Андрей Гюров: Надяваме се БСП да осмисли становището си

Андрей Гюров: Надяваме се БСП да осмисли становището си

Надяваме се БСП да осмислят тяхното становище. Това каза в парламента председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров след изявлението на Корнелия Нинова, че БСП спира преговорите с ПП за ново правителство заради изгонените руски дипломати.

"Изслушахме внимателно становището на госпожа Нинова и на Изпълнителното бюро на БСП. Ние ще свикаме нашите колективни органи, ще имаме заседание на парламентарната група и в последствие на Националния съвет, на който да обсъдим тяхното становище", каза той.

Решението за изгонването на руските дипломати е в прерогативите на Министерски съвет, обясни Андрей Гюров.

„Явно е взето решение и това е нормално действие на премиера. Знаете, че там действа правилото на пропорционалност, така че не виждам никаква драма в това решение. Продължаваме да правим всичко възможно да излъчим правителство в този мандат", допълни той.

„Затова проведохме и заседание на Националния съвет в понеделник, където дадохме ясен мандат на преговорен екип, който да разговаря с нашите коалиционни партньори. Сега имаме нова информация на масата, която съответно трябва да седнем, да обмислим и да се върнем на масата на преговорите, където се надяваме и БСП да осмислят тяхното становище“, отбеляза Гюров.

Ние дадохме ясен мандат на преговорния екип в понеделник, така че започнахме преговорите още снощи, допълни той.

„Те са на някакъв етап и сега трябва да преосмислим позициите, както ние, така и БСП, и останалите партньори. Ние ще направим всичко възможно да се излъчи правителство в този мандат, защото виждате, че това е и в приоритетите на българските граждани – стабилност, решаване на проблемите“, заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“.

Той съобщи, че засега не обсъждат персонален състав на правителството.

„Ние обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят. В момента, в който имаме тази формула, тогава ще говорим за персонален състав, досега не сме го правили“.

По думите му път за преговори с БСП има:

„Иначе нямаше да ги наричаме преговори, а щеше да бъде извиване на ръце. До петък имаме време до връчване на мандата, така че всички опции са на масата“, отбеляза Гюров.

 

 

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • митрофановка

    29 Юни 2022 16:34ч.

    Достойните постъпки на ПП за изгонването на путинските шпиони и с шамара върху Радев не могат да заличат всички техни престъпления досега, но все пак са нещо много хубаво. А пасивността на герберастите, които не осъждат остро путинските шпиони, е срамна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • банда,

    29 Юни 2022 17:02ч.

    А къде ще се скриеш от нощта на дългите ножове, която предизвикахте с безотговорността си? Ще има да хленчиш жално, натикан в някой ъгъл. Много скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нинова прави някакви пируети

    29 Юни 2022 16:42ч.

    усещайки че членската маса а и симпатизанти на тази партия и се изплъзват и има голяма вероятност да бъдат на последно място или вън от парламента!Няма да ни ни заблуди предвид факта че с нейна благословия хиляди руски военни и цивилни са убити от боеприпаси доставени на украина от гадни типове като Гербев и &!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гопсоди, прибери си вересиите и анихилирай малоумниците!

    29 Юни 2022 17:00ч.

    Той не виждал никаква драма, при това не само по съществото на решението, но и поради факта, че процедурата му е незаконна от конституционноправна гледна точка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Юни 2022 17:04ч.

    стига с тези празни приказки оставка и нови избори изчезваите и повече да не сме ви видели ще ни вкарат във воина с русия за нема нищо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Макс Д

    29 Юни 2022 17:39ч.

    Това момченце не бих го взел да мете офиса ми. Простовато и много нагло. Кънти на поцинкована пробита лейка. Келешче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това искаше да става шеф на Националната банка!

    29 Юни 2022 17:39ч.

    Майко мила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    29 Юни 2022 18:31ч.

    Тия от ПП всички ли са такива нагли измамници ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Властта привлича

    29 Юни 2022 18:53ч.

    Психически неустойчивите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи