Антон Кутев: Близо сме до война

Антон Кутев: Близо сме до война

Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи Русия, която е с ядрени военни сили, каза Антон Кутев пред бТВ.

„В момента ние сме много близо до война. На Балканския полуостров има напрежение, което стига до въоръжени сблъсъци“, заяви в предаването „Тази сутрин“ бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев.

България пропусна много възможности за инвестиции във въоръжаване през годините по простата причина, че винаги е стоял въпросът за какво да дадем парите за оръжие или за социални помощи, или за образование. България трябва да се развива с повече инвестиции във въоръжение и да има повече независимост на армията, добави Кутев.

„Служебното правителство свърши много повече по отношение на европейската интеграция отколкото много други редовни правителства. Като примери – пълната газова диверсификация, процесите Шенген, ОИСР и еврозоната бяха придвижени от служебното правителство“, каза Кутев.

Той коментира и това, че президентът Румен Радев няма да представлява България на срещата на върха в Литва. „Това е решение на правителството. Друг е въпросът до какво ще доведе това. Аз много се надявам една последователна външна политика да бъде проведена оттук нататък. Очевидно знакът е, че те искат да поемат ангажимента към външната политика, което е редно да прави правителството. Друг е въпросът дали всичко това няма да доведе до дисбалансиране на позицията на България, което аз смятам за прибързано“, каза Кутев.

„Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи една държава като Русия с ядрени военни сили. Това са несравними величини. Тази война няма как да се развърже на полето на боя, тя трябва да се развърже с дипломация“, категоричен е той.

Източник: бТВ

Коментари

  • Комунистът Кутев

    22 Юни 2023 12:22ч.

    Да каже как ще се спре тази война със мирни средства ,като наркоманът Зеля не иска мирни преговори .Подтикван да се бие против Русия от американскит сатанисти и европеисклите фашисти . до поседния украйнец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    22 Юни 2023 12:28ч.

    Третата световна война ще е гражданска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фак Били ГейЦ

    22 Юни 2023 15:18ч.

    в момента в света се води студена война срещу гражданите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ние още даже не сме започвали

    22 Юни 2023 12:35ч.

    Нравится не нравится, терпи моя абдалица...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    22 Юни 2023 13:12ч.

    Добро утро, кога го осъзнахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НЯКОЙ

    22 Юни 2023 13:30ч.

    Време е и руснаците да започнат да изнасят напрежението от границите си отвъд океана като англосакса. Разсипаха я тази Европа, коя за поред война запалиха тук, за да си генерират печалбите и мракобесието над света.За съжаление ,обаче, руснаците не умеят да манипулират другите да им вършат тяхната работа, те винаги водят само битките си и плащат с кръвта си, ето защо е толкова чудовищно това което сътвориха западняците насъсквайки руснак срещу руснака с евтината цена която плащат да се убиват руснаци - по Линдзи Греам.Сега ще си решат проблема и с уредяващия български народ, като с един куршум, два заека. Ще изчистят така нужната им територия от излишъка и ще разкарат дебелоглавия и невъзприемчив в по голямата си част русофилски народ които неще и неще да вразуми че Русия е чудовище и агресор и трябва да се унищожи. Борисов ако не се дръпне сега от това вредно правителство освен като най корумпирани ще отговаря пред народа и за национално представително .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    22 Юни 2023 13:44ч.

    Еха, това е 28-та статия как влизаме във война от сутринта.... чета 8 сайта, във всеки има по 6-7 теми как русия ще ни стреля с ракети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според Кутев

    22 Юни 2023 13:53ч.

    Русия може да унищожи физически Украйна заедно с всичко построено, с природата и населението ѝ и след това да присъедини радиоактивната пустиня към територията си? Е, браво, Кутев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не забравяме

    22 Юни 2023 14:17ч.

    Единствената държава, употребила ядрено оръжие срещу цивилно население не се казва Русия, а Съединени американски щати! Точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    22 Юни 2023 14:26ч.

    Кутев говори глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И друго да добавя

    22 Юни 2023 16:26ч.

    Двете световни войни ги предизвикаха европейските фашисти и американските сатананисти .А не Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валя

    22 Юни 2023 21:20ч.

    Точно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма мътилка в главата на Кутев

    22 Юни 2023 13:59ч.

    Казва, че Украйна не може да победи Русия с конвенционално оръжие и настоява България да произвежда конвенционално оръжие. Какво ще прави България с това оръжие и с кого ще воюва? Това е лобизъм за военната индустрия и от лобизъм се печелят пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • долар ден

    22 Юни 2023 14:03ч.

    Ми тя вече е в ход.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истина

    22 Юни 2023 14:50ч.

    радеффф доказа и доказва своята политическа зависимост от трети страни и работа в интерест на трети страни, радеефф трябва да бъде съден за предателство и съучастие във физическо , икономическо, социално унищожаване на България , до въвличането и във военен конфликт между два гиганта: Служебното правителство свърши много повече по отношение на европейската интеграция отколкото много други редовни правителства. Като примери – пълната газова диверсификация, процесите Шенген, ОИСР и еврозоната бяха придвижени от служебното правителство“, каза Кутев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Юни 2023 14:54ч.

    Този просто откри студената вода. Обаче кой е виновен за това, какво ДС предприеме НАТО, как България да се придържа към международното право, оръжия за Украйна и пр. важни въпроси - ядец. Комунюнгерските чеда все още са на Московска издръжка в България и затова отношението към тях следва да е като към осъдени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Юни 2023 16:02ч.

    Кутев, що сега, бе! Какво дрема до момента, спа ли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гейбриъл

    22 Юни 2023 16:18ч.

    Нали уж украината щяла да бъде новият Йерусалим ? За това е цялата шумотевица. ТСВ ще я бъде , само чакат кой първи ще натисне спусъка. Че ще изгорят много хора , ще изгорят поради факта , че са кухи калъфи /зомбита/. Чакат новия месия да даде знак и да почват да воюват , а не да се лигавят както досега. От България може би ще изгорят черноморското крайбрежие и язък за него , ама да са мислили. Не може до всеки малоумник да сложиш един умен , не стигат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И понеже на този ден 22-ри Юни

    22 Юни 2023 16:23ч.

    Започна великата отечествена война на Съветските народи ,срещу германският фашизъм Днес за първи път е показан плана заунищожението на Съветският народ от германските фашисти . За първи път е показан пълният текст на плана на Третия райх за унищожаване на съветския народ Руското военно-историческо общество за първи път публикува на руски език пълната версия на "плана за глада" - документ, разработен от нацистка Германия за унищожаване на народите на СССР. В четвъртък се навършват 82 години от началото на Великата отечествена война. В Русия това е Ден на паметта и скръбта. Пълната версия на нацистката „Директива за икономическата политика на икономическия щаб“ на руски език беше публикувана за първи път в портала История.рф. Документът от 23 май 1941 г. предполага унищожаването на 20-30 милиона цивилни в Съветския съюз. Този документ е намерен от американците в документите на Върховното командване на Вермахта и се появява на Нюрнбергския процес. „За съжаление не е публикувана на руски“, добави историкът. Решението за обезлюдяването на завладените територии беше предложено от Херберт Баке, секретар на Министерството на земеделието и храните. Формулираните от него директиви се свеждат до факта, че когато Вермахтът завземе черноземните територии, тогава цялата храна от тях трябва да отиде за снабдяване на Вермахта и Третия райх - зърно и други хранителни продукти трябва да се изнасят в Германия, за да подкрепят германците лаик “, каза историкът. Яковлев цитира от документа: „Обричаме тези хора на гладна смърт не само защото са излишни уста, но и защото великоруснаците, както при царя, така и при болшевиките, винаги са били врагове на Германия и Европа. По това време Германия е поробила много европейски страни и съветският народ поема върху себе си най-мощния удар на военната машина на Третия райх. Заедно с Германия срещу СССР се противопоставиха Румъния, Италия, няколко дни по-късно Словакия, Финландия, Унгария, а в средата на август към тях се присъединиха и Норвегия. Съветският народ отговори на врага с единна мощна съпротива, устоя в пълния смисъл на думата до смърт, защитавайки отечеството. Тежката кръвопролитна война, продължила 1418 дни и нощи, завършва на 9 май 1945 г. с пълното поражение на страните от фашисткия блок. Общите човешки загуби на СССР по време на войната възлизат на 26,6 милиона души. От тях повече от 8,7 милиона са загинали на бойните полета, 7,42 милиона души са били умишлено унищожени от нацистите в окупираните територии, повече от 4,1 милиона са загинали от бруталните условия на окупационния режим. Други 5,27 милиона души са депортирани на тежък труд в Германия и съседните страни, които също са били под германска окупация. От тях малко повече от половината се завърнаха в родината си - 2,65 милиона души, повече от 450 хиляди имигрираха, 2,16 милиона души загинаха и умряха в плен. Загубите на СССР възлизат на 40% от всички човешки загуби през Втората световна война. Около един милион съветски войници дадоха живота си за освобождението на народите на Европа. Според заключението на Извънредната държавна комисия за установяване и разследване на зверствата на нацистките нашественици, окупаторите напълно или частично са унищожили над 1700 градове и селища, над 70 000 села и села на СССР. Човешките загуби и материалните щети, понесени от страната от германо-фашистката агресия, са несравними с нищо. Историята все още не е познавала такива разрушения, варварство и безчовечност, които белязаха пътя на нацистите по съветска земя. Источник: https://rusvesna.su/news/1687408483

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    22 Юни 2023 16:26ч.

    И този, подобно на Тагарчук е учил „Икономика на киното и телевизията“ в Московския киноинститут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДЕН НА ВЪЗПОМЕНАНИЕ И СКРЪБ: ЧЕТВЪРТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА Е В ХОД

    22 Юни 2023 16:31ч.

    22 юни е ден, който отеква с мъка в душата на всеки руснак. Все пак това е денят, в който в 4 часа сутринта започна третата Отечествена война за страната ни. И днес, както отбеляза Константин Малофеев, основателят на Царград, Русия вече води четвъртата Отечествена война. Да, тази война беше третата: първата Отечествена война беше наречена "гръмотевична буря от 12 години", когато дванадесет езика се преместиха в Русия. Втората отечествена война беше наречена от самия Свети император Николай Великата война, която започна през 1914 г. Третият се падна на нашата съдба, когато Хитлер Москва, завладявайки цяла Европа“, каза Малофеев. По думите му руснаците дълги години са живели с вярата, че 22 юни 1941 г. никога няма да се повтори. "Че никога повече няма да видим германски танкове на наша земя, никога няма да чуем командата" Въздух! "По улиците на нашите градове. Но споменът за това, което се случва, когато силите на обединения Запад нахлуят в Русия, не беше достатъчен за нашите в. Западът забрави за Западът сметна, че сме станали достатъчно слаби, че сме достатъчно отровени от корумпираната идеология на новия глобален Содом, за да се опита отново да ни унищожи“, добави Константин Малофеев. По думите му руснаците дълги години са живели с вярата, че 22 юни 1941 г. никога няма да се повтори. "Че никога повече няма да видим германски танкове на наша земя, никога няма да чуем командата" Въздух! "По улиците на нашите градове. Но споменът за това, което се случва, когато силите на обединения Запад нахлуят в Русия, не беше достатъчен за нашите в. Западът забрави за Западът сметна, че сме станали достатъчно слаби, че сме достатъчно отровени от корумпираната идеология на новия глобален Содом, за да се опита отново да ни унищожи“, добави Константин Малофеев. Въпреки че официално военните действия днес се наричат ​​​​специална военна операция, ние разбираме, че нова, четвърта Отечествена война върви с тежки стъпки по нашата земя. Този тежък кръст падна на раменете ни - както нашите дядовци. Ние трябва спрете Запада, който върви към нас, за да сломи силата му, - каза основателят на Царград. - Днес, в Деня на паметта и скръбта, 22 юни 2023 г., повтаряме великите думи: „Нашето дело е справедливо, врагът ще бъде победен, Победата ще бъде наша." "Ние сме руснаци, с нас Бог!" https://tsargrad.tv/news/den-pamjati-i-skorbi-idjot-chetvjortaja-otechestvennaja-vojna_810008

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи