Анкара: САЩ използват една терористична организация в борбата срещу друга

Анкара: САЩ използват една терористична организация в борбата срещу друга

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и шефът на Държавния департамент на САЩ

Турското външно министерство критикува доклад на Държавния департамент на САЩ за тероризма, който според Анкара умишлено изопачава борбата на Турция срещу терористичните организации, които представляват пряка заплаха за нейната сигурност, съобщава "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на изявление на говорителя на министерството Танжу Билгич.

Турция продължава борбата си срещу терористичните организации въз основа на закона и допринася ефективно за международните усилия в тази област, се казва в изявлението.

"Споменаването в доклада на така наречените СДС (Сирийски демократични сили), които са продължение на терористичната организация ПКК (Кюрдската работническа партия), като партньор на САЩ в борбата срещу "Ислямска държава", разкрива, че американските власти все още не са осъзнали грешката да използват една терористична организация в борбата срещу друга терористична организация", заяви говорителят.

Билгич отбелязва също, че докладът се позовава на "пристрастни медийни твърдения", като твърди, че турските военни операции срещу Сирия и Ирак са причинили цивилни жертви. Фактът, че докладът включва твърдения, основани на слухове и пристрастни съобщения в медиите, поражда съмнения относно неговата сериозност, допълва говорителят.

"Недопустимо е борбата ни срещу членовете на ФЕТО (организацията, обвинявана от Анкара за опита за преврат през 2016 г., бел.ред.) да се описва в доклада като политически мотивирана. Нашето очакване от САЩ е да прекратят присъствието и дейността на ФЕТО в страната си възможно най-скоро", заяви още Танжу Билгич.

Анкара призовава САЩ да проявят солидарност с Турция в съответствие със съюзническия  дух и да възприемат принципен, последователен, решителен и ефективен подход в борбата срещу тероризма, добави той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Помнещ

    03 Март 2023 12:15ч.

    САЩ са истински гълъбарник на мираааааааа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Практически няма значим терористичен акт през последните десетилетия, който да не е дело на западните служби, основно англоезически

    03 Март 2023 13:18ч.

    Изобщо, тероризма като явление е създаден от англичаните. Атентата в нашата църква Свети Крал е тяхна работа, удобно тропосана на нелегалната тагава партия на Дядото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.геомагнитно оръжие

    03 Март 2023 12:19ч.

    С турците много си приличаме: еднакво мразим САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американски патент - да предизвикаш изкуствено земетресение

    03 Март 2023 12:38ч.

    И да не съм чувал оттук нататък американци лицемерно да ми говорят за "зелена енергетика" и екология! - https://politikus.info/events/150321-eksperiment-s-iskusstvennym-zemletryaseniem-v-ssha.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    03 Март 2023 13:12ч.

    Down with the USA !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи