Анна Нетребко се завръща на сцената на Виенската опера

Анна Нетребко се завръща на сцената на Виенската опера

Световноизвестната оперна звезда Анна Нетребко се завръща през септември на сцената на Виенската опера. Поради болест българската оперна певица Соня Йончева няма да гастролира през септември във Виена.

Директорът на операта Богдан Росчич съобщи новината за включването в плана на операта на Нетребко, която бе подложена на остра критика и бе отстранена от световните оперни сцени след началото на войната на Русия в Украйна, тъй като не пожела да осъди категорично руското нападение. Доста по-късно Нетребко, която е с двойно гражданство – руско и австрийско,  направи това и вече участва в концертни вечери в Европа.

Днес стана известно, че поради болест българската оперна певица Соня Йончева няма да гастролира през септември във Виена и това налага промени в програмата на операта, за които е привлечена за участие Анна Нетребко. Тя ще изпълни ролята на Мими в операта „Бохеми“ на Джакомо Пучини.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Емигрантски тегоби

    27 Авг 2022 9:26ч.

    за да им работи и пее, трябвало да се откаже от собственото си мнение, несъгласните отдавна работят в родината си. Всеки с избора си на живот и бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тя клекна

    27 Авг 2022 9:35ч.

    И надебеля. Ще усили. Така става, когато човек е недоволен от себе си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    27 Авг 2022 10:24ч.

    Да я махат от европейските сцени, там скоро ще пеят само одата на глупостта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи