Андрей Райчев: Антон Хекимян би могъл да бие Васил Терзиев за кмет в София

Андрей Райчев: Антон Хекимян би могъл да бие Васил Терзиев за кмет в София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Социологът Андрей Райчев прогнозира, че журналистът Антон Хекимян, за когото се спекулира, че е кандидатът за кмет на ГЕРБ за София, би могъл да спечели битката за столицата на местните избори.

Както "24 часа" вече писа, в събота bTV Media Group прие оставката на Антон Хекимян като директор "Новини, актуални предавания и спорт" заради "негово решение да продължи в друга професионална посока". Хекимян бил забелязан около кабинета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията и тръгна слух, че той ще е кандидат за кмет на София. Борисов онзи ден каза, че кандидатът му ще изненада всички, а днес обяви, че има шест много добри кандидати за столицата, от които ще изберат. От ГЕРБ обаче отричат да са предлагали на журналиста тази позиция.

Според Андрей Райчев, ако Антон Хекимян наистина е кандидат-кметът на ГЕРБ за София, то той би имал шанс да бие кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за столицата - Васил Терзиев.

"При възникналата ситуация може. Въпрос на втори тур е. Синият кандидат е ясен, има и вътрешни критици, което няма чак такова голямо значение -Терзиев ще получи своите 30 и няколко процента. Въпросът е дали кандидатът на ГЕРБ може да вземе и гласове извън електората си. Хекимян ще има откъде да взима гласове, а Терзийски - не", заяви пред БНТ Андрей Райчев.

Според Боряна Димитрова от социологическата агенция "Алфа рисърч" Антон Хикемян е известен и ще може да мобилизира гласове, но ще му трябва време, "за да влезе в кметските обувки". По думите ѝ популярността сама по себе си не е достатъчна. Тя е на мнение, че резултатът от местните избори няма да се отрази особено на правителството.

Андрей Райчев коментира, че компромисът на сегашното управление е взаимен. По думите му въпреки отвращението на ГЕРБ и ПП-ДБ, те са направили едно много трудно управление. Той е на мнение, че за да има правителство, управляващите са направили "тежък гаден компромис", което не е лошо за България. Райчев прогнозира, че правителството ще продължи до края на войната в Украйна.

"Основният фактор който определя живота ни е тази война. Там е чудовищна мелачка за човешко месо, която светът трябва да прекрати, а не го прави. Ние трябва да продължим някак, без да симпатизираме на крайности. Нашето правителство, с всички забележки, горе-долу се справя с тази задача. Веднага идва въпросът кога ще падне - мен ако питате - когато свърши войната", каза Андрей Райчев.

Социологът Боряна Димитрова обърна внимание на състоянието на българското общество, в което има сериозни разделителни линии. Тя посочи, че в тази ситуация политическите партии изразяват различни интереси и няма как да са единни в парламента. По думите ѝ видимо властта е съсредоточена в ПП-ДБ и оттук идва най-голямата електорална щета за тях.

"Виждаме ролята на ДПС, което сякаш стои отзад, а в същото време си признава, че без тях няма как да осъществят това, което са си поставили като приоритети. Колкото по-явно подкрепя Делян Пеевски всеки един от законопроектите, толкова повече олеква електоралната подкрепа на ПП-ДБ. Това е парадоксът. Колкото повече се явява, избирателите на ПП-ДБ се дразнят", заяви Боряна Димитрова.

Според нея тази прекалено видима роля на Пеевски е целенасочена стратегия на ДПС. Тя не се съгласи с Райчев, че правителството ще продължи до края на войната.

Райчев коментира, че ПП-ДБ имат най-много министри, "преяждат с власт" и обират големите негативи. По думите му те са най-големите наивници в "сглобката". Според него в зависимост от местните избори техните отношения автоматично ще се променят. "Ако Борисов ги победи в София, техните отношения ще се променят", каза той. За ДПС социологът коментира, че едно е сигурно - Ахмед Доган смята много ходове напред и всичките му действия са насочени и към бъдещето.

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Състезание на малоумните идиоти

    24 Sep 2023 19:32ч.

    И "изборите" и кандидатите и анализаторите им

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Андрей Райчев: Антон Хекимян би могъл да бие Васил Терзиев за кмет в София

    24 Sep 2023 19:33ч.

    Онова, което имаме на снимката е специалист по всичко, тоест експерт по нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не точно

    24 Sep 2023 21:27ч.

    Човекът е содомит, еЛГеБеТе, ще организира чудесни гейпаради в София, на които да ни завиждат Берлин и Амстердам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цунка

    24 Sep 2023 22:29ч.

    ДАВАЙ ТЕРЗИ, С ТЕБЕ СМЕ. ПОЗДРАВ ОТ НАС, СТУДЕНТКИТЕ ОТ ВМЕИ "ЛЕНИН" ... че нали видяхме до къде води това........????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не точно 24 Sep 2023 18:27ч. Човекът е содомит, еЛГеБеТе, ще организира чудесни гейпаради в София

    25 Sep 2023 0:49ч.

    Той юродив по рождение ли е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако отидат на балотаж Хекимян и Терзиев, Борисов каза, че ще подкрепи... Терзиев!

    24 Sep 2023 19:36ч.

    Според Андрей Райчев Хекимян има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев. ТОВА Е УМИШЛЕНО ПОДВЕЖДАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ И НА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ. Самият Борисов го опроверга. Ако отидат на балотаж Хекимян и Терзиев, Борисов каза, че ще подкрепи... Терзиев! ... Защото за Борисов е важен Общинския съвет, който държи управлението, както сам го обясни. Тоест Хекимян е сламения човек за да не се разочароват симпатизантите на ГЕРБ. Както пишат колеги - Цецка Цачева с брада. Първия път Борисов призна, че е допуснал политическа грешка пускайки Цачева срещу Радев, но го направил от ДОБРО. Днес ако Хекимян е избора, ще е същото, само че го прави от ПРИНУДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райчев прогнозира, че правителството ще продължи до края на войната в Украйна.

    24 Sep 2023 19:44ч.

    Bloomberg: Страните от Г-7 смятат, че войната в Украйна ще продължи 6-7 години! Тоест войната в Украйна ще продължи до 2030 година! Много им трябва дълга война, защото много им трябва територията на 12-те държави от Триморието. Точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    24 Sep 2023 20:04ч.

    Айдееее врачките започнаха да промиват мозъците на клетите избиратели ОТНОВО за ГЕРБ. “Независимоте” социолози започват манипулациите в полза на “независимия” обективен журналист от “независимата” БТВ. Усещането ни за “независимост и обективност” на БТВ се оказва вярно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жералдин Каракочева

    24 Sep 2023 20:04ч.

    Не знам дали Антон Хекимян би могъл да бие Васил Терзиев, но аз лично бих ги била и двамата. А за десерт бих шибнала два шамара на Вили Лилков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    24 Sep 2023 20:16ч.

    бг сеееленето "бие": мозъчно млатене е майкътъ. Буци Бацев Пунтамаров ви го наби в капацините пълни съ слана и колективната папгалштина нямъ спиране. както стана и с бг Уййййййкиндъ. пък после не сме били глупави (казах за чукундурите) :оооотивъми се

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крадеца на праскови

    24 Sep 2023 20:42ч.

    Тук поредното излизане на Райчев на амбразурата не цели да облъчи електората. На хората не им пука, нито за ухото, нито за Хекимян. Идеята е да се позаболамоса гербераската паплач, която се мъкне след Борисов, като кучета след парче салам. Салам отдавна няма, а организации, като ГЕРБ студенти, ГЕРБ жени, ГЕРБ таксиметрови шофьори и ГЕРБ бивши футболисти от В РФГ се обезмислят. Борисов изтегля, като разпродава евтино. Иначе Райчев така се е сринал, че е време да отвори едно ООД с Алена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    24 Sep 2023 21:16ч.

    Поздрави за Жералдин Каракочева 24 Sep 2023 17:04 ч. ! Перфектно решение, може и ритници! Също и за социолога, дето 30 години само мята лапи по телевизора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    25 Sep 2023 0:20ч.

    Присъединявам се +++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жералдин Каракочева

    25 Sep 2023 1:58ч.

    Предложението Ви е съвсем уместно. Ще туря и Райчев в списъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жералдин Каракочева

    25 Sep 2023 2:05ч.

    Макар, че... простете, ако засягам местния ви софийски патриотизъм, но не изглежда да сте заслужили нещо повече от менталния недорасляк или десейското перекенде. Тъй както не изглежда целокупният и велемъдър болгарский народ (включително аз) да заслужава нещо по-добро от мъпет-правителството, което го управлява в момента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти!

    24 Sep 2023 22:05ч.

    Двама се карат, третия печели! Ваня Григорова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Госпожа 19:05 е права!

    24 Sep 2023 22:32ч.

    Ако всички хукнат към Гърция, кой ще яде скъпата, непочистена и до горчиво препържена в гранясало украинско олио цаца? Но, по темата. Евроатлантически идиоти, начело с Бозавия Иво Моча и Прекалено усмихнатия поставен Плевнелиев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако имаше честен вот

    25 Sep 2023 10:56ч.

    А, Ваня Григорова, може да вземе целият протестен вот. Ако ГЕРБ и психодесните имат 25%, и бойковото-тимаджийското възраждане има 10%, то Ваня ще може да има поне 40%. Избирателната активност на предишните избори е 40%. Костадинов одобрява измамата с машините, той е пробутана опозиция от статуквото. Костадинов спира дебатът за честност на изборите, и отрепката не отстоява и референдумът, само пиар. и гумен гадев и разграждане са от мафията на статуквото. Само отлагат еврото, за да може Бойко да разпределя валутният резерв, а евро няма да има ни самолети, ще има турска лира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи