Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за гуверньор на БНБ

Андрей Гюров оттегля кандидатурата си за гуверньор на БНБ

Андрей Гюров ще оттегли кандидатурата си за гуверньор на БНБ в понеделник, съобщи самият той в пост във Фейсбук.

Кандидатът за управител на Централната банка написа: „След фактическото разцепление на управляващата коалиция по повод избирането на гуверньор на БНБ, стана ясно, че в момента не съществува широко парламентарно мнозинство, което да подкрепи този избор. Като председател на парламентарната група на “Продължаваме промяната”, аз винаги съм поставял на първо място обществения интерес, а той в момента изисква отговорно и държавническо мислене и действия“.

„При липса на коалиционна подкрепа, нека моят опонент сам да прецени дали иска да остави този толкова важен и отговорен избор в ръцете на опозицията. Това, в крайна сметка, е етичен избор, част от изискването към ръководителя на БНБ за висок морал и добро име“, е посочил Гюров.

В началото на поста си Гюров  заявява, че това не е просто един пост, а изключително важна и отговорна позиция, от която зависи възможността за постигане на истинска промяна в държавата. "Такава ще се случи само ако Централната банка влезе истински в своята роля на регулатор и изчисти финансовата ни система от натрупания корупционен капитал, който иначе ще продължава да оказва своята разрушителна роля върху формирането на основни обществени и икономически процеси в страната ни", е посочил Гюров. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • бандеровка

    10 Апр 2022 17:07ч.

    За етика у тия типове не може да става и дума, а само за кръчмарски сметки. Но е редно и оня Каримански да се откаже, и да си остане сегашният, с което Тиквата ще шамароса яко кирчовците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следва

    10 Апр 2022 18:17ч.

    простокиро и шайката му се оттеглят от управлението на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адеее! Тия ПППП улетеха

    10 Апр 2022 22:18ч.

    После ще има "К'ва я мислехме, к'ва стана". Ще се покахърят за гръцкия си провал, и накрая просто наско ще почерпи, че да "отпуснат нервите".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи