Андрей Райчев: Нинова се държа с Ваня Григорова като свекърва към снаха

Андрей Райчев: Нинова се държа с Ваня Григорова като свекърва към снаха

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ваня Григорова постигна гигантски успех, който по никакъв начин не се предвиждаше. В хода на нещата тя отиде на немислимите за нея 20 на сто, след това отиде на балотаж. Не се сещам нито един анализатор да го е предвиждал това и изведнъж тя успя да набере още 90 000 гласа. А и за една бройка да бие". Това каза пред "Дарик радио" социологът Андрей Райчев.

Във връзка с изказа ѝ след изборите и фразата за "ла*номета", Райчев коментира: "Протестърът може да прави такива неща, такива неща не може да прави властта. Тя е протестър. Това, че протестърът стига до крайности, публиката не го схваща като нарушаване на ролята, докато властта няма право на такова нещо". Социологът подчерта, че когато си на власт, си директор и тогава нямаш право да се държиш като ученик.

Той добави, че не е ясна линията, както и не са ясни отношенията на Ваня Григорова с БСП. Райчев оприличи поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова към Григорова като отношение на свекърва към снаха и го дефинира като "амбивалентно отношение". "Каза (*бел.ред. Има предвид Нинова), че снахата прави много хубави баници, но не ѝ спомена името нито един път, тя казваше "нашата кандидатка, кандидатката". Тоест, казва "Да, това е жената на сина ми и това е хубаво за нашето семейство, но от другата страна - ах, тази...", анализира още партийното поведение Райчев.

По темата с репликата на Ваня Григорова за скъпия часовник на Васил Терзиев, социологът сподели, че го е "заболяло сърцето", защото Григорова "е жена, идваща от толкова беден слой", която "не различава скъп часовник от апартамент. Това е човек, който казва, че не знае откъде са парите за кампанията ѝ. И съм сигурен, че е така".

Той определи обаче обратната атака - за твърденията колко скъпо било колието ѝ - като "израз на безсилие". "Да се твърди, че Григорова е скрит богаташ, издава безсилие", подчерта социологът.

"Никой не очакваше Григорова като противник, нямаше никакви заготовки. Очевидно беше, че очакванията са ГЕРБ и Хекимян да е противникът. Там бяха много ясно наредени стрелковите оръжия. И там вероятно щеше да доведе до пълно размазване на втори тур, защото въпросът беше да се натисне по дискурса "корупция", "Фандъкова" и т.н. Изведнъж се появява Ваня Григорова, която е крайно лява. А в момента има дефицит на ляво... В паниката си, те (*бел.ред. Има предвид опонентите) извадиха това, че е от ромски произход - което е безобразно да идва от едни либерални хора - извадиха старите си оръжия", възмути се Райчев.

По думите му три са класическите оръжия от 90-те години, с които се казва, че някой е лош - комунисти, ченгета, руснаци. "Само че тя не е комунист, ченге съвсем не вървеше, защото това беше при синия кандиат. И остана руснаци - и Григорова, горката, която не беше казала нито една дума за руснаците, я натикаха там", коментира той. Според него не е удачно тя да коментира темата, защото нямала връзка с управлението на столицата.

Припомняме, че Васил Терзиев е победителят в кметската битка за София, стана ясно от окончателните резултати, публикувани в сайта на ЦИК.

Терзиев печели 48.20% на сто, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175 044 от гласовете в столицата. Ваня Григорова има 46.89% или 170 258 гласа.

Вот „Не подкрепям никого" са дали 17 834 души в столицата, или 4.91%.

Източник: "24 часа

 

 

Коментари

  • smb

    12 Ное 2023 9:23ч.

    Заглавие тип ИА ПИК "Шок и ужас". Някой казал нещо страшно, но като прочетеш се оказва, че никой нищо не е казал, ами някой си е помисли, че, ако някой друг би бил казал нещо, то най вероятно би било много страшно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПИК си смучат от пръстите

    12 Ное 2023 10:38ч.

    Понякога се лъжа да влизам там, то някакво ровене в чаршафи, някакви "факти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    12 Ное 2023 11:37ч.

    забавни са, сега каузата им е гешев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    12 Ное 2023 9:25ч.

    Осъзнайте се, спрете се и се обединете в "ляво" под антинатовски и анти-ЕС знаме! Заемете достойно отношение и получете ясно и открито лице и ще получите масова подкрепа още на следващи избори! ЛЕВИЦАТА, БСП, Възраждане....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Забравил си

    12 Ное 2023 9:38ч.

    Пенсионерския съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дръж се за Младежкия съюз на 40 годишните

    12 Ное 2023 10:39ч.

    И си го закопчей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    12 Ное 2023 10:06ч.

    Нинова ревнува! Трудно се отстъпва път на младите!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    12 Ное 2023 10:34ч.

    за какво да ревнува, че от 0,4% на евроизборите за григорова като независим ѝ вдигна популярността до 50% като кандидат на БСП, кой я знаеше преди, абсолютно неизвестна и нинова я направи известна, не ренегатите от т. н. левица, случката е точно като петков и президента, направи от един случайник премиер на България, който ни вкара дори в международни скандали, след записите няма вече срещи с урсула, както фамилиарно я нарича, нито селфита

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • период на апробация

    12 Ное 2023 10:49ч.

    Не е същото като Петков и президента, Петков е един много ограничен и конюнктурен човечец, а Григорова му е нещо като антипод в живота. И не беше толкова неизвестна, аз например й следях изявите по медиите в качеството й на синдикален експерт още от 2015 г. и още тогава веднага ме грабна с хъса и способностите си. Познавам и хора от големи фирми, на които е помагала с експертизите си и те са я оценили доста отдавна. Не си кривете душата или поне не бързайте с изводите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    12 Ное 2023 11:02ч.

    а петков е бил протестър 9 години, съосновател на ДБ, но е напуснал или са го отстранили, като служебен министър беше много изпълнителен и направи добро впечатление, всички го харесвахме, говори се че за министър е бил предложен от алексей петров, президентът не отрича

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обикновено празноглавие

    12 Ное 2023 11:26ч.

    Ами толкова ви стига акъла значи, да харесвате един празен сламен човечец. Той дори не е красив, ама ПР-ът, вкл. и покрай Лена, явно си е свършил работата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    12 Ное 2023 10:15ч.

    Както посочих в два коментара, ако се не лъжа, Нинова е по женски злобна към Григорова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости

    12 Ное 2023 10:41ч.

    Нинова е много балансирана, просто овладяването на структурите на БСП е важно за някого. За кого?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    12 Ное 2023 11:08ч.

    Нинова била балансирана? Сигурно е балансирано даже да не се обадиш на кандидата си след изборите и да давате различни пресконференции. Смешни смешки. Ама като за деб%%%иди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иа обаждане по телефона на Нинова към кандидатката

    12 Ное 2023 15:04ч.

    Но Ваня Григорова не й е вдигнала и в ефир излъга, че не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    12 Ное 2023 10:29ч.

    Почна се. Все питам: Първо Нинова: КОЙ и предложи Р. Радев насила да го наложи и с компромис с Йотова( номинация на столичната БСП) да влязат в Президенството. Не е Решетников. Питам И. Таков: КОЙ предложи В.Григорова - от десният синдикат " Подкрепа" , винаги воюващ с БСП , за "ляв" кандидат? Когато станат ясни отговорите ще се разбере КОЙ дърпа конците зад завесите. Григорова събра толкова гласа защото обра протестния вот срещу ПП-ДБ. Погледнете с колко общински съветника разполага т.н. "ляво обединение" с ВОДАЧ на листата Григорова. Спомням си, че и М. Манолова беше на балотаж с Фандъкова, но стана ли "лявото обединение"? НЕ. И всички забравят ( нарочно ли?) , че на Нинова след по-малко от година и свършва мандата (вторият) на Позитано. Григорова сама заяви, че не е член на БСП и няма как да заеме мястото на Нинова. Какви свекърви , какви снахи, бе Райчев. Или в главата ти се върти, че твоите дъщери ги очаква съдбата на "снахи" и за това ги правиш тези сравнения. Вчера пък един спец заявил , че Григорова била истински европейски социалдемократ. Като гледам Шолц и подобните му социалдемократи, и ако очакваме те да оправят България има да чакаме много дълго. Те превърнаха мотора на Европата (Германия) в една моторетка. Какво ли ще стане с нашата раздрънкана каруца не мога да си представя. Бъдете здрави! И както казва Сула: "Картаген първо трябва да бъде разрушен", а лед това да се надяваме на нещо хубаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    12 Ное 2023 10:39ч.

    именно, манолова също обра протестния вот и после взе да се разграничава от нинова и БСП, нинова да престане с гражданските квоти, те вредят на БСП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голямо ухажване на Григорова

    12 Ное 2023 10:43ч.

    То е вредно, за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Ное 2023 11:07ч.

    Точно така направи Костадинов, никакви граждански квоти. Което въпреки по-слабите резултати сега ще му донесе позитиви в дългосрочен план. Гражданските квоти са възможността разни соросови непеота, бизнес кръгове и мутренски опг-та да пробутват свои марионетки в партийните листи. Има и изключения разбира се, които оправдават правилото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този хлъзгав "младеж"

    12 Ное 2023 10:36ч.

    Не е чувал за Подкрепа или Тренчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    12 Ное 2023 10:37ч.

    Един милионер, който се жени и развежда не знам си колко пъти, ги разбира тези отношения свекърва-снаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като го чух, при Карбовски като каза

    12 Ное 2023 10:44ч.

    Че Арестович/ Люсенка бил много умен и забрави го тоя за фактор. В главата му е химическо чистене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    12 Ное 2023 10:56ч.

    Григорова тепърва ще избуй като бурен какъвто не е виждан в българската политика, от времето на агент - "АНГЕЛОВ”, „СЕРГЕЙ”, „САВА”, ще каже някой че Mеди беше умен, но тази е чародейка и вече е програмирано, щом хора като Райчев са се захласнали по нея! Отделно ще има як американски П.Ръководство, директно по линия на Галя от посолството! Очаквайте циганизирането на България да се официализира и Ваня ще бъде катализатора! То и сега положението е плачевно но поне е "Don't ask, don't tell".... като настъпят DEI - ESG* тогава ще стане страшно! *ESG са екологични, социални и управленски фактори, а DEI е абревиатурата, която означава разнообразие, равнопоставеност и включване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    12 Ное 2023 11:00ч.

    Голфърът-цоциолог Райчев просто транслира гласовете на Станишев, Кирил Добре, Гергов, Борисов, сараите и европейската джендър неолЕберелна пасмина, общо взето всички, които за около 20 години ни докарах на тоя хал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    12 Ное 2023 11:29ч.

    Абе защо никой не коментира не само тоталната излагация на социолозите с екзитполовете, ами и предварителните им данни, извличани от респонденти, барабар с "прогнозите" им преди изборите? Никой не предвиди това, което стана, което още един път показва, че си заслужават прозвището "цоциолози". Е, Райчев не е от теренните специалисти, той е социален теоретик и критик, ама да не забравяме, че би следвало да се изчерви заради провала на гилдийното си братство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Ное 2023 11:48ч.

    Андрей Райчев, Андрюшuа, както мило го нарича близките му, трябва да почерпи Нинова. Той е единственият щастливо губещ анализатор, изтеглен в томбола на Позитано 20, веднага след отминалите избори. Наградата за видния социолог е карта, която му позволява безплатно да се облекчава във всички тоалетни на територията на голяма столична община. Освен това той получава и премия за най-невярна социологическа прогноза. Тя е последен модел ръчен преносим лайномет с изкуствен интелект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи