Анджей Дуда: Русия може да спечели войната, ако спешно не дадем на Украйна всички оръжия

Анджей Дуда: Русия може да спечели войната, ако спешно не дадем на Украйна всички оръжия

Русия може да спечели войната, ако Западът спешно не предостави на Украйна всички необходими оръжия. Полският президент Анджей Дуда заяви това в интервю за френски журналисти.

Според него Западът не е напълно наясно с опасността, която представлява Кремъл, защото руски войници са видени за последен път в Париж след поражението на Наполеон.

"Когато Еманюел Макрон говори за Путин, той може да смята, че е възможно да се преговаря, но аз мисля, че е невъзможно да се преговаря с Путин. Мисля, че единственото, което може да се направи, за да се спре Русия, е да се подкрепи Украйна", каза Дуда.

Полският президент също така предупреди Запада, че не бива да се заблуждава, че Русия ще се спре, ако завладее украински територии или загуби десетки хиляди войници. Според Дуда Русия е напълно способна да победи, ако Украйна не получи необходимата подкрепа "много спешно".

"Те нямат модерна военна инфраструктура, но имат хора! Ако не изпратим военно оборудване в Украйна през следващите седмици, Путин може да спечели. Той може да спечели и не знаем къде ще спре", предупреди Дуда.

По данни на британското разузнаване през последните седмици от началото на войната Русия е претърпяла рекордни загуби. Средната стойност за последните седем дни е четири пъти по-висока от тази за юни-юли 2022 г.

По данни на Генералния щаб на ВСУ общите загуби на противника към 12 февруари възлизат на близо 138 000 души, от които 900 през последните 24 часа.

Според политическия анализатор Андрей Пионтковски Русия няма да постигне значителни успехи в започналата мащабна офанзива, но ще понесе тежки загуби. Ако те сами по себе си не предизвикат смяна на властта в Москва, ВСУ ще започне голямото си настъпление през пролетта и лятото, смята той.

 

Коментари

  • рукола Z

    12 Фев 2023 19:23ч.

    Ми давай си ги бе, кой ти пречи? ... само че Русия пак ще спечели войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 20:12ч.

    Докато я спечели твоята Матушка Запада ще я фалира 100 пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дуда мисли с дудата май :)

    12 Фев 2023 21:31ч.

    Минимум сто хахахахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мужичок, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано!

    12 Фев 2023 21:53ч.

    Разбрахме, че си идиот! Молиме те, не го доказвай ката ден! Вземи си почивка, олаби напрежението! И, козяк, опорките днес много нефелни, бе! Незачет! А, и мужичок, днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    13 Фев 2023 5:45ч.

    А у меня крыша поехала ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Фев 2023 13:49ч.

    Я фалирала, я не, я камилата я камиларя. Инфлацията на годишна база назад за Русия 12%, за България 17%, та да се чудиш кой воюва, кой го отнася. Когато атовете се ритат, магаретата теглят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 19:24ч.

    "предупреди Запада, че не бива да се заблуждава, че Русия ще се спре" - е, тук е прав, ВЕЧЕ. пшекия направи всичко възможно да го отнесе по пълна програма. разликата с 404 е, че този път мецан няма да бъде толкова деликатен. но г.ъз глава затрива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    12 Фев 2023 19:25ч.

    За една година, Усрайна излъчи повече милиардери отколкото имаше в световен мащаб, па вия си давайте и долните гащи ако искате ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяк 16

    12 Фев 2023 19:35ч.

    Съветваме нашите партньори от Полша да си дарят всичките оръжия на Украйна, с цел максимално отслабване на Русия, а след като руската армия стигне до границата им, да не се притесняват, че са останали без оръжия, ами направо да си свалят гащите, да се наведат, да се хванат за палците и да чакат НАТО да дойде да ги спасява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това за гащите е хубаво

    12 Фев 2023 19:48ч.

    Русия, это женщина с хуем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова е просто

    12 Фев 2023 19:46ч.

    Русия ще спечели войната, каквито и оръжия да дадете на Украйна, защото не може да си позволи да я загуби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе като гледам

    12 Фев 2023 20:15ч.

    докъде я докараха ватенките за една година, не ще да е толкова просто, колкото ти се струва. Освен това Запада разбра, че мнозинството руснаци са тотални откачалки, готови да изоставят рахата си, за да се бият за кефа на крадливите си господари. Осъзна, че от потомци на крепостни селяни допреди век и половина може да се очаква всичко. В следващите 50 години Русия няма да намери партньори в западния свят. Да й пожелаем успех с партньорствата в Азия и Африка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западният свят няма партньори,

    12 Фев 2023 20:32ч.

    а само гледа да поробва всекиго, когото докопа! Погледни жалката Българийка, за да се убедиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През следващите 30-40 години

    12 Фев 2023 20:40ч.

    сплотеният от руснаците Обединен запад ще продължи да бъде лидерът на цивилизацията. Ако не си съгласен, поинтересувай се защо наистина огромният Китай подкрепя Русия само на думи и не си позволява да й доставя оръжия. Бързо ще намериш отговора: защото е тотално зависим от износа си за Европа и САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Фев 2023 21:25ч.

    Ахъм. ДОкараха я дотам, смятащите се за елита на света една година да се бият с нея и да не могат да я победят. Че загинаха 1% от всички украинци, не само от военните. Че смятащите се за въхра на сладоледа свършиха бомбите си... Ай седнете си най-сетна на заднка и спрете да палите света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много

    12 Фев 2023 21:46ч.

    Им трябват "западни" приятели

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безумецо Su38, светът запали твоят господар Путьо с болните си имперски амбиции

    12 Фев 2023 21:51ч.

    ... да се благодарите, че елитът на света не се бият срещу Рашата, а само помагат с оръжия за отбрана суверенната земя на нападната Украйна. Украинците загиват за Родината си като патриоти и геори, а орките, платени наемници на Путьо убиват от безумие, за една минимална заплата на Запад и за удовлетворяване на психопатията на самодържеца. И скоро няма да свършат оръжията на Запада, за което всяка държава отделя по няколко процента за въоръжаване от националните си бюджети за разлика от рашата, която тайно е трансформирала икономиката си във военна и се чуди как да произведе военна техника без ЗАПАДНИ чипове, високооптична техника и др. основни части. Ясно е кой ще издържи по-дълго.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 22:09ч.

    "да се благодарите, че елитът на света не се бият срещу Рашата" - ти на какво си тая вечер, умецо? за един приятел питам, доктор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На 6 амфетамина и на 8 пътечки -

    12 Фев 2023 22:46ч.

    на какво друго може да е тази вечер?! За да плещи глупости от рода, че украинците защитавали суверенната си земя, яко шмъркане е било. И той като идола си - Зеля. Украйна е измислена държава. Това е руската Македония. Украинска нация няма и никога не е имало. Има бандеровски изроди в Галичина, които бяха държани изкъсо до преди 30-на години, но разни опиянени от модерността глупаци ги оставиха да завземат и властта. И как защитаваха "суверенитета" си? Като избиха 14 хиляди майки, деца и старци в ДНР и ЛНР в продължение на 8 години, само защото искаха да говорят руски и да имат учебници на руски. Като горяха живи хора в Одаеса. Като наливаха в очите дезинфектант на хора, които се осмеляваха да им правят забележка /както постъпиха с един наш бългапин/. И тия изроди, днес ще ми ги приемат в ЕС с предимство. КУР за УКРАИНА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На рашистите не им трябва дрога, достатъчно е зомбирането с фалшивите опорки на Кремъл

    12 Фев 2023 23:22ч.

    Границите на суверенна държава Украйна не само са международно признати, ами и самата Русия е признала Украйна. Няколко пъти:) На референдума на 1 декември 1991 г. с огромно мнозинство украинците подкрепят независимостта си от разпадащия се Съветски съюз. На следващия ден руският президент Борис Елцин признава независимостта на Украйна. На 8 декември 1991 г. лидерите на трите най-големи републики в рамките на СССР - Русия, Украйна и Беларус - подписват Споразумението за създаване Общността на независимите държави, с което се утвърждават като суверенни държави. С това се финализира разпадането на СССР, а по-късно към него се присъединяват още осем държави. Днес ОНД има сайт, който съдържа подробна информация за общността, включително регистър на историческите ѝ документи, сред които е и споразумението за създаване на ОНД. Съгласно член 5: "Върховните договарящи страни признават и зачитат взаимно териториалната цялост и неприкосновеността на съществуващите граници в рамките на Общността". А през 1997 г., в Договора за приятелство между Русия и Украйна, тези граници отново бяха признати от Русия. Договорът е подписан на 31 май 1997 г. от Елцин и от украинския президент Леонид Кучма. Според член 2: "Високодоговарящите се страни зачитат взаимно териториалната си цялост и признават неприкосновеността на съществуващите между тях граници". На 28 януари 2003 г. двете държави подписват договор за границата си. Това двустранно споразумение е регистрирано в ООН през 2016 г. Според преамбюла (на руски език на стр. 2, на английски език на стр. 209) споразумението е действало въз основа на "необходимостта от уреждане на въпросите, свързани с протичането на държавната гранична линия, с цел по-нататъшно укрепване на приятелските, добросъседски отношения между народите на Украйна и Русия". В документа е описано точното местоположение на границата между двете държави и са приложени подробни карти за определяне на границите. А на 5 декември 1994 г. е подписан Будапещенският меморандум, който съдържа гаранции във връзка със съгласието на Украйна да се откаже от ядрения си арсенал. В член 1 подписалите го страни - сред които е и Русия - се съгласяват да "зачитат независимостта, суверенитета и съществуващите граници на Украйна". В член 2 те се съгласяват също така "да се въздържат от заплаха или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна". >>>> https://proveri.afp.com/doc.afp.com.32497CV

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега вече всички се увериха, че бащата на украинската нация е... Путин

    12 Фев 2023 23:39ч.

    Няма друг самодържец, който така да е обединил украинската нация:) Съвременна Украйна не е "измислена" от Ленин и Русия. Самостоятелна украинска национална държава съществува в продължение на две години още преди Червената армия да я превземе през 1920 година: това е Украинската народна република. Тя възниква в резултат от борбата на украинците за независимост от Царска Русия, към която принадлежи по-голямата част от днешната украинска територия до разпадането на империята през 1917. А териториите, които до 1918 година са част от Австро-Унгарската империя, също придобиват независимост и през 1919 година се обединяват с Украинската народна република. Специалистът по източноевропейска история Гидо Хаусман обяснява: "Може да не е било задълго, но важното е, че в края на Първата световна война тази държавна конструкция вече съществува. И не е възникнала просто по милостта на Русия, тъй да се каже". "Абсурдно е да се твърди, че Украйна е изкуствено творение на болшевиките" Историкът Йоахим фон Путкамер също твърди, че Путин изцяло пренебрегва националните въжделения на украинците - както по времето на Царска Русия, така и по-късно в рамките на Съветския съюз. "Ако познаваме дългата история на украинските национални движения, направо е абсурдно да се твърди, че Украйна е изкуствено творение на болшевиките", казва Путкамер, който е декан на Факултета по източноевропейска история в университета "Фридрих Шилер" в Йена. Путкамер е категоричен, че Ленин просто е реагирал на украинското национално движение и на възникналата украинска държава, а не ги е създал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До русороба с 6-те амфетамина

    12 Фев 2023 23:51ч.

    Заради това мислене на ватенките цивилизованият свят се обедини, за да помага на Украйна. Съдбата на фашистка Русия е предрешена. Бавно и полека руската икономика и военна мощ ще бъдат занулени. Западът ще инвестира милиарди в разпалването на местните национализми в РФ, а Китай ще колонизира Сибир и Далечния Изток. След 40-50 години от Русия ще са останали 10-12 немощни държавички, държани на къса каишка от глобалните играчи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма престъпление в Донбас, в което са "изпобити 14 хиляди майки, деца и старци в ДНР и ЛНР в продължение на 8 години, аа съществува военен конфликт – едновременно граждански и международен

    12 Фев 2023 23:52ч.

    Според МНС ( https://www.icc-cpi.int/sites/default/files/itemsDocuments/191205-rep-otp-PE.pdf ) въоръжените сепаратисти са достатъчно организирана група и използват тежко военно въоръжение, за да бъдат класифицирани като страни в гражданска война. Паралелно с това, на територията на Донбас действат и въоръжените сили на Украйна, както и тези на Русия, което превръща конфликта и в международен. По данни на Службата на Върховния комисар на ООН за човешките права и Международната кризисна група, от 2014-а насам в Източна Украйна са загинали между 13 000 и 14 000 души. Информацията, която се разпространява от Кремъл, че това е броят на цивилните жертви в Донецк и Луганск не отговаря на истината. От началото на конфликта през 2014 година броят на цивилните жертви възлиза на 3400 души. 2084 от тях са загинали преди обявяването на примирието, подписано в Минск през февруари 2015 г. Това изчисление включва и 298-те жертви от сваления през юли 2014 г. самолет MH17 на Malaysia Airlines. От данните ясно се вижда, че в периода между 2016 г. и 2021 г. цивилните жертви в региона намаляват драстично. По данни от доклад на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за периода 2017-2020 г., броят на цивилните жертви е 946 души. Според доклада на ОССЕ, от тях 227 души са били на територията, контролирана от украинското правителство, а много повече – 657, в териториите под контрола на про-руските сепаратисти. От цивилните жертви в района, 625 са били ранени или убити от артилерийски обстрел, а 312 от мини и други експлозиви – тоест по време на активен военен конфликт. От военните жертвите за периода от 2016 г. до 2020 г са около 4100 от украинска страна и около 5650 от въоръжените проруски военни формирования. Броят на жертвите, представен от тези данни, включва и цивилните, които са загинали по време на сражения, в следствие на попадане на мини и други военни експлозиви, както и онези, които са починали от естествена смърт, чакайки по гранични пунктове за преминаване от едната към другата страна на отцепените територии. Обвиненията на Москва в “геноцид” не са нещо ново Путин е правил подобно обвинение в геноцид и преди – през 2008 г., преди да започне войната в Грузия. Тогава твърденията, които в момента са отправени към украинските власти – за умишлено изтребление на руското население в Донбас, са насочени към грузинските власти за живеещите на територията на Южна Осетия етнически руснаци. Престъпления, които да отговарят на дефиницията на геноцид в Южна Осетия, не са установени. ( https://www.hrw.org/sites/default/files/reports/georgia0109webwcover.pdf )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трагедията с опожарения профсъюзен дом в Одеса на 2-ри май 2014 е в резултат на провокация на проруски групи към проукраински

    13 Фев 2023 0:12ч.

    Проруските групи за разлика от проукраинските групи са били въоръжени преди идването им в Одеса. Този ден в Одеса се играе футболен мач между местния отбор „Черноморец” (Одеса) и „Металист” (Харков). Преди срещата проукраински настроените феновете и на двата отбора излизат на шествие по улиците на Одеса, заедно с още местни активисти и жители на града – общо около 2000 души. В същото време, на площад „Куликово Поле” пред Профсъюзния дом е разположен палатков лагер на проруска група. Когато разбират за задаващото се шествие, протестиращите бързо събират хора за контрашествие. Техният брой е около 300 души, но според свидетелствата, те са далеч по-добре организирани. Проруските протестиращи се опитват да притиснат проукраинската група на една от големите улици в града. Започва стрелба и от двете страни и няколко души са ранени. Численото превъзходство на проукраинското шествие все пак оказва влияние и проруските протестиращи се разпръскват, като голяма част от тях се опитват да намерят убежище на покрива на Профсъюзния дом в центъра на града. Те са обкръжени и сраженията продължават. Свидетели информират, че и двете страни са хвърляли самоделни бомби коктейл „Молотов” едни срещу други. Използването им води до пожар в Профсъюзния дом. Вратата на сградата е залостена от проруските протестиращи, които са се барикадирали вътре. Пожарната служба не отговаря достатъчно бързо на повикванията и 42 души загиват при пожара. Полицията също не успява да реагира адекватно, въпреки че местните власти са предупредени за очаквана ескалация на напрежението. >>> https://factcheck.bg/nyama-dokazatelstva-za-ubiti-balgari-v-sblasacite-v-odesa-na-2-maj-2014-g/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Украйна не са забранени малцинствените езици и учебниците им

    13 Фев 2023 0:29ч.

    Вие сте толкова загрижени за рускоговорящите, а не за българоговорящите:) Но, както и да е, в Украйна не се забраняват малцинствените езици и учебниците им, а се ограничават по държавните програми след НАЧАЛНАТА СТЕПЕН на образование. За сравнение, да не би да искате и у нас например турския етнос да учат по турски и с турски учебници в държавните ни училища?! През 2017 г. в Украйна са приети поправки в образователния закон, с които се ограничава преподаването на малцинствени езици след етапа на началното образование. Целта на въведените поправки е да се укрепи статуса на украинския като държавен език, а не да се забранят езиците на малцинствата в страната. В чл.7 от Закона за образованието се гарантира изрично правото на лицата, принадлежащи към коренното население или националните малцинства, да изучават своя майчин език в общинските заведения за средно образование или в националните културни дружества. Изучаването на майчиния език не се забранява, нито се прекратява след завършване на етапа на начално образование. Майчиният език продължава да се изучава като отделен предмет след началното училище, но повечето от останалите дисциплини започват да се преподават на държавния език – украински. Освен това в закона още е записано, че “в съответствие с образователната програма в учебните заведения може да се преподават една или повече дисциплини на два или повече езика” – държавният език (украински), английски език и на други от официалните езици на Европейския съюз, сред които е и българският. Когато Русия я приемат в ЕС, тогава украинските ученици могат изучават дадена дисциплина на руски освен украинския ези. Когато Турция я приемат в ЕС, тогава може би и в нашите уилища може да има изучаване на дадена дисциплина на втори турски език:) Или пък македонски, ако приемат Македония в ЕС:) Обаче, вижте какво правят рашистите в незаконно окупираните от тях украински земи - след окупирането на Запорожка област Русия ЗАБРАНЯВА преподаването на български език в населените места в областта, затваря неделните училища и културните центрове, които до моемнта бяха на държавна издръжка на Украйна. Защо не протестирате пред руското посолство за това или не сте с българско самосъзнание?! В статията в линка може да видите и изпратени от безарабска българка снимки на учебници по български език за 8-ми клас. >>> https://factcheck.bg/politicheck-ne-e-vyarno-che-v-darzhavnite-uchilishta-v-ukrajna-ne-se-prepodava-balgarski-ezik/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 23:51 с 6-те амфетамина... Знаем - това е целта от 2015 г. мистър пича Дж. Фридман ни го разкри да се разпадне Русия.

    13 Фев 2023 2:00ч.

    Целта е съсипването на Русия и ще го направят чрез Украйна. Е, там в съседство има интервю с Дж.Фридман. Искаме да нанесем вреди на Русия, казва Фридман? Защо бе, българомразецо робе на парите в 23:51 ч. ОТПРЕДИ 6-8 години се готвят отанес-ите да нанасят вреди на Русия, вместо да работят в партньорство и приятелство с нея. .... Ами от страх бе, Фриднам го казал тогава: ако се съюзят Германия и Русия стават суперсила... Срам за човечеството е подобно мислене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оп, още 5 долара :-)

    13 Фев 2023 10:36ч.

    Евала, днес заработи яко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зомбираните идиоти

    13 Фев 2023 10:40ч.

    имат време да пишат километрични фермани с пълни глупости, наричайки черното - бяло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Фев 2023 13:56ч.

    До "През следващите 30-40 години" Обединен запад няма, нито от руснаци, нито от украинци. Всеки тегли чергата към него и си гледа интереса. За момента САЩ най-здраво дърпат обаче заедно с корумпираните европейски политици, дето са еднодневки, защото при следващите избори са аут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дуда се опитва да манипулира немците,

    12 Фев 2023 20:01ч.

    които още се кумят какво точно трябва да направят. Сметките са доста цинични. Ако Украйна освободи всичките си земи Европа трябва да плати около 1 трлн. евро за 10-годишен план за възстановяване. Ако обаче част от най-засегнатите от войната територии останат под контрола на Русия, Кремъл ще трябва да се бръкне за част от тази колосална сума. Вторият вариант има изключителна екстра - влошаване на жизнения стандарт и политическа нестабилност в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въртят, сучат ...

    12 Фев 2023 20:10ч.

    ... повелята остава - "Война до последния хохол !" До вчера Дуда викаше да не се давали самолети на Киев. Днес вика - "Да дадем всички оръжия !" Всички са просто като мъпети, някой им натисне копчето и веднага се изокат !... Ако войната продължи с години, и Русия , и Украйна загубят по 5 милиона мъже, коя страна ще е загубила мъжете си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не забравяй, че за Запада

    12 Фев 2023 20:30ч.

    са по-ценни украинските жени и деца. Така че сметката от дълга война излиза, поне за западняците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 20:10ч.

    Това го разбраха даже зелените чорапи от форума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    12 Фев 2023 20:15ч.

    Тоя като иска да възпира Русия, що не замнава директно на фронта? Или поне да прати неговите си хора с пушките и танковете барабар? Аман от лицемерници. Дайте да дадем оръжия, че руснаците да изтрепят колкото се може повече украинци. Тия хора ли са, бе? И ние сме с тях??? Акъл имате ли да ги поддържате?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Впрочем завчера

    12 Фев 2023 20:19ч.

    Край Угледар разярени бойци на Азов са разстреляли полски наемници. Нещо стари спомени припламвят между бандеровци и шляхти. Това няма да ви го кажат от скопените медии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А по онзи ден

    12 Фев 2023 20:23ч.

    малко по на юг хора на Кадиров изнасилили цял взвод руски войничета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в Рашата още преди много, много години се роди клонинг от двамата им най-важни

    12 Фев 2023 21:34ч.

    https://static.istories.media/uploaded/images/af6460be4f574cbcbf7671c57d9d70af-1200xautopx_1x.webp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвсем объркахте понятията

    12 Фев 2023 21:39ч.

    Значи, не са хора, тези, които помагат на жертвите, а руснаците, които убиват?! А що се отнася до акъла, рашистите доказаха, че нямат акъл, за да се изправят срещу повече от половината свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борис Киров

    12 Фев 2023 20:28ч.

    Слава Росия!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 22:15ч.

    нАдай се, полуграмотнико. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    12 Фев 2023 20:38ч.

    Жалко за наивните обикновени хора,умиращи за нацистките идеи и умопомрачения.А се искаше само хората да се оставят такива каквито са и да си живеят живота всички заедно.Но не би. Важното да сме туй що не сме били.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандитите на Путин не оставят хората да си живеят живота

    12 Фев 2023 21:21ч.

    Най-тежката психическа болест е, когато човек вземе оръжие и отиде в чужда държава да убива цивилни и умре с вярата, че защитава родината си. Какво има в ДНК -то на орките? Родината се защитава във вашата страна, на вашата земя. Русия има пари за война, но няма пари за собствения си народ. Това е почти всичко, което трябва да знаете. В най-богатата на газ държава в света всяка зима има масови обяви "Дарете дърва!". Във Волгоград за честването на Сталин откриха нв паметник на метри от жертвите му, а преди да дойде Цар Путьо и след като си замина имаше повреди на топлопороводите/ТЕЦ-а, защото кметството няма пари над двадесет години за подмяна на ръждясалите тръби, и руснаците си стоят на студено и/или на режим. В статия в "Комсомолска правда" от 15 юли 2021 г.: " Всеки десети руснак няма тоалетна у дома, а всеки четвърти няма канализация". В Русия минималната заплата е ТРИ пъти по-ниска от тази в Хондурас. ? Русский мир = имитация на живот, бедност, робство, рашистка пропаганда, фалшифициране на историята, наказателни каторги за инакомислещите, забавяне на икономическо развитие и маскирането на всички тези неблагополучия с поредната агресивна война ил ткака наречената СВО за окупиране на съседни бивши съветски републики и кърваво потушаване на всяко национално движение за устояване на културната идентичнст, културна, политическа и икономическа самостоятелност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вежди Рашистов

    12 Фев 2023 21:36ч.

    Русия е най богатата на ресурси държава, а 90% от населението от векове живеят като скотове. Това може да се види само при африканските държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 22:17ч.

    "най-тежката психическа болест е, когато човек вземе оръжие и отиде в чужда държава да убива цивилни и умре с вярата, че защитава родината си." - предполгам, говедарите имаш извнапредвид. примерите ще си ги намериш сам, в нета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йосаряне,

    12 Фев 2023 22:35ч.

    руските фашисти надминаха и нацисти, и говедари, и всякакви други милитаристи. Всички знаехме, че руснаците не са наред с главата, но че ще стигнат до такава изродщина, и най-големите песимисти не очакваха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-тежката психическа болест е ...

    12 Фев 2023 22:50ч.

    Ти явно си я карал. Кажи какво пиеше, та да се запасим и ние. Мерси предварително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Компот от дренки,

    13 Фев 2023 10:43ч.

    за словесната диария.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рускити тролчета тука кАк се възбуждат от резан агарянски

    12 Фев 2023 20:44ч.

    Наследство от монголското робство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоидна Полша

    12 Фев 2023 20:45ч.

    иска да жертва още украинци, сякаш 700 000 са малко досега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 21:13ч.

    "В следващите 50 години Русия няма да намери партньори в западния свят." - а бе, като гледам, в паралелен свят бръмчиш. кой бръмбар ти нашепва, че русия има каквото и да е намерение да търси "партньори" на споменатото, с извинение, място?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Давор Ячков

    12 Фев 2023 21:38ч.

    Е няма проблем да се изолират като Куба и Северна Корея, имат право на подобен избор :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    12 Фев 2023 22:18ч.

    ясен си. у лево, молим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дранг нах остен, за пореден път. Да напомним на забравилите:

    12 Фев 2023 21:57ч.

    "А за какво ни е такъв свят, ако в него я няма Русия?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светът ще пребъде и след фашисткия режим на Путин

    12 Фев 2023 22:04ч.

    А за какво ни е такъв свят, ако в него я ИМА Русия на Путин?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин преигра

    12 Фев 2023 22:39ч.

    със заплахите към света. Сега ще плати с най-ценното си - властта. Трябва да е много благодарен, ако го оставят да изживее спокойно старините си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за какво ни е такъв свят, ако в него я ИМА Русия на Путин?!

    12 Фев 2023 23:16ч.

    Ще ти задам този въпрос в най-скоро време, когато пак ще я ИМА Русия, но не на Путин. Тогава, предполагам, ще ти се иска пак да я ИМА Русия на Путин. Само потрай още малко - най-много година и нещо. След това ела пак. А до тогава - чети, но преди всичко - мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха дано !

    12 Фев 2023 23:33ч.

    Да я има Русия и без Путин, но тогава границата ще опре на Краков, щото договорнякът ще свърши. И тези дето кълнете на "Путин" днес, ще ревете "Къде е Путин !"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ще опре на Краков,

    12 Фев 2023 23:45ч.

    А, не! Никакъв Краков! Този път - до Атлантика и минимум по 1/2 от територията на днешните 4 скандинавски страни. След като отказаха първото предложение /до границите на НАТО от 1997 г./, ще последва второ, далеч по-изгодно от първото. Така се прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логореята

    12 Фев 2023 21:58ч.

    Един никаквец от безнадеждните фенове на оджендърения Запад тая вечер се е умопобъркал. Активността на тая обратна резба предизвиква само безкрайна насмешка и презрение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    12 Фев 2023 22:17ч.

    Този човечец много иска да вкара Полша в небитието. Може и да успее.. Нацистките гадове искат реванш. Ще бъдат смазани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    12 Фев 2023 22:31ч.

    Паникьосани, паникьосани.. Знаят че Русия може да бъде победена само с ядрено оръжие-но какво и кой ще остане след това..Такова нещо като Полша и Западна Европа изобщо няма да ги има. За нас да не говорим.Това ли е целта..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Фев 2023 23:14ч.

    И с ядренно оръжие не могат да победят Русия! Те ако можеха до сега да са го използвали! Русия начело с руските олигарси 30 години се опитваше да се интегрира в западния свят и въпросните олигарси да си харчат заграбените пари на запад, но не би! Запада начело с наглосаксите е толкова алчен, че прекали и повечето от руснаците разбраха, че те окончателно ще бъдат ликвидирани, за да може запада да им разграби земите и природните ресурси. Не се спря запада пред никакви граници, въпреки щедрите обещания за неразширяване на "мироопазващия" военен блок НАТО, той бавно изпълзя до самите граници на Русия! Сега трябваше съвсем официално да влезе и в Покрайна, не че не бе го направил предварително още от 2014 г. От тогва започнаха и най-наглите опити да се предизвика Русия да отговори военно! Путин 8 години се надявааше, че запада най-сетне ще се вразуми и ще спре, но не стана! Сключиха се 2 споразумения-Минск 1 и Минск 2, които всъщност искаха само едно-да се оставят руснаците в Покрайна на мира, като им се даде известна автономия, като гаранция за това, че няма да бъдат преследвани, че говорят руски. Но запада нямаше интерес от това. Неговият интерес бе да се сблъскат украинските националисти ( руските македонци) с Русия, за да се отслаби Русия! Сега се оказа, че и западноевропейските държави ще ядят дебелия, защото трябваше да спрат да използват евтините руски енергоресурси и суровини! В резултат голяма част от техните силно енергозависими производства спряха и ще се прехвърлят в САЩ, защото например газа там е 7 пъти по-ефтин от газа в Европа! Но Европейските лидери с изключение на Орбан са все американски калинки и вървят срещу интересите на народите си с помоща на зомбиращото действие на средствата за масова дезинформация! До кога ще продължи този процес не мога да гадая, но мисля, че скоро ще му видим края, защото другата алтернатива е ядренна война от която Европа ще се превърне в радиоактивни руини, защото е пълна с американски военни бази! За съжаление и нас няма да ни подмине подобна съдба, защото нашите новоеничари разрешиха на САЩ да разположат и у нас военни бази!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 22:51ч.

    Жив вашия Путьо от тая война няма да излезе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сигурен съм,

    12 Фев 2023 23:21ч.

    че ти, ако идеш да участваш в тая война, ще излезеш жив. А дано, защото след това - жална ти майка. Няма да ти се размине. Ще завиждаш на Путьо. Всъщност, ти друго едва ли можеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    12 Фев 2023 23:26ч.

    Сещам се как свърши Мусолини.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никой не е излезнал жив ...

    12 Фев 2023 23:30ч.

    ... от живота, мужльо. Ти също ще го напуснеш умрял. Това са природни закони. Единственият съспенс е този, дали Анушката ти вече е разляла олиото . Но ти това не моеш го схвана, щото си атеистичен дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДА, С ПУТИН И С ВСЕКИ ОТГОВОРЕН ЛИДЕР Е НЕВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРЕГОВАРЯ, КОГАТО ГО ОБГРАДИШ С ВОЕННИ БАЗИ

    12 Фев 2023 23:43ч.

    И когато тази обградена с военни бази страна се случи да е велика сила с ядрено оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    13 Фев 2023 0:25ч.

    От 1000 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обградена, колко да е обградена?!

    13 Фев 2023 1:07ч.

    Ако Русия на Путин е умрала от страх, да цуне ръка, да се помоли и може да бъде приета в НАТО:) А сега малко география, да видим колко км са границите между Русия и НАТО. Общата дължина на държавните граници на Русия възлиза на 57 946 km. В момента границата по суша между НАТО и Русия е 1300 километра. Тя би се увеличила двойно до 2600 километра, ако Финландия се присъедини към Алианса. Да не забравяме, че заслугата Финландия да се кандидатира за НАТО е на товарищь Путин. И ако се страхува от доближаването на НАТО до Москва, то защо да не си спомни какво направи в Грузия - това, което сега прави в Украйна. Е, колко да е обградена Русия от НАТО вижте на картата. ----> https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c3/Map_of_NATO_chronological.gif

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Фев 2023 1:39ч.

    Модератора, може още сто пъти да ме изтриеш, но това няма няма да промени факта, че Дуда е трето поколение нацист. Няма да промени факта, че дядо, му е бил приятел на Степан Бандера. Няма да промени факт, че дядо му е взел участие в кланетата през 29 – 30 септември 1941 в Бабин Яр

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    13 Фев 2023 2:05ч.

    Модератора, извинявай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • евроатлантик

    13 Фев 2023 1:50ч.

    Не зная Дуда колко има по история, за да твърди, че руски войници в Европа е имало за последен път в Париж след войната с Наполеон?! За да си опресни паметта, да чуе едно съвсем скорошно изказване на германски депутат в Бундестага: "Искате да пращаме танкове в Украйна за да воюват с Русия? Нашите деди го направиха, подкрепиха ги и бандеровците, а после руските танкове дойдоха в Берлин! Отвън още има два, виждате ги всеки ден, когато идвате на работа..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, как удобно забравяте кога руските войски нахлуха в Унгария и Чехословакия

    13 Фев 2023 2:07ч.

    Унгарската революция от 1956 г. и инвазията на Чехословакия през 1968 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народите не се уплашиха от руските войски

    13 Фев 2023 2:19ч.

    защото бунтовете бяха подстрекавани от западни агенти, има разсекретени документи, които разкриват, че САЩ са искали да разбомбят самата Русия още в 1946 г. обаче нямало как да оправдаят пред американската общественост - защо нападат довчерашният си съюзник. И още факти срамни ще излязат на светло. Така че добре че нахлуха тогава - защото държавите от Източна Европа просперираха в мир, спокойствие, чиста храна и здраво население, и благополучие за всички, а не за избрани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Путин може да спечели и не знаем къде ще спре", предупреди Дуда.

    13 Фев 2023 2:14ч.

    Пане Дуде, ще спре там докъдето искат народите - обикновените хора, а не властващите върхушки гушки. И второ, никой няма да ви се бърка във вътрешните работи на държавите, (срещу което вие Полша най-много протестирате в ЕП ,факт) единственото условие и преди когато 45 години ЗАЕДНО живяхме в мир и благополучие с Русия е, спазване на блоковата дисциплина. Русия само даваше ресурси и купуваше цялата ни продуция и на Полша и на България , и на Чехия и т.н. Тъй че няма от какво да се страхувате - никой няма да ви вземе авоарите и да ви налага социални санкции, Вл.Владимирович държи на думата си - ето похвали се израелският премиер Нафтали Бенет обещал му, че няма да убие Зеленски и той излязъл от бункера, такива работи, та споко пане Дуде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като гледам какъв зор са дали от Козяк на профашистките тролове, виждам, че САЩ са пред колапс

    13 Фев 2023 2:26ч.

    За хода на военните действия няма нужда и да се споменава. Русия печели уверено. Както винаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    13 Фев 2023 2:35ч.

    Ами победа на Русия ще означава край на демокрацията в световен мащаб; край на сините ни мечти за свободен живот, за което се борихме и пяхме, хванати за ръце, на сините демократични митинги. Трябва да се даде решителен отпор на надигащия глава и раззинал огнедишаща паст съвецки комунизъм и тоталитаризъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краят на евроатлантизма е неизбежен като съдбата

    13 Фев 2023 2:48ч.

    Свиквайте, полезни идиоти такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къртачка на миФки !

    13 Фев 2023 8:10ч.

    Фъркатичко, много кефиш ! За който схваща от ирония, де...Продължавай в същия стил !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    13 Фев 2023 9:30ч.

    Не, просто джендърско-либерал-колонизаторите ще си отидат... А това е само добра новина! ЗапднаЛАта цивилизация си отива и това е просто исторически неизбежно! Просто цикли на възход и падение...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    13 Фев 2023 3:05ч.

    “Русия може да спечели войната”. Това е много смешен виц. Все едно да кажеш: Слънцето може да изгрее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изящният еврооптимист от миналия вторник

    13 Фев 2023 3:27ч.

    " — Защо плачете, госпожа Паливецова? — попита Бретшнайдер. — За три месеца ще спечелим войната, ще дадат амнистия, вашият мъж ще се върне и тогава ще му дръпнем едно пиене за много години. — Вие може би не мислите, че ще спечелим? — обърна се той към Швейк. — Как не ви омръзна да ги дъвчете все едни и същи — каза Швейк, — трябва да се спечели и туйто. Но сега вече трябва да си вървя в къщи."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ех, Дуда, Дудичка!

    13 Фев 2023 9:21ч.

    Русия ще спечели войната в Украйна при всички положения, така че, по-добре спрете да се хабите излишно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия няма да спечели войната, защото

    13 Фев 2023 9:25ч.

    Русия не трябва да спечели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    13 Фев 2023 14:05ч.

    Дуда е предател на националните интереси на Полша, но както казват: Всеки народ си заслужава тези дето го управляват. Войната я печелят САЩ, Китай, Турция, Индия, а губещите са Украйна, Русия, ЕС (с изключение за Унгария).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи