Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Бойко Борисов заради РСМ

Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО се събраха пред дома на Бойко Борисов заради РСМ

Евродепутатът Ангел Джамбазки и симпатизанти на ВМРО се събраха късно снощи пред дома на Бойко Борисов в Банкя. Видео на живо се излъчваше в страницата на Джамбазки във Фейсбук, съобщава БТА. 

Допреди няколко месеца имахме управление, което имаше  съгласие да не се предава българският интерес в Република Северна Македония, с огромно разочарование виждаме разколебаване на позицията на хората, с които работихме заедно, заяви пред събралите се Джамбазки, който е и съпредседател на ВМРО. По тази причина, въпреки късния час, дойдохме да зададем тези въпроси на човека, с когото управлявахме заедно. Това, което искаме да кажем на Бойко Борисов и на народните представители, че тази кауза надминава всякакви вътрешнопартийни противоречия и ежби, тази кауза  е повече от всичко и това, което трябва да се направи в следващите няколко дни, е да не се допусне национално предателство, посочи Джамбазки.

Не трябва и не може да бъде подкрепян протокол, в който няма гаранции за правата на българите в Република Северна Македония, недопустимо е да бъде подкрепяно решение, което да не гарантира срокове и защитата на българите там, смята той. До вчера вечерта позицията на ГЕРБ беше желязна и беше тази, която изработихме заедно. Нищо не е променено, Република Северна Македония не  е направила нито едно от условията, които подписахме, посочи евродепутатът. Вие сте народни представители в момента и на вашата съвест ще бъде решението - добро или лошо, обърна се той към депутатите от ГЕРБ-СДС. 

Източник: БТА

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи