Ангел Георгиев, „Възраждане“: Трябва да работим върху това Македония да се развива като истински свободна втора българска държава

Ангел Георгиев, „Възраждане“: Трябва да работим върху това Македония да се развива като истински свободна втора българска държава

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ангел Георгиев – водач на листата с кандидати за народни представители на „Възраждане“ за Пловдив и Смолян, коментира на среща с граждани ситуацията с българите в Македония. 

„Промяната на един текст в конституцията на Македония няма да реши всички проблеми и след това да се събудим, и всичко да бъде идеално, и да живеем в едни съвсем различни отношения. Но това е едно минимално условие, което властимащите в Северна Македония са  поели като ангажимент, който трябва да да изпълнят, и е съвсем нормално да им бъде припомнено за него от Жозеп Борел.“, коментира Ангел Георгиев.  

Той добави още, че ние виждаме продължаващата антибългарска истерия и кампания в съседната ни страна, която е абсолютно изкуствена и в резултат отново от външно влияние. 

„Това, че техният псевдополитически елит реално използва антибългарската пропаганда, идва до голяма част от Сърбия. В момента Северна Македония е живият наследник на Югославия. Тя на практика не е една демократична страна, особено що се отнася до правата на хората там, които ясно заявяват, че са българи. Тя продължава да се опитва да тормози всички българи. Нещата там са изключително сериозни, те ескалират, използват се за партийна пропаганда. Но това, което се опитва да направи местният политически елит, е на всяка цена да затвърди съществуването си, дори това да му коства и евроинтеграцията на страната.“, коментира още Ангел Георгиев.  

В края на разговора Ангел Георгиев добави, че въпреки разделението и създаваните отвън конфликти трябва да работим върху това Македония да се развива като истински свободна втора българска държава.
 
Българските граждани могат да дадат доверието си  за "Възраждане" с номер 3 в бюлетината на изборите на  2 април 2023 г. 
 
Избери свободата!
 
„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината!
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Коментари

  • зелен чорап от нато

    20 Март 2023 16:49ч.

    Тия хора от 100 години живеят /де- факто/ в Южна Сръбия.... Каква втора българска държава младежо ? Ще трябват много , много години младите хора там да си променят психиката.. Едно нещо са мечтите, друго - реалната действителност....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Март 2023 17:14ч.

    "Македония подари на Украйна четирите Су-25..." а преди това Авг. 2022: "Министерството на отбраната на Северна Македония потвърди изпращането на танкове Т-72 на Украйна...Общо 31 танка Т-72 са на въоръжение в Северна Македония. Цялото това оборудване е прехвърлено на Македония като част от помощта, предоставена от Русия през 2000 г. по време на конфликта с албанските сепаратисти."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Март 2023 17:26ч.

    Мединский: Всяка страна си има своя версия на историята и двете версии са правилни, защото всяка страна има своите национални интереси и историята трябва да им съответства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Македония да се развива като истински свободна втора българска държава

    21 Март 2023 8:00ч.

    А бе те не щат да запишат българите в Конституцията си, ти ми говориш за “втора българска държава”. Там вече всичко е изпуснато. Един ден, когато ние станем първа циганска държава, Македония ще стане трета албанска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съфорумнико, мъдрецо,

    21 Март 2023 10:13ч.

    ти вдигна ли се да протестираш след срамното решение за вдигане на ветото за присъединяване на РСМ в ЕС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи