Аплодисменти за Румен Радев, освирквания за Росен Желязков при словата им на Шипка

Аплодисменти за Румен Радев, освирквания за Росен Желязков при словата им на Шипка

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Президентът Румен Радев и председателят на Народното събрание Росен Желязков бяха сред официалните гости на честванията на националния ни празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението на връх Шипка.

Събралото се множество обаче посрещна словото на Желязков с освирквания и викове "Оставка", докато речта на държавния глава предизвика аплодисменти.

"Тази земя е символ на стремежа за свобода, за единство, и е символ на нашата национална гордост. Тази земя днес ни задължава да бъдем мъдри, да надмогнем злободневието на деня, за да бъдем достойни за тези, които дадоха живота си, за да пребъде България, заяви председателят на Народното събрание.

Желязков посочи, че това е мястото, където България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци. Тази земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руските воини, на воините от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус, посочи Желязков.

Той каза, че се навършват 146 години от онзи паметен ден, когато след многовековно османско робство България е освободена. Няма друго място, което така символно да олицетворява националната гордост, националния идеал, жертвоготовността на българите да жертват живота си за освобождението на нашето отечество, от този връх. Този връх висок е, този връх са българските Термопили, този връх изчиства срама от челото на България, добави шефът на НС.

След края на речта му множеството посрещна с бурни аплодисменти президентът Румен Радев. 

"Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на националния ни празник. Тук на увенчания с вечна слава връх подвигът на нашите опълченци, застанали рамо до рамо с воините от армията на руския император Александър II, отвори пътя към свободата на България. И точно тук пред очите на целия свят с камък и кръв бе предначертано нашето бъдеще", бяха встъпителните думи на държавния глава.

Той добави, че днес на върха има хиляди хора от цялата страна, за да заявят, че 3 март не ознаменува само победата на бойното поле и не е само дата на един международен договор, както нерядко се опитват да го представят.

"Трети март е много повече от един исторически триумф. Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идеал за свободна, обединена и европейска България. 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък. Затова и въпреки всички превратности на времето, нова България не помни епоха, в която на празника Шипка е опустявала. Не помни година, в която подножието на върха да не се е изпълвало с множество хора. Днес е ден за национално единение. Днес е ден, в който да се обединим около нашите ценности, заветите на предците ни", каза още Румен Радев.

Той обаче отбеляза, че тази година е различна.

"И аз затова съм тук, за да благодаря на всички вас, че обединени опазихте националния ни празник от посегателствата. Светлината на чистите ви помисли разпръсна лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало. Няма да забравим, че проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на 3 март, не от съвест, не от уважение към нашата история, не от почит към костите на нашите предци, а благодарение на вашата категорична решителност", обърна се към множеството президентът.

От тълпата му отвърнаха с викове "Да живее България". 

"Днес от този чутовен връх, вашите послания са още по-ясни и силни. Няма да погазим своята памет и няма да предадем заветите на своите предци. Ще продължим да отстояваме свободата на своята съвест, независимостта на своите действия, суверенитетът и достойнството на нашето отечество. Вечна памет! Да живее България", завърши Румен Радев.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • Силата на Костинброд

    03 Март 2024 15:16ч.

    Желязков - сърби на Шипка! Боже, прибери си вересиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    03 Март 2024 16:07ч.

    Всъщност Желязков украинската подлога днес имаше късмет , че нямаше сняг . Любовта народна щеше да го направи на мармалад .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • a КИРО къде е? АСЕН? ИЦЕ?

    03 Март 2024 16:23ч.

    Те празнуват ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Март 2024 17:13ч.

    Всички са за освиркване и още нещо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МОН

    03 Март 2024 18:39ч.

    Замества ги клепто-ГРЕБ-сополът Вълчев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Март 2024 15:17ч.

    Освиркват Желязков, не намирам нещо в речта да ме кара да подскачам. Още повече че е в институционалното си качество, а не я произнася, и не си и позволи да я произнесе, в качеството си на частно лице

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Март 2024 15:21ч.

    Е, да де! Освиркано е официалното лице, материалният носител, така да се каже, на официалната политика. Ако официалната политика имаше друг субект, и той щеше да е освиркан. Нищо лично, политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баh

    03 Март 2024 15:22ч.

    В случая Желязков го отнесе като сборно лице на "сглобката", иначе той самият е от по-трезвите по върховете на властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Март 2024 15:25ч.

    Точно. Празникът не е минало, а днешна политика. Що тогава агитките редактират миналото? Да не споменавам че поне днес политиците се държаха прилично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Март 2024 15:27ч.

    Въобще не е трезв, същият ходи да се прави на интересен в Киев и от мое име се обясняваше в любов на едни пропаднали хора. Малко ми у било освиркването. А и президентът е за освиркване, защото и той ни бута в неправилната посока. Не е направил нищо за България, той е по приказките. И двамата не е трябвало да се качват на Шипка, не са заслужили още с делата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Март 2024 15:32ч.

    Разбирам те. Само загубих къде остана почитта към опълченците и руската армия. Все едно да свиркам на Втори Юни докато четат имената на загиналите щото дикторът бил педал, примерно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Март 2024 16:03ч.

    "Не е направил нищо за България, той е по приказките. И двамата не е трябвало да се качват на Шипка, не са заслужили още с делата си.". Кой кво е заслужил, показаха хората. Индивидуалните оценки, твоята, моята - не играят. На Тиквата - играе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боян

    03 Март 2024 16:18ч.

    Радев в коприненото си обкръжение не заслужаваше аплодисменти, но БЪЛГАРИТЕ като един наистина интелигентен народ така показаха отвращението си към представителя на временно управляващите Желязков, който започна да пелтечи заради освиркванията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все едно да свиркам на Втори Юни

    04 Март 2024 0:08ч.

    Е като освиркаха мъдрите врачани Жан Виденов на втори юни, не се ли радвахме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    03 Март 2024 15:22ч.

    Желязков поне говори. Сапунерката и снежанка къде са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любов народна

    03 Март 2024 16:26ч.

    Да Желязков по-скоро пелтечи с треперещи гащи и изкачвайки се по стълбите се оглеждаше като глуха свиня в тикви. Добре , че Радев вървеше до него да го предпази от любовта ни. Сапуна и жирафа снощи са сънували кошмари и за това не присъстват . Те само заключени в Народното събрание могат да се правят на бабаити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Желязков докато слиза обратно по стълбите

    03 Март 2024 18:42ч.

    Такава охрана! Колко бяха около него? И на тяи им плащаме солидни заплати да пазят този, който "работи" за българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Март 2024 15:28ч.

    Толкова много роби да празнуват коронясването на Царя ОКУПАТОР на земите ни!!!! Няма бъдеще тази пасмина, иска да е роб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Форнещоси

    03 Март 2024 15:47ч.

    Мухльо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милен

    03 Март 2024 16:30ч.

    forsvaret вдигай гълъбите за Америка ! Ние българите в България сме това - обичаме Русия . Като не ти харесва при нас , отлитай !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коя е

    03 Март 2024 15:29ч.

    Снежанка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Contra

    03 Март 2024 16:21ч.

    Снежанка и осемте джуджета. Мария Габриел или каквато се казва там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • другото име на Снежанка е Кирчо

    04 Март 2024 3:43ч.

    още познат пред приятелите си като просто Кирчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    03 Март 2024 15:52ч.

    Честит празник Българи! Благодарим на Русия за освобождението ни от турско робство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медийната евроатлантическа проституция по БНТ и БНР омърси българския национален празник

    03 Март 2024 16:14ч.

    БНТ и БНР пропагандираха точно обратно на казаното от българския президент Румен Радев и от председателя на НС Росен Желязков. БНТ и БНР пропагандираха за разделение и противопоставяне на българите едни на други, а не за обединение около свещената дата Трети март 1878 г., датата, на която Русия възкреси България като държава в Европа, с Освободителния за българския народ и победоносен за Русия Сан-Стефански мирен договор между Руската и Османската империи. Мръсните русофоби и българофоби като проф. Топалов по БНТ и Силвия Великова по БНР опорочиха и омърсиха светлата дата на възкресяването на България от смъртта на 5-вековното османо-турско робство. ПОЗОР ЗА МЕДИЙНАТА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ ПО БНТ И БНР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Март 2024 19:07ч.

    Така нареченото Националното радио и наципнална телевизия отдавна не отговарят на названието си национални! Най-ще им приляга евроатлантически (каквото и да означава това словосъчетание) и най0вече соросоидни! Такава безссрамна соросоидна измет е назначена на заплати там с нашите пари, че ако не бе се случило, никога не бих могъл да си представя такова падение и родоотстъпничество! Не слушайте т.н. национално радио! Аз слушам само БГ Радио и от време на време Радио 1. БНР не само се е превърнало врупор на най-долната соросоидна пропаганда, но и не пускат българска музика (по-точно тя е някакво изключение!) Срамно е, че търпим подобно положение с нашите пари да се издържат едни новоеничари, които проповядват чужда култура! Бойкот на Националното радио!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ватници задръстени,

    03 Март 2024 22:41ч.

    порадвайте се за последно на проруския панаир, защото още догодина България ще има друг национален празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и ти си ватник

    04 Март 2024 3:52ч.

    само че вместо с памук, (от там - памуклийка), якето ти е пълно с пера от гъски и патици... Такова е времето - на задръстени канадски гъски. Сигурно ще направите Джулаята национален празник догодина, със задължителни глутенови торти (от украинско техническо брашно)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Март 2024 16:24ч.

    И двамата са за освиркване! Хората са големи глупаци, чак им се чудя на простотията 🤣 ... колко пъти трябва да те излъжат, за да се осъзнаеш бе???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Март 2024 16:36ч.

    Дано поне да си красиф

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Март 2024 16:49ч.

    Красиф не съм, ама за красив минавам 😁

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много вярно

    03 Март 2024 17:03ч.

    Винаги играят по схемата ин-ян. Един за освиркване, друг уж за възхвала. А и двамата са еднакви в същността си. Предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Март 2024 17:14ч.

    Днес си премериха охраната !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Март 2024 16:24ч.

    "Мръсните русофоби и българофоби като проф. Топалов по БНТ" - алчни старци изпълзяха на припек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Водещият - някакъв медиен Кириак Стефчов го поздравява

    03 Март 2024 16:43ч.

    в Трети март а профан професор Топал Хасан отвръща в ефир "Честита баба марта". Да не казвам баналната истина "абсолютен боклук", но че е най-малкото профан и злонамерен историк така нареченият "професор", няма съмнение. Реве на гроба на Османската империя. Русия била ни наложила тежка контрибуция от 35,5 тона злато! Не бе, профан и лъжец-историк - "професор" Топалов - не на създадената от Русия Сан-Стефанска България, а на Османската империя Русия е наложила тежката контрибуция от 35,5 тона злато. Защо на профан и лъже-историк "професор" Топалов му се губи елементарната логика? Излязъл на припек по БНТ с обувки за 500 лева. Видяхме ги - много са красиви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария...

    03 Март 2024 16:50ч.

    Парите не миришат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "профан и лъже-историк "професор" Топалов"

    03 Март 2024 16:53ч.

    Само за протокола: професор Кирил Топалов не е историк - в смисъл, че не по история е професор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мито гестапото

    03 Март 2024 19:14ч.

    Киро павето е БКП-номенклатура с ДС-дипломатияески изяви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Топалов

    04 Март 2024 0:15ч.

    "през 1978 – 1979 г. специализира новогръцка филология в Атинския университет, а през 1981 г. специализира в Солунския университет". Такива ми ти работи... дисидентски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледайки

    03 Март 2024 16:56ч.

    Какво хора са се до рали до власт, разбирам, че няма нужда от саможертва. Винаги оцеляват посредствените, но хитри хора, с много нисък морал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучето

    03 Март 2024 17:08ч.

    Както казваше моят шеф, на тоя (Росен) няма да му дам да ми пази и кучето на двора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пико

    03 Март 2024 17:10ч.

    Отношение на журналист към хората от всички краища на България,,тълпата му отговори" :Да живей България.Ами следващия път този/тази краварка да ги нарече сган.Къде спят редакторите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тюх

    03 Март 2024 17:11ч.

    Съжалявам само, че ротацията не стана по-рано, та генерал Жаба да беше на мястото на Желязков. Това би останало за поколенията, особено ако имаше и снежец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    03 Март 2024 17:50ч.

    Браво Желязков, така ти приляга да говориш- с у-у-украйна в черната си душа, пък няма значение че България ще губи. И да вземеш да спреш "Капитан Петко войвода" по телевизията, защото е бил русофил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    03 Март 2024 18:15ч.

    "Българинът трябва да знае, че ако не бе жестокото смазване на Априлското въстание през 1876 г. нямаше да има Трети март. Император Александър ІІ не е искал да воюва, за да не последва съдбата на своя баща, който е погубен от поражението в Кримската война от 1853-1856 г. Но жестокостите, извършени от башибозука, предизвикват реакцията на славянофилското движение, което тогава е много влиятелно. Начело с Иван Тургенев и Лев Толстой движението настоява, че братята-славяни страдат под турското робство и трябва да има война. И е цяло чудо, че тя се е състояла. Отзвукът на зверствата, извършени в Батак и Перущица и в други български селища, така отекват в Русия, че императорът е принуден, както той казва, да извади меча. В името на освобождението на своите братя едноверни и съплеменни. Той набляга на православието и на славянството. Така е отбелязано в манифеста за войната". https://epicenter.bg/article/Treti-mart-1878---denyat--kogato-Balgariya-otnovo-se-poyavyava-na-politicheskata-karta-na-Evropa-

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    03 Март 2024 18:21ч.

    След всичките опити за смяна на празника, пропаганда и омраза, резултатът е налице мнозинството българи празнуват 3 март. На Шипка е препълнено, а крясъците на българомразците почти не се чуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какъв срам

    03 Март 2024 18:38ч.

    говори Желязков? Срамът е лично усещане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно, че и дядо Вазов

    03 Март 2024 18:40ч.

    е издрънкал доста глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти да видиш критик

    04 Март 2024 4:23ч.

    на Патриарха на Българския език!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    03 Март 2024 18:41ч.

    Евалла на Желязков че все пак се е качил на Шипка. Лошото за него е че преди това ходи в Kyiv да седи в бомбоубежището. А Баце като мокра връв отиде в Търново. Росен Желязков в случая ми е по-симпатичеен от Баце. За Шиши и Кики е безсмислено да ги споменаваме. Въпреки че Шиши е казал нещо че 3 март ни върнал в Европа. А Кики даже това не е измислил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И Желязков

    03 Март 2024 19:18ч.

    е войник на партията, което ще рече програмиран/предсказуем. БХ се прави на артист, но е също ниска проба. Но тук минава. Засега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    03 Март 2024 19:51ч.

    Абе те всички са войници на това да не им пипат кинтите. Ибрикчии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специален подарък за Гумен Гадев на Зарята в София ей сега

    03 Март 2024 18:46ч.

    Заглужени микрофони със силни смущения, предизвикани от Кремъл, недоволен от Гумен, Путин наредил РАДИОЕЛЕКТРОННА БОРБА от КОСМОСА СРЕЩУ ГУМЕН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: горния

    03 Март 2024 19:10ч.

    Неграмотен и елементарен сте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    03 Март 2024 19:51ч.

    А киро тъпото, кокорчо, гномчето, гибона и другите подлоги къде се бяха скрили ?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Логика

    03 Март 2024 20:28ч.

    Желязков е доста необразован, или е нагъл лъжец. По онова време е имало Руска империя, не е имало никаква Украйна и украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Множеството иска руския кур да му цепи гъзеца още сто години

    03 Март 2024 21:11ч.

    И да се издигат в живота мутри и силоваци, другите да го духат под вода- ай сиктир, майка ви да иба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тее дет усвиркваха са гадни копелета, жена му един такъв ма молеше да я натаковам връз гроба

    03 Март 2024 21:13ч.

    Връз гроба на свекъра й, АБПФК, за да устмъсти на мъжа си- силовак и закрилник на мутри, караше ма да я напъна отзад и тя да пригърни питулъчката на гроба, а посли да си изякулирам връз нея, ривендж секс голяма работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За щастие

    03 Март 2024 22:49ч.

    догодина грозното проруско сборище няма да може да се състои заради предстоящия ремонт. Поне за малко сънят на достойните ни възрожденци няма да бъде смущаван от простотията на оглупелите им потомци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ама не!

    04 Март 2024 4:47ч.

    много си се загрижил за достойнство, пендел!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желязков искаше да каже текста,

    04 Март 2024 5:20ч.

    който можем да прочетем тук, но след бурята на недоволство се задоволи само с първото и последното изречение на речта си и ... се измъкна бесен. Добре, че нямаше пряко предаване и телевизионни камери, че народът да знае (след като прочете) каквото е искал, но не е казал днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    04 Март 2024 9:18ч.

    Освиркан или не, Желязков все пак има достойнството да се качи на Шипка и да говори пред хората. Заслужава уважение! Де го Боко, 20 години министър-председател, на едно тържество не отиде, в едни дебати не участва, веднъж реч не произнесе /ясно защо, но все пак, прочети нещо от листа/. За нещастниците от групировката Киро и Ко не ми се говори....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи