Андрей Райчев: Изходът от капана е широка коалиция с ГЕРБ и ДПС

Андрей Райчев: Изходът от капана е широка коалиция с ГЕРБ и ДПС

Не се дава ясен отговор на хората. Това заяви пред БиТиВи социологът Андрей Райчев за кризата в страната. Политиците не обяснявали какво се случва с енергийната криза и инфлацията. Ако Америка и Европа се разболеят, България е в предсмъртно състояние, изтъкна той.

В момента лошо се преговаря, според Райчев. Не е лошо България да излъчи правителство, но това не трябва да е скалъпена работа, убеден е той.

Още на протестите политиците се разделили, според него. България е в много тежко изпитание, смята Андрей Райчев. По мнението му е време за широка коалиция. Заложени сме в страшен капан, смята той.

Изходът е широка коалиция, но няма как да се премине към него, по думите му. Нямаме ляво, коментира още социологът. ИТН имат интерес от избори сега, според Райчев.

Пъзелът в рамките на тези четири партии няма да се реши и трябва да се търси диалог с ГЕРБ и ДПС. Червените линии трябва да се изхвърлят, по думите му. ПП ще водят нещата към избори, те не искат тази коалиция, смята Райчев. Те не искат да излезе, че те водят държавата към изборите, допълни той.

„Мисля, че „Продължаваме промяната“ ще води нещата към избори. Те не искат да излезе, че те са причина, но те не искат тази коалиция. Тежи им“. Това коментира в „120 минути“ социологът Андрей Райчев.

„Не е лошо България да излъчи правителство, но това не трябва да е скрепена работа. Ако някой не иска такова скрепено правителство, това е „Продължаваме промяната“. (…) В България избухна малка революция през 2020 година. Българите успяха да сменят правителство, но се разделиха още там, помните ли? Трифонов стоеше в студиото, Манолова и Бабикян направиха нещо, Иванов започна да събира своите, а БСП не напусна парламента“, посочи той.

Според него няма решение на пъзела между четирите формации, преговарящи в парламента за нов кабинет.

„Когато през октомври се види, каквото се види, трябва българите да поискат друго от тези хора. Да направят нещо за година или две, за да може България да преживее икономическата криза, войната или коронавируса“, допълни Райчев.

 

Източници: бТВ, news.bg

 

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    24 Юли 2022 18:49ч.

    В кой курс се учи тва: Когато всички са на власт народа е в опозиция! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-добре мафията да дойде!

    24 Юли 2022 19:03ч.

    Какво всички ни плашат с тоя октомври, но без да споменават конкретно? Да не би да е защото Вучич каза, че войната за Косово започва на 1-ви октомври? У нас никой не иска да управлява, много правилно, аз това го препоръчвам от 2020 г., най-накрая му дойде времето. Райчев говори за Отечествен фронт, дето го загатнах оня ден. Спокойно, Райчев, такъв няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да резюмирам:

    24 Юли 2022 19:09ч.

    Орел, рак и щука му е майката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    25 Юли 2022 9:43ч.

    "Преходът свърши!" - помните ли преди колко години го беше казал този всичколог? Тогава, когато вече си беше направил игрището за голф?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голямо желание

    24 Юли 2022 19:17ч.

    да върне герб и дпс, голямо нещо... Нямало било значение - как да няма? Естествено, че има, и че трябва да се доизчегъртат мафиите. И е крайно малоумно да сравняваш депесето с 20+ години лапане (в министерството на земеделието се говореше само на турски), герб с 10+ години лапане с новаците. Да се разкарват Слави и Ицу, и да видим останалите как ще се наместят като резултати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от най-противните национални предатели е този

    24 Юли 2022 19:22ч.

    Заслужава специално отношение... когато му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мътьо Гестапото

    24 Юли 2022 19:38ч.

    Тоя на екрана е типичния бугарин, тъп, прост и крадлив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ти си боклук, българянино

    24 Юли 2022 19:53ч.

    Същия си като него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юли 2022 19:42ч.

    Тоя от социолог се превърна във врачка. Едно време вадеше някакви цифри и говореше. Сега вече и цифри не вади, а само дава акъл. Явно са почнали да му като врачка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    24 Юли 2022 20:01ч.

    ДПС не участва в коалиции. ДПС назначава правителства, които да му служат. Това единствения устойчив модел за България. Другото е хаос и провал, а реално гражданска война! Ставащото в Украйна харесва ли ви? Искате ли да участвате в подобно нещо ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • политолог-полиглот

    24 Юли 2022 20:07ч.

    Изходът от капана е да ви няма . Цялата пасмина в комплект да вземете публично да се извините на народа си и после да си теглите едно публично сепуку.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ето още какво важно каза А.Р.

    24 Юли 2022 20:09ч.

    "В световен мащаб ние продължаваме да лекуваме кризите с пари и дойде време те да се поискат обратно. Нали знаете, че ако Америка и Западът се разболеят, България е в предсмъртно състояние. Периферните плащат цените. България скоро ще влезе в много тежък период. В съзнанието на българите не се напасва тази малка картина с голямата", каза още Райчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    24 Юли 2022 20:28ч.

    винаги трябва да се слушат и тоя и овчаов, щото имат ъкъл, та да се ориентира човек по тия веетропоказатели, демек са втасали и се чудят как да прехвърлят на мат'ряла общото си насиране, пангейропейско под козяшки впряг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    24 Юли 2022 20:40ч.

    Тоя сигурно добре захлебва от познати и непознати чекмеджета, за да дава точно определени прогнози и насоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • точно от тези невъзможности за коалиция ще изкристализира истината

    24 Юли 2022 20:45ч.

    Време е всички деца политици да вземат да си отворят очите и да осъзнаят, че тати няма да им купува повече колелета. Колкото трябва пъти толкова ще ходим да гласуваме, докато болезнените истини не се осъзнаят и не се изчистим от безотговорниците. Докато промяната не дойде със свой собствен ход, а не с лозунги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига са плашили хората със собствените си страхове

    24 Юли 2022 20:46ч.

    Ще правим избори до дупка. Докато увре тиквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айдееее!

    24 Юли 2022 20:47ч.

    Всички прасета на копанята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като ще е гарга, да е рошава

    24 Юли 2022 20:51ч.

    Ми поканете тогава и Йоло Денев и Магарешки и тези дето идваха (“Ние идваме”) и си отидоха, че да е пълно мазалото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американско мекере е този Райчев

    24 Юли 2022 21:35ч.

    Посолството на Козяк сменя плочата и иска широка коалиция; про-американско и анти-европейско мнозинство за война в юЕвропа и главно в Триморието. Кирчо и Кокорчо осралис и козяците изпират греховете на Боко и ГЕРБ. Страх ги тресе от нови избори, които неминуемо ще засилят ПОЗИЦИИТЕ НА МИРА в новото НС, в лицето на ВЪЗРАЖДАНЕ, Ст. Янев, БСП минус Корнела...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудесно

    24 Юли 2022 21:35ч.

    “Доган сарай” веднага става със статут “Национален паметник на културата” и вече никой не може да го пипне, камо ли да забива байраци наоколо. “Севда TV” подновява пийп шоуто на Баце от джипката и веселбата продължава. Ще ми липсва само Валерката Симеонов, че няма кой вече да мери шума по заведенията и са се разпищовили яко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    24 Юли 2022 21:59ч.

    Идва Възраждане затова е суматохата. С 23% им обърква далаверата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    24 Юли 2022 23:22ч.

    А стига ва! И кому е нужда ная "коалиция" ?!? На хамериканците, на олигарсите, на търтеите или на всички заедно ? Защото на българския народ такава "коалиция" въобще не му е нужна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическа воля има за широка коалиция...

    25 Юли 2022 7:59ч.

    Нед Прайс си го каза: не им пука за цветове. Стига да не е Възраждане. https://glasove.com/novini/ned-prays-sasht-nasarchavat-dialoga-za-formirane-na-pravitelstvo-v-balgariya . Кирчо обеща, че вече ще бъде много диалогичен. Борисов също го сърбят ръцете - отдавна не е крал... Червените линии изчезнаха за БСП, все пак червеният цвят остава като декорация...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 23:40ч.

    Райчев, да си тъп, не си тъп! Не си и беден, че да те купят! Някой мишки, като хараланещия, се продадоха, вероятно за унизително малко пари, но все пак те са от друга лига и не са в състояние да се пазарят чак толкова. Знаят си много добре, че са експендъбъл ассет, а желаещи за мастото има има бол. Ти какво?! Искаш да препереш суджуците. Ако геппа и сарите са вътре, по-добре бг да я няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    24 Юли 2022 23:45ч.

    Костадине, ти също чуй! Щото нещо напоследък зачестиха случките, при което се излъчват сигнали, че май се заиграваш с БХ. Записи някакви си дал. Купени мръсници разпространяват слуха, че всъщност геппа били народна (народняшка) партия. Геппса е глутница хиени, боклук, хранещи се с мърша. Ако се завъртиш около тях, ще започне и от теб да се издава воня на мърша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    25 Юли 2022 0:05ч.

    Ха тъй, Ендрю, да си додем на думата! Да се гушнат соросоиди и бледорозови спирохети с мутрите, били те български или чалмалии, и да си гледаме рахатя. И що да "няма как да се премине към него (изходът)"? Ми то вековната партия на дядо Благоев се гушка с отпадъчни костоваци, че едни мутри няма да приобщи, хайде холан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    25 Юли 2022 9:02ч.

    Въх, бях написала, че Райчев много ръкомаха докато говори, какво, лъжа ли е, и че ако хване две куки докато дава интервюта може да изплете някой и друг пуловер до изборите септември... Не беше зъл коментар, не знам защо го изтриха, но ако трябва наистина да бъда критична към Райчев – „Сега-то“, както и „Дир.бг-то“ впрочем, все по-често взе да се упражнява в рафинирана русофобия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    25 Юли 2022 9:13ч.

    ар е илитен bg интликтуалецъ,който мамътъ ни разплаквъ (дрънкалник тъ дрънкъ) (У-й-и-i-киндъ минъ:споко:казъх ли нешту) знам чи гласове съ адвокати нъ райчивиъ и трият нъ поръзиъ,дъ се чуди човек по каквъ логикъ нъ логикътъ го праятъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    25 Юли 2022 14:31ч.

    "Сега-то" коренно се промени, както се казва, се "приобщи"...Надзърнах само един път и не повторих...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи