилизират всички?

    07 Окт 2023 15:15ч.

    В София спят, нали всичките са на компютрите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    07 Окт 2023 16:32ч.

    В София не спят - та просто са добре. Властдържащите се научиха, че столицата трябва да е добре за да не създава проблеми. Провинцията майната ни. Мислете логично - за да идеш в столицата да правиш проблеми ти трябва ресурс т.е. пари. С 1000 лв заплата как да стане това. Те така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    07 Окт 2023 15:16ч.

    Плъховидният усилено работи за "Възраждане" да дойде на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Броят на бедните лумпени и дъртите комунета в

    07 Окт 2023 15:42ч.

    България не може да мине никога 15 %.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    07 Окт 2023 16:52ч.

    Броят на жълтопаветните серосоидни кретеноиди никога не може да мине 1 %!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опак човек

    07 Окт 2023 15:36ч.

    Шишкото веднага да се обажда на полицията да освободат човека, че секретарката му пак блее и чака инструкции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • двоен стандарт

    07 Окт 2023 15:42ч.

    Правителството на бившите протестиращи от ПП-ДБ, които цяло лято блокираха Орлов мост прави арести на сегашни протестиращи, защото протестът е срещу тяхното некадърно и предателско правителство. Гледах видеото с ареста на Сърнела Воденичарова - арестуваха я неизпълнение на полицейско разпореждане да се махне от пътното платно. Адмирации за Сърнела и групата с нея, все пак изразиха позиция на подкрепа на стачкуващите миньори и енергетици, както и загриженост за съдбата българската енергетика и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    07 Окт 2023 16:12ч.

    Това са истинските българи, които се борят за интересите на България. Без независима енергетика няма държава. ТЕЦ- те произвеждат изцяло български ток и могат да произвеждат още 80 години, затова толкова много искат да ги ликвидират. Затова и целия еничарски корпус е активиран да пише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

    07 Окт 2023 16:55ч.

    Тецовете й миньорит да обяват ефективна стачка и да спрат работа, за да се види какъв ще е живота в България след излизането им от експлоатация. Само няколко дни и "правителството" на тиквите, фалшивия "академик", фалшивите "харавардци" и фалшивите "българи" ще замине на боклука! Само няколко дни! Друг изход при тези идиоти няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изчакай малко

    07 Окт 2023 18:02ч.

    Много по-ефективно ще бъде това да стане през зимата, някъде средата на януари, в най-големия студ. Или пък навръх нова година, за по-добър ефект. Посолството ще се опита да си държи сглобката и след това, виж каква хубава работа им вършат. Обаче, и да искат, тогава няма откъде да напазаруват ток нашите смели управници. Режим на тока, парно - криво-ляво, където го има, чудо на чудесата ще стане. Ей тогава ако не излязат всички със сопите, с все жълтопаветната сган, общественият организъм може да се счита за починал и може да ни закриват изцяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    07 Окт 2023 16:58ч.

    Браво българи, никакво отстъпление! Протест до дупка, докато падне това мракобесно антибългарско правителство и защитим националния интерес в енергетиката и не само. Всички българи ви подкрепяме! Ония соросоидни платени, пишещи и мрънкащи против протеста изчадия са има няма 5%. Предатели винаги е имало и тях историята помни с омерзение но вие ще се окичите със слава и благодарността на всички останали и поколения напред!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    07 Окт 2023 17:20ч.

    Освободете арестуваните, ако не искате утре цялата държава да пламне. Хората са прави. Всички ще плащаме високата цена на тока, която ни готвят. Днес сте на работа в полицията, утре може да сте на улицата. Не заставайте срещу народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проамериканска колониална власт на доизживяване

    07 Окт 2023 18:04ч.

    Днес един милюцинер ми пише акт за липса на стандартен пожарогасител в личния ми автомобил, макар че този, който му показах съм го купил наскоро и съм минал преглед. Нямал съм да мога с него да угася пожар по колата, защото бил течен, а не прахообразен. Аз му казах, че това е вид рекет. Да не говорим, че същата тая държава, която представлява униформеният, вместо да подпомага мирното уреждане на войната в Украйна и да не взема страна, подпомага хунтата на Зеленски с оръжие и така допринася за разпалване и разрастване на конфликта. Демек раздавайки оръжия и боеприпаси без съгласието на народа гаси огън с бензин. Ченгето ме гледа тъпо и казва: абе по принцип си прав, ама затова имало съд. Как ли пък не, гражданите не стига че пълнят гушите на цяла кохорта неадекватно политици, ами и юристи на ясла ще храним с измислените глоби, които ни карат да плащаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ruse

    07 Окт 2023 19:43ч.

    цяла България трябва да се вдигне срещу това безумие. Затварянето на Мариците не касае само хората,които работят там а и всеки един отрасъл от икономиката ни. Всеки един българин трябва да е до минорите от мариците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МАНОЛОВ

    07 Окт 2023 20:28ч.

    Неуважаемо правителство, полиция, жандармерия и прочее приятни хора, на които изкарвам парите с моята работа и данъци. И всички нормално работещи българи. Кога ще освободите пътищата? Кога, неуважаеми? Тия "протести" кой ги плаща? Че нали имате споразумения, разговори, договорки? Осем дни. Явно нямат бърза работа тия хора там. Скучаят. Хубаво. Просто такава веселба чака правителството и цялата държава съвсем скоро. Като почнат да ви съдят за пропуснати ползи, препятстване на изпълнение на служебните задължения и каквото още кажат адвокатите. Ще са много забавни дела. И ще са много на брой. Иначе аз работата пак ще си свърша. Който иска и може, работи. Който не може- оплаква се. И всички изрожденци и копейки, които ще ме кълнат на "дървено пардесю", "жълтопаветен фашага" и прочее- айде нема нужда. Спестете ми простащината си. Просто не мога да разбера- нали се подписаха документи. Какво още искате!? Очевидно- да ви се плаща, без да работите. Така изглежда отстрани, повярвайте ми. Точно така изглежда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Областите са за да обслужват нуждите на столицата."

    07 Окт 2023 20:45ч.

    в столицата ще ядете насекоми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    07 Окт 2023 21:02ч.

    Снощи бях в Медитеранео, прекрасна кухня, в глухата провинция може да си го захапете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    07 Окт 2023 21:40ч.

    Докато тая държва се управлява от шопи, бял ден няма да видим! Съсипаха цяла държава , за да ядат и да се изхождат обилно, понеже имали само един живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи