Ангел Найденов: Имало е таен план за участието ни във военната подкрепа за Украйна

Ангел Найденов: Имало е таен план за участието ни във военната подкрепа за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България ли е страната, която тайно спаси Украйна? В предаването "Денят ON AIR" бившият министър на отбраната Ангел Найденов направи анализи на информацията, публикувана в германското издание "Ди Велт".

"Подчертава се ролята на България в значителната военна помощ в първите месеци от войната и до август 40% от необходимия дизел за бойните машини на украинската армия. България е задействала таен план, който осъществява през фирми посредници и трети страни. Тази информация в "Ди Велт" казва нещо, което част от обществото знаеше, а друга подозираше - българско оръжие стига до Украйна. Около 4 млрд. е стойността на износа на оръжия и боеприпаси от България, които достигат до Украйна", заяви гостът.

По думите му 3 отрасъла са в основата на икономическия ръст на страната ни - износът на електроенергия, оръжейното производство и горивата.
"Няколко дни по-рано Bloomberg цитира информация, че от България през Чехия част от тежкото въоръжение, което включва самолети Су-25, гаубици и системи за реактивен залпов огън също за изнесени в Украйна. Беше налице отричане от страна на българските държавни ведомства. Става дума за въоръжение, което е било снето от отчет и е закупено от частни фирми. Част от него е било изнесено и доставено през Чехия за Украйна", обясни Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Според него е имало таен план за участието на България във военната подкрепа на Украйна. И той е бил таен заради опасенията от политически сътресения, които да доведат до падане на правителството.
"В момента се обсъждат решения, свързани с доставката на нови въоръжения. Към този момент имаме съгласието на Германия, Франция и САЩ за предоставянето на танкове "Леопард". Очакваме на срещата в Рамщайн да се вземе решение за предоставяне на тежки бойни танкове. Очаква се към тези решения да се включат Великобритания, Испания, Дания, Полша. Ние можем да дадем всичко - танкове и ПВО системи. Въпросът беше да се проведат разговори за компенсиране на това, което ще предоставим. Не съм чул да се водят тези разговори, закъсняваме", каза още Ангел Найденов.

Решението, което взе Народното събрание, обвързва превъоръжаването и модернизацията на Българската армия с предоставяне на въоръжение на Украйна, изтъкна бившият министър на отбраната.

Източник: bgonair.bg

 

 

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    21 Яну 2023 15:12ч.

    т. нар. „колективен Запад“ (САЩ + 50 васали) воюва на страната на фашистка Украйна за пълното изтощаване и унищожаване на Русия, а безродникът соломон паси е започнал да събира подписи за преименуването на бул. „Руски“ в бул. „адолф хитлер“...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    21 Яну 2023 15:30ч.

    "Ние можем да дадем всичко - танкове и ПВО системи. Въпросът беше да се проведат разговори за компенсиране на това, което ще предоставим. Не съм чул да се водят тези разговори, закъсняваме", каза още Ангел Найденов. - Този не е ли член на БСП? Чия позиция изразява? Нинова претендира, че БСП е против военна помощ за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този нов еничар в нова полуда

    21 Яну 2023 16:25ч.

    беше начело на парламентарната група на БСП, докато Нинова не въведе правило в БСП, според което не може да си народен представител повече от три последователни мандата. С това курвенско правило Нинова отстрани своята конкуренция в служба на САЩ, срещу България, но странно защо днес никой не й напомня за същото това правило, според което и самата Нинова не може повече да е народен представител от БСП!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Решението, което взе Народното събрание, обвързва превъоръжаването и модернизацията на Българската армия с предоставяне на въоръжение на Украйна

    21 Яну 2023 16:35ч.

    НЕ, това решение за превъоражаване на БГ армията ОТПАДНА, вседствие на внесената РЕДАКЦИОННА поправка от ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шоото трябва да продължи!

    21 Яну 2023 15:35ч.

    Много ясно: продаваме джилезуту, прибираме кинтите, обвиняваме Промяната/Партньорите. Тъй като народа е против войната, Промяната губи гласове, затова правим избори бързо-бързо. Губят изборите! Дори и теоретично да спечелят, взели сме милиарди заеми, които гарантират социална и политическа нестабилност - няма да могат да се задържат. Т.е., опитът за превземане на България се проваля, пак ние сме на власт, парите са в нашия джоб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Варуфакис

    21 Яну 2023 15:37ч.

    Има само един дребен проблем: партньорите не искат да работят с нас. Ами сега?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Динков

    21 Яну 2023 15:45ч.

    След като се твърди, че посредством таен план е нарушено решението на НС за НЕизпращане на въоръжение през лятото на 2022 г.(защото решението за изпращане беше взето през декември 2022), това не е ли национално предателство и не следва ли престъпилите закона да бъдат съдени и въдворени в местата за изтърпяване на наказания?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    21 Яну 2023 16:02ч.

    Чакам ескалация на войната.Чакам удари по васалите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрахте ли най-елементарното нещо?

    21 Яну 2023 16:22ч.

    Какъв парламент, какви решения, какви пет лева? Не разбрахте ли, че демокрацията е най-лицемерната и най-разрушителната политическа система, както е казал още Платон пред 2300 години: "ДЕМОКРАЦИЯТА ВИНАГИ ВОДИ ДО ТИРАНИЯ!" Ами, че тя затова е поставена на власт през 1789 г. именно, за да разруши християнското общество - между другото, първите концлагери не са създадени в СССР, нито в Южна Африка по време на англо-бурската война през 1899 г., а във Вандея през 1793 г. Замисляйте се, желателно повечко, преди да тракате клавиатурите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-жестоките концлагери в момента се намират в САЩ

    21 Яну 2023 16:43ч.

    под формата на ЧАСТНИ ЗАТВОРИ, каквито са болшинството от затворите в САЩ. Държавата плаща месечна издръжка за всеки затворник и вследствие на вътрешни допълнителни присъди /за непослушание или несъблюдаване на дисциплина.../, всеки един затворник, попаднал там, НЕ може да излезе до живот! "Присъдите" се удължават до безкрай, за да могат тези частни институции да печелят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е задействала таен план

    21 Яну 2023 16:34ч.

    оръжие срещу Олеся Илащук

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Яну 2023 16:34ч.

    Mного са "щедри" Найденов, Тагарев, Шаламанов, Паси, "коалицията на войната", знайни и незнайни "специалисти" във военното дело- "Дайте, да дадем.", но за замяна на оръж. с-ми - ще стане някога/ в бъдещето/. Доказа се /а и се похвалиха/ Харвардците, че са лъгали за доставките за 404 още в началото, КН - също лъже- ЛЪЖАТА е издигната в ранг на държавна политика. Защо Триморецът мълчи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите еничари и потурнаците

    21 Яну 2023 16:51ч.

    с кеф разоръжават и без друго недовъоръжената БА пред лицето на 550 хилядната турска армия, въоръжена до зъби. Върховният еничар, главнокомандващ на новите еничари и потурнаци в Р. България одобрително гледа и получава потупване по рамото от САЩ. За разлика от България, Турция се въоръжава и не предплаща за самолети на картинка. Без Русия, която създаде България на 03.03.1878 г. със Санстефанския мирен договор, ревизиран от колективния запад - Англия, Франция, Австроунгария, Италия, Германия - на Берлинския конгрес през юли 1878 г., с който създадената целокупна Санстефанска България беше разпокъсана и отново частично поробена от Османската империя, България неминуемо ще повтори незавидната си съдба. Без най-силната си крепост Русия, България е обречена на заличаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Саркасян

    21 Яну 2023 17:04ч.

    Това е само началната фаза от започналата в Укроландия борба за власт и началото на съпротивителното движение срещу неонацистката хунта в Киев, която унищожи собствената си държава и народ ! Министерството на вътрешните работи на Украйна публикува списък на разбилите се с хеликоптер край Киев: ▪ Министърът на вътрешните работи Денис Монастирски, ▪ първи заместник-министър Евгений Енин, ▪ Държавен секретар на Министерството на вътрешните работи Юрий Любкович, ▪ Татяна Шутяк, помощник-министър на вътрешните работи, ▪ Михаил Павлушко, началник на охраната на министъра, ▪ Николай Анатски, фотограф. ▪ 3 члена на екипажа: Александър Василенко, ▪ Константин Коваленко, Иван Касянов,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земята на Ботев

    21 Яну 2023 17:05ч.

    и Левски отново е робска земя ... https://www.youtube.com/watch?v=RRNwLIyxilY Американското посолство е поискало да сключим договор с Уестингхаус с ултимативна нота

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Странно изразяване

    21 Яну 2023 17:35ч.

    Така да се каже, неутрално. България била задействала таен план за ...Украина. Кой се разбира под България, кой човек точно го е задействал този план? Движението за привилегии и своеволия или някой друг лицемерен конструкт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • плазмодий

    21 Яну 2023 19:10ч.

    Този неприятен плазмодий с промит мозък, къде се е разбързал, да си гледа възлюбената Мая Манолова: "Ние можем да дадем всичко - танкове и ПВО системи. Въпросът беше да се проведат разговори за компенсиране на това, което ще предоставим. Не съм чул да се водят тези разговори, закъсняваме"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредната манипулация

    21 Яну 2023 21:58ч.

    "Решението, което взе Народното събрание, обвързва превъоръжаването и модернизацията на Българската армия с предоставяне на въоръжение на Украйна" означава не ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ, а РАЗОРЪЖАВАНЕ!!!. Щото да подаряваш що-годе годно оръжие, за да купуваш бракувано желязо означава имено РАЗОРЪЖАВАНЕ. При това в доста опасни времена... До сега България такъв гаф доброволно не е правила - винаги е имало външна смъртоносна сила която я е принуждавала към разоръжаване. Днешните политици са УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи