Андрей Райчев: Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното

Андрей Райчев: Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното

"България за първи път се разминава с Европа по същество в три неща", каза социологът Андрей Райчев в "Тази сутрин" по БТВ. 

"Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното. Второ, масовият човек в Европа е абсолютно убеден в зеленото, нашите не щат. Третото, е тази цялата серия либерално - гей, там се разминаваме много", твърди още той. 

Според него се променят позиции по фундаментални въпроси. "Например, по въпроса да има ли главен прокурор изобщо в България. Известно време всички твърдяха, че няма да има главен прокурор", казва той. "Даниел Вълчев каза: Нямате главен прокурор, получавате 30 потенциални Гешевци", добави още социологът.

Според него, самото ни правителство е сглобено по еклектичен и неестествен начин. "То е брак по сметка", смята той. 

Това разминаване е много опасно нещо и затова ни трябва време това напрежение да спадне, смята още той. "Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, но България като цяло няма съмнение, че трябва да продължи да съществува в тези два съюза. Нарушаването на това би довело до огромна катастрофа в страната", твърди Андрей Райчев. 

Според него, разминаването ни с Европа е по съдържанието на своята политика и това е т. нар. проблем "Костадинов". "Не Костадинов създава проблема, а проблемът създава Костадинов", казва той. Правителството няма да продължи повече от година, смята още той.

 

Коментари

 • Андрей Райчев: Масовият европеец е абсолютно убеден

  15 Юни 2023 12:41ч.

  и откъде черпи тази убеденост Райчев? от фалшиви допитвания?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не са фалшиви допитванията

  15 Юни 2023 12:47ч.

  Фалшиви допитвания друг път. Всеки, който има има познати българи, живееещи от години в Европа-та знае колко промити мозъци са вече, а местните са гарантирано такива.. Изключенията са в бившата Източна Германия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Не са фалшиви допитванията 15 Юни 2023 9:47ч.

  15 Юни 2023 13:13ч.

  виждал ли си въпросите от подобни допитвания? витиевати и неясни, даващи заключение, а не търсещи мнение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 15 Юни 2023 9:47ч. Фалшиви допитвания друг път. Всеки, който има има познати българи, живееещи от години в Европа-та знае колко промити мозъци са вече, а местните са гарантирано такива.. Изключенията са в бившата Източна Германия.

  15 Юни 2023 13:18ч.

  Факт! 4-5 години следване в Ойропата са му достатъчни на българското студентче, за да се превърне в евро-либердлно зомби от най-фанатичните. Не дай Боже слепо да прогледне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спешно!

  15 Юни 2023 16:33ч.

  Райчев, спешно потърси медицинска помощ! Не е срамно, на всеки може да се случи да загуби здравия си разум.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радо

  15 Юни 2023 19:33ч.

  Наскоро се върнах от Словакия. Разговарях с един словак, който казваше "украинците са ангели, руснаците са демони". Беснееше, че 50% от словаците (по негови думи) не мислят като него. Дори, цитирам "изгарям от желание да пребия всеки, който не споделя мнението ми"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До горните

  15 Юни 2023 22:48ч.

  Райчев не е от любимите ми анализатори, но тук за съжаление е прав. Вече съм писал тук под подобна тема моите наблюдения. Канада скоро сключи договор за купуването на 88 броя Ф-35, като краденето превишава това в България многократно, а като главна причина бе "защитата на Канада от евентуално нападение на Путин" - тук става за баснословни държавни борчове, които ще загробят канадците. Още, погледнах профила на моя позната германка - във Фейсбук над 50% от германците са сложили украинското знаме на профилите си, в това може да се уверите сами. Т.н. запад ненавижда Русия, говоря както за елита, така и за обикновените хора --- това са моите лични впечатления. Наистина, напоследък следя Redacted, има доста мислещи и критични хора в САЩ, но те са малцинство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Относно заглавието и втория абзац

  15 Юни 2023 12:42ч.

  Благодарим за комплимента!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, но България като цяло няма съмнение, че трябва да продължи да съществува в тези два съюза. Нарушаването на това би довело до огромна катастрофа в страната", твърди Андрей Райчев.

  15 Юни 2023 12:43ч.

  ти да видиш. а как наричаш сегашното състояние на страната? благоденствие?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ние сме най-проевропейската нация..."

  15 Юни 2023 13:22ч.

  Ти, Райчев, подобните ти аналЛизатори и умно-крас/д/ивата шлака може и да сте проевропейска нация, но ние останалите над 90% сме пробългарски народ, защото за да си народ трябва да си знаеш рода, езика и да си въцърквовен, а вие с проевропейските си претенции сте безбожници и мязате на свини пред копанките си, очакващи цвик като подаяние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ние сме най-проевропейската нация" - лъже с апломб и без да се изчервява. Но нали трябва да се запази накраденото

  15 Юни 2023 13:54ч.

  За такива - екзекуция с глад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лекуващ лекар

  15 Юни 2023 14:33ч.

  Ние кочината Булгаристан сме под дъното с тия съюзи като Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО и ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз, ама трябвало да сме там !!! Така повелявала ГЛУПОСТТА ЧОВЕШКА !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, Райчев е прав.

  15 Юни 2023 18:19ч.

  Да, ние сме най-проевропейската нация, не защото, като културен тип сме западноевропейци, не защото споделяме историческата русофобия, зеленост и джендърност на западния протестант, а чисто прагматично - искаме да можем да пътуваме, учим и работим свободно в едно исторически от колониализма създадено по-богато пространство. Ние сме нещо, като близкоизточните мигранти - културно презираме и подиграваме запада, но искаме да имаме достъп до богатството му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  15 Юни 2023 18:56ч.

  ние няма нужда да сме ПРОевропейци, ние сме европейци и винаги сме били от Аспарухово време

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината

  15 Юни 2023 12:45ч.

  празни, платени приказки! Масовият европеец презира зелените, джендърни фашисти и затова стандартните партии ГУБЯТ всякакава подкрепа, те доведоха до хиляди фалити, унищожиха образованието, направиха непосилни наеми и хранителни стоки, увеличиха смъртността с 4% (за сега), преследват инакомислещите…., продължават една убийствена война , като наливат оръжия и унищожават индустрия , дом, здравеопазване, увеличиха криминалността- всеки ден заклани хора във влакове, по площади, станаха още по-корумпирани…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Haho

  15 Юни 2023 13:10ч.

  Вярвайте си, промитите мозъци на запад преобладават. Или процентите по Иво Христов са повече от 80.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • истината 15 Юни 2023 9:45ч. празни, платени приказки! Масовият европеец презира зелените, джендърни фашисти и затова стандартните партии ГУБЯТ всякакава подкрепа...

  15 Юни 2023 13:26ч.

  Масовият германец особено източният масов германец го сърбят ръцете и само чака удобният исторически момент, за да почисти къщата си според древните германски и прусашки разбирания ред и порядък.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГДР ще бъде възстановено под формата на Прусия, със Силезия, Данциг и някои други части от т.нар. "Полша"

  15 Юни 2023 13:56ч.

  Ня ляхите изход на море не им трябва. На Румънците също.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  15 Юни 2023 12:47ч.

  Единствено това малко разминаване ми дава капчица надежда,че убийството на България ще ни се размине.Може би?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Черното е черно, бялото - бяло.

  15 Юни 2023 12:48ч.

  "Една лъжа и т.н." и "Дайте ми средствата за масова и т.н." Новите гьобелсчета правят всичко възможно това да се случи. Да, ама не!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ***

  15 Юни 2023 12:52ч.

  Лакърдии на принципа "и вълкът сит, и агнето цяло".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя и той е един

  15 Юни 2023 12:59ч.

  лаладжия. Какъв ЕС, какво НАТО. Тея хора наистина или са слепи, или са платени или нямат връзка с мозъка си. Ние сме под дъното с тея съюзи ама трябвало да сме там. Абе яяяяя си е...... майката

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на Райчев!

  15 Юни 2023 13:01ч.

  Днес отново се иска смелост да се казва истината. Благодаря на Андрей Райчев, че говори. Видеото за съжаление го няма никъде...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мара канибала

  15 Юни 2023 13:08ч.

  Не съм разочарована от ума му - знам го, че го има, дразня се от лъжите му, повтарящи опорките на спонсорите му. Изобщо категорията "продажен интелектуалец" покрива нагледно една от най-свирепите форми на високоплатената лакейщина. Така беше при соца, така е и днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Юни 2023 13:08ч.

  Едно знам със сигурност, каквото е останало в Европа като принадлежащ към европеидната раса, въобще не му пука и не прави разлика между украинец и руснак! А на останалите просто им плащат, част е от корпоративната нератива която се изисква за да ти заредят електронната паничка на краят на месеца...агитпроп по радио точката, всеки да си закичи лентичката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • масовият европеец

  15 Юни 2023 13:09ч.

  Масовият европеец не знае, че има България, а ако знае, не знае къде е. Никога не е гледал руски филм или чел руска книга. Гледа опаковката, която му пробутват по телевизора и като му кажат, че е опасна за здравето се съгласява веднага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  15 Юни 2023 16:20ч.

  Масовият европеец бърка София с Букурещ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чудя се, четат ли изобщо хейтърите тук

  15 Юни 2023 13:35ч.

  Взе, че се намери публична личност да каже истината по официална телевизия и отгоре му се изсипва камара хейт от хора, които той с изказването си защитава. Казаното е абсолютно точно и е в разрез с всички днешни опорки. Къде ги открихте за да плюете? Къде ви е акъла???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акълът ни е в паметта за изминалите 33 години и всичко, което ни причинихте. Не можеш да защитиш незащитимото. Райчев е незащитим предател.

  15 Юни 2023 13:59ч.

  България е бременна с една Вартоломеева нощ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Казаното е абсолютно точно"

  15 Юни 2023 14:02ч.

  Кое изобщо му е точното, за да бъде чак "абсолютно"? Айде не ни вземайте за будали хептен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прав ти път пич

  15 Юни 2023 14:08ч.

  Продължавай да мразиш и все по-добре ще си. За сведение преди 33 години съм бил на 3 :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • съвет

  15 Юни 2023 14:16ч.

  Тогава се въздържай от изказвания за "онова време", не го познаваш, защото си бил невръстен. И ограничи възклицанията за нечия правота.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 15 Юни 2023 11:08ч. Продължавай да мразиш и все по-добре ще си. За сведение преди 33 години съм бил на 3 :)))

  15 Юни 2023 15:37ч.

  Лошото е, че според разсъжденията ти след 33 години си си останал умствено на 3, не ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  15 Юни 2023 13:40ч.

  Това да приказваш на ангро е като да си построиш голф игрища и да се правиш на голям демократ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти

  15 Юни 2023 14:10ч.

  Тази война между Русия и Украйна е напълно безсмислена за масовия българин, но избиването между бели и православни за един народ, който много обича да се прави на жертва, но всъщност целия свят е тяхна жертва, тази война е точно по вкуса им, защото накрая като се тегли чертата, пак те ще са най-големите облагодетелствани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  15 Юни 2023 14:13ч.

  Извод: Излиза, че българинът, като цяло и в сравнения със средния европеец е много по-трезво мислещ, с по-висока обща култура и много по-труден за манипулиране и доктриниране. Ами, това са си направо добри новини!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  15 Юни 2023 14:16ч.

  защото не сме гмо мозъци 78 години европа живя в мир но това не се харесва на сащ трябва бизнес и печалби всъщност впк на сащ ги праща в конгреса прави ги министри депутати прокурори кметове сега се опитват с македония да повторят сценария с украина

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гларус

  15 Юни 2023 14:22ч.

  Масовият европеец, както и масовият българин по нищо не може да отличи един руснак от един украинец. Варна е пълна с украинци и всичките говорят на чист руски. По какво да ги отличиш, освен по номерата на колите им? И даже във Варна не се мразят помежду си. И от двете държави има предостатъчно хора още от преди войната и се разбират. Те и сега щяха да се разберат без война, ако не беше Майдана и западната намеса. Сега се трепят руснаци и украинци дето са си абсолютно братски народи, а ВПК на САЩ трупа милиарди от новите поръчки. Европа с тъпите санкции влезе в рецесия и се оказа, че грам не е готова за война, щото вместо да поддържа трениран и оборудван контингент са и по-важни правата на ЛГБТ персонала в армията. Половината военни министри в Европа са жени дето грам не разбират от военно дело, нито имат някакво дори теоретично военно обучение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • медиен експерт

  15 Юни 2023 15:22ч.

  Масовият европеец е като масовото говедо - тъп и вярва на властите на 100%. Ако властите му кажат да се гръмне, масовият европеец го прави без да мисли. Българите са друга бира. Кой разбрал - разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нАТО и ЕС доведоха България до огромна катастрофа

  15 Юни 2023 15:32ч.

  Райчев няма очи да види огромната катастрофа, която днес се нарича България? Българин ли е Андрей Райчев или е анти-българин? Еничар на нАТО, САЩ и ЕС? На Бог ли се моли или разчита на дявола? Как не можа да види, че българският народ изчезва? - Сигурно не се счита за част от него и затова не вижда катастрофата. Вече сме шест милиона българи, но така наречените "евреи" от 2000 преди 30 години, вече били 5000, според д-р Оскар. Много му пука на Райчев, че България изчезва! А България ускорено изчезва именно откакто е в нАТО и в ЕС.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Абсолютно вярно - тези два съюза пратиха първокласната индустриална държава България с над 9 милиона души население в Третия свят

  15 Юни 2023 16:16ч.

  Да поставим социологическа задача на интелигентният и високообразован г-н Андрей Райчев, която се състои в следното: да изследва как така аджеба при РАЙСКАТА ЗЕМЯ от 111 000 кв.км една човешка длан, пребогата с всичко - води, гори, злато, мед, желязна руда, въглища, уран, олово, цинк, диаманти и скъпоценни камъни (откривани в изобилие в златните ни находища) плодородни почви, отличен климат, планини, море, реки, население БЪЛГАРСКИ ген надарен природно с ОТКРИВАТЕЛСКИ дух (най-големите изобретения в света са от българи, вкл. чудесата на гугъл, пегас и т.н., ама мълчат и ни унижават, Бойко колко знае само) ........ та да изследва социолого-икономически г-н Райчев, как така ЗАЩО сме най-бедните и най-бързо топящата се нация в света?! Как г-н Райчев? Всичките богатства при влиянието на Кремъл бяха български на България. Днес при влиянието на Вашингтон - чии са богатствата на България?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виза Недялкова

  15 Юни 2023 17:41ч.

  С долунаписаното пояснявам верността на направените изводи на въпросите поставени в коментара по-горе... Андрей Райчев е съпруг на прословутата Виза Недялкова, която е дъщеря на още по-прословутата Стела Авишай. Не зная, дали неговия косъм е чист и до колко. Но тези факти отговарят на кой господ се моли или на дявола, дали е българин или не и т.н. Така, че наистина на А. Райчев не му пука, че България изчезва... А пропо...Братът на Виза веднага след 89-та година забягна и се попиля по света поради несъгласие и отвращение към идеите, изповядвани от фамилията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  15 Юни 2023 15:41ч.

  Абе господине, ти какво свърши през годините, освен да мяташ лапи по телевизора? Какъв продукт произведе и на колко хора даде хляб.... Политолози, социолози, психолози, статистици... и прочие търтеи... стотици жвърлени на вятъра пари!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Масовият европеец е абсолютно убеден, че украинците са идеалните, а руснаците - черните, а в България е точно обратното

  15 Юни 2023 16:00ч.

  Ако ги познаваш добре, ще знаеш, че са хвани едните, удари другите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо не казва НАТО и ЕС как и защо допуснаха да се бомбят в 1999 г. Балканите с радиоактивните бомби с обеднен уран?!

  15 Юни 2023 16:28ч.

  Първа страница на в.24 часа от 1 август 1999 г. с големи букви под глава. УЧЕНИ В ЛОНДОН: Урановите снаряди на НАТО ни носят рак! Съседите на Сърбия са заплашени от радиация! ............. Снарядите с обеднен уран, използвани от НАТО в Косово, причиняват рак и уродства при бебета. Това съобщиха учени на симпозиум в ЛОНДОН, позовавайки се на примери от Ирак. Само една частица обеднен уран попаднала в лимфните възли, срива цялата имунна система, каза биологът Роджър Когхил. Радиоактивността на такава частица, изпусната в атмосферата, е равна на 800 рентгена. Поне 10 000 души в Косово ще станат жертва на последствията от снарядите с обеднен уран смята ученият. Не само косоварите и УМИРОТВОРИТЕЛИТЕ, но и СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ са изложени на опасност! Радиоактивен ПРАХ след удари с такива боеприпаси се разнася на стотици километри, обясни д-р Когхил." ............... Наскоро руското военно командване разкри същото след изпратените в Украйна бомби с обеднен уран. И ще слушаме Атлантическия клуб и съвет до говорят от името на България и българите?! Айде холан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето тук в.24 часа от 1 август 1999 г.

  15 Юни 2023 16:30ч.

  Някой да взе мерки и да защити българското население. Днес по 36 000 българи умират от рак, данни на Евростат! И нищо. ...... https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/881/IMAGE_12422881_0_0.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виза Недялкова

  15 Юни 2023 18:08ч.

  Т.н. обеднен уран е U-238, остатък при обогатяването на уран за гориво в АЕЦ. Този изотоп е основно алфа-активен, т.е. изпуска радиоактивни алфа частици, които се поглъщат и от лист хартия. За това америкосите (пиндосите) лъжат, че няма опасност от снарядите с обеднен уран. В действителност при сблъсък на снаряда, съдържащ обеднен уран се генерира облак от много фини частици (нано частици с размер по-малък от една хилядна от милиметъра). Тези частици се разнасят от вятъра и при вдишване се отлагат в белия дроб. Поради нано-размерите си, тези частици остават за винаги в белия дроб. Не могат да се изхвърлят чрез кашлица и пр. Частиците излъчват алфа-лъчи, които предизвикват ракообразуване в белия дроб. Част от тях се разнасят по кръвен път и причняват ужясни генетични аберации в новородените, заченати от родители, погълнали U-238. Който се интересува, може да потърси в интернет снимки на такима изроди - три крайника, без очи, деформирано лице и пр. Това са основно снимки от Ирак. В Ирак продента на малфрмирани деца бе толкова висок, че след раждане на дете, не питаха родителите момче ли е или момиче, а дали е наред или не...Страховита е мрачната сила, която се спуска над планетата... Дано Катехон победи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичко наблюдаемо има причина

  15 Юни 2023 16:33ч.

  и може да се окаже, че тя не е само софтуерна (като мислите в главите), а и хардуерна (като мозъка в главите). Съвременните невро-биологични изследвания показаха недвусмислено, че начинът на живот на поколения същества (т.е. не само хора), при който те не използват пълно възможностите на нервната си система, води до закърняване и дори намаляване на масата на главния мозък. Основно това се дължи на лек и лишен от стрес начин на живот, тогава обширни зони на мозъка създадени за да дадат устойчивост към трудности и стрес, стават ненужни. Само че мозъкът харчи много енергия и затова поддържането им е лукс, затова те закърняват. Според изследванията и сравненията около 200 г е намаляло теглото на мозъка на западно-европейците за около 800 години. Подобно намаление се наблюдава и с мозъка на домашните котки спрямо дивите котки. Най-фрапиращо намаление е това на стомашните паразити, при който в централния мозък са останали само няколко неврона, след като са попаднали в "райски" за тях условия на живот. Както е казал народът "Много добре не е за добро".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Масовият европеец

  15 Юни 2023 16:56ч.

  обикновено е двугънков екземпляр без способност за критично мислене...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виза Недялкова

  15 Юни 2023 17:17ч.

  Социологичните проучвания напълно отговарят на реалността. Масовият европеец е с напълно промит мозък, защото промивката при тях започва веднага след 2 Световна война, при пова с драстични сатанински методи, т.е. чрез геноцид на населението. В Зап. Германия между 45-та и 50-та години са избити над 10 милиона немци, въпреки, че формално е било вече решено планът Моргентал да не се прилага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Ние сме най-проевропейската нация, малко по-сложен е въпросът с НАТО, но България като цяло няма съмнение, че трябва да продължи да съществува в тези два съюза"

  15 Юни 2023 17:31ч.

  Райчев, а да питаме, ама официално, а не с твойта агенциика, какво мислят по въпроса българите? Сигуре съм, че доста ще се изненадаш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виза Недялкова

  15 Юни 2023 17:39ч.

  “Райчев няма очи да види огромната катастрофа, която днес се нарича България? Българин ли е Андрей Райчев или е анти-българин? Еничар на нАТО, САЩ и ЕС? На Бог ли се моли или разчита на дявола? Как не можа да види, че българският народ изчезва? - Сигурно не се счита за част от него и затова не вижда катастрофата. Вече сме шест милиона българи, но така наречените "евреи" от 2000 преди 30 години, вече били 5000, според д-р Оскар. Много му пука на Райчев, че България изчезва! А България ускорено изчезва именно откакто е в нАТО и в ЕС.” ---- С долунаписаното пояснявам верността на направените изводи на въпросите поставени в коментара по-горе... Андрей Райчев е съпруг на прословутата Виза Недялкова, която е дъщеря на още по-прословутата Стела Авишай. Не зная, дали неговия косъм е чист и до колко. Но тези факти отговарят на кой господ се моли или на дявола, дали е българин или не и т.н. Така, че наистина на А. Райчев не му пука, че България изчезва... А пропо...Братът на Виза веднага след 89-та година забягна и се попиля по света поради несъгласие и отвращение към идеите, изповядвани от фамилията...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Несподелената любов на българина към Русия

  15 Юни 2023 18:00ч.

  Оттам гледат на нас като на слуги, които са ги предали. Не и руснаците, които познават българите и България отблизо, а не от токшоутата на пропагандоните. Тяхното отношение е друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нина

  15 Юни 2023 18:44ч.

  Масовият европеец е с толкова промит мозък от заливащата го пропаганда,че скоро ще се наложи държавата да му казва кога да диша.Слава Богу,българинът все още има критично мислене и инстинкт за процесите около него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако можеше и холопите да имат такова критично мислене…

  15 Юни 2023 19:41ч.

  Но на тях им дай да стоят на колене. Дори не подозират, че живеят под робство.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Верно е

  15 Юни 2023 21:46ч.

  Прав е Райчев и евала на нас, че сме все наопаки. А дали сме проевропейци, да такива сме по наши си причини. Който помни 90-те знае.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ella

  16 Юни 2023 0:32ч.

  Благодаря на 200 000 човека, загинали за нашата свобода в руско-турската война. Благодаря на братя Стругацки, Булгаков и Чехов... Но не изпитвам особено топли чувства към старите ни господари, нито тъгувам по комсомолците... Кремъл води безобразна външна политика, включително към нас. Моят проблем са новите ни господари. Моят проблем са новите им комсомолци. Тези пискливи 20%, от които не може човек да си чуе мисълта. Наглото малцинство, което си позволява вече десетилетия да налага своя американофилски дневен ред. Които ако не е тяхната, всички сме "раша" и "копейки". Които вземат решения според това какво им нареди ПосолствоТО. Считам себе си за европеец. И такъв искам да си бъда.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педро

  16 Юни 2023 0:51ч.

  Райчев, защо си против гей серията, че ти и твоите приятели 33 години участвате в нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @uawarinfographics направи инфографика за руски терористични атаки, насочени срещу обстрел на мирни жители на Украйна

  16 Юни 2023 2:36ч.

  На графиката са включени само тези обстрели, при които са загинали над 10 души. Руските тв-пропагандисти излъчиха военнопрестъпника Путин , който цинично казва с чаша шампанско, че обстрелът на цивилни няма смислена военна цел. Няма нормален българин, който да поддържа руските терористи и военнопрестъпници, и техния геноцид над украинския народ, който РФ извършва всеки ден. Но, както каза един Иво Христов има потенциал поне 80%... ===> https://t.me/ukrainian_militant/16377?single

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вервай на украинската пропаганда!

  16 Юни 2023 22:19ч.

  Те и самите украинци престанаха да вярват, но ти си вервай!!!Сношния удар срещу Одеса разни украинци разправят, че бил от специален "калибър" с над 10 тона взрив(щото е тресло на километри!) а не от взривения склад американски боеприпаси от над 500 тона... Но като трябва да си обосновеш тежкия политически обоснован тролизъм - почваш да правиш разни абсурдни технически ...ОТКРИТИЯ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Руски войници, които успяха да оцелеят в месомелачката на фронта, се обръщат емоционално към своите командири

  16 Юни 2023 2:52ч.

  Такива емоции не могат да бъдат изиграни, прочетени на хартия или разказани по принуда. Никой не ги е молил да направят това. Просто им беше дадена възможност да говорят. Може би за първи път в живота си те осъзнават, че съдбата им е дала шанс да оцелеят, те са получили право на глас. В плен тези войници се чувстват повече свободни, отколкото в родната си Русия, където се страхуват да говорят. Дали е за чудене с каква обида и злоба тези руски войници обвиняват своите командири, че са ги изоставили, а държавата русия - излъгала?! Това е Втората армия в... Украйна. ---> https://www.youtube.com/watch?v=-kX6Ef4suWU

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как няма да се чувстват свободни,

  16 Юни 2023 22:23ч.

  като са им обещали да не им порят коремите и ли дане ги скопяват... А иначе за последната половин година Русия е записала 150 000 ДОБРОВОЛЦИ и затова не прави нови мобилизации, както Украина в ИваноФранковск...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Търговията с кръв в Русия през 2023 г. върви, както в Швейцария някъде през 15 век

  17 Юни 2023 2:46ч.

  Рашата иска, но е невъзможно да мобилизира необходимия брой военнослужещи по договор и наборна служба. Въпреки рекламата, силния рашистки пропагандно-информационен ресурс и множество "компромиси". За договорна служба в Русия сега дори не се изисква три или четири месеца военна служба, средно специално или висше образование, дори... руско гражданство. Т.е. търсят се всякакви "от кол и въже", защото численият състав е недокомплект. На 19 май Дмитрий Медведев заяви, че от началото на годината са назначени 117 400 души на пълен договор и доброволци, а на 1 юни каза, че „по данни на МО от 1 януари до 31 май са били набрани над 134 хиляди души. назначени в редиците на въоръжените сили“. Проблемът с тези числа е (ако някои от думите на Медведев трябва да се приемат за чиста монета), че повече от 16 400 допълнителни изпълнители и доброволци за 12-те дни между двете дати не може да са се появили от нищото. Очевидно става дума за масово предоговаряне на договори от „мобилизирани изпълнители“ – принудително оставени в армията през есента на 2022 г., въпреки изтеклите или дори изтеклите договори. И трябваше да има поне 100 хиляди от тях за всички видове и родове войски и оттогава броят им само се увеличава. Въпреки че за някои договорната служба в руската армия парадоксално се възприема като гарантирано спасение от изпращане на война. Така командването на стратегическите ракетни сили (RVSN) съобщи, че през януари-май те са изпълнили напълно плана за набиране на персонал по договора за длъжностите сержанти и младши специалисти в размер на 2000 души: 1500 наборници са решили да останат в тези войски за неопределено време, а още 500 души дойдоха на договор с "гражданин". Гаранцията е, че със сигурност от РВСН няма да бъдат изпратени да воюват , но ще им се плащат заплати. Днес все още има места за военнослужещи по договор в "безопасните части" на РВСН, ВМФ или Въздушно-космическите сили (ВКС). И днес все още има някои, които искат да играят на „руска рулетка“, за да спечелят. Не онези, които остават живи по-дълго и редовно получават обещаните плащания, а онези, които бързо са се наранили, но са запазили ръцете и краката си и са били уволнени от армията с дължимото обезщетение. Днес все още има места за военнослужещи по договор в "безопасните части" на РВСН, ВМФ или Въздушно-космическите сили (ВКС). .... И така, до началото на юни планът за 147 000 наборници изглежда е изпълнен само наполовина , а на места първите наборници едва започват да пристигат. Въпреки че вероятно такъв недостиг, какъвто беше миналата пролет, когато бяха наети само две трети от 134 500 войници, този път няма да се случи. По принцип именно наборниците са "слона в стаята", който по някаква причина много хора правят всичко възможно да не забелязват. В крайна сметка, според руските закони, наборникът може лесно да бъде изпратен на всяка война само след 4 месеца обучение. Руското правителство продължава практиката да купува кръвта и смъртта на наборници в резултат на военни действия ( https://eanews.ru/news/srochniki-iz-yekaterinburga-pogibli-v-belgorodskoy-oblasti_01-06-2023 ). ===> https://theins.ru/opinions/pavel-luzin/262437

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  16 Юни 2023 5:12ч.

  Защо Райчев не коментира за Унгария,Чехия .Дори Турците приемат Руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само 46% от българите и 40% от словаците вярват на Русия срещу Украйна

  16 Юни 2023 5:40ч.

  GLOBSEC поръча представително социологическо проучване в осем страни от Централна и Източна Европа и сравни резултатите му с подобно проучване, проведено преди година през втората половина на пролетта на 2022 г. Проучването включва Полша, Литва, Латвия, Чехия, Румъния, Унгария, България и Словакия. През годината делът на тези, които са съгласни, че Русия е основна отговорна за атаката срещу Украйна, се увеличава или остава почти непроменен в повечето от изследваните страни. Миналата година имаше само една държава, в която по-малко от половината граждани подкрепяха това мнение - Унгария (48%). Днес унгарското общество значително промени мнението си, като повече от половината унгарци вярват в безпочвената атака на Русия - 54%. Резултатите на други две страни, Словакия и България, обаче бяха катастрофални. В България вярата във вината на Русия за атаката срещу Украйна спадна от 50% на 46%, докато в Словакия динамиката е още по-плашеща - тази цифра падна от 51% на 40%, най-ниската сред изследваните страни. Словашкият президент изрази и по-рано безпокойство от нарастването на проруските настроения в страната му. Словашките разузнавателни служби наскоро разкриха опита на Русия да фалшифицира предстоящите парламентарни избори, насрочени за септември. В заключения това най-актуално проучване на общественото мнение показаха изключително негативна промяна в общественото мнение на европейските общества на Източна Европа за това кой е виновен за войната в Украйна. Вижда се заблуда само в България и Словакия, където рашистката 5-та колона си със своите фалшифицирана и манипулативна пропаганда е окупирала медиите с рашистка пропаганда, необезпокоявана и дори поощрявана от множество оторизирани институционални органи. Абе, акк не ви е срам да вЕрвате и дори да поддържате рашистките убийци?! ---> https://www.globsec.org/sites/default/files/2023-05/GLOBSEC%20TRENDS%202023.pdf

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • българин сред масовите европейци

  16 Юни 2023 11:38ч.

  Чета коментарите по-горе, смесица от точни попадения, но и масови заблуди и предубеждения. Масовият европеец прекарва живота си в триъгълника работа-метро-хипермаркет. Ако триъгълникът функционира, друго не го интересува. Масовият европеец отдавна е загубил читавата си образователна система /от преди българите/. Затова е по-глупав, по-ограничен, по-нелюознателен, по-наивен и внушаем. Масовият европеец не е зъл човек, напротив - кротък е. Често отзивчив и винаги любезен, но не може да надскочи себе си. Външният /за страните им/свят си обяснява със щампи. Или изобщо не си го обяснява , ако е по-долу в социалната йерархия. Масовият европеец НЕ ПОЛЗВА чужди езици освен своя раден. Поради това кръгозорът му е силно ограничен до родно-езичната пропаганда... Затова случилото се след пролетта на 2020 /К19/ удари много по-тежко ментално Западна Европа , отколкото българите. Но панта рей ! Всичко се променя... Три години и нещо след К 19 наблюдавам бавен но неотклонен процес на "събуждане" сред западния европеец. Нещата са още далеч от желаното, но надежда има... Мнозина вече навързват логическата последователност - пандемизъм, зеленизъм,ВОЙНА, икономическа разруха ! Това е заплаха срещу фундамента на западняка - икономическото му благоденствие. Дали ще мине процесът зависи от скоростта на провеждането му, принципът за варенето на жабите...Европа е неспасяема амалгама и разпадът на сегашната брюкселска структура е неминуем. Опитите /примерно отвън/ да бъде запазен със сила , ще доведат до големи проблеми. Българите са исторически европейци и непрекъснатото им питане "А ние европейци ли сме ?" е безпредметно. Поводи за самочувствие имаме, защото на индивидуално ниво сме ПО-СТОЙНОСНИ същества от западните европейци. Остава да постигнем нещо и на колективно равнище, да си спасим държавата в турболентната епоха, в която сме навлезли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съгласен

  16 Юни 2023 18:39ч.

  Ситуацията е, че България не е русофилска, а по-скоро американофобска страна. Досега ни унижават в посолствоТО ако случайно решим помолим за виза и да посетим съюзниците. Заради хленчещите подмазвачи, просещи пари за безценна просвета и битка с Путин на наш терен, гледат на нас, като на някакви примитиви. Европа също се променя. Раздразнението от САЩ расте и все повече ще се забелязва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Велемир

  16 Юни 2023 19:24ч.

  Райчев, виждам, че ти е тъжно за разминаванията между българите и гейска европа. Никой не те спира да си сложиш розови лачени прашки и жълто боди и да излезеш на площада скандирайки "аз обичам Грета Тумберг", rразвявайки украинско знаменце, нали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • България не е русофилска, а по-скоро американофобска страна.

  16 Юни 2023 23:39ч.

  А преди години НЕ БЕШЕ американофобска ! Какво стана че за три десетилетия ни направиха американофоби ? Нищо особено, това което САЩ са правили век и половина в Западното полукълбо - грабеж, унижения, изнасилване, икономическо подтисничество, пладнешки обир... Идете в Централна и Южна Америка, там антиамериканизмът е вече на генетично ниво. Имат защо ! Ние вървим по техния път... Русофилска страна ли е България ? В общи линии - да. Историческите пластове са много дебели , не можеш да ги "изстържеш" за две десетилетия и особено последните няколко години. Освобождението 1877-1878 , Шипка, Плевен, общата пролята кръв за да я има Съвременна България ! Това няма как да се заличи. Дори и след още сто години, стига да има останали българи, те ще са предимно русофили. Периодът след 1944 /"Тоталитаризмът"/ също не става пълноценно за експлоатация от привнесената русофобия. Да , животът не беше напълно свободен, имаше ограничения. Но в същото време България се придвижи от ралото до атомната енергия. Икономическият напредък беше невероятен. В първата тридесетица по развитие и стандарт в Света , и това в голяма степен именно на Съветската /разбирай днес предимно руската/ тоталитарна система. Отвсякъде русофобията в България удря на камък. Не става и не става господа, това не е "вашата страна".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако България е имала такова съветско минало, незабравимо, в което уж била в 30-те най-развити държави,...

  17 Юни 2023 3:01ч.

  ... защо се саморазпадна икономиката й, както и на всички държави в Източния блок под съветския ботуш?! Соц. "стандарта" беше сурогат, ерзац на стандартно качествен живот и може да залъгвате тези, които не са живяли тогава, но няма как да ги прилъжете да върнат времето и живота в България към миналото, да живеят в това минало "незабравимо", където се подтискаха хората и инициативите, които "стърчаха", за да бъдат всички като калъп, полуфабрикат, удобен материал между "чука и наковалнята". Вие, затова си "падате" по режима на Путин, защото е опит за реставрация, опиращ се на исторически реваншизъм. А който живее в миналото, няма и бъдеще! Това е ценностното разделение в България - вие желаете новите поколения, децата ни да живеят в миналото и България да няма бъдеще, а ние - България и децата ни да имат бъдеще!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи