Ангел Джамбазки призова за отмяна на „зеления сертификат“ в ЕС

Ангел Джамбазки призова за отмяна на „зеления сертификат“ в ЕС

Документът е дискриминационен, унищожава средния и дребния бизнес в ЕС и отнема свободи

 

От трибуната на Европейския парламент в Страсбург съпредседателят на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки осъди плановете на Европейската комисия да продължи „Цифровия КОВИД сертификат“ на Европейския съюз, известен у нас като „зелен сертификат“, чрез използване на т.нар. делегиран акт. Подобно действие предполага приемането на законодателни мерки без да бъдат консултирани с Европейският парламент и Съвета на ЕС. Според Джамбазки сертификатът е дискриминационна мярка, която не работи, унищожава средния и дребния бизнес в ЕС и отнема свободи.

 

В момента правя формално предложение искането на Комисията да бъде отхвърлено, да бъде гласувано срещу удължаването на този сертификат и да бъде приет документ, който да иска неговата отмяна, заяви още Джамбазки в изказване пред своите колеги в Европейския парламент.

 

Съпредседателят на ВМРО изтъкна още проучванията на Клаус Шваб, председателстващ Световния икономически форум, който прогнозира унищожаването на националните правителства и средната класа. Джамбазки защити позицията, че „зеленият сертификат“ се е превърнал в символ на този процес през последната година, като вместо да предотврати вредните ефекти на пандемията и да ограничи степента на заразяване, възпрепятства стотици хиляди хора от правото им да работят.

 

Според българския представител в Европейския парламент на позорната мярка, наречена „Цифров КОВИД сертификат“, трябва да бъде сложен край. Този сертификат е дискриминационен, защото унищожава средни и дребни бизнеси, създава неравенства и отнема фундаментални човешки свободи. Джамбазки се позова и на експертното мнение, категорично потвърдено от статистиката, че от китайския коронавирус се разболяват както неваксинирани, така и ваксинирани хора.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Браво Джамбазки !

  15 Фев 2022 15:56ч.

  Браво момче ! Връщаме си назад всяка лоша дума, която сме казвали за теб преди...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  15 Фев 2022 17:27ч.

  Джамбазки, сертификат и без теб ще го отменят, вече и бездомните кучета разбраха огромната лъжа за тази “пандемия“, което е невиждано до сега в света престъпление. По важното е дали ти и всички честни депутати в ЕС ще настояват за съд на виновниците и пропагандаторите за ваксиниране с тези вредни за човека течности. Необходим е нов Нюрбергски процес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ние, подложените на всякакви зелени простотии призоваваме за отмяна на Европейския съюз

  15 Фев 2022 18:37ч.

  Това образувание е от ден на ден става все по-вредно и все по-опасно за живота и здравето на гражданите на страните-членки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи