Андрей Райчев: Борисов се разведе с ДПС и Гешев, жени се по принуда за ПП

Андрей Райчев: Борисов се разведе с ДПС и Гешев, жени се по принуда за ПП

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Прокуратурата нанася удар едновременно по ГЕРБ и по ПП. Това обясни пред БНР социологът Андрей Райчев.

„Гешев стреля по всичко – няма приятели и неприятели. Чувства се обиден от разпадането на едни съюзи, които е смятал за сигурни.  Прокуратурата обаче обединява своите противници и би трябвало да стане правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. ПП са обвинени в чудовищни престъпления по върховете си. На Борисов ще бъде поискан имунитета всеки момент. Парламентът пък гласува закон, че с 13 гласа се сваля прокурора. Това е война“

Най-вероятният изход е Денков да бъде премиер на техническо правителство, прогнозира социологът.

„Разпадна се съюзът между ГЕРБ, ДПС и Прокуратурата. Възниква нов под западен натиск. Борисов се разведе с ДПС и Гешев, жени се по принуда за ПП. Той го прави, за да излезе от изолация, включително международна“

Разпадът на този съюз доведе до едно пъстро многообразие, обясни той.

„Нахлуха най-различни играчи. Крайният резултат ще бъде нова електорална картина в България. Тези маневри не са безплатни. Въпросът е кой ще загива. В ГЕРБ не виждам процеси на разцепление. В БСП и ДПС – също. ДБ мъдро и умело излезе в периферията и чака. Жертвата ще бъде електоратът на ПП. Той ще бъде подложен на напрежение. Част от него ще се прелее към ДБ. Друга ще бъде отвратена от политиката. Ще има и такива, които ще предпочетат да гласуват за „Възраждане“. Възниква и въпросът колко голяма ще е  „Възраждане“ след тази история“.

Андрей Райчев коментира и записите, оповестени в публичното пространство от Радостин Василев.

„От записа се вижда, че ПП ненавиждат ГЕРБ и влизат в този брак насила. Какви шпиони на Путин ги накараха да говорят тези глупости? Това са оправдания на бездарници“.

Социологът смята, че партията на Петков и Василев се занимава с автоколонизация и сама предлага услугите си в чуждо посолство.

„Но проблемът не е в нарастващото влияние на Русия, а в това, че престижът на Америка спада“.

Райчев припомни времената на българо-съветската дружба.

„Българският народ не изпитваше ненавист, а положително отношение към руснаците“

Той коментира и позицията на президента в динамичната политическа ситуация.

„Президентът води отделна политическа линия и се различава от останалите, но не като антиевропеец или антинатовец, а като умерен. Той вижда нещо важно за България. Българският народ не иска тази крайна позиция към Зеленски. Но няма настроения за напускане на ЕС и НАТО. Историята за белия Зеленски и черния Путин не минава в България. Това, че той си позволява да се движи в умерена, а не в крайна позиция го прави естествена жертва. Натикват президента в ролята на проруски шпионин. Това е смехотворно, но работи. Той става поляризирана фигура. Щеше да спечели, ако смяташе да направи партия през есента. След края на мандата е късно. Президентът обаче печели от това , че не е участник в тази ситуация, а само коментатор. Той е най-лесното им знаме“.

Цялото интервю на Петър Волгин с Андрей Райчев може да чуете тук.

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Андрей Райчев яде от същата хранилка като Кирчо, Асен и Ристю

    31 Май 2023 17:30ч.

    Разбираме, че са му скъпи децата му, но не може да продава България заради тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и го прави. Но в такива случаи вината се унаследява заедно с парите

    31 Май 2023 18:19ч.

    Зануляване на генетичната линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изборът пред България е ДПС или ПП

    31 Май 2023 18:26ч.

    това ни казва Райчев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това са глупости. Изборът е васал на глобалистите или суверенна страна

    31 Май 2023 22:30ч.

    Тая простотия с дихотомията ДПС / ПП не я ползвайте вече, че се излагате. Да не говорим, че психопатите-еничари от ПП никак не са в състояние да бъдат по-привлекателната страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е по принуда

    31 Май 2023 17:39ч.

    Пристана им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СИД

    31 Май 2023 18:24ч.

    Абе, пич! БЕгай да играеш голф! Една прогноза не ти се е случила! Бегай да плещиш в кръглия квадрат и да се правиш на велик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    31 Май 2023 19:06ч.

    Е той в квадрата, щото там сал той най-умен. Други няма. Има едно очилато, на което когато и да му кажеш да млъкне, все ще е късно. Другото момче по в час ма не му дават думата. Не изтърпях един епизод да изгледам и тотално изгубих интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    31 Май 2023 18:41ч.

    слушах го с волгин. за мен е неразбираем без жестомимиките му и надробения му речитатив. (казахъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    31 Май 2023 18:49ч.

    Истината е, че посолството принуди ББ да унищожи Гешев!!! Бяха включени и ДПС !!! Гешев съответно ясно отвърна и предупреди ББ, какво го очаква, но Борисов не може да не изпълнява заповедта на посолсвото, и така се оказа на мушката на главния, междувременно получил и ключовия свидетел, бащата Йовчев. Това с мандати, преговори, правителства е следствие а не причина, или както се казва ала бала!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    31 Май 2023 19:08ч.

    Тц! Обратна е, чини ми се връзката, но който и да натиска ентера, е добре да се знае натиснатият в чия полза действа. За да се предвиди резултатът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "посолството принуди ББ да унищожи Гешев"

    31 Май 2023 20:00ч.

    Да, вероятно. Но битката ББ-Гешев е започна извън обществения взор доста преди това. Мисля, че Гешев (може би прозорливо) отиде на частна "Молитвена закуска" и от нея се върна с тържествена сащисана-вратовръзка. Тази Жълтата, на малки слончета и с нац. им знаменца. А слончетата не са магарета! С други думи, той се окичи със символите на Републиканската партия! Това бе малко прибързано, все пак Магарето, макар и сенилно, все още хрупа в белият си Яхър. Познато е също, че отцепници от Правата линия на Партията се наказват незабавно. И ето че посолствоТО е пуснало "окръжно нареждане" и Гешев бе масивно подгонен от хранениците МУ. На "ТО"-то естествено. А кой е най видният и мастит доскорошен Храненик, изпаднал в последствие в немилост? Да - точно той, защото двата ПП-пора се размирисаха усилено и плебса настръхна. Дори Гешев взе да става "симпатичен". Е, нема таквоз нещо оставено хей-така, прави се коректура без забавяне. Старият Росиант ББ бе подритнат да действа. А за да се спаси цялостната Партийна линия в колонията, сега - с отвращение - ще се толерират и за по-нататък изпусналите се в гащите си, насред площада, ПП-ейци. Политика и интереси - какво да ги правиш? Ще ядем и повърнато, що "началствоТО" нареди!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анализатор

    31 Май 2023 20:01ч.

    Андро,ситуацията се промени. Време е,да се завъртиш отново на 180 градуса.Няма по голям хамелеон от теб между сондажниците в държавата.Избори много,пари в сметката ти преливат,въобще ти живееш отдавна в охолство и пренасищане във всяко отношение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи