Антикорупционната комисия: Стойчо Кацаров е бил в конфликт на интереси

Антикорупционната комисия: Стойчо Кацаров е бил в конфликт на интереси

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при бившия здравен министър д-р Стойчо Кацаров. По информация на bTV той е глобен с 5000 лева.

Към момента на встъпването си в длъжност като служебен министър, Кацаров все още е бил председател на сдружение „Център за защита правата в здравеопазването“.

Установено е, че по това време той е подписал документ за промяна на наредбата за медицински стандарт „Клинична лаборатория“. По този начин той е участвал в подготовка на акт в частен интерес, какъвто има сдружението, казват от КПКОНПИ.

Според комисията към момента на публикуването наредбата за обществено обсъждане, сдружението има договори с лечебни заведения, по които получава възнаграждение.

Антикорупционният орган заключава, че между неправителствената организация и Стойчо Кацаров са налице трайни икономически зависимости, които „внасят основателни съмнения в обективността и безпристрастността на служебния министър“.

Бившият служебен министър на здравеопазването не беше открит за коментар.

 

Коментари

  • BRAVOS

    22 Юли 2022 12:18ч.

    Браво, злоупотреба с длъжност и конфликт на интереси за десетки, може би стотици хиляди левове се наказват с глоба 5000лв и до там. Хора, държавата се закрива. Излезте и откраднете нещо, че няма да има после...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стойчо е интелигентен лекар

    22 Юли 2022 12:23ч.

    Въпреки че не е клиницист. Той веднага (2020) схвана ЛЪЖАТА К 19 и зае позиция от към Светлата страна. Но после като министър се държеше като заложник на Терористи (Сатанисти) - говореше неща които очевидно не мислеше... Кой спуска тъмните заповеди, др.Кацаров ? От къде ви заплашваха ? Как ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истинските

    22 Юли 2022 12:43ч.

    На елитът и политиците в България и Русия, мисленето им работи само в посока как да запазят постигнатото от БКП и КПСС елитът - станали капиталистическа и финансова върхушка, усвоили всички лостове на икономика и власти. Васил Велев управлява ТНТМ през 1989г. БКП победиха. ПОБЕДИХА!! ДНЕС СА ЛАТИФУНДИСТИ И КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ, МУЛТИМИЛИОНЕРИ МИЛИАРДЕРИ, ВСЯКА ПАРТИЯ РАБОТИ ЗА ТЯХ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи