Антониу Гутериш: Нашият свят става неконтролируем

Антониу Гутериш: Нашият свят става неконтролируем

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нашият свят става неконтролируем, заяви днес генералният секретар на ООН в началото на общополитическите дебати в Общото събрание.

"Геополитическото напрежение нараства. Глобалните предизвикателства се увеличават. Ние изглеждаме неспособни да отговорим заедно", каза Антониу Гутериш.

"Изправени сме пред редица екзистенциални заплахи от климатична криза до разрушителни технологии и това става в момент на хаотичен преход", каза генералният секретар. Той уточни, че говори за прехода от Студената война, когато международните отношения бяха гледани през призмата на две свръхсили, към многополюсен свят. 

Гутериш осъди инвазията на Русия в Украйна, извършена в нарушение на Устава на ООН. Той предупреди, че светът се нуждае отчаяно от хранителните продукти, които Украйна и Русия произвеждат, за да бъдат стабилизирани пазарите и да се гарантира продоволствената сигурност.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • супер

    19 Sep 2023 20:55ч.

    Това е добра новина, досега го контролираха шепа изкукали страци сатанисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Sep 2023 23:36ч.

    Португалската подлога на 6 август в Хирошима даже не спомена САЩ като извършител...................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    19 Sep 2023 20:55ч.

    Гутериш ми напомня на вица - "Момчета, вие сте за кукления театър."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо му няма на климата

    19 Sep 2023 21:17ч.

    А останалото се нареди след изчезването на САЩ, ЕС, НАТО и останалите американски метастази по света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    19 Sep 2023 21:32ч.

    какво плаче тоя? в ръководената от него организация също текат процеси на узурпиране на "властта" от страна на здравите сили. вследствие на което тя губи работоспособност и авторитет. да погледне първо там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гутериш, брат

    19 Sep 2023 21:42ч.

    Тука в БГ-то ние сме в ликвидация. Населението всеки ден живее в напрежение. Всичко е съвсем объркано, няма никакъв ред. Законите се променят през седмица, шият ги като костюм да прилепва по телата на самопровъзгласилия се политически елит. Нищо не е сигурно. Кражби, убийства, всякакви несправедливости, всеки ден. Все едно живеем във влакче на ужасите, безплатно. Или платено с живота. Кой както иска да го приема. Ти какво ни плашиш, не разбрах?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    19 Sep 2023 21:43ч.

    А ООН иска контрол над всички, иска, иска, ама нъцки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не се знае знае ли се

    19 Sep 2023 21:46ч.

    "Антониу Гутериш: Нашият свят става неконтролируем" - тоест - момчета, ние вече не контролиране положено ето. Няма какво повече да се добави... Освен сегашните предатели да започнат да четат история - какво се случва на предателите след като се обърне палачинката. Жокер - Нюрнберг, Афганистан...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На марионетката Гутиереш

    19 Sep 2023 22:06ч.

    пак му дали да чете готов текст. Повече от показателно е, че освен изпусналият памперс, никой друг не отиде от големите в Ню Йорк на сесията на ОООООНЕЕЕЕЕЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние изглеждаме неспособни да отговорим заедно

    19 Sep 2023 23:16ч.

    Вие очевидно сте НЕСПОСОБНИ. А ние не искаме да сме ЗАЕДНО с вас. Да идва ТРЪМП и да ви разгонва фамилиите ! Само белите, консервативни, въоръжени, хетеросексуални, американци ще ви оправят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • неконтрулируем

    20 Sep 2023 0:55ч.

    Престанете да се опитвате да го контролирате, никой не ви е назначавал за върховна инстанция! Не се изживявайте за Богове! Крайно време е да вденете че всички имат достойнство и че всички са част от мирозданието! И че парите и силата не са най важното, иначе щяхме да се подчиняваме на говедата. Важни са интелектът и моралът. И с устава на ООН си обършете задниците и поне една истина кажете докато сте живи, без лицемерие и без витиевати клишета! Направи нещо по въпроса, за чий го държиш там, ако не можеш нещо да направиш, бий си камшика, но власта и парите са сладки, нали.Светът е неконтрулируем, но ти и шушумигитекато теб за сметка на това сте контрулируеми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    20 Sep 2023 2:07ч.

    Кметът на Лондон Садик Хан подписа договор на Световния икономически форум, който законово задължава града да забрани месото, млечните продукти и притежаването на лични автомобили до 2030 г. Инициативата за изменение на климата, оглавявана от кмета на Лондон Садик Хан, също се забранява на гражданите да купуват „повече от три дрехи годишно“ и да летят „повече от веднъж на всеки три години“. https://www.c40.org/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @рукола Z 19 Sep 2023 23:07ч.

    20 Sep 2023 12:01ч.

    2030 година е сакрална за глобалистите. защо точно 2030 се пита в питанката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи