Андрей Гюров: Темата за РСМ не е на дневен ред

Андрей Гюров: Темата за РСМ не е на дневен ред

Андрей Гюров заяви, че темата за РСМ не е на дневен ред. Според него това, което премиерът Кирл Петков заедно с Олаф Шолц са казали е, че на този етап очакванията на България е РСМ да изпълни своите заявки. Ако има промяна в позицията, тя ще мине в Народното събрание.

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров е уверен, че след вчерашната заявка на ГЕРБ за вот на недоверие, правителството ще успеете да намери нужната подкрепа. 

"Да. Мислим, че имаме ясните заявки кои са важните неща, които трябва да се случат оттук нататък в управлението. Според мен е доста безотговорно създаването на една политическа несигурност точно в този момент, в който и пенсионерите и младите семейства, и бизнесът очакват помощи във време на ценова криза. Освен това имаме Плана за възстановяване и устойчивост, който изключително зависи от това НС следващите месеци да работи много ефективно и интензивно. Мисля, че в парламента има достатъчно хора, които могат да поставят интересите на държавата над своите лични интереси, така че в крайна сметка да продължим да работим", каза Гюров пред БНТ.

Андрей Гюров заяви, че темата за РСМ не е на дневен ред. Заяви, че това, което премиерът Кирл Петков заедно с Олаф Шолц са казали е, че на този етап очакванията на България е РСМ да изпълни своите заявки. Ако има промяна в позицията, тя ще мине в НС.

За бюджета Гюров каза, че има широко разбиране и в опозицията и сред управляващите, че трябва да се намери обща позиция, която да позволи приемането на бюджета.

Източник: БНТ

 

Коментари

  • Жоро?

    15 Юни 2022 9:01ч.

    Защо да не е на дневен ред?? Тази тема трябва да е постоянно присъстваща драги Гюров! Вярно вие то ПП не сте българи, а сте нещо там между канадец, шмекер, лъжец и продажник събрано мутанти!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    15 Юни 2022 9:34ч.

    Като ги чета и слушам, вече става ясно, че в това правителство са взели решение за северна амакедония. От американската групировка, от БСП излизат все едни и същи изказвания: "Сега не е времето"? Времето е за всичко. Не може да спасяваш едното давещо се дете,а за другото да казваш, че сега не му е времето да го спасяваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evstati

    15 Юни 2022 10:13ч.

    И правилно, макетата не са мръднали и на йота от условията ни, няма за какво да ги дундуркаме и надуваме за общи приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредния ПП лицемер

    15 Юни 2022 10:54ч.

    Днес на заседанието на МС простокиро сложи като 1ва точка точно ветото за СМ. Лъжци безочливи са всички от Подмяната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи