Антъни Блинкен на среща с Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ

Антъни Блинкен на среща с Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че това се проявява всеки ден по най-различни начини". Това е заявил държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, с когото се срещнаха днес в Мюнхен премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел, съобщават от правителствения пресцентър.

На срещата са присъствали също министрите на финансите и отбраната Асен Василев и Тодор Тагарев.

В хода на разговора, продължил по-дълго от предвиденото, е бил поставен акцент върху сътрудничеството на България и САЩ в сферите на отбраната и ядрената енергетика, поясняват от прессужбата на кабинета. Отбелязан бил процесът на модернизация на българските въоръжени сили с оглед на закупената нова техника - машините "Страйкър" и изтребителите F16 Block 70.

Продължаваме да задълбочаваме интеграцията между България, Европейския съюз и НАТО, отбеляза Антъни Блинкен. Държавният секретар на САЩ специално благодари за помощта, която България оказва на Украйна, демонстрирайки по този начин лидерство, което е важно за сигурността и стабилността в целия Черноморски регион, обявиха от МС.

България е ключова страна в усилията за защита на Черноморския регион, Източния фланг на НАТО, заяви от своя страна министър-председателят акад. Николай Денков. В началото на разговора с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен премиерът изтъкна, че настоящните проблеми могат да бъдат използвани като възможности за развитие на региона и за позиционирането на България и на НАТО по начин, който ще осигури стабилност. Ние сме много ангажирани и затова сме тук с Мария Габриел - за да работим заедно там, където България принадлежи - в структурите на Европа и на НАТО, като надежден партньор, заяви акад. Денков. Министър-председателят специално благодари за подкрепата на САЩ, когато Русия спря газовите доставки за България. Бяхте там, за да ни помогнете и можем да разчитаме един на друг и в бъдеще, добави акад. Денков.

Борбата срещу дезинформацията също беше във фокуса на разговора, като бяха обсъдени възможностите за допълнителна координация на усилията в тази посока. Премиерът акад. Денков акцентира още върху развитието на коридора Юг - Север, от гръцките пристанища, през България към Румъния, Украйна, Молдова. Това са задачи, които от една страна изискват сериозни инвестиции, от друга са много важни както за икономическото, така и за отбранителното развитие на региона, категоричен беше министър-председателят. По време на срещата беше обсъдена и темата за борбата с трафика на хора и на стоки с двойна употреба, съобщиха от пресслежбата на кабинета.

Източници: БНР, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Няма съмнение

    16 Фев 2024 16:44ч.

    такъв "партньор" им е само Пуерто Рико

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    16 Фев 2024 17:03ч.

    и пуерто рико не им е. такива по.длоги нема никъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    16 Фев 2024 18:26ч.

    "Антъни Блинкен на среща с Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ" - да се чете "територията на България е изключително важна за САЩ"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете:

    16 Фев 2024 18:29ч.

    "България е изключителен ДОНОР за САЩ, за Европа. Виждаме, че това се проявява всеки ден по най-различни начини".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    16 Фев 2024 16:45ч.

    Знае ли Блинкен, че българския народ Ена страната на Русия и само марионетното ни правителство подкрепя колониалната , неофашиста политика на САЩ. НАТО е дългата ръка на САЩ и е вредно за нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    16 Фев 2024 16:47ч.

    Айде нема нужда...чиба! Дано тея совалки не значат разполагане на ударни системи на наша територия, че войната ни е в кърпа вързана....Блинкен, гоу хоум.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Фев 2024 16:48ч.

    Пак нещо не сте разбрали... България това е нейният народ, а не няколко марионетки на сиджимка!!! ?‍??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Фев 2024 16:49ч.

    Начи, бай Пън вече го е разбрал, а вие не можете! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Фев 2024 16:50ч.

    А, Намигащия, дали ги е погалил по главичките?!... ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антъни Блинкен на среща с Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ

    16 Фев 2024 16:51ч.

    ...партньор от страната на булката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Фев 2024 18:53ч.

    Блинкен е казал : " толкова сте готини, че не можем да си закопчеем панталоните " !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенайот

    16 Фев 2024 17:19ч.

    Голямо признание за безгръбначните ни мижитурки. Още по-активни слуги стават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Фев 2024 17:46ч.

    англо-американските сатанисти постигна целта си - въвлякоха двата клона на руския народ в братоубийствен конфликт, отглеждайки русофобски елит и довеждайки го на власт (чрез военен преврат) в Украйна. по този начин посяха сред украинците омраза към всичко руско, както и готовност да воюват срещу руснаците и да унищожават своите съплеменници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празнословие

    16 Фев 2024 17:48ч.

    То остана хората, които сами си сложиха, да не са им "партньори".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шербет и лайна

    16 Фев 2024 18:03ч.

    Погледнете ги! Премиер, заедно с двама вицепремиери, по съвместителство заемащи постовете на Външен и Финансов, с тях е също и Войната Тагарев. Цялото кралско войнство, елитната гвардия! Протоколно унижение по всички правила! Единственото успокоително нещо е, че от американската страна на масата липсва онзи с кокаиновото име, Ескобар, който съскаше с присвити очички, докато мачкаше България да подпише прословутото Френско предложение. И смачката и унизена България го прие - къде ще ходи!~?? Тук е подходящото място да подчертаем, че това се случи през юни 2023 година! Внимавате ли бе, мискини? Не е през 2023, а през 2022 г., ерго скоро ще станат две години! "Македонските" неща си вървят добре, дори им откриха средноевропейска високоскорстна железница! Българските неща са до ... под кривата круша! Това ако не е унижение, здраве му кажете! Вардарските идиоти ни се подграват, гаврят се, надсмиват се, след като ние се ПРЕДАДОХМЕ срещу приемането на идиотското и безумно условие да впишат българите в конституцията си, като някакво случайно и малобройно, маргинално малцинство! А македончетата се смеят с цяло гърло и викат: Само гледайте, кога точно ще ги впишем! Ще ги впишем, ама друг път! Тъпаци такива! Внимавате ли! Какво значи това! Със сигурност значи, че америнци и французи издевателства и се подиграват с нас унизително! Демонстративно и с ехидна усмивчица си говорят с македонците и разсеяно забравят да им напомнят! Унижение НА КВАДРАТ! Едновременно вардарските изроди приемат Вучич, строени в пълен състав на цялото държавното си ръководство и честват заедно празника на сръбското малцинство в РСМ. Гавра, другари евроатлантици, долна гавра дори със самите вас! Ама вие така сте се оплели в боклук, пропаганда, лъжи и екскременти, че вече наистина не можете да различите съвсем очевидни неща! Така става при достатъчно дълго практикуване на лъжовно двуличие - мозъкът ти започва да ферментира! А нашите изродчета, с мазничките физиономии са се наредили на масата и се усмихват угоднически, пък текат едни реки от шербет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кисе

    16 Фев 2024 18:06ч.

    Пък денковчето, то нали си е едно катова неориентирано и глупавко, по едно време прошушнало на масата: дали пък не трябваше да попитаме партньорите какво става по "македонския" въпрос. Въпросът Денков бил посрещнат с шумно и мощно, тройно съскане и шъткане: Марчето, Кокора и Войната го погледнали смразавящо и Сапунчето млъкнало смутено!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партнер

    16 Фев 2024 18:10ч.

    Кой беше тоз странен образ, образ невъзможен, който прокара тази безумна идея, че трябавало да поставим "условие" да впишат българско малцинство в конституцията им. Кой свърши тази мерзка работа на другарите-партньори?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илхан Кючюк

    16 Фев 2024 18:25ч.

    когато рапортува пред ЕК сведе всичките ни изисквания само до едно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    16 Фев 2024 19:28ч.

    Все едно чета дописка от "Работническо дело", ама проамериканското му издание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    16 Фев 2024 19:42ч.

    Все пак не можаха да се снимат с вицепрезидентката Камала Харис и в Мюнхен. Но и Блинкен не е лошо. Ще се радва родата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фори Я.

    16 Фев 2024 21:42ч.

    Денкова и Габриелина слуз на Мюнхенската конференция. Блинкин им бил отделил няколко минути в повече. Ех, тояга чепата, яма кой?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E-e-e, това си е Постижение!

    17 Фев 2024 0:17ч.

    "....разговора, продължил по-дълго от предвиденото,..." Ще се помни десетилетия и може да се сложи в рамка във фоайето на Външно министерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези амеби,

    17 Фев 2024 0:39ч.

    от дясно на кадрото не са българи. Протоплазма някаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи