Анна Маляр призова ефективността на контраофанзивата на Украйна да не се измерва по населени места

Анна Маляр призова ефективността на контраофанзивата на Украйна да не се измерва по населени места

Украинските войски продължават контранастъплението в южното направление, но ефективността му не трябва да се оценяма само по броя на превзетите населени места. Това заяви заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр, съобщава ТАСС.

"Не е необходимо резултатите от работата на отбранителните сили да се измерват изключително по населени места и изминати километри“, каза тя в ефира на телевизионния канал „Рада“.

Маляр добави, че има много повече критерии за оценка на ефективността на бойните действия, но не уточни какво има предвид. В същото време тя призна, че Въоръжените сили на Украйна изпитват затруднения, тъй като руските сили оказват ожесточена съпротива.

Темата за контранастъплението на въоръжените сили на Украйна се преувеличава в украинските и западните медии от есента на миналата година, коментира ТАСС. Президентът на Русия Владимир Путин по-рано каза, че украинската контраофанзива е започнала на 4 юни и през това време въоръжените сили на Украйна не са постигнали успех, но са претърпели огромни загуби на личен състав и техника.

Коментари

  • "Качество и ефективност, ефективност и качество" - стар социалистически лозунг

    20 Юни 2023 13:40ч.

    Право казва неокомсомолката, качеството не се мери с количествени показатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    20 Юни 2023 14:42ч.

    Успехите при военни действия се измерват не с площи и населени места, а с отношенията на ресурсите -човешки, технически, материални, както и тактически и стратегически фактори. Но тогава катастрофата на ВСУ е още по-очевадна - за две седмици, от чиста некадърност, те успяха да си нанесат на себе си неимоверни щети !!! Слава Кокаине, слава идиотов, търканов слава и таборът ви отива към небето АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха

    20 Юни 2023 17:21ч.

    Леле колко сте изтъркано звучите…ама карай, специалното ви насиране върви по план вече 16 месеца. Комедианта ви го на4уква отзад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A kak да се измерва?

    20 Юни 2023 13:51ч.

    По количество утилизиран САДОвски скрап?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    20 Юни 2023 14:03ч.

    ВС на РФ размазва ВСУ по всички фронтове: териториално, военнотехнически ,икономически ,енергетически и създаде огромен бизнес на погребалната индустрия. Понастоящем от днес е новината за настъпление към гр. Купянск на Север. Боевете вече са в покрайнините на града. На Времевия перваз руснаците си върнаха всички отстъпени позици, след като смазаха юроша. Пак днес комбинирана атака на военна инфраструктура и обекти в Киев и Лвов. Никой дори на Запад не вярва на тая джофра! За военните разведки на НАТО всичко е ясно до последния детайл. Невъзможност да се победи Русия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кок

    21 Юни 2023 1:27ч.

    Трудно е.но Икономиката на Русия е вече рухнала а Украйна получава помощ от икономики общо над 20 пъти по голямо от Руската та изхода е ясен Украйна накрая ще спечели а Русия вероятно Фалира икономически

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тепан Бандера

    20 Юни 2023 14:03ч.

    Ефективността на контраофанзивата на Украйна да се измерва, като ЖЕЛАНОТО ДА СЕ СЧИТА ЗА ВЯРНО !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъжете ги отстреляха

    20 Юни 2023 14:08ч.

    Сал една Маляр остана да свети по новините..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдам

    20 Юни 2023 14:24ч.

    Признавам, че е права, зам. министърката. Важно е не да владееш територии, а да увеличаваш настъпателния си потенциал, за сметка на изтощаването на противника. Успехите при военни действия се измерват не с площи и населени места, а с отношенията на ресурсите -човешки, технически, материални, както и тактически и стратегически фактори. Но тогава катастрофата на ВСУ е още по-очевадна - за две седмици, от чиста некадърност, те успяха да си нанесат неимоверни щети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е вярно

    20 Юни 2023 14:34ч.

    Затова руснаците са в отбрана, защото нападащите, според основни правила, губят три пъти повече войници. Лошото за украинцте е, че сега съотношението е десет към един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Копейкин сфинктера

    20 Юни 2023 17:23ч.

    Двеста към едно било, Коцето онзи ден се изпърдя по темата и си водя записки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    20 Юни 2023 18:58ч.

    Води си, че си не много умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая

    20 Юни 2023 15:28ч.

    Хазарка що не вземе да се гръмне вместо да плещи публично простотии...аман от хазари..и евреи...къде стане нещо по света все те забъркани..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровци са избили десетки хиляди евреи в Украйна.

    20 Юни 2023 15:39ч.

    Имам чувството, че сега Зеленски си отмъщава, като праща на заколение новоизлюпените бандеровци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това което гледаме

    20 Юни 2023 15:43ч.

    Е една огромна трагедия за украинците. Хвърлят се на вълни в изтребление, холокост някакъв??? Очевидно безсмислено от военна гледна точка, защото в Запорожие не могат да пробият ешелонираната отбрана. Брадлитата и Леопардите станаха зян, но те са възстановим ресурс. Унищожените части на ВСУ са невъзстановими.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • калинка

    20 Юни 2023 16:50ч.

    Какво разбира тази калинка от военно дело, вероятно с украинската послничка разбират повече от други неща. Иначе и украинците кадруват в същия стил като при нас. При нас премиерът си назначава любовницата за началник на кабинета, при тях - министърът на отбраната си назначава любовницата за зам. министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четете, бе "изключителните", четете

    20 Юни 2023 16:56ч.

    Ото фон Бисмарк "Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат." "Даже най-благополучната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори, така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Юни 2023 17:26ч.

    Украинската Аналена, що ни лъже с вица за украинският ловец, дето се похвалил пред дружината, че е заловил мечка! Я докарай ни мечката, да я видим, поискали дружинниците. Ама тя не ме пуска, отвърнал храбрият зевзек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    20 Юни 2023 17:41ч.

    Аз предлагам адекватен показател - избито младо мъжко население. Там ще са първи. Лошото е,че в тази бройка влизат и етнически българи за които нашите управници нехаят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи