Андрей Ковачев: Пребит е секретарят на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид

Андрей Ковачев: Пребит е секретарят на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид

Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит тази вечер, съобщи на профила си във "Фейсбук" евродепутатът Андрей Ковачев, съобщи БТА.

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев.

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

"Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.

Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • историк

    20 Яну 2023 8:32ч.

    Ако клубът носеше името на княз Борис Първи Михаил, това вероятно нямаше да се случи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владо Шофьора

    20 Яну 2023 13:53ч.

    В Устава и Правилника на ИСТИНСКОТО В.М.Р.О. има физическо наказание "19+6" (като първо наказание) за всички, които работят срещу Македония - най-вече участват за пари в ДС+КГБ-провокации! И в Македония, и в Б-ия, и навсякъде в Европа и по света! Следващото наказание от Устава се подразбира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рене от съпротивата

    20 Яну 2023 8:39ч.

    Точно така докато се гордеем с фашиското си минало и кръщаваме културни клубове с имената на хора отговорини за това минало не трябва да се учудваме, че ни наричат фашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България е бил верен съюзник на фашистите

    20 Яну 2023 8:53ч.

    Българските нацисти ,германофили и евроатланти ,няма какво да пищят. Народите мразят фашизма,колаборационистите на Петен,бандеровските изроди,нацистката сган, и всички малоумници и човекомразци на страната на които България винаги е била съюзник срещу православието и доброто. Цар Борис трети е бил верен съюзник на нацистите и с основание народите, които са се борили с германските престъпници ,ненавиждат съюзниците на фашистите, както в миналото така и днешните евронацисти почитатели на четвъртия райх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    20 Яну 2023 8:58ч.

    Цар Борис трети в Северна Македония е все едно Хитлер в Европа. Това е нагла провокация към милионите загинали в борбата срещу италианския фашизъм и германските нацистки престъпници и поробители на Европа,запалили две световни войни в които са загинали милиони.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военно Окръжие

    20 Яну 2023 9:08ч.

    Счупена чел.ст, извадени зъби, черепно-мозъчна травма на едно момче - българче. Кой е фашиста господа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде сега, дупетати-евроатлантици

    20 Яну 2023 9:18ч.

    пак гласувайте за братска Северна Македония, ако може още по-подмолно се сговаряйте с френската и всяка друга посланичка, която ви помогне да постигнете по-обтекаема формулировка на предателството. Къде е Министър Н. Милков, който участваше енергично в изработването на текста на т.н. "френско" предложение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    20 Яну 2023 9:35ч.

    Кой е по-сбъркан - изродите , пребили човека или идиотът предложил възможно най-провокативното име на клуба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акушерка

    20 Яну 2023 9:48ч.

    Ако пребития беше албанец, какво щеше да стане ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пеко Такоф

    20 Яну 2023 10:03ч.

    След Цар Борис обаче какво следва? Народен съд за регенти, правителство и пр.фашистка паплач. Вие хубаво си славите царя, ама историята се повтаря...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    20 Яну 2023 11:58ч.

    Проблемите не идват от името на културния клуб, а от факта, че той е български. Населението, обитаващо територията на днешна Северна Македония доста масово мрази българите. Защо? Това е дисертабилен въпрос, от който може да се пръкнат поне 800 докторски дисертации, да се произведат 90 нови гей-доценти, 38 професори и нито един поет. Романтичният период от българската история, в който македонци и българи са обичливи братя отдавна отмина. Безстрашните четници, красиви като полубогове, мустакати, брадати, нарамили пушки, препасали саби, обримчени с патрондаши, отдавна отмина. Юнаците се прибаха в креватчетата си до топли женски задници. От тези славни времена останаха само сладки спомени, малко стихове повечко песни -"со коне да не тропате, ама тропате, со пушки да не фърлате."Едни от четниците влезнаха в затвора, други се записаха в албански чети и бродят из презряната Европа. Част от юнаците успяха в ново време да се преквалифицират и назначат на работа в рекламата. Виждаме ги, заснети в клипове, с цялото снаражениение, все така романтично красиви, да седят край огъня, да похапват македонска наденица, па за автентичност някай от тях , я гръмне въз небо, я страховито пръдне. Това е, останалот е мълчание. Апропо, сигурен съм, че името на българския културен клуб не е главната причина да го палят, да бият секретаря му и т.н. Това може да се се докаже чрез лесен експеримент. Нека сменят името на клуба. Да го кръстят например "Луно, македонска". До месец след това новият секретар на клуба ще бъде издебнат в късни доби и изнасилен от битолски дупелюбци. "Какво ще ни дадеш историьо от пожълтелите си страници?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питане

    20 Яну 2023 12:32ч.

    поръчителите същите ли са, които взривиха автобуса на струма ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какъв автобус на Струма?

    20 Яну 2023 14:22ч.

    Онзи ли, който пътувал без чукче (за разбиване на стъклото на аварийния изход), защото някой го бил откраднал? И за този сакътлък ни обвиняват? Питам просто, ако някой знае...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това трябва да тегне на съвестта на Милен Врабевски, заради необмислената и неподкрепена от обществеността на България

    20 Яну 2023 12:35ч.

    ЧАСТНА инициатива. Откъде накъде частен клуб ще се нарича "цар Борис Трети", който цар се идентифицира в РСМакедония основно с немскофашистката коалиция?! ... Да не говорим, че Цар Борис все пак е немец/италианец, НЕ Е българин, нали така?! ..... Та при тази пропаганда от РСМ и обиди на фашисти към българите е престъпо нехайство ЧАСТНИКА М.Врабевски да си самопозволява да открива "български" клуб в Охрид с името "цар Борис Трети" - ами този клуб НЕ Е БЪЛГАРСКИ! .... п.с. И К.Костадинов да каже какво го свързва с "филантропа" Врабевски, който се срамува от българския език и си прави състави и песни на английски език подменяйки истинският патриотизъм и родолюбие с псевдородолюбие. Ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей, Сиктире,

    20 Яну 2023 14:25ч.

    Пак "Коцето" ти виновен... За какво гласува Възраждане в НС - за премане на френцката формулировка, или против? Я си направи справка, преди да ругаеш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    20 Яну 2023 13:26ч.

    македонците са българските "украинци". въпрос към ШАЙКАТА: ако т. нар. „македонци“ започнат да убиват българите в Македония, ние ще стоим ли безучастни??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Педерунгела Ковачев

    20 Яну 2023 14:24ч.

    в какво качество се занимава с несвойствени за него дейности?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен данъкоплатец

    20 Яну 2023 15:51ч.

    Ти знаеш ли колко "секретни" милиони от бюджета се РАЗГЕПВАТ годишно лично от "загрижените" "войводи" с БКП+Б3НС+ДС-номенклатурен немакедонски (дори побългарен влашко-цинцарско-цигански) произход под новата пропагандна наци-формулироивка "защита правата на македонските българи"?! Преди БКП+ДС-крадците защитаваха от крадене "историята", "езика", историческите личности, ..... в "българското землище", считайки го за лично свое по наследство от БКП+Б3НС+ДС! Вкл. лично "усвояваните" милиони от Б3НС+ДС-"Ванче" каракачан, Андрюша Ковач контеса Месечкова, мАнгела Джамбаз моме-войвода, ДС-агент "Иван" Спас Ташев (професионален помашки животновъд и личен съветник на фатмето РР по ДС-макеонските провокации!), и останалия БКП+ДС пропагандно-агитационен наци-планктон, за ГРУ-ТИМ-Врабевски да не говориме! BTW Врабевски е правнук на предателя на Левски, като предателството му е в пълен синхрон с руските актове срещу революционните отганизации в Отоманската Империя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    20 Яну 2023 14:41ч.

    До историк 20 Яну 2023 8:32ч. Цитат от поста ти, пък дали си историк, много ме съмнява: "Ако клубът носеше името на княз Борис Първи Михаил, това вероятно нямаше да се случи!...." Пак щеше да се случи, тъй като проблемът не е в името на клуба... И какво е виновно българското момче, секретар на клуба!? Също и как не те е срам да дрънкаш тези глипости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако се казваше Климент Охридски и ако тогава се атакува българското момче

    21 Яну 2023 9:45ч.

    тогава вече може да се говори, че причината е само и единствено омразата! Докато сега причините са две, като водещата е: името на българския клуб, което пропагандата свързва с фашизма, съгласна?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Ей, Сиктире, 20 Яну 2023 14:25ч.

    21 Яну 2023 9:48ч.

    Човеко, а дали знаеш дали "Коцето" одобрява името на частния клуб именувал се БЕЗ ДА ПИТА никого в България за "български". Според Коцето цар Борис Трети какъв е бил влизайки в коалиция с Хитлер?! Хайде по-сериозно и без защита на всяка цена. Ми разочарованието от Коцето ти расте, понеже нищо не може да направи практически, само наизустени фразички ще, ще, ще, ще ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи