Антон Хекимян: Инвестициите в спортни зали и игрища, са инвестиции в здравето на децата ни 

Антон Хекимян: Инвестициите в спортни зали и игрища, са инвестиции в здравето на децата ни 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Добрите условия за спорт на децата и младите хора е важно както за развитието на нови спортни таланти, така и за отглеждането на здрави деца. Затова в нашата програма сме заложили като акцент изграждането на спортни зали и спортни игрища, защото тези инвестиции са инвестиции в здравето на децата. Това заяви Антон Хекимян, кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС по време на спортен празник в „Панчарево“.

Децата трябва да имат възможност да спортуват близо до домовете си. Това на първо място означава нови спортни зали в училищата и поддържане на физкултурните салони. Готови сме с проектите за изграждане на 6 нови спортни зали в дворовете на училища в ,,Младост”, ,,Витоша“, „Красно село“, „Студентски“ и „Люлин”, заяви Хекимян. Като втора задача той определи изграждането на спортни игрища на открито. „Ще завършим  скейтпарка в Северен парк, а в Западен парк ще изградим първия паркур парк в София. Западният парк ще се превърне в площадка за републикански и световни купи, състезания и спортно-културни събития. Ще има изградено игрище за лакрос, бейзбол, крикет и др.", обясни той.

„Съвместната работа със спортните клубове и федерации е изключително важна. Заедно с тях ще завършим 4 нови спортни зали в различни райони, които определено имат нужда от нова спортна инфраструктура. Това са  многофункционалната спортна зала в район „Слатина“ с баскетболни игрища и игрища за скуош, волейбол, футбол. На второ място залата за спортна гимнастика в район „Лозенец“, която се изгражда от клуба на големия ни спортист Йордан Йовчев с подкрепата на общината. Важно е да възстановим и стадиона в „Горубляне“  заедно с Българска асоциация по мини футбол, както и изграждането на игрища за тенис на корт в „Люлин“ 6.“, каза кандидатът за кмет на ГЕРБ-СДС. Той поясни, че новите спортни комплекси, които се изграждат на общински терени, ще предоставят безплатни часове за учениците и децата, и остават общинска собственост. 

Хекимян добави, че с облагородяването на междублоковите пространства в кварталите, ще продължи програмата за изграждане на детски и спортни площадки, както и фитнеси на открито. „Важно е да създаваме условия за спорт на децата от различните възрастови групи“. 

Кандидатът за кмет на район „Панчарево“ от ГЕРБ/СДС Евгения Алексиева заяви, че ще работи за подобряване на пътната инфраструктура в района – както асфалтиране на улици, така и изграждане на тротоари. Алексиева посочи, че Панчаревското езеро трябва да бъде почистено. По думите й това може да стане с взаимодействие с отговорните институции, с които съвместно да се реализира този проект, който от години не може да се случи.  

Хекимян и Алексиева поеха ангажимент за подобряване на градският транспорт в района и ускоряване на движението му.


 

 

Коментари

  • thenewone

    15 Окт 2023 15:00ч.

    "Инвестициите в спортни зали и игрища, са инвестиции в здравето на децата ни ". Боже! Колко много мозък има в тая малка главица! Ся, ако каже, че водата е мокра, имаме кандидат и за кмет, и за Нобел по нещо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бе

    15 Окт 2023 15:35ч.

    Малко ли селски стадиони натвори Баце, че искаме още? Няма ли къде да пасат патките и магаретата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Докле е време

    15 Окт 2023 15:04ч.

    Използването на невинни деца за политически пи-ар и рекламни цели е отвратително. Двойно по-отвратително е, кагато субектът е относително млад, относително либерален, относително глобалист и категорично нежелаещ да сподели неприлично високите си доходи с интимна партньорка и свое дете. Изпаднал е в нихилизъм, недоверие и отблъскване на жените, които в неговите представи и вярвания се интересуват единствено и само как да се впият в някаквъ източник на ресурси. Антоне, дървото се огъва само докато е младо. Ти вече ни си действително млад и съвсем скоро ще преминеш в категорията на закоравелите. Закоравялостта е едно състояние, в което вече почти никого не може да понасяш и всичко те натоварва и дразни. Целият ти нервен потенциал ще стига само за работата и мисълта, че в къщи ще има някой, който ще има претенции, взисквания и условия, ще тропа с краченце, ще се чупи и върти номерца, ще ти поставя допълнителни задачи и ще те занимава със себе си, майка си и балдъзето ... та, дори само мисълта за това ще те побърква, ще бягаш като от чума! Изкуствени матки още няма! Докато се усетиш и влакът ще е заминал действително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Окт 2023 15:09ч.

    "Използването на невинни деца..." Що ве, Хекимян на колко години е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Размекнат

    15 Окт 2023 15:30ч.

    Не знам кога и какво си гледал, но когато написах, заглавието на статията беше върху една друга снимка, където имаше едно русичко ангелче, в ръцете на баща си, а Антончо обираше лаври заради размекнатия си поглед!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 16:33ч.

    Този е готов за президент на МОК, и Папата да го гали по главицата. Ако каже нещо и за мостовете....Или беше казал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светла

    15 Окт 2023 16:38ч.

    От устата на един от левия бряг всичко буди съмнение ... Хекимян и грижа за деца ! Боже опази !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    15 Окт 2023 16:56ч.

    Много мила, затрогваща снимчица в кроткия есенен ден. Хекимянчо позира сред проли, които се канят да гласуват за него. Затова той се е облякал като тях - дънки, ризка със запретнати ръкави. Върху китката на лявата ръка си е турил характерната за ГЕРБ апотропейна гривничка от сплетени червени конци - тя предпазва от уроки, маясъл и мисловна констипация. Есенното слъцо блести в олисялата главица на кандидат кметчето, а той мъдро отсича: "Децата трябва да имат възможност да спортуват близо до домовете си. Майките също следва да могат да изневеряватпо местоживеене, без да губят от ценното си време. Бащите пък трябва да могат да бият съпругите и тъщите си редовно в специално оборудвани за целта помещения, осигурени от общините. Боят в тях следва да се извършва в предвалително обявен час под осигурен музикален съпровод и медицински контрол на поне един дежурен парамедик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    15 Окт 2023 17:07ч.

    Инвестицията в православието и традиционните семейни ценности също е инвестиция в здравето на децата. Хекимян да се скрие някъде с мъжката си приятелка! Обратните трябва да се държат далеч от властта, иначе ще повлекат цялата си гилдия да ни управлява. Те са като мафия и се подкрепят взаимно. Стъпи ли един на висока позиция, започва да назначава подчинени от неговия вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи