Антон Кутев: Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента

Антон Кутев: Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента

Идеята на "Има такъв народ" за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента Румен Радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Такова мнение изрази по Нова говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

"Това действие донякъде бих го обявил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така че дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България. Затова ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие", поясни Кутев. И добави, че е песимист, че това изобщо ще се случи.

За проблема с бежанците у нас Кутев каза, че "над 1000 души дневно са отблъсквани". Тоест това са хора, които са опитали да мината границата, но не успяват. Усилията по границата не са спирали. Доста неща са свършени. Някои хора си позволяват да прекрачат всички граници и вече наистина обявяват война на държавата", допълни Кутев.

Във връзка с доставките на газ Китев каза, че "нито един служебен кабинет не е казвал, че ще се връща към "Газпром"". Някои думи се изкривяват. Имаме ясна цел и тя е да осигурим така наречената диверсификация. Това означава не да сменим един източник на газ с друг, а да намерим всички възможни източници на газ, да изчислим всички цени, да ги сложим на масата пред българските граждани. С "Газпром" ще се преговаря само в рамките на договора, който съществува", каза говорителят на служебния кабинет. По думите му засега има осигурен газ и за октомври.

 

Коментари

  • darkaveng

    27 Авг 2022 11:40ч.

    Целта е чрез продължаване на договора с Газпром, да се премахнат шансовете на България да иска неустойка по неизпълнението от руска страна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • каква неустойка, какви глупости? неустойката ще я платим ние, ако продължава този цирк

    27 Авг 2022 12:17ч.

    Само че да си я плащат такива като тебе, некъпани, миризливи и продажни тъпанари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    27 Авг 2022 22:41ч.

    и аз много искам ние копейкаджиите начело с варненския ром копейкин да я платите. то бива безродници, ама... А вие не се къпете и да има и да няма газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе стига с този Трифонов, не виждат ли всички, че не може да се излъчи стабилно правителство?

    27 Авг 2022 12:14ч.

    Налага се да правят безпринципни коалиции, после като се разпаднат всички участвали в тях губят електорална подкрепа. Колко пъти се повтори това, този път очаквате чудо да се случи ли? Трябва някой персонално да отговаря за да получи подкрепа от хората, за това са измислили президентската република. Ердоган затова я въведе и Турция се усили, а и още в Рим затова са се отказали от републиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е само нашето правителство нестабилно

    27 Авг 2022 12:36ч.

    Нестабилни са много правителства. И израел не може да излъчи правителство и още много. Целта е изкуствено да се създава нестабилност, за да вървят подобни глупости, като тези на Слави. Сигурно съвсем случайно това явление се появява масово при правителствата. Или е съвсем целенасочено? Това само означава, че държавниците ни са пробита стока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магарето скача според тоягата

    27 Авг 2022 12:41ч.

    Системата е пробита, затова и управниците си позволяват волности, а за президентска република агитираше още покойният Божидар Димитров, историкът. А в Израел няма 4% бариера и влиза и един депутат от някаква партия, затова там управл. мнозинство често е само с един депутат повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    27 Авг 2022 12:23ч.

    Всичката Мара втасала, че сега и президентска република...Навремето не безпричинно премахнаха монархията, ние сега се двоумим за нов олекотен вариант на монархията. Управниците да се стегнат и да не си оправдават некадърността с приетата конституция и да си гледат съвестно задълженията и народните, а не личните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото не отговарят за нищо тези управници

    27 Авг 2022 12:31ч.

    затова не им пука, решенията се вземат от колективен орган и никой персонално не отговаря за тях, така законът не ги хваща. Само министрите подписали нещо еднолично без решение на мин, съвета носят отговорност. Този проблем не е отсега и никой не говори за монархия, САЩ монархия ли са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка

    27 Авг 2022 12:25ч.

    Не съм фен на Слави, нито намирам идеята за уместна, но Кутев защо си мисли, че президентът може да се казва само Радев? Идеята не била съгласувана с Радев! А защо трябва да е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    27 Авг 2022 12:29ч.

    И да стане, ще засяга мандатите от следващия нататък, не Радев. Много добра и навременна идея, като се вземе предвид, че президентвото е останало последната немафиотизирана институция в България. Би могло оттам да се тръгне към възстановяване на държавността в БГ, но може и пак да се получи типичното "побългаряване" ефекта на "Илия пак в тия"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, такава идея е прекалено рискова.

    27 Авг 2022 15:20ч.

    Ами ако президент стане някой бандит като Борисов, или, да ни пази Бог - самият тулуп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    27 Авг 2022 12:29ч.

    А Слави да обърне внимание на здравето си, а политиката да я остави на другите, че и тя разсипва здравето. Благодарим му за всичко сторено досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На здравето си всичко трябва да обърнем внимание

    27 Авг 2022 12:51ч.

    ама като се наложи да отидем в болница, платим яко и се завием със скъсани чаршафи, е добре да си припомним че парите са отишли в нечии чекмеджета, офшорни сметки и скрити сметки на близки до управляващите, за което никой не носи отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    27 Авг 2022 12:29ч.

    Може би Трифонов е имал впредвид полупрезидентска република, т.е. засилване правомощията на президента и сл. правителство, когато няма нар.събрание. Не мисля, че все още има глупаци, които да вярват, че скоро ще се излъчи стабилен кабинет, ама времето лети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    27 Авг 2022 13:25ч.

    Ние дефакто живеехме в президентска социалистическа република, и бай Тошо добре се справяше десетилетия наред. Бяхме почти 9 милиона, а сега няма и 7. И това трябва да се решава на референдум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предизборната провокация Е реално политическо действие

    27 Авг 2022 14:02ч.

    От нея разбираме най-малко две неща: Радев е ционист; плановете на господарите са в БГ да има Зеленски (след Радев, може би, което може да стане преждевременно). Третото нещо се знае - Радев е враг на ДПС и ГЕРБ. Един народ, една държава, един фюрер - и той е НАШ. Това е плана. Само че Слави ги изпревари и ги демаскира, по нареждане, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Спарта, Ликург

    27 Авг 2022 14:44ч.

    Какви проблеми се решават със законите на Ликург?Какви проблеми имаме ние?Кои проблеми не са решили? Убеден съм че малкото оставащите българи волю неволю ще вървят към спартанизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    27 Авг 2022 14:45ч.

    След Кирчо и Кокорчо няма да се получи. Преди това идеята имаше доста голяма вероятност за обществено одобрение. Ако е някаква игра- преиграха я. Сега ще мине нещо националистическо, нещо като Орбан. Некъпаните няма да харесат нищо друго освен либералфашизмът, но са много малко и миризмата им почти не се усеща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban -Президенска република

    27 Авг 2022 14:52ч.

    Равно на пълно подчинение на САЩ.Умишлената дестабилизация е точно затова! Само че минава през нова конституция!Да де но изчерпани ли са демократичните възможности?НЕ!НО ....конституцията пречела!В колкото по-малко хора се концентрира власта толкова по малко хора е се бият за страната си!Това е целта.Някви държаво ще се пречкат на върховния бог-ПАРАТА.А кой е намесника му на земята?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    27 Авг 2022 15:35ч.

    Славчо има заслуги! Признавам му ги, защото само той набра кураж да бутне кокорите. Но същевременно той е глупаво момче, рядък нарцис, жаден за свидетелства за любов, жаден да привлече обществено внимание. Като такъв постоянно говори и върши глупости. Прост, че и провокатор. На практика и Конституцията и Закон за референд. забраняват такъв референдум. Звучи ужасно, но това е положението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    27 Авг 2022 15:39ч.

    Задължително е подобни грамадански :)) мераци да се съгласуват с грамотен юрист. А той си има И.Митева, която е и качествен конст-ст. Чл. 158, т.3 от Конституцията на РБ повелява, че само Велико НС може да решава въпроси за промяна на формата на държ. управление. Оттам нататък този въпрос автоматично отпада от кръга въпроси, които могат да се поставят на референдум. Идиотщината пълна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи