Ангел Георгиев: Нека демонтираме паметника на американските летци, убили 4000 невинни българи

Ангел Георгиев: Нека демонтираме паметника на американските летци, убили 4000 невинни българи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В телевизионно участие Ангел Георгиев – водач на листата на „Възраждане“ за 16 МИР Пловдив град и 22 МИР Смолян, коментира намерението на комисията по култура в Столичния общински съвет да премести паметника на Съветската армия.

„Очевидно виждаме тук една акция, която всъщност е започната извън България. Тоест това решение е продиктувано отвън, продиктувано е от американското посолство, продиктувано е от нашите така наречени евроатлантически партньори, които просто дирижират събитията у нас чрез определени политически сили, които са техните проводници. Всички знаем тези политически сили кои са, реално всички евроатлантически партии.“, каза Ангел Георгиев.
Той се  съмнява, че паметникът ще бъде демонтиран, но смята, че това, което реално се опитва  да бъде направено, е да прокарат поредното разделение в българското общество, от което никой няма полза, а само всички  страдат.

„Забележете, че те поставят под въпрос съществуването на един паметник за една безспорно чужда армия, която обаче не е убила нито един българин, а имаме в София паметник на американски летци, които са убили 4000 души в България. Същите политически формации, които твърдят, че са обективни, че са демократични, че защитават най-милото и драгото, демокрацията, световния ред, човешките правдини и свободи, дума не обелват за този паметник на тези летци, които са отговорни за смъртта на 4000 невинни българи. Ако трябва да започнем да демонтираме паметници, ние от „Възраждане“ питаме не трябва ли да започнем с този паметник на тези летци, които са отговорни за смъртта и нещастието на толкова много хора – българи, и техните семейства, и след това вече да говорим за други паметници на хора, които не са отговорни за нито една загуба на човешки живот в България?“, коментира още Ангел Георгиев.

 Той добави, че решението на комисията по култура в Столичния общински съвет е необективно.

 „На практика ние виждаме новия неолиберален фашизъм, новия неолиберален нацизъм. Обаче украсен в една красива опаковка, боядисан в розово, ако щете, който обаче по присъщ за него начин посяга на човешките свободи, на демокрацията и на всичко нормално“ , каза още Ангел Георгиев.

Българските граждани могат да дадат доверието си за Ангел Георгиев с номер 3 в бюлетината на изборите на 2 април 2023 г.

„Възраждане“ е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

 

Коментари

  • Демонтирайте го, бе, какво ви спира.

    11 Март 2023 19:51ч.

    Почвайте го с бастуньете и чейънетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Което предлагаш е вандализъм

    12 Март 2023 0:25ч.

    Но нищо не пречи да се сложи плоча, която да обобщава именно какво са направили тези американски летци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тука има някаква евроатлантическа гнида, която от дълго време прокарва с намеци тезата, че противниците на американското робство и европейското иго са хора предимно възрастни, с "ченета и бастуни"

    12 Март 2023 17:48ч.

    Когато започне да се разпада пред очите ви вашата лъжа, когато няма да има нито ЕС, нито НАТО, гнидичке жълтопаветна, ще бъдеш силно изненадан от развитието на събитията. Но ти тогава ще си пръв русофил, сигурен съм. Макар, че в момента вероятно миеш гъзове и чинии някъде и не вадиш езика си гъза на "европейците".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    11 Март 2023 20:06ч.

    Преди да т закараме във Сибир ,ще те накараме ти да го демонтираш . а ако откажеш ще и демонтираме либералфашистката глава . И тогава ще видим кое ти е по ценно главата или паметникът на американските терористи .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Март 2023 19:07ч.

    Др Георгиев може спокойно да поиска информация колко са убитите,изнасилените и ограбените българи от азиатските съветчици. В Ст Загора съветския комендант е издал 4 смъртни присъди спрямо войници за престъпления в нашия град ............................Отделно от отчетите на БНБ лъсва сумата от 133 милиарда лева издръжка на военния контингент от 1944 до 1947 г или 3/4 от БВП на страната без да се броят кражбите и пиенето без пари ! Отдавна е налично писмото на Димитров и Коларов до Сталин и Ворошилов от 23 септ 1944 г с молба да се спрат безчинствата на съветската армия в България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достойните американски летци не са посипвали България с бомби,

    11 Март 2023 20:10ч.

    а със семената на демокрацията и прогреса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даже нападението на японците 1941 над Пърл Харбър има по-малко човешки жертви

    12 Март 2023 0:20ч.

    Отколкото бомбардирането на САЩ над София и други наши градове. Лицемерието, наглостта, безкруполността на американците нямат граници. А доколкото зная, този паметник е на територията на американското посолство и няма ка да се демонтира. Наистина не мога да твърдя, че е така, софиянци да кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    12 Март 2023 5:38ч.

    Да отбележа за колегата.Атаката на Пърл Харбър от Японците,е перфектна военна операция по военна цел. Бомбардировките над България,нямат нищо общо с военни цели,те са просто убийство на цивилни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Омуртаг

    12 Март 2023 9:33ч.

    Да, така е, просто сравних броя на жертвите, а отделно е повече от неразбираемо, защо американците хвърлят боби над цивилни градове. Ако не се лъжа и Лайпциг е подобна ситуацията. А защо не се сетим за белград, та то беше вчера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е паметник на летци от селскостопанската авиация на САЩ.

    11 Март 2023 20:12ч.

    Какви бомби бълнувате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От село

    12 Март 2023 9:42ч.

    Гасили са пожар със селскостопанска техника викаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Българин пита

    11 Март 2023 20:22ч.

    А кой обяви война на САЩ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    11 Март 2023 20:49ч.

    Правителството на Богдан Филов и фашисткото мнозинство в НС, което в никакъв случай не е извинение за бомбардировките над цивилното градско население в България и в частност в София и хилядите цивилни жертви, вкл. деца и разрушен сграден фонд. Шопара с пурата искаше картофена нива от София, а сега в центъра й стърчи паметник на убийците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За българина дето пита

    12 Март 2023 0:21ч.

    А кога САЩ се включват реално във ВСВ? Дали когато Червената армия няма връщане назад и те бързат да спасят Хилер и екипа му?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    11 Март 2023 20:32ч.

    "Ужасна илюзия е, че Господ е българин / втора част от смразяващия анализ на Валентин Вацев"-https://www.youtube.com/watch?v=b8lvWPV2jGg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    11 Март 2023 20:53ч.

    Безследно изчезнали, починали следствие бомбардировките и убити на място са 4208 души, тежко са ранени 4744, при непълна отчетност общо жертви не по-малко от 8952 българи. (За сравнение в Баташкото клане загиват от 1500 до 5000 според различните източници). От жертвите 88% са мирни граждани – жени, деца, стари хора, работници, служители. Много от ранените хора после умират следствие това или остават сакати инвалиди до края на дните си. Непоправими са психическите травми на оцелелите, на близките на убитите и осакатените, на безвъзвратно загубилите домовете и десетилетия творчески труд. Особено коварни и зловредни занапред са физическите и психически травми върху младежите, които ги увреждат в различна степен за целия им живот. Само в София загиват изгорени, разкъсани и живи погребани от взривовете над 2000 души и са разрушени между 12 586 и 12 657 сгради. Сринати от англо-американските удари са 24 болници, 19 (а по други данни 40[62]) училища, 14 черкви, 42 фурни, 8 кинотеатъра, 10 002 жилищни кооперации и къщи, 1684 частни магазини и складове, 396 работилници, 117 предприятия, 288 обществени учреждения, тежко са увредени или опожарени огромен брой други. Безвъзвратна е загубата на българското национално и общочовешко културно достояние – унищожени са обществени и лични библиотеки, творби и архиви на писатели, художници и композитори, историци, етнографи и други учени. Изгарят безценни произведения на изкуството, архитектурата и паметници на историята на българите. Близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. Нанесените материални щети са за над 24 милиарда тогавашни щатски долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаааа

    12 Март 2023 1:11ч.

    Типична "демокрация по американски".... Световни терористи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SataNATO

    12 Март 2023 16:44ч.

    стига сте лъгали бре таласъми такива......САЩ никога през историята си не убивали, грабили, изнасилвали и разрушавали.....ТЕ НОСЯТ МИР, БЛАГОДЕНСТВИЕ И ЩАСТИЕ!!! Ако не са САЩ нямаше днес да имате айпади и айфони, нямаше да дебелеят децата ви от лайняните им хамбургери, нито да имате цветна телевия и да се покланяте 24 маса на новите строители на съвременен Булгаристан: Буда, Киро Боклука и Цеца Парцала!!!! хаххаххахааааааааааааааааааааааааа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    11 Март 2023 21:02ч.

    Когато НС обявило война на САЩ и Англия БорисIII казал на депутатите. Можехте поне да не ръкопляскате. Сега го няма БорисIII. И пак ръкопляскат. Историята на нищо не ги учи. Защото май не са и учили нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зашев

    12 Март 2023 1:16ч.

    Те и сега депутати тъпунгери ръкопляскат на "помощите" за укрофашистите. И с ръкопляскания ще обявят този път война на Русия! Боже, пази България от предатели и безродници...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Екскременти англо-американски

    11 Март 2023 22:01ч.

    Тези американски герои не са търсили военни обекти и войска, а смело са хвърляли бомби върху цивилните и специални играчки за деца! Слава на героите! Мамка им на днешните национал-либерални предатели задни части лизо-целувачи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Върнете си себеуважението

    11 Март 2023 22:40ч.

    Паметникът на Димитър Списаревски трябва да е на Козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крайно време е!

    12 Март 2023 0:23ч.

    Но и нашите историци си "защитават" професурите на запад, така че отдавна нашата история е покварена от нашенци с меки китки и алчни задници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райна Гаврилова

    12 Март 2023 0:47ч.

    Е конкретното име на една от тези покварителки. Автор на учебници по история, но преди всичко заемала високи позици в сектата на Сорос– българския клон, а понастоеящем заемаща по–високи "клони". Спомням си едно нейно интервю, от което лъхаше такава студенина и безродност, която вероятно всеки ренегат излъчва. Фраза от интервюто в контекста на изразен от въпросната личност либерален потрес, че българската православна църква смее да изразява позиция за не си спомням какво, но: " институция, с която нямам нищо общо". Озадачих се и направих справка в открити източници.Оказва се,че тя и с България няма нищо общо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Паметникът

    12 Март 2023 0:41ч.

    Трябва да остане и да се подмени плочата, ако е необходимо да се ремонтират опасните части. Всеки опит да се премахне, е опит да се заличи миналото. Мизерни същества. Треперят си за шепата благополучие и комфорт, без да се интересуват за държавата. След като София е столица, ще ви се наложи да изтърпите този паметник. Нищо не казвате за храма на Царя, щото той сега е на мода. България е има заради загиналите герои, а не заради хитрите псевдо-буржоа. Нека ви напомня колко сте жалки, безхарактерни, сребролюбци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко е правилно казано, но

    12 Март 2023 8:33ч.

    опетнено предизборно от "стани, да седна"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То вече и трикраките столчета на стават да се сяда на тях

    12 Март 2023 9:38ч.

    България е окрадена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никога не забравяме

    12 Март 2023 9:43ч.

    Днес американски бомбардировач Б-52 с атомно оръжие на борда си е имитирал ракетна атака срещу Санкт Петербург от непосредствена близост до границата. Нали се сещате, че една такава атака е насочена главно срещу цивилното население? Американците само така умеят да воюват - унищожавайки първо цивилните, за да сломят духа на съпротивата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Март 2023 10:24ч.

    И той е платен от нас, кът така че, за него с две ръце сме ЗА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Възраждане!

    12 Март 2023 12:39ч.

    С бюлетина номер три, напред към светли бъднини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи